Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
W kazdym razie pielegniarka nieswiadomie niezle mnie nastraszyla. Moj maz tez to slyszal i obydwoje sie zmartwilismy.
Na szczescie na strachu sie obeszlo, idziemy z tej okazji posiedziec przy ognisku.
Nona, Wik89, tęczova, alex0806 lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Rzepakowepole nie zgadzam się, że nic nie znaczą.
U mnie wyszło ryzyko hipotrofii. Dzięki temu miałam wdrożone leczenie i bardziej wnikliwą obserwację. Dziecko jest obecnie na 16 centylu. Gdyby tego nie było być może zorientowano by się dopiero koło 30 tygodnia, że dziecko jest np. na 3.
Druga sprawa to to, że np. na wątku październikowym jest dziewczyna, która też nie wierzyła w pappę, bo "to tylko statystyka" wszystkie usg wychodziły ok, a dziecko ma ZD, wyszło dopiero przy usg 3.trymestru. Dla mnie to kolejny argument za pappą.
Wynik testu pappa jest z Twojej krwi, więc to nie jest TYLKO statystyka.
Oczywiście zgadzam się, że badanie doskonałe nie jest, ale z perspektywy czasu chwila stresu przy oczekiwaniu na wynik bądź dalszą diagnostykę jest naprawdę niczym w porównaniu do tego, co może ten wynik dać w spojrzeniu na całą ciążętere-fere lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nikodemko dobrze, że to były tylko obawy i wyniki wyszły super!
Wiki mąż, tak jak każdy w takiej chwili ma się gorzej, ale ma świetną, kochającą i wspierającą żonę i z pewnością zaraz zacznie bardziej optymistycznie patrzeć na tą sytuacje.
Tęczowa tulę z powodu mocnych bóli. U mnie też okres był zawsze bardzo bolesny, jak byłam nastolatką to nie raz aż wymiotowałam, odpoczywaj Kochana.
Cytrynowa udanej zabawy! 💃
Nona poradzisz sobie z kubeczkiem 😀 Jak w ogóle oceniasz? Nie czuć go? 🙂
Magda udanego wypoczynku!
A my mieliśmy dzisiaj meeega pracowitą sobotę. Akcja przemeblowanie. Od wczoraj wieczorem opróżnialiśmy do kartonów wszystkie rzeczy z mebli, które miały wyjechać. Z rana mąż znosił je z kolegami, przewoziliśmy to do domu moich rodziców. Potem ogarnąć te kurze co się nazbierały za tymi meblami, wnoszenie nowych i męża czeka skręcanie. Dopiero co wróciliśmy z Agata Meble bo jeszcze jedną szafę musimy dokupić. Padam na pysk 😴
Nona, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki, Nona! No oswajamy sie, mnie tez nie jest z tym lekko, taka prawda. Mam nadzieje, ze kiedyś zostaniemy rodzicami.
Kubeczek musze wyprobowac!
Nikodemko no i super!
Nona lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wiki dobrze,że pogadaliście po tym wszystkim. Mężczyźni są niby twardzi,ale jak czują,że to oni "zawodzą" to świat się wali. Wsparcie jest ważne,dobrze że go wspierasz i jesteś mimo iż mąż tam sobie swoje myśli. Kolejnym razem zapytaj czy chce wejść sam czy z Tobą nawet jak będzie Cię nosić by wejść, pokaż mu,że zalezy Ci też na tym co wtedy wspomniał.
Co do zabiegu to według mnie nawet ta " niewielka" poprawa która może być jest go warta,zwłaszcza że to szybki zabieg. trzymam kciuki!
Nikodemko super wyniki! Teraz odetchnij jużm
Arashe ucałuj malutka :*
Magda pozdrawiamy !jak się tam macie?
My dzisiaj byliśmy na zakupach,mąż nas obkupił już w kurtki, zostały jeszcze buty i kompleciki ale to bliżej października. Jeszcze szukamy prezentu dla chrześniaka bo za tydzień ma urodziny.
