X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny przepraszam Was bardzo ze sie nie odzywałam. Już Wam pisze co u mnie. W poniedziałek pojawiła się decyzja o zmniejszeniu mi dawki tokolizy. Najpierw zmniejszono o 1/3 , potem po połowie dnia o kolejną 1/3. We wtorek rano odłączono mnie całkowicie od pompy z tokoliza. I odłączono od ciągłego zapisu ktg. Po 9 dniach ciągle na kablach , braku możliwości wstania nawet do toalety to cudowne uczucie ❤ organizm na odlączenie zareagował całkiem niezle. Skurczy nie ma, choć pojawia sie sporo napinań i twardnień brzucha , ale lekarze uważją ze na tym etapie ciąży i przy mojej budowie to będzie miało miejsce. Dziś rano przeniesiono mnie z porodówki na oddział patologii ciąży. Czyli awans. 6 razy dziennie mam zapisy ktg. I obserwujemy czy nic się nie będzie niepokojącego działo.
    Plan jest taki że jutro mam mieć usg. Niestety w posiewie wyszła mi nieliczna e.coli na która podaja mi globulki. W sobote posiew kontrolny. Jakby było czysto to w przyszłym tyg załozyliby pessar i jak nie bedzie zadnych skurczy ani innych nieprawidłowości to beda chcieli bym wyszła do domu. Takze jest jeszcze przed nami jakaś optymistyczna wizja. Ogólnie szpital i lezenie w szpitalu to zupełnie inny świat. Perspektywa zmienia się tak diametralnie ze az ciężko mi to opisać.
    Na oddziale patologii jest luksusowo. Łóżko w porownaniu z porodówka przypomina w koncu łóżko a nie deske do prasowania 😊 czytam Was codziennie ale tutaj jakoś cały zapał i wena do życia ulatuje z człowieka. ..

coma, blair., Szczęściara, tęczova, Niezapominajka2, Ani0nka, Słoneczko123, przedszkolanka:), Lami, Dośka, Magda - mbc, madziorek86, Biegającą-mama, Pestkaa, Cytrynowy sok, Kijanka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wkurzona🤬🤬 mojego gina nie ma jest na zwolnieniu. Wczoraj potwierdzalam miałam być na 12.30 wchodzę a go nie ma do końca miesiąca😭😭

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymam kciuki aby nie bylo zoltaczki i obys nie musiala zostac w szpitalu :( masakra ..

Meggs dobre wieści :) kibicuje za szybki powrot do domu..

Ja mam dzis mega spadek kondycji psychicznej i fizycznej. Odkurzam juz od rana odkurzaczem lezacym w przedpokoju..
    A do placzu jest mnie w stanie doprowadzic nawet czekajace na zrobienie ciasto na nalesniki. Jej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:36

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • blair. Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:49

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair dzisiaj przyniósł zwolnienie. Ale dobrze prawisz mogli zadzwonić do pacjentów i powiedzieć. Przyjemnie mnie inna ginekolog. Tej co nie lubię. Wrr..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark oby wyniki byly dobre!
    Meggs, uff, dobrze ze napisalas! No i dobrze, ze jest nadzieja na ten pessar i wyjscie do domu, trzymam kciuki!
    Szczesciaro o nie:( slabo...
    Nikodemko dziękuję! A Ty mimo pracy staraj sie oszczedzac na ile sytuacja Ci pozwala
    Monia no wspolczuje, ja tez w podobnym nastroju ale to pms:(

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co to za humorki dziwne! OGARNIJ SIĘ MAŁA! Będzie dobrze! Zrób to dla maleństwa ❤️

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark o kurcze..oby wyniki były dobre!!

Meggs uff,to teraz oby juź z górki 😊
    Monia hormony. Usiadz i miej wszystko gdzies dzisiaj ;)
    Sszczesciaro ale Cie nie poinformowali? Ale dupna sytuacja:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:39

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymam kciuki za dobry wynik!

Meggs dobrze, że się odezwałaś, martwiłyśmy się tutaj o Ciebie. Oby wszystko ładnie się uspokajało i żebyście mogli wrócić do domu!

