Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny przepraszam Was bardzo ze sie nie odzywałam. Już Wam pisze co u mnie. W poniedziałek pojawiła się decyzja o zmniejszeniu mi dawki tokolizy. Najpierw zmniejszono o 1/3 , potem po połowie dnia o kolejną 1/3. We wtorek rano odłączono mnie całkowicie od pompy z tokoliza. I odłączono od ciągłego zapisu ktg. Po 9 dniach ciągle na kablach , braku możliwości wstania nawet do toalety to cudowne uczucie ❤ organizm na odlączenie zareagował całkiem niezle. Skurczy nie ma, choć pojawia sie sporo napinań i twardnień brzucha , ale lekarze uważją ze na tym etapie ciąży i przy mojej budowie to będzie miało miejsce. Dziś rano przeniesiono mnie z porodówki na oddział patologii ciąży. Czyli awans. 6 razy dziennie mam zapisy ktg. I obserwujemy czy nic się nie będzie niepokojącego działo.
    Plan jest taki że jutro mam mieć usg. Niestety w posiewie wyszła mi nieliczna e.coli na która podaja mi globulki. W sobote posiew kontrolny. Jakby było czysto to w przyszłym tyg załozyliby pessar i jak nie bedzie zadnych skurczy ani innych nieprawidłowości to beda chcieli bym wyszła do domu. Takze jest jeszcze przed nami jakaś optymistyczna wizja. Ogólnie szpital i lezenie w szpitalu to zupełnie inny świat. Perspektywa zmienia się tak diametralnie ze az ciężko mi to opisać.
    Na oddziale patologii jest luksusowo. Łóżko w porownaniu z porodówka przypomina w koncu łóżko a nie deske do prasowania 😊 czytam Was codziennie ale tutaj jakoś cały zapał i wena do życia ulatuje z człowieka. ..

coma, blair., Szczęściara, tęczova, Niezapominajka2, Ani0nka, Słoneczko123, przedszkolanka:), Lami, Dośka, Magda - mbc, madziorek86, Biegającą-mama, Pestkaa, Cytrynowy sok, Kijanka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wkurzona🤬🤬 mojego gina nie ma jest na zwolnieniu. Wczoraj potwierdzalam miałam być na 12.30 wchodzę a go nie ma do końca miesiąca😭😭

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymam kciuki aby nie bylo zoltaczki i obys nie musiala zostac w szpitalu :( masakra ..

Meggs dobre wieści :) kibicuje za szybki powrot do domu..

Ja mam dzis mega spadek kondycji psychicznej i fizycznej. Odkurzam juz od rana odkurzaczem lezacym w przedpokoju..
    A do placzu jest mnie w stanie doprowadzic nawet czekajace na zrobienie ciasto na nalesniki. Jej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:36

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • blair. Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:49

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair dzisiaj przyniósł zwolnienie. Ale dobrze prawisz mogli zadzwonić do pacjentów i powiedzieć. Przyjemnie mnie inna ginekolog. Tej co nie lubię. Wrr..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark oby wyniki byly dobre!
    Meggs, uff, dobrze ze napisalas! No i dobrze, ze jest nadzieja na ten pessar i wyjscie do domu, trzymam kciuki!
    Szczesciaro o nie:( slabo...
    Nikodemko dziękuję! A Ty mimo pracy staraj sie oszczedzac na ile sytuacja Ci pozwala
    Monia no wspolczuje, ja tez w podobnym nastroju ale to pms:(

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co to za humorki dziwne! OGARNIJ SIĘ MAŁA! Będzie dobrze! Zrób to dla maleństwa ❤️

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark o kurcze..oby wyniki były dobre!!

Meggs uff,to teraz oby juź z górki 😊
    Monia hormony. Usiadz i miej wszystko gdzies dzisiaj ;)
    Sszczesciaro ale Cie nie poinformowali? Ale dupna sytuacja:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:39

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymam kciuki za dobry wynik!

Meggs dobrze, że się odezwałaś, martwiłyśmy się tutaj o Ciebie. Oby wszystko ładnie się uspokajało i żebyście mogli wrócić do domu!

