Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs, Nikodemko, jak dla mnie to macie bardzo wysokie tętna, ale ja się nie znam. Jak lekarz Meggs powiedział, że to jest ok, to znaczy, że tak ma być. Na pewno w ciąży tętno się zwiększa, bo zwiększa się ilość krwi.
Dla porównania u mnie nawet w ciąży jest coś koło 70-85 uderzeń/ min. -
Ja po basenie , obiedzie w restauracji i kosciele..
Wysiedzialam sie w babelkach , w jaccuzii i we wszystkim czego unikalam cala ciaze. Ludzie patrzyli na mnie jakbym szpital z plywalnia pomylila 😕😂Kijanka, talku, tere-fere, Ani0nka, madziorek86, tęczova, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, pieknie wyglądasz.
A jak to wygląda w ciąży, kiedy ja np. mam bardzo wysokie tętno na co dzień? Czy to bardzo niebezpieczne dla dziecka? U mnie nigdy prawie nie schodzi poniżej 100, ale przerabiałam już tętno 140-150.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Ja normalnie mam tetno okolo 90, wiec mysle, ze jesli w ciazy jest wyzsze, to chyba jest ok. Zwroce uwage jakie bede miala na wizycie we wtorek i najwyzej jeszcze go dopytam
-
Nikodemko chodzi Ci o puls?? Bo jak tak to ciutkie wysokie.. Nie mierzyłaś może po jakimś wysiłku albo nie że stresowałaś się?? U mnie nie przekracza 90 ale za to ostatnio na wizycie miałam wysokie ciśnienie (143) troszeczkę się zdenerwowałam.. mierze w domu dwa razy dziennie jest w normie.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Tętno w ciąży jest wyższe. U mnie było 90-100 niekiedy. Lekarka mówiła że Jak będzie 140 to wtedy od razu na IP. Ale miałam max 135 jak mnie teściowa wnerwiła... A ja niskocisnieniowiec więc w ciąży to masakra byla. Teraz wszystko wróciło do normy, nawet zimne ręce i nogi
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja ten puls mam z natury wysoki... Pamietam, ze na poczatku liceum mama zaciagnela mnie z tego powodu do kardiologa i dal mi jakies tabletki, po ktorych czulam sie jakbym za chwile miala umrzec i wiecej ich nie wzielam, wiec zakladam, ze tak juz mam i koniec. A jesli w ciazy rosnie, to te moje standardowe 90+28 moze nie jest czyms przekraczajacym norme.
Mierzylam na spokojnie, tak po prostu. -
ja mam jak Meggs - niskie ciśnienie całą ciążę a puls wysoki. Zapytaj Nikodemko lekarza,ale ja bym się nie martwiła, bo w końcu ciaża to mega obciążenie dla organizmu.
My na etapie ogarniania Olka bo w dzień śpi,w nocy szaleje. Od 16 wybudzony,ledwo do kąpieli wytrzymał z płaczem (buu,Pola uwielbiała!) , później kolacja i padł jak kawka czyli noc z głowy.. We wtorek chyba zacznę go budzić ok.południa na aktywność ( na brzuszek,jedzenie itp.) a później na kąpiel i zobaczymy. Twardy zawodnik,sen dzienny po mamusi
Pierwszy spacerek za nami, aleeee fajnieeeee
A jutro zusy i papierologia,zakupy dla Polki bo ze wszystkiego wyrosła itp. -
nick nieaktualny
-
Pochwalę się Wam - torba do szpitala wstępnie spakowana. Zmieściłam się w jedną średniej wielkości walizkę. Zestresowały mnie rozpoczynające się na listopadowym wątku porody
. Pakowanie torby było trochę wyzwaniem, bo nadal żyjemy na dwa domy. Do swojego wracamy tak za 10 dni. Muszę jeszcze dołożyć szlafrok, laktator (który właśnie wyparzam) i pieluchy tetrowe.
Dobrze mi z tą spakowaną torbą. Wewnętrzny spokój odzyskany!
Wytłumaczyłam Skrzacikowi, że spakowana walizka nie oznacza, że już pora zbierać się z brzuszka. Sądzę, że będę przez najbliższe 5-6 tygodni potykać się o tą walizkę. Ulżyło mi jednak, że waliza już jest, bo będę mogła na luzie skupić się na sprzątaniu mieszkania, szykowaniu skrzacikowych gratów i praniu naszych rzeczy.
Domi_tur, Nikodemka lubią tę wiadomość