Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, nie martw się jak Ci na początku będą podawać różne tygodnie. To normalne. Mi wychodziło jak u Nikodemki, z USG inny, z miesiączki inny i z prenatalnych jeszcze inny. A jeszcze miałam na początku dziecko młodsze niż z miesiączki.
Potem to wszystko się stabilizuje.
Masz już apke ciążową?
Ja też początkowo nie mogłam uwierzyć, że mam takie ziarenko maku w sobie i już to serce mu bije. W ogóle dziwiłam się jakie jest to serce przy takim małym zarodku 🤔🤔🤔🤔
A teraz mój robak ma 200 g i 15 cm i nadal się dziwię że on żyje we mnie i rusza się i rośnie. I w ogóle że ludzie ludzi robią 😂😂
VianEthel2 lubi tę wiadomość

-
Wychodze od francy z gabinetu i mowie do starego mamy serduszko !!!!
A ten
A plec?
Ja jebie faceci hahah mowie wybierz sobie 😂😂😂
madziorek86, Kijanka, talku, Nikodemka, Słoneczko123, Wik89, Biegającą-mama, tęczova, tere-fere, Dośka, alex0806, przedszkolanka:), Ani0nka, Lami, Edyśkaa82, Magda - mbc, Meggs, Malamia, Domi_tur, Nona lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, ja od wczoraj mam znowu ten sam ból z którym dwa tygodnie temu byłam na IP. Do dzisiaj nie wiem co to jest... I on jest właśnie taki jak kolka, kłujący. I nie wmówi mi nikt że to kręgosłup, no czuje go w brzuchu, jak pulsuje. Tylko, że teraz z drugiej strony, z prawej.
Może to dziecko? Gdzieś kopie? Się rusza? A ja tego jeszcze nie czuję tylko tak boli.
Ah te pierwsze ciążę to takie zagadki.
Może u Ciebie znowu jelita?
Kark, sama zrobiłaś ten tort? Mi się podoba. Piękny. Gratulacje ☺️☺️ ileż Wy macie talentów. A i owszem smak najważniejszy.
Wiecie co u Moni? Nic się nie odzywa a wczoraj tak cierpiała
tere-fere lubi tę wiadomość

-
Mam rozne ale chyba wedlug tych aplikacji moje dziecko powinno miec juz wiecej niz 2 mm.Ona miala problem zeby zmierzyc bo ja padaczki tam prawie dostalam i prosila mnie ,zebym nie oddychala bo co oddychalam to ten zarodek sie przesuwal jej.Wiec mozliwe ,ze ja mam ciaze mlodsza niz to 6+6 czy 7+0 ale ja sie akurat tym nie przejmuje.Jezeli ONA mowi,ze jest idealnie z 6 tym tygodniem to sie slucham.Mowila,ze idealnie bije serce i cos tam ,ze nie jest opuchniete.Pecherzyk ciazowy sie tez powiekszyl .Nie jest taki waski jak w poniedzialek u dziadka gina wiec to mi wystarcza i niczym sie nie przejmuje.Ona uwielbia straszyc wiec jakby cos to na bank by mi powiedziala to jestem pewnatalku wrote:Beti, nie martw się jak Ci na początku będą podawać różne tygodnie. To normalne. Mi wychodziło jak u Nikodemki, z USG inny, z miesiączki inny i z prenatalnych jeszcze inny. A jeszcze miałam na początku dziecko młodsze niż z miesiączki.
Potem to wszystko się stabilizuje.
Masz już apke ciążową?
Ja też początkowo nie mogłam uwierzyć, że mam takie ziarenko maku w sobie i już to serce mu bije. W ogóle dziwiłam się jakie jest to serce przy takim małym zarodku 🤔🤔🤔🤔
A teraz mój robak ma 200 g i 15 cm i nadal się dziwię że on żyje we mnie i rusza się i rośnie. I w ogóle że ludzie ludzi robią 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 14:45
talku lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Beti😊
Wg mnie tort Julianka wygląda smakowicie 😍
Dziewczyny,
Gdzie najtaniej kupię bazę isofix do fotelika Maxi Cosi Pebble Plus?
Sam fotelik beznadziejnie w aucie leży 😔
A miał być taki standardowy 🤦♀️
Beti82, tere-fere lubią tę wiadomość
-
No wlasnie nawet w sumie dobrze,ze nie zalozyla.Ten nowy 31 października mysle,ze juz zalozy.Tylko kurde mam nadzieje,ze ten lekarz ogarnie mi heparynkemadziorek86 wrote:Beti, hip hip hurra!
Maleństwo niech sobie teraz spokojnie rośnie
dziewczyny dobrze piszą. Dla lekarza jesteś w 6 tygodniu. Mi kartę ciąży kochany doktorek założył w 8 tygodniu wg nas : 7+4. Na 3 wizycie dopiero 
Dobrze, że Ci franca nie założyła! Po co ma Ci się wtryniać w najważniejszy dokument następnych miesięcy 🥰 u nowego zakładaj 👍 -
Kark tort aaaaaa
Ale bym zjadla
-
Beti ja dopiero kartę ciąży mam od 10 tyg skończonego.. Nie zamartwiaj się na zapas mi też różne daty wychodziły teraz synek idealnie z terminem porodu idzie..
Kark🤤🤤

