Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku dziewczyny przepraszam Was bardzo ze sie nie odzywałam. Już Wam pisze co u mnie. W poniedziałek pojawiła się decyzja o zmniejszeniu mi dawki tokolizy. Najpierw zmniejszono o 1/3 , potem po połowie dnia o kolejną 1/3. We wtorek rano odłączono mnie całkowicie od pompy z tokoliza. I odłączono od ciągłego zapisu ktg. Po 9 dniach ciągle na kablach , braku możliwości wstania nawet do toalety to cudowne uczucie ❤ organizm na odlączenie zareagował całkiem niezle. Skurczy nie ma, choć pojawia sie sporo napinań i twardnień brzucha , ale lekarze uważją ze na tym etapie ciąży i przy mojej budowie to będzie miało miejsce. Dziś rano przeniesiono mnie z porodówki na oddział patologii ciąży. Czyli awans. 6 razy dziennie mam zapisy ktg. I obserwujemy czy nic się nie będzie niepokojącego działo.
Plan jest taki że jutro mam mieć usg. Niestety w posiewie wyszła mi nieliczna e.coli na która podaja mi globulki. W sobote posiew kontrolny. Jakby było czysto to w przyszłym tyg załozyliby pessar i jak nie bedzie zadnych skurczy ani innych nieprawidłowości to beda chcieli bym wyszła do domu. Takze jest jeszcze przed nami jakaś optymistyczna wizja. Ogólnie szpital i lezenie w szpitalu to zupełnie inny świat. Perspektywa zmienia się tak diametralnie ze az ciężko mi to opisać.
Na oddziale patologii jest luksusowo. Łóżko w porownaniu z porodówka przypomina w koncu łóżko a nie deske do prasowania 😊 czytam Was codziennie ale tutaj jakoś cały zapał i wena do życia ulatuje z człowieka. ..coma, blair., Szczęściara, tęczova, Niezapominajka2, Ani0nka, Słoneczko123, przedszkolanka:), Lami, Dośka, Magda - mbc, madziorek86, Biegającą-mama, Pestkaa, Cytrynowy sok, Kijanka lubią tę wiadomość
-
Kark trzymam kciuki aby nie bylo zoltaczki i obys nie musiala zostac w szpitalu
masakra ..
Meggs dobre wieścikibicuje za szybki powrot do domu..
Ja mam dzis mega spadek kondycji psychicznej i fizycznej. Odkurzam juz od rana odkurzaczem lezacym w przedpokoju..
A do placzu jest mnie w stanie doprowadzic nawet czekajace na zrobienie ciasto na nalesniki. Jej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:36
-
Kark oby wyniki byly dobre!
Meggs, uff, dobrze ze napisalas! No i dobrze, ze jest nadzieja na ten pessar i wyjscie do domu, trzymam kciuki!
Szczesciaro o nie:( slabo...
Nikodemko dziękuję! A Ty mimo pracy staraj sie oszczedzac na ile sytuacja Ci pozwala
Monia no wspolczuje, ja tez w podobnym nastroju ale to pms:(
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Monia co to za humorki dziwne! OGARNIJ SIĘ MAŁA! Będzie dobrze! Zrób to dla maleństwa ❤️
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Kark o kurcze..oby wyniki były dobre!!
Meggs uff,to teraz oby juź z górki 😊
Monia hormony. Usiadz i miej wszystko gdzies dzisiaj
Sszczesciaro ale Cie nie poinformowali? Ale dupna sytuacja:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:39
-
PierwiastkaZuza! Gratuluję! Cieszę się, że Marianka jest już z Wami! Wszystkiego najlepszego dla małej królewny 💞
A tak w ogóle, nasze dzieciaczki mają prześliczne imiona na pierwszej stronie! Każda mama wybiera najpiękniejsze na świecie. Będzie dobra ściągawka na następne 😁
Szymonku, troszkę spóźnione, ale wszystkiego najlepszego z okazji miesiąca 💗
Biegająca mama wysyłam moc energii dla naszej dzielnej Haneczki i dla Ciebie! Szybciutko dochodź do siebie nasze kruszynko 😘
Meggs, trzymaj się! Dobrze, że się odezwałaś. Małymi kroczkami, nim się obejrzysz Wiktorek będzie donoszony 😘
Kark, daj znać po wizycie. Trzymamy kciuki za małego Juliana ✊
Blair, Tęczova, Wiki, Beti i wszystkie staraczki - jesteście tutaj naszymi filarami mocy. Wiem, że kolejno będziecie oglądać dwie kreski. Czasami wystarczy ta jedna zmiana, jakiś jeden suplement czy lek albo zabieg i zaskoczy. Beti, nie denerwuj się, że cykl jest inny. Sama pisałaś, że wprowadziłaś innowacje - wszystko musi mi c trochę czasu, żeby zadziałać. Was chciałam bardzo przeprosić, że nie wspieram Was tak, jak powinnam ostatnio. Ale cały czas myślę 😘 Mam na zbyciu naprawdę dobry brzuszek, może nie wygląda po wszystkim najlepiej, bo i rozstępy i w ogóle, ale nie ma to żadnego znaczenia. Wiem, że każda z Was będzie nosiła za chwilę swój wyjątkowy brzusio z wyjątkową istotką w środku 🤗🤗🤗
Ja Was cały czas podczytuje, jak coś piszę, to okazuje się, że już wskoczyła nowa strona i usuwa mi wiadomość. Więc przepraszam, że trochę nie ogarniam na bieżąco 😘
madziorek86, tęczova, Szczęściara, blair., Beti82, Wik89, Domi_tur, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Meggs kamień z serca, że się odezwałaś. Cieszę się, że pomalutku dzieje się coś na plus. Ktg 6 razy 🙉 łojej... ale wizja wyjścia do domu jest na tyle atrakcyjna, że życzę dużo siły na ten najbliższy tydzień, trzymam kciuki za badania :*
Kark, Julek ogarnie każdy kłopocik, ma to przecież po mamie 😊
-
Jakby któraś z Was szukała sukienki na wesele, my mamy jeszcze 3 we wrześniu 🙈 zamówiłam na elenstore.pl
Sory ze tak bez makijażu ale nie chce mi się już malowac 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 14:28
XxMoniaXx, tęczova, Pestkaa, OlivkowaMama, Lami, blair., madziorek86, przedszkolanka:), Szczęściara, Magda - mbc, sunshine03, Arashe, Kasztanek, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Anionka, znów przez Ciebie dokupię suknienki, a szafa mi się nie domyka 🙈
blair., Ani0nka lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Meggs dobrze ze wszystko idzie w dobra stronę
Anionka mam od nich sukienki super są i materiał lekki.
Ja dziś po wizycie mały ma 2580 w 50 centyli wiec może nie będzie olbrzyma heheLami, przedszkolanka:), Szczęściara, blair., Wik89, Ani0nka, Dośka, Słoneczko123, Pestkaa, Biegającą-mama, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość