Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark niestety to jest jak pokażesz facetowi ze sobie za dobrze radzisz i wszystko ogarniasz chłop to bardzo szybko wykorzystuje niestety. Jak czytam ile Ty robisz rzeczy w domu a tu jeszcze dodatkowe atrakcje czytaj opieka nad dodatkowymi dziećmi to grube przegięcie.
Niezapominajko moje twardnienia to były poprostu wypychając się plecy mojego dziecka mam ogólne wrażenie ze planuje wyjść przez pępek bez kitu. Może zwiększ dawkę magnezu ja mam wrażenie ze jak nie wezmę 2dni to skurcze łydek się nasilają ale czy to możliwe czy placebo to nie mam pojęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 11:21
-
nick nieaktualnyNiezapominajko myślę, że mogłaś sobie wypłukać magnez, pobierz większą dawkę przez parę dni po prostu.
Co do twardnień to różnie może być.
Wcześniej miałam je ciągle, martwiłam się, że szyjka poleci. Straszyli mnie, że już miękka. W ogóle jednak te twardnienia nic jej nie zrobiły
A obecnie wszystko się wyciszyło i nie mam ani jednego twardnienia, więc porodu nie widać póki co 😠 szyjka zamknięta 2cm. -
Niezapominajko mi brzuch też twardnieje. A Ty jesteś duzo dalej niż ja. W szpitalu mowili mi że lepiej już z tym nie będzie. Także czekaj spokojnie i nie stresuj sie tymi twardnieniami. Twardnienia brzucha to jeszcze nie skurcze. A tylko skurcze maja wpływ na skracanie i rozwieranie szyjki. Co do magnezu to łykasz bardzo malutko. Ja brałam 6 tabletek magne b6, teraz 8. Także spokojnie zwiekszyłabym dawke. A i możesz też włączyc sobie np asparagin 1 tabl dziennie - on zawiera potas, a takie skurcze łydek to czasami poza niedoborem magnezu, tez właśnie niedobór potasu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 11:33
-
Kark, ja do tej pory nie wierzę, że ona ma już 2 tygodnie
A jaka pucata się robi
Faktycznie zaczyna tą głowę inaczej trzymać, z dnia na dzień cięższa. Aż mi ręka przy karmieniu zdrętwiała dzisiaj
Coraz dłużej na cycu chce wisieć, później przytula głowę do cyca, zasypia. Noce na razie przespane, karmienie co 3 h, czasem częściej. Dzisiaj nawet przerwa 4 h bo spała, chciałam poczekać z 15 minut i sama usnęłam znowu
A pełnia dawała nieźle! Mąż pół nocy narzekał wczoraj że księżyc go razi. Przez sen oczywiścieDo toalety lunatykował z zamkniętymi oczami to śmiać mi się chciało, bo o mało głowy o futrynę nie rozwalił
Ja brałam na te twardnienia asmag 3x2 tabletki. Na końcówce kupiłam asmag forte to już w ogóle działał o wiele lepiej. A szyjka pancerna do dnia porodu, więc w sumie nie działały na niąPod koniec to już każde wypchnięcie dziecka czy ruch boli i wydaje się, jakby brzuch cały twardy się robił.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
U nas mąż juź nawet piwa nie wypije,taka gotowość 😁
Jak był na kawalerskim to sam napisał,że dojechał, kiedy wyjeżdża, jak tam ja. Jak wychodzi to tylko wieczorami na rower/grzyby/ryby/do teleskopu na ogród albo z kumplem. Wtedy nic nie pisze,sam najczęściej pisze pierwszy ;p ale na libacje czy popijawy nie chodzi na szczęście
Co do magnezu ja odstawiłam i od wczoraj mi drga powieka a nie chce to znowu brać bo i tak u mnie nic się nie dzieje.. -
Meggs, ja miałam w koszyku takie rzeczy. W sumie majtki polecam siateczkowe, można je przeprać i znowu zakładasz. Te jednorazowe były daremne i słabo trzymały podkład. Albo za duże zamówiłam^^ Zamówienie w gemini:
Majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar 40, 7 sztuk
Majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar 40-44, 2 sztuki
Majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar 42-44, 7 sztuk
KATAREK Plus, aspirator do nosa, od urodzenia
CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk x2 - tu polecam zamówić więcej jednak, mi mąż 2 razy dokupował
CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, wielofunkcyjne, 90cmx60cm, 10 sztuk
CANPOL, nożyczki dla niemowląt, 1 sztuka
Linomag 200mg/g, maść, 100g
Alantan Plus (20mg+50mg)/g, maść, od urodzenia, 30g
OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn z dozownikiem, 250ml
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
Termometr elektroniczny Microlife, MT 710, piórkowy, żabka
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk x 5
CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
Tantum Rosa, 10 saszetek
WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk x 2
CANPOL, wkładki laktacyjne z przylepcem, 50 sztuk + 10 sztuk w prezencie
Maltan, maść do pielęgnacji brodawek sutkowych, 10ml - tutaj jednak polecam zwykłą lanolinę z pharmaceris zamiast tego
BABY ONO, szczoteczka z miękkim włosiem + grzebyk, 570/1, 1 komplet
D-Vitum, witamina D dla niemowląt 400j.m., aerozol, 6ml
Enema (32,3mg+139mg)/ml, płyn doodbytniczy, 150ml
BABY ONO, woreczki na zużyte pieluchy, 100 sztuk
To moje zamówienie było. Plus jakieś pierdki dokupowałam na bieżąco. Do tego polecam piankę ginexid! Uratowała mi krocze, dosłownie. Teraz też się nią podmywam kilka razy dziennie. W szpitalu też chodziłam. Łagodzi obolałe miejsca, fajnie odświeża. Mąż mi dokupił dopiero na drugi dzień bo zapomniałam.
Meggs lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Meggs ja ma to w komplecie:
(korzystałam z rad i poleceń tutaj, także przy okazji - dzięki dziewczyny💜)
- CLEANIC Kindii, Pure patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
- CLEANIC Kindii, Pure płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk x 2
- UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
- Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
- MEDELA Purelan, krem na brodawki, 7g
- Linomag 200mg/g, maść, 30g
- Bepanthen Baby, maść przeciw odparzeniom pieluszkowym dla niemowląt, od urodzenia, 30g
- WELEDA Calendula, krem ochronny dla dzieci, na wiatr i niepogodę, z nagietkiem lekarskim, 30ml
- BABY ONO, majtki poporodowe, jednorazowe
- WEBER, pieluchy tetrowe LUX 140g/m2, białe, 60x80cm, 10 sztuk x 2
- Ginexid, pianka oczyszczająca
- Tantum Rosa
- WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk
- CANPOL, termometr kąpielowy
- Podkłady higieniczne, SENI SOFT SUPER, 90cmx60cm, 5 sztuk
- Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
- BABY ONO, cążki do paznokci z uchwytem, od urodzenia, 1 sztuka
- LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
- OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
- LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Buddy Bear, od 0-3 miesiąca,
- OILLAN Baby, płyn do mycia i kąpieli 2w1, od urodzenia
- NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
- Termometr elektroniczny do ucha, BRAUN ThermoScan 7, IRT6520
Tak oddzielnie mam laktator medela mini electric, jakieś dwie butelki, które dostałam jako prezent w paczkach ze szkoły rodzenia, pieluszki kupiłam kiedyś, kiedyś w promce w rosku Bambiboo, ale jak się skończą to z biedry polecą. No i zobaczymy co się z tego dobytku przyda, sprawdzi... Rozmawiałam jeszcze z koleżankami o nebulizatorze i te co mają polecają, ale mówiły, żeby nie kupować od razu.
A! i jeszcze szczotka dla dzieci z koziny (relaksacyjna) Nested, jest przemilusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 13:33
Meggs lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam bardzo ❤ w przyszłym tygodniu chce skomponować całą listę apteczną dla siebie i maluszka bo to nigdy nic nie wiadomo, a nie bede zostawiać tego na listopad, choć z moim zapałem do tego tak najchetniej bym zrobiła 😋
-
Pestkaa wrote:Meggs ja ma to w komplecie:
(korzystałam z rad i poleceń tutaj, także przy okazji - dzięki dziewczyny💜)
- CLEANIC Kindii, Pure patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
- CLEANIC Kindii, Pure płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk x 2
- UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
- Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
- MEDELA Purelan, krem na brodawki, 7g
- Linomag 200mg/g, maść, 30g
- Bepanthen Baby, maść przeciw odparzeniom pieluszkowym dla niemowląt, od urodzenia, 30g
- WELEDA Calendula, krem ochronny dla dzieci, na wiatr i niepogodę, z nagietkiem lekarskim, 30ml
- BABY ONO, majtki poporodowe, jednorazowe
- WEBER, pieluchy tetrowe LUX 140g/m2, białe, 60x80cm, 10 sztuk x 2
- Ginexid, pianka oczyszczająca
- Tantum Rosa
- WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk
- CANPOL, termometr kąpielowy
- Podkłady higieniczne, SENI SOFT SUPER, 90cmx60cm, 5 sztuk
- Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
- BABY ONO, cążki do paznokci z uchwytem, od urodzenia, 1 sztuka
- LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
- OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
- LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Buddy Bear, od 0-3 miesiąca,
- OILLAN Baby, płyn do mycia i kąpieli 2w1, od urodzenia
- NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
- Termometr elektroniczny do ucha, BRAUN ThermoScan 7, IRT6520
Tak oddzielnie mam laktator medela mini electric, jakieś dwie butelki, które dostałam jako prezent w paczkach ze szkoły rodzenia, pieluszki kupiłam kiedyś, kiedyś w promce w rosku Bambiboo, ale jak się skończą to z biedry polecą. No i zobaczymy co się z tego dobytku przyda, sprawdzi... Rozmawiałam jeszcze z koleżankami o nebulizatorze i te co mają polecają, ale mówiły, żeby nie kupować od razu.
A! i jeszcze szczotka dla dzieci z koziny (relaksacyjna) Nested, jest przemilusia
My tez mamy szczotki Nested, bo to nasza ciocia je robi 😍
Pestkaa lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021