Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko, urlop wychowawczy jest to bezpłatny urlop po 20 tyg urlopu macierzynskiego i 32tyg urlopu rodzicielskiego (w przypadku urodzenia jednego dziecka) czyli po 1rz dziecka do lat 3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 14:43
Kijanka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Słoneczko, urlop wychowawczy jest to bezpłatny urlop po 20 tyg urlopu macierzynskiego i 32tyg urlopu rodzicielskiego (w przypadku urodzenia jednego dziecka) czyli po 1rz dziecka do lat 3
Źle się wyraziłam, chodziło mi tylko o ten roczny ☺Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Kark cudny skrzacik 😍
Słoneczko ja tylko wiem o 3 miesiącach przepracowanych..
A co do pójścia na l4 to nic się nie boj. Ty i maluch jesteście teraz najważniejsi:*
Niezapominajka to szyjka łohohohociekawe jaka moja w czwartek bedzie ,licze na max 2.5 ;p
tere-fere lubi tę wiadomość
-
Nie szkodzi Magda, ja i tak mam wciąż sto pytań do. Szukam po prostu jakiegoś wytłumaczenia dlaczego tak strasznie się siniaczę. Wystarczy mocniej się o cos oprzeć, dotknąć i już. Już nawet w te upały teraz nie nosiłam nic przed kolana, bo nogi mam posiniaczone jakby mnie mąż katował.Wyniki są w sumie w podobnym charakterze co grudniowe, niby nie ma się do czego specjalnie przyczepić, a siniaki są.
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Nikodemko śliczny brzuszek
Pierwiastko kciuki zacisniete
Słoneczko, nic się nie stresuj, nie musisz się nikomu tłumaczyć. Ja na Twoim miejscu rzucilabym w poniedziałek l4 na biurko szefa i tyle. Myśl o sobie a na resztę miej wywalone.
Ja po usg. Kuba waży 1656g. Szyjka długa zamknięta. Siedzi główkowo. Chyba będę próbować sn, ale tak cholernie boję się tego bólu, aż mi słabo jak to sobie przypominam...
Niezapominajka2, Magda - mbc, Domi_tur, tęczova, Pestkaa, Dośka, przedszkolanka:), Cytrynowy sok, Arashe, tere-fere, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Kasztanek wrote:Nie szkodzi Magda, ja i tak mam wciąż sto pytań do. Szukam po prostu jakiegoś wytłumaczenia dlaczego tak strasznie się siniaczę. Wystarczy mocniej się o cos oprzeć, dotknąć i już. Już nawet w te upały teraz nie nosiłam nic przed kolana, bo nogi mam posiniaczone jakby mnie mąż katował.Wyniki są w sumie w podobnym charakterze co grudniowe, niby nie ma się do czego specjalnie przyczepić, a siniaki są.
Moim zdaniem morfo jest dobra. Ja tez jestem chodzacym siniakiem. A powiedz mi, Ty robilas w koncu testdna, bialka, fibrynogen, aptt, ana, ldh? Coś z tego?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Szczęściara wrote:
Może to wskazywać na cukrzycę, ale nie musi. W ciąży czasem ponoć glukoza w moczu się zdarza.
Ja bym powtórzyła badanie. Będziesz wtedy wiedziała, czy to wypadek przy pracy czy jakaś tendencja. Cenna informacja, a koszt badsnia to jakieś 9 zł + 1 zł za pudełko. -
Magda - mbc wrote:Moim zdaniem morfo jest dobra. Ja tez jestem chodzacym siniakiem. A powiedz mi, Ty robilas w koncu testdna, bialka, fibrynogen, aptt, ana, ldh? Coś z tego?
Na białka muszę poczekać, bo w tym labie jest jakiś dłuższy czas wykonania, a z reszty to tylko testdna.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Kasztanek wrote:Na białka muszę poczekać, bo w tym labie jest jakiś dłuższy czas wykonania, a z reszty to tylko testdna.
Racja. Już widzę stopkę - mysle ze pai homo moze tu miec znaczenie.
ja mam pai homo i leiden v hetero💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Niezapominajka2 wrote:Magda po pierwsze gratuluję 👍 bo jest czego. A po drugie ze mnie tylko oczywiście teoretyk, ale ponoć jeśli dziecko przybiera prawidłowo to niby nie trzeba budzić. Co Ty zdążyłaś wyczytać w internetach?
Pytałam Cię wcześniej, ale chyba umknęło - czy skróciłabyś koszule porodową mamyginekolog, gdybyś miała jeszcze raz rodzić? Czy tego materiału na dole nie jest za dużo? Nie jest za długa?
Nie czytalam, tu pytam najpierw, co bede czytac jak tu jest najlepsza wikipedia
Nie, nie skrocilam i nie skracalabym, ja mam 170cm wzorstu jak cos.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti82 wrote:Dziekuje ,ze sie odezwałas
Uwielbiam czytac wasze historie
Niestety mam wrazenie ,ze mnie takie dobre zakonczenia zawsze omijają i zostane tu kiedys sama staraczka
Podglady owulacji mam od roku.Nigdy nie mialam przez ten czas cyklu bezowulacyjnego.Poprostu wiem,ze @ przyjdzie dopiero jak bedzie owu/Po owu jest to slały czas zawsze na 15 dzien dostaje @
Powiedz mi jaka mialas prolaktyne? Tez bym chciala jeszcze zbadac bo dawno nie badalam .No ale musze czekac na poczatek cyklu
Odebralam przeciwciała p.łożyskowe sa ujemne -czyli nastepne badanie wychodzi ok
Pierwsze badanie w 11.2018 31,30 ng/ml (norma 4,79-23,3). Wtedy na zbicie nic nie dostałam, endokrynolog kazał najpierw zająć się tarczycą, bo TSH skakało mi tak od 3,15 do 4,9. Jak unormowałam TSH ponownie zbadałam prolaktynę z obciążeniem (choć niektórzy uważają, że to badanie nic nie wnosi) i wtedy wyszło 27,6 ng/ml(norma 4,79-23,3), po MCP 1 - 335,6 ng/ml a po MCP 2 - 200 ng/ml. Unormowanie TSH (ale poniżej 1,5 nadal nie schodzi) i bromegron u mnie spowodowały piękną, szybką owulację. Tak przynajmniej ja twierdzę