X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka kawał dobrej roboty🙈🙈
    Ja jeszcze się bycze. Tyle zostało do kupienia😲😲 malowanie. Dzisiaj wystawili okno i parapet. Na końcu pranie i prasowanie.
    Dziewczyny w czym pierzecie oprócz Lovela??

Dośka lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro, ja piore w Jelpie :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, jak się ogarniecie już z Nineczką, to zamawiam spacer z Wami!! :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro ja akurat mam Lovele 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, termin badania najważniejszy jest przy prenatalnych 1 trymestru. Zapisuj się gdzieś najszybciej, to jedyne wyjście. Tak naprawdę gdybys miała robione dzisiaj to już chyba i tak po "terminie" bo niby jest do 21+6.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • coma Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno termin tego badania połówkowego ma tylko takie znaczenie, że w Polsce do końca 22 tygodnia można dokonać aborcji gdyby się pojawiły jakieś wady. Ale jakby fizycznie jest możliwość wszystko zbadać nawet do 24 tygodnia.

uIHap1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami z usg jestem 21+6 właśnie😔😔 dlaczego mój gin dzisiaj musiał iść na te zwolnienie😭😭. On tak fajnie wszystko pokazuje. Teoretycznie miałam badanie w 18 tyg i wszystko sprawdzał. Mówił że wszystko ok.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - cale szczescie!!! Tak sie martwilam, ze az mi sie snilas w tym szpitalu.

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dentysty i kolejny raz ósemka się gramoli.. zwaliuje z nią! ale mam już awaryjnie żel który można użyć w ostateczności i telefon jakby działo się najgorsze, więc jestem dobrej już myśli.

Kasztanek super, to do dzieła i zaciskam kciuki ! :)
    Szczęściaro to tak samo jak cukry.. po lekkim spore, po obżarstwie niskie- nie ogarniesz..
    Co do wizyty to zawsze coś, ważne że synuś zdrowy i rośnie :)
    proszki lovela i jelp.
    Co do prenatalnych to może gdzieś prywatnie u dobrego lekarza?

Kark to kciuki za jutrzejsze wyniki..
    Co do ćwiczeń to z Mel zdarzyło się ale robić poślady. Brzuch to (niestety) głównie dieta,Choda i ciężarki a najlepiej to połączyć cardio np. bieg plus dodać do ćwiczeń (stopniowo!) cięzary :) i pewnie,że się da! moja koleżanka rok po roku dwie cc, brzuch nie oszukujmy się - fatalny. Obecnie 1.5 roku po drugiej cc i ma piękny brzuch. Co prawda skóra została jedynie do zabiegu niestety ( konsultowała już z lekarzami,trenerami) ale i tak szacun dla niej :)

Lami ja zawsze brałam mleko, termos z wrzątkiem i robiłam na świeżo. Nigdy nie woziłam..

Słoneczko tyj! ja nie żałowałam sobie w tej ciąży, zrzucać będę za jakieś 10 tygodni :P

Dośka niezły hurt :D

Dośka, Kasztanek, Szczęściara, tere-fere lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam zastrzyk z heparyny centralnie w mięsień 😒 po 20 min ręka boli tak że cięzko nia już ruszuć... co niektorym połoznym przydałoby się szkolenie.... 🤔

Beti82 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:49

Niezapominajka2, Dośka, przedszkolanka:), Domi_tur, blair., Szczęściara, Pestkaa, Cytrynowy sok, tere-fere, Wik89 lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:42

madziorek86, Kasztanek, Ani0nka lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ała...
    Madziorek gratuluję dużej już kobietki <3
    Niezapominajko to jest dużo?? licząc dziecko plus wodę jeszcze? Olej i idź zjeść pizze! odchudzamy się w listopadzie!

madziorek86, Niezapominajka2, Szczęściara, Słoneczko123, Cytrynowy sok, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ja co by tu nie mówić już na plusie 14kg;/ dupke mam już taka ze Kim Kardashian mogłaby mi buty lizać !!!
    Ale jak nie teraz to kiedy ;) w dupie tam dosłownie :€

przedszkolanka:), Biegającą-mama lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:09

Lami, tęczova, Cytrynowy sok, Biegającą-mama, blair., tere-fere, Wik89 lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, cieszę się z "awansu". Kolejny awans już będzie do domku!
    Kark, myślę o Was ciepło. Zdrówka dla maluszka! Jak tam sytuacja?

Byłam dzisiaj na USG III trymestru. Generalnie ok. Lekarka nie miała większych zastrzeżeń. Ale coś mam dzisiaj zły humor. Jak w domu przeczytałam opis z badania, to trochę mi mina zrzedła.
    Okazało się, że główka jest na 10 percentylu. Reszta wymiarów w okolicach 50 percentyla, z wyjątkiem nóżek, które ledwo mieszczą się w siatce centylowej. Niby długie nóżki u dziewczynki to super sprawa, ale ten łebek mnie zmartwił. Na domiar złego jakieś parametry w przepływach też wyszły poza skalą, choć PI jest 1,02, czyli powyżej 50 centyla.
    Byłam na badaniu bez męża, bo mu egzamin akurat wypadł. Skrzacik nie dał sobie zrobić ładnego zdjęcia. Z pozycji główkowej uparciuch przekręcił się do położenia poprzecznego. Zdaniem lekarki zmienić pozycję uda mu się na pewno, choć póki co łebek ma wyżej niż tyłeczek, więc idzie to w złym kierunku. No ale wczoraj lekarka prowadząca mi powiedziała, że ona jeszcze na tym etapie się zbytnio nie przejmuje pozycją płodu. No i pamiętam przeboje Kark i Juliana.
    Już sobie zracjonalizowałam sytuację z główką. Ten wynik oznacza tylko tyle, że 10 na 100 płodów na tym etapie tak ma. Niemniej jednak za dwa tygodnie wybiorę się na drugie USG III trymestru do innego lekarza i zobaczymy, jak tam sytuacja. Będę 200 zł w plecy, ale mój spokój jest tego warty :)

Nona, Lami, tęczova, blair., tere-fere, coma lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:09

tęczova, Cytrynowy sok, Magda - mbc, Biegającą-mama, blair., tere-fere, coma, OlivkowaMama, Wik89, Ani0nka, sunshine03, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, zabiłabym te baby 😳 ale awans, to jest świetna wiadomość!!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 5 września 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam spod przychodni,za jakies 1.5h powinnam być po😂😂
    Ale coś mi słabo,nie wiem czy znowu nie cukier skacze,masakra 😐 dzisiaj jeszcze diabetolog,mam nadzieję,że nic nie bedzie mówiła na te wysokie ostatnio..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko powodzenia!
    Nona korzystaj z ostatnich chwil lata! I napisz potem jak bylo (nie chodzi mi o BYLO ;) ), bo chce sie w koncu kiedys wybrac na Sycylię
    Lami dziękuję za wczorajszy wpis, dodajesz otuchy i wiary 😘
    Przegadalam temat z mezem i ustalilismy, ze jak zaczne nowy cykl (czyli pewnie dzis lub jutro) to napisze sms do gina, ze chcialabym wszystkie kroki wykonac zanim zdecydujemy sie na iui, a wspominal o histeroskopii, i czy w takim razie moznaby jakoś w najbliższym czasie ją wykonać.
    Jutro chyba beda wyniki badan meza. Stresujemy sie troche..
    Sloneczko ja dzis ide na pizze 😁
    Milego dnia Dziewczyny!

przedszkolanka:), Dośka, tęczova, Magda - mbc, Słoneczko123, blair., madziorek86 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