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nic. Pocałowałam klamkę😣😣 Tak jakby zadzwonili to bym się nawet nie wybierała. Dobrze że zapisała mnie w ogóle do kogoś.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymam kciuki za wyniki.
    Meggs cieszę się że wszystko w porządku. Trzymam za Was kciuki.
    Monia głowa do góry. Ah te hormony..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PierwiastkaZuza! Gratuluję! Cieszę się, że Marianka jest już z Wami! Wszystkiego najlepszego dla małej królewny 💞

A tak w ogóle, nasze dzieciaczki mają prześliczne imiona na pierwszej stronie! Każda mama wybiera najpiękniejsze na świecie. Będzie dobra ściągawka na następne 😁

Szymonku, troszkę spóźnione, ale wszystkiego najlepszego z okazji miesiąca 💗

Biegająca mama wysyłam moc energii dla naszej dzielnej Haneczki i dla Ciebie! Szybciutko dochodź do siebie nasze kruszynko 😘

Meggs, trzymaj się! Dobrze, że się odezwałaś. Małymi kroczkami, nim się obejrzysz Wiktorek będzie donoszony 😘

Kark, daj znać po wizycie. Trzymamy kciuki za małego Juliana ✊

Blair, Tęczova, Wiki, Beti i wszystkie staraczki - jesteście tutaj naszymi filarami mocy. Wiem, że kolejno będziecie oglądać dwie kreski. Czasami wystarczy ta jedna zmiana, jakiś jeden suplement czy lek albo zabieg i zaskoczy. Beti, nie denerwuj się, że cykl jest inny. Sama pisałaś, że wprowadziłaś innowacje - wszystko musi mi c trochę czasu, żeby zadziałać. Was chciałam bardzo przeprosić, że nie wspieram Was tak, jak powinnam ostatnio. Ale cały czas myślę 😘 Mam na zbyciu naprawdę dobry brzuszek, może nie wygląda po wszystkim najlepiej, bo i rozstępy i w ogóle, ale nie ma to żadnego znaczenia. Wiem, że każda z Was będzie nosiła za chwilę swój wyjątkowy brzusio z wyjątkową istotką w środku 🤗🤗🤗

Ja Was cały czas podczytuje, jak coś piszę, to okazuje się, że już wskoczyła nowa strona i usuwa mi wiadomość. Więc przepraszam, że trochę nie ogarniam na bieżąco 😘

madziorek86, tęczova, Szczęściara, blair., Beti82, Wik89, Domi_tur, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiejsze wyniki moczu wzorowe. Czyli winą były frytki😂😂

tęczova, blair., Beti82, madziorek86, przedszkolanka:), Kijanka, Kasztanek, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs kamień z serca, że się odezwałaś. Cieszę się, że pomalutku dzieje się coś na plus. Ktg 6 razy 🙉 łojej... ale wizja wyjścia do domu jest na tyle atrakcyjna, że życzę dużo siły na ten najbliższy tydzień, trzymam kciuki za badania :*

Kark, Julek ogarnie każdy kłopocik, ma to przecież po mamie 😊

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d61fd556b94d.jpg
    Jakby któraś z Was szukała sukienki na wesele, my mamy jeszcze 3 we wrześniu 🙈 zamówiłam na elenstore.pl
    Sory ze tak bez makijażu ale nie chce mi się już malowac 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 14:28

XxMoniaXx, tęczova, Pestkaa, OlivkowaMama, Lami, blair., madziorek86, przedszkolanka:), Szczęściara, Magda - mbc, sunshine03, Arashe, Kasztanek, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, znów przez Ciebie dokupię suknienki, a szafa mi się nie domyka 🙈

blair., Ani0nka lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka jak możesz , tak ślicznie wyglądać bez makijażu!! Zazdroszczę !! Ehh same modelki... mam nadzieje , ze Hania do cioć będzie podobna 😂

tęczova, Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs dobrze ze wszystko idzie w dobra stronę :)

Anionka mam od nich sukienki super są i materiał lekki.

Ja dziś po wizycie mały ma 2580 w 50 centyli wiec może nie będzie olbrzyma hehe

Lami, przedszkolanka:), Szczęściara, blair., Wik89, Ani0nka, Dośka, Słoneczko123, Pestkaa, Biegającą-mama, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara zjadlabyś pizze i byloby ok😂
    Anionka za ladna jestes!
    Kozgo ładna waga, jak moj jutro się okaźe klockiem to będę zazdroscic 😀

Lami buziaczki dla Ninki :*

Ani0nka, tęczova lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:29

❤💙❤💙
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