11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Kark, tort piękny!
Beti, te wymiary na początku trzeba brać z dużą ostrożnością (potem zresztą też). Ale na piczątku to są naprawdę milimetry. Jeden czy dwa w niewłaściwą stronę i już mama się stresuje, że dzieć słabo rośnie. Na naszym wątku miesięcznym też to przeżywałyśmy w 1 trymestrze.
Ja karty ciąży też nie miałam od pierwszej wizyty. Dostałam jakoś w 8/9 tc.
A my wykańczamy mieszkanko i sprzątamy. Ale fajne jest to sprzątanie
-
Beti, to świetnie, że jesteś taka spokojna bo teraz dużo spokoju Ci się przyda ☺️☺️
A aplikacje to raczej jako ciekawostka w którym jesteś tygodniu i co tam się dzieje brzuchu na tym etapie a nie do pomiaru dziecka. Mój też zawsze mniejszy niż w aplikacji.
Miśka, ja też mam ten fotelik. I też będę szukać bazy ISOFIX. Ale to chyba gdzieś w Krakowie stacjonarnie kupię żeby mi ktoś pomierzył do auta i pokazał jak to obsłużyć. Chyba że będzie duża roznica w cenie stacjonarnie a w necie to obejrzę stacjonarnie a kupię w necie.
Daj znać jak znajdziesz ☺️
-
Kurde teraz tak mysle ,ze ona mi nic nie pwowiedziala o zadnych witaminach ani nic.Mam wrazenie,ze jakbym nie zadawala pytan to juz totalnie nic bym sie nie dowiedziala.
Pytalam o sanco.To mowi,ze oczywiscie moge zrobic .Ona poleca panorame.Ale musze poczytac o tym -
Beti - nie ma co analizowac tych wymiarow itp. na tym etapie
Ja mam takie poczucie, ze podczas staran ciagle cos czytalam, sprawdzalam, rozkminialam zaraz po wizycie, a teraz po prostu jak lekarz mowi, ze jest dobrze, to jest dobrze i az sama mnie to dziwi, bo myslalam, ze jak zajde w ciaze to sie dopiero zacznie. Aplikacje mozna o kant d* rozbic. Mi sie pokazuje, ze dopiero dzis maluch powinien miec 140g, a mial 148g juz 5 dni temu 
Co do witamin, to nie wiem jak u innych, ale mi na pierwszej wizycie lekarz powiedzial, zebym brala tylko kwas foliowy, a o suplementach zaczal mowic jakos na 3.
Talku - no wlasnie nie wiem... te jelita bolaly mnie w inny sposob i w innym miejscu. Sprobuje sie zaraz troche przejsc, moze to cos pomoze, bo lezenie chyba pogarsza sprawe. Mam nadzieje, ze u nas obydwu to jakies rozciaganie macicy i moze ruchy dzidzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:11
-
Beti ale super!!!😍
Nikodemko dziekuje Ci 💓 ehh, no juz obiecalam sobie, ze nic nie czytam. Z wirusami od Biegajacej jakos to wytrzymam.
Mija poltora tyg od kwalifikacji m do operacji i ciagle nie ma konkretnego terminu, prosilam zeby zadzwonil w tym tygodniu ale nie zrobil tego, zadzwoni w poniedzialek (na wizycie mowili mu aby zadzwonil za 1-2 tyg). Ja juz jestem zla za to, bo moim zdaniem powinien zadzwonic juz po tygodniu i kuc zelazo poki gorace. A on jak zwykle musi po swojem. Wiem ze powinnam dac przestrzen itp ale te ucUcia we mnie sa, nic nie poradze.
Nikodemko mam nadzieje, ze to ruchy dzidzi
Beti82, Nikodemka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Beti, mi też kazał tylko kwas foliowy brać. Ja brałam na zmianę zwykły i metylowany.
Potem od 12 tygodnia Pregna Plus brałam.
Poczytaj na Pan Tabletka o witaminach w ciąży i myślę że Ci to rozjaśni, które wybrać.
Nikodemko, też idę właśnie na spacer. Męża wyciągam a on drzemkę sobie robi jak taka piękna pogoda.
Tez wzięłam magnez i nie mija po leżeniu. Ale jakoś nie panikuję. No chyba może tak bolec w tym brzuchu nie wiadomo co bo dzieci coraz większe i nawet jak my ich jeszcze nie czujemy to one się tak kokoszką nieźle ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:19
Beti82 lubi tę wiadomość

-
Beti fanfary 🎉🎉🎉 ! Super wiadomość !
Kark wyglada smakowicie , odkroi sobie już teraz kawałek bo jutro nic nie zostanie 😂
Ja dziś dla teściów upiekłam kurczaka, ryż z warzywami, sałata, a ba deser kopiec Kreta 😅 A teraz się schowałam z Hanka w pokoju i pokarm odciagam . Hit dnia , mój M do swojej mamy: Narazie karmimy butelka mlekiem z piersi to będziesz mogła pokarmic" aż włosy mi się zjeżyły 👿 Po moim trupie hehe
Monia co u Ciebie ? Jak się czujesz?
tere-fere, Beti82, przedszkolanka:), madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Biegajaca - kopiec kreta 😍 chyba uklepie na niedziele.
Matko, koniec remontu, jak to pieknie brzmi... Marze o tym momencie, a jeszcze nawet kluczy nie odebralismy 🙈
Biegającą-mama lubi tę wiadomość