Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny musze sie Was poradzic.Zaraz usiade na dzialce na spokojnie i policze.Bo ja mam dzisiaj 6+6 a nawet 7+0 wedlu tego co jej podalam a ona mi liczy,ze to 6 tydzien...
I tak mi wpisala na skierowaniu na prenatalne a umowic sie mam tam od 13 tc.Cos mi sie wydaje ,ze to pozno bedzie.
Ona jakos tak slabo to wszystko robi.Malo inf ,nic nie podaje. ZDJ mi takie dala ,ze nic nie widac
To juz u dziadka bylo wiecej inf bo sprzet po wymiarach podawał wiek ciazy.
Karty mi oczywiscie nie zalozylaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 13:37
-
Beti82 wrote:Dziewczyny musze sie Was poradzic.Zaraz usiade na dzialce na spokojnie i policze.Bo ja mam dzisiaj 6+6 a nawet 7+0 wedlu tego co jej podalam a ona mi liczy,ze to 6 tydzien...
I tak mi wpisala na skierowaniu na prenatalne a umowic sie mam tam od 13 tc.Cos mi sie wydaje ,ze to pozno bedzie.
Ona jakos tak slabo to wszystko robi.Malo inf ,nic nie podaje. ZDJ mi takie dala ,ze nic nie widac
A nie wyliczyła Ci z ostatniej miesiączki?
Kiedy miałaś? -
Beti, prenatalne powinno się zrobić między 11t+0 do 13t+6. Jednak są też podane wymiary dzieciątka jakie powinno mieć, by je dobrze zbadać i jakich nie powinien przekroczyć. U mnie nie miałam problemu, bo można się umówić z tygodnia na tydzień, bez żadnej kolejki. Najlepiej kontrolować wielkość dziecka, jak poszłam moje miało prawie 6 cm ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 13:41
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti, gratuluje mamusiu ❤️
Moze jej chodzi o to, ze 6+6 to 6 tydzień? Lekarze tak to okreslaja, przynajmniej Ci, z ktorymi ja mialam do czynienia.
Przy umawianiu sie na prenatalne czesto pytaja o date om i sami wyznaczaja date, zeby zmiescic sie w tym 13+6.
Ja mam inny wiek ciazy wpisany na wypisie ze szpitala, inny z prenatalnych, inny od prowadzacego... -
Mam od jakichs trzech godzin taki dziwny bol brzucha... Niby taki jak na miesiaczke, ale bardziej boli mnie po lewej stronie. Tak kolkowo. Wzielam magnez i nawet nospe, choc staram sie z nia ograniczac i nie przechodzi
Myslicie, ze ten bol po jednej stronie moze byc zwiazany z przemieszczaniem sie dziecka? Czy to nie boli?
-
talku wrote:Beti, meeeega gratulacje 🎆🎆🎆🎉🎉🎉
Słyszałaś serduszko? ☺️ -
Nikodemka wrote:Beti, gratuluje mamusiu ❤️
Moze jej chodzi o to, ze 6+6 to 6 tydzień? Lekarze tak to okreslaja, przynajmniej Ci, z ktorymi ja mialam do czynienia.
Przy umawianiu sie na prenatalne czesto pytaja o date om i sami wyznaczaja date, zeby zmiescic sie w tym 13+6.
Ja mam inny wiek ciazy wpisany na wypisie ze szpitala, inny z prenatalnych, inny od prowadzacego...
A zapisalam sie na wizyte do innego lekarza juz 😍 -
Ej nie moge w to uwierzyc,ze mam w sobie takiego malego robaka co mu serce bije hah
I przez niego mnie glowa boli aaaaa
Na mdlosci tylko lody waniliowe mi pomagaja 😁tęczova, Nikodemka, tere-fere, blair., talku, Szczęściara, Kijanka, Słoneczko123, alex0806, Malamia, Nona lubią tę wiadomość
-
Beti, jaka piękna wiadomość, bardzo się cieszę ❤
U mnie niestety powoli rozkręca się ból brzucha, małpa nie da mi spokojnie powakacjować do końca“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
talku wrote:A nie wyliczyła Ci z ostatniej miesiączki?
Kiedy miałaś? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:32
talku, tęczova, blair., madziorek86, Beti82, miśka, Nikodemka, Szczęściara, Słoneczko123, Szczęśliwa Mamusia, Biegającą-mama, Malinowa91, Dośka, alex0806, Ani0nka, Lami, Edyśkaa82, Malamia lubią tę wiadomość
❤💙❤💙