X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka kawał dobrej roboty🙈🙈
    Ja jeszcze się bycze. Tyle zostało do kupienia😲😲 malowanie. Dzisiaj wystawili okno i parapet. Na końcu pranie i prasowanie.
    Dziewczyny w czym pierzecie oprócz Lovela??

Dośka lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro, ja piore w Jelpie :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, jak się ogarniecie już z Nineczką, to zamawiam spacer z Wami!! :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro ja akurat mam Lovele 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, termin badania najważniejszy jest przy prenatalnych 1 trymestru. Zapisuj się gdzieś najszybciej, to jedyne wyjście. Tak naprawdę gdybys miała robione dzisiaj to już chyba i tak po "terminie" bo niby jest do 21+6.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • coma Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno termin tego badania połówkowego ma tylko takie znaczenie, że w Polsce do końca 22 tygodnia można dokonać aborcji gdyby się pojawiły jakieś wady. Ale jakby fizycznie jest możliwość wszystko zbadać nawet do 24 tygodnia.

uIHap1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami z usg jestem 21+6 właśnie😔😔 dlaczego mój gin dzisiaj musiał iść na te zwolnienie😭😭. On tak fajnie wszystko pokazuje. Teoretycznie miałam badanie w 18 tyg i wszystko sprawdzał. Mówił że wszystko ok.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - cale szczescie!!! Tak sie martwilam, ze az mi sie snilas w tym szpitalu.

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dentysty i kolejny raz ósemka się gramoli.. zwaliuje z nią! ale mam już awaryjnie żel który można użyć w ostateczności i telefon jakby działo się najgorsze, więc jestem dobrej już myśli.

Kasztanek super, to do dzieła i zaciskam kciuki ! :)
    Szczęściaro to tak samo jak cukry.. po lekkim spore, po obżarstwie niskie- nie ogarniesz..
    Co do wizyty to zawsze coś, ważne że synuś zdrowy i rośnie :)
    proszki lovela i jelp.
    Co do prenatalnych to może gdzieś prywatnie u dobrego lekarza?

Kark to kciuki za jutrzejsze wyniki..
    Co do ćwiczeń to z Mel zdarzyło się ale robić poślady. Brzuch to (niestety) głównie dieta,Choda i ciężarki a najlepiej to połączyć cardio np. bieg plus dodać do ćwiczeń (stopniowo!) cięzary :) i pewnie,że się da! moja koleżanka rok po roku dwie cc, brzuch nie oszukujmy się - fatalny. Obecnie 1.5 roku po drugiej cc i ma piękny brzuch. Co prawda skóra została jedynie do zabiegu niestety ( konsultowała już z lekarzami,trenerami) ale i tak szacun dla niej :)

Lami ja zawsze brałam mleko, termos z wrzątkiem i robiłam na świeżo. Nigdy nie woziłam..

Słoneczko tyj! ja nie żałowałam sobie w tej ciąży, zrzucać będę za jakieś 10 tygodni :P

Dośka niezły hurt :D

Dośka, Kasztanek, Szczęściara, tere-fere lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam zastrzyk z heparyny centralnie w mięsień 😒 po 20 min ręka boli tak że cięzko nia już ruszuć... co niektorym połoznym przydałoby się szkolenie.... 🤔

Beti82 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:49

Niezapominajka2, Dośka, przedszkolanka:), Domi_tur, blair., Szczęściara, Pestkaa, Cytrynowy sok, tere-fere, Wik89 lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:42

madziorek86, Kasztanek, Ani0nka lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ała...
    Madziorek gratuluję dużej już kobietki <3
    Niezapominajko to jest dużo?? licząc dziecko plus wodę jeszcze? Olej i idź zjeść pizze! odchudzamy się w listopadzie!

madziorek86, Niezapominajka2, Szczęściara, Słoneczko123, Cytrynowy sok, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ja co by tu nie mówić już na plusie 14kg;/ dupke mam już taka ze Kim Kardashian mogłaby mi buty lizać !!!
    Ale jak nie teraz to kiedy ;) w dupie tam dosłownie :€

przedszkolanka:), Biegającą-mama lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:09

Lami, tęczova, Cytrynowy sok, Biegającą-mama, blair., tere-fere, Wik89 lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, cieszę się z "awansu". Kolejny awans już będzie do domku!
    Kark, myślę o Was ciepło. Zdrówka dla maluszka! Jak tam sytuacja?

Byłam dzisiaj na USG III trymestru. Generalnie ok. Lekarka nie miała większych zastrzeżeń. Ale coś mam dzisiaj zły humor. Jak w domu przeczytałam opis z badania, to trochę mi mina zrzedła.
    Okazało się, że główka jest na 10 percentylu. Reszta wymiarów w okolicach 50 percentyla, z wyjątkiem nóżek, które ledwo mieszczą się w siatce centylowej. Niby długie nóżki u dziewczynki to super sprawa, ale ten łebek mnie zmartwił. Na domiar złego jakieś parametry w przepływach też wyszły poza skalą, choć PI jest 1,02, czyli powyżej 50 centyla.
    Byłam na badaniu bez męża, bo mu egzamin akurat wypadł. Skrzacik nie dał sobie zrobić ładnego zdjęcia. Z pozycji główkowej uparciuch przekręcił się do położenia poprzecznego. Zdaniem lekarki zmienić pozycję uda mu się na pewno, choć póki co łebek ma wyżej niż tyłeczek, więc idzie to w złym kierunku. No ale wczoraj lekarka prowadząca mi powiedziała, że ona jeszcze na tym etapie się zbytnio nie przejmuje pozycją płodu. No i pamiętam przeboje Kark i Juliana.
    Już sobie zracjonalizowałam sytuację z główką. Ten wynik oznacza tylko tyle, że 10 na 100 płodów na tym etapie tak ma. Niemniej jednak za dwa tygodnie wybiorę się na drugie USG III trymestru do innego lekarza i zobaczymy, jak tam sytuacja. Będę 200 zł w plecy, ale mój spokój jest tego warty :)

nick nieaktualny, Lami, tęczova, blair., tere-fere, coma lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:09

tęczova, Cytrynowy sok, Magda - mbc, Biegającą-mama, blair., tere-fere, coma, OlivkowaMama, Wik89, Ani0nka, nick nieaktualny, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, zabiłabym te baby 😳 ale awans, to jest świetna wiadomość!!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 5 września 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam spod przychodni,za jakies 1.5h powinnam być po😂😂
    Ale coś mi słabo,nie wiem czy znowu nie cukier skacze,masakra 😐 dzisiaj jeszcze diabetolog,mam nadzieję,że nic nie bedzie mówiła na te wysokie ostatnio..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko powodzenia!
    Nona korzystaj z ostatnich chwil lata! I napisz potem jak bylo (nie chodzi mi o BYLO ;) ), bo chce sie w koncu kiedys wybrac na Sycylię
    Lami dziękuję za wczorajszy wpis, dodajesz otuchy i wiary 😘
    Przegadalam temat z mezem i ustalilismy, ze jak zaczne nowy cykl (czyli pewnie dzis lub jutro) to napisze sms do gina, ze chcialabym wszystkie kroki wykonac zanim zdecydujemy sie na iui, a wspominal o histeroskopii, i czy w takim razie moznaby jakoś w najbliższym czasie ją wykonać.
    Jutro chyba beda wyniki badan meza. Stresujemy sie troche..
    Sloneczko ja dzis ide na pizze 😁
    Milego dnia Dziewczyny!

przedszkolanka:), Dośka, tęczova, Magda - mbc, Słoneczko123, blair., madziorek86 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