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nic. Pocałowałam klamkę😣😣 Tak jakby zadzwonili to bym się nawet nie wybierała. Dobrze że zapisała mnie w ogóle do kogoś.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymam kciuki za wyniki.
    Meggs cieszę się że wszystko w porządku. Trzymam za Was kciuki.
    Monia głowa do góry. Ah te hormony..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PierwiastkaZuza! Gratuluję! Cieszę się, że Marianka jest już z Wami! Wszystkiego najlepszego dla małej królewny 💞

A tak w ogóle, nasze dzieciaczki mają prześliczne imiona na pierwszej stronie! Każda mama wybiera najpiękniejsze na świecie. Będzie dobra ściągawka na następne 😁

Szymonku, troszkę spóźnione, ale wszystkiego najlepszego z okazji miesiąca 💗

Biegająca mama wysyłam moc energii dla naszej dzielnej Haneczki i dla Ciebie! Szybciutko dochodź do siebie nasze kruszynko 😘

Meggs, trzymaj się! Dobrze, że się odezwałaś. Małymi kroczkami, nim się obejrzysz Wiktorek będzie donoszony 😘

Kark, daj znać po wizycie. Trzymamy kciuki za małego Juliana ✊

Blair, Tęczova, Wiki, Beti i wszystkie staraczki - jesteście tutaj naszymi filarami mocy. Wiem, że kolejno będziecie oglądać dwie kreski. Czasami wystarczy ta jedna zmiana, jakiś jeden suplement czy lek albo zabieg i zaskoczy. Beti, nie denerwuj się, że cykl jest inny. Sama pisałaś, że wprowadziłaś innowacje - wszystko musi mi c trochę czasu, żeby zadziałać. Was chciałam bardzo przeprosić, że nie wspieram Was tak, jak powinnam ostatnio. Ale cały czas myślę 😘 Mam na zbyciu naprawdę dobry brzuszek, może nie wygląda po wszystkim najlepiej, bo i rozstępy i w ogóle, ale nie ma to żadnego znaczenia. Wiem, że każda z Was będzie nosiła za chwilę swój wyjątkowy brzusio z wyjątkową istotką w środku 🤗🤗🤗

Ja Was cały czas podczytuje, jak coś piszę, to okazuje się, że już wskoczyła nowa strona i usuwa mi wiadomość. Więc przepraszam, że trochę nie ogarniam na bieżąco 😘

madziorek86, tęczova, Szczęściara, blair., Beti82, Wik89, Domi_tur, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiejsze wyniki moczu wzorowe. Czyli winą były frytki😂😂

tęczova, blair., Beti82, madziorek86, przedszkolanka:), Kijanka, Kasztanek, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs kamień z serca, że się odezwałaś. Cieszę się, że pomalutku dzieje się coś na plus. Ktg 6 razy 🙉 łojej... ale wizja wyjścia do domu jest na tyle atrakcyjna, że życzę dużo siły na ten najbliższy tydzień, trzymam kciuki za badania :*

Kark, Julek ogarnie każdy kłopocik, ma to przecież po mamie 😊

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d61fd556b94d.jpg
    Jakby któraś z Was szukała sukienki na wesele, my mamy jeszcze 3 we wrześniu 🙈 zamówiłam na elenstore.pl
    Sory ze tak bez makijażu ale nie chce mi się już malowac 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 14:28

XxMoniaXx, tęczova, Pestkaa, OlivkowaMama, Lami, blair., madziorek86, przedszkolanka:), Szczęściara, Magda - mbc, sunshine03, Arashe, Kasztanek, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, znów przez Ciebie dokupię suknienki, a szafa mi się nie domyka 🙈

blair., Ani0nka lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka jak możesz , tak ślicznie wyglądać bez makijażu!! Zazdroszczę !! Ehh same modelki... mam nadzieje , ze Hania do cioć będzie podobna 😂

tęczova, Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs dobrze ze wszystko idzie w dobra stronę :)

Anionka mam od nich sukienki super są i materiał lekki.

Ja dziś po wizycie mały ma 2580 w 50 centyli wiec może nie będzie olbrzyma hehe

Lami, przedszkolanka:), Szczęściara, blair., Wik89, Ani0nka, Dośka, Słoneczko123, Pestkaa, Biegającą-mama, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara zjadlabyś pizze i byloby ok😂
    Anionka za ladna jestes!
    Kozgo ładna waga, jak moj jutro się okaźe klockiem to będę zazdroscic 😀

Lami buziaczki dla Ninki :*

Ani0nka, tęczova lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:29

❤💙❤💙
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