Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-

Stwierdziliśmy, że jak ma być ciężko z Małym to chociaż klimat zmienimy 😂 pozdrawiamy (w wózku kolejnego dzieło cioci Przedszkolanki)
Meggs, alex0806, Magda - mbc, Lami, Wik89, tęczova, Pestkaa, Szczęściara, blair., madziorek86, Dośka, Kasztanek, przedszkolanka:), tere-fere, Nikodemka, Biegającą-mama, sunshine03, Cytrynowy sok, Nona, Ani0nka, Arashe, miśka lubią tę wiadomość
-
Domi - piekny widok, piekny Szymi, piekny wozek

Kurcze, zrobil mi sie zajad... Taki mega bolesny. Rzadko mi wyskakuja takie rzeczy. Macie jakis sprawdzony sposob na to dziadostwo?
Martwie sie troche, ze to przez niedobor jakichs witamin... Moja dieta od poczatku ciazy pozostawia wiele do zyczenia
AnkaBe lubi tę wiadomość
-
Jaki tu spokój
witam się z rana. Widać że weekend bo nagle wszystkie wybyły 
Mi się wczoraj coś dzidziuś popsuł. Od 12.30 jakoś do wieczora miała problemy z zaśnięciem. Nie krzyczała ani nic, leżeć z nami chciała. Ale nie mogłam jej uspać. Widać było że coś ją męczy bo przysypiała i zaraz się wybudzała. Na szczęście w nocy jej przeszło. Wczoraj się czułam jak wyrosną matka która nie potrafi własnego dziecka odczytać... na dodatek mam problem z układaniem jej do spania bo chce tylko na boku spać. W wózku jedynie na plecach. I na brzuszku jak próbowałam ją położyć to dźwiga mi głowę i się przestraszyłam że za szybko. Dobrze że w poniedziałek będzie położna to wszystkie moje pytania itd muszę przygotować. Serio się czuje jak wyrodna matka...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzień dobry 😊
Alex jesteś mama od 2 tygodni! Nie jesteś wyrodna tylko się dopiero poznajecie i uczycie nowej sytuacji
z tego co pamiętam to jak śpi na plecach to główkę się odwraca na zmianę plus np.juz w łóżeczku na boku (podeprzeć lekko). Co do dźwigania to spytaj,listę sobie zrób co Cię niepokoi, ale na pewno jest wszystko dobrze a Ty jesteś super mamą!!
My dzisiaj na zakupy i załatwianie na mieście póki mąż w domu i nie muszę sama jechać:p bo w pon wyniki i po gbs to już sama.
No i oficjalnie jestem DONOSZONA!🥰💪 3 tygodnie do terminu :o
Magda - mbc, Lami, tęczova, Meggs, Wik89, madziorek86, alex0806, Dośka, Szczęściara, Słoneczko123, blair., Arashe, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Alex - no cos Ty, tak jak napisala Przedszko, dopiero sie siebie uczycie. To normalne, ze nie umiesz rozpoznac wszystkiego, co ma w główce. Co najgorsze tak bedzie do momentu az nie zacznie mowic o co jej chodzi

Przedszko - no i pieknie! Mozesz rodzic
kiedy to zlecialo?!
A ja... oficjalnie witam sie w rozpoczetym 14 tc:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 08:30
Magda - mbc, Lami, tęczova, przedszkolanka:), Wik89, madziorek86, alex0806, Dośka, Szczęściara, Słoneczko123, blair. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlex dopiero się uczycie siebie, a z tego, co piszesz to i tak jest super!
Jak dziecko chce leżeć na boczku to kładź je na boczku też
szczegolnie w dzień, jak masz ją pod kontrolą.
A co do leżenia na brzuszku, jak mieliśmy zajęcia z fizjoterapeuta dziecięcym na szkole rodzenia to mówiła, że koniecznie trzeba kłaść dziecko na brzuszku i bedzie próbowało dźwigać głowę, ale uda się to najwyżej na 1 albo 3 sekundy
nawet mówiła, że tyle samo godzin dziennie, co na plecach to dokładnie tyle samo dziecko powinno leżeć na brzuszku. Żeby rozwinęła się równowaga miesniowa. Bo dziecko leżąc głównie ćwiczy te mięśnie, na których leży, a nie odwrotnie (ja myślałam, że jest odwrotnie
)
Także nic się nie przejmuj, bo nie ma czym
-
Tylko do spania nie należy na razie na brzuchu układać. Pozycja na boku jest super do spania, ale powinna być stabilna, właśnie żeby dziecko przypadkiem na brzuszek się nie obróciło. Jak dziecko ulewa, to pozycja na boku jest najbardziej wskazaną. Moja córka spała praktycznie tylko na boczku.

-
Alex, wyrodna matka, no nie żartuj sobie! Jesteś super mamą, jak każda mama tutaj

U mnie niestety koszmarna noc, @ pokazała co potrafi - od 4 do 5 leżałam w wannie lejąc na brzuch gorącą wodę, poddałam się i wzięłam tramal bo aż słabo mi się z bólu robiło. Teraz leżę i się nie ruszam, żeby znów się nie zaczęło. Ech, pieprzona endomenda. Z dr W pogadam chyba o tym co sądzi o histero ale z drugą laparo, bo te moje nowe torbiele mocno dają do wiwatu
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”

niech zmiana klimatu posłuży !