Później byliśmy u teściów no i opowiem Wam cośjak rodziłam Polę to moja teściowa jechała do rodziny(na moich partych była w Częstochowie akurat) . Pamiętam jak się wahała,bo co ludzie powiedza że synowa rodzi a ona jezdzi no ale pojechała. W tym roku podobna sytuacja. Ma okazje jechać (miało być teraz ale przesunęło się na 24.09). No i oczywiscie się waha,bo to już tuz terminu (mimo ze zdazy wrócic),że ona nam jest tu potrzebna! Dzisiaj ją pół wizyty namawiałam,że z głodu nie padniemy a w partych mi nie pomoże i tak
no zobaczymy
A i powiedziałam niech jedzie to może Olka pogoni haha
A z ciekawostek to dzisiaj miałam kilka twardnień, jedno mocniejszei do tego malutko czasem galaretki wychodzi. Szału nie ma,ale może coś się dzieje- zobaczymy w czwartek
Wik89, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:Ale ja nie mówię, że Pappa nic nie znaczy, bo może znaczyć. Mówię, że słyszę ciągle o wynikach, które nic nie znaczą. Poza tym sama przyznasz, że mało się mówi o tym, o czym jeszcze może świadczyć zła Pappa poza trismomiami.
zapobiegawczo chodzę na wizyty do 2 lekarzy i tylko jeden zwrócił uwagę, że gorszy wynik pappy raczej wskazuje na problemy z łożyskiem, a nie na trisomię
wiadomo, że fajnie byłoby gdyby powstało badanie, które daje 100% odpowiedzi, czy dziecko zdrowe i czy ciąża przebiegnie prawidłowo. Pomarzyć dobra rzeczNona lubi tę wiadomość
-
Biegająca, sportowcem nie jestem ale na basenie sprawdza się mega. Przyjaciółka miała selena cup (taki jak ja) i potem facelle i twierdzi, że selena cup bardziej wygodny w wyciąganiu bo ma pętelkę a nie dzyndzelek
super sprawdził się też w górach. Kocham mój kubeczek
Biegającą-mama, Nona, tere-fere lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
sunshine03 wrote:to prawda
zapobiegawczo chodzę na wizyty do 2 lekarzy i tylko jeden zwrócił uwagę, że gorszy wynik pappy raczej wskazuje na problemy z łożyskiem, a nie na trisomię
wiadomo, że fajnie byłoby gdyby powstało badanie, które daje 100% odpowiedzi, czy dziecko zdrowe i czy ciąża przebiegnie prawidłowo. Pomarzyć dobra rzecz
Oj ale o tym to mogłabym długo. Zwłaszcza że znów nie śpię od 4 a wtedy zwykle na filozofowanie mi się zbiera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 06:02
Lami lubi tę wiadomość
-
A my dzisiaj skończyliśmy 30 tc ❤ leżąc 3 tyg temu w szpitalu marzyłam by być chociaż na tym etapie... teraz walczymy o kolejne wspólne tygodnie!
Wik89, alex0806, Beti82, Dośka, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Nona, tere-fere, tęczova, Nikodemka, sunshine03, Magda - mbc, Pestkaa, Szczęściara, Słoneczko123, Lami, Kasztanek, madziorek86, madziorek86, blair., Domi_tur, Arashe, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😁😘 żyje, mąż mnie nie zabił za zakupy, Alek obudził mnie takim kopniakiem w zebra, że myślałam ze mu oddam 😂 zaczynam 35 tydzień ciąży 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 08:44
alex0806, Biegającą-mama, przedszkolanka:), Dośka, Nona, tere-fere, tęczova, sunshine03, Magda - mbc, Pestkaa, Szczęściara, Słoneczko123, Lami, madziorek86, blair., Arashe lubią tę wiadomość