WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:07

Kijanka, blair., Cytrynowy sok, Niezapominajka2, alex0806, Lami, Meggs, Biegającą-mama, talku, tere-fere, Magda - mbc, Pestkaa, przedszkolanka:), Nikodemka, madziorek86, Beti82, Malinowa91 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, tak się cieszę z takich newsów u Ciebie! Zapładniajcie się maluszki ❤

blair. lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 14:32

Lami, Wik89, Magda - mbc, Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czego używacie po kąpieli dla maluszka na pachwiny? Bo ja używam wszędzie bepantenu, zwłaszcza po zmianie pieluszki, ale nie wiem czy nie lepiej jakiś puder? Zasypka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 00:32

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka ja używam tylko linomagu zielonego 1-2x dziennie, zazwyczaj po duuuzej kupie. Nie mamy żadnych odparzeń ani zaczerwienienia, więc nie ma sensu nic więcej używać :)

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pod paszkami i na szyjce też linomag?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ja do pupy też zielony linomag. A całą resztę oliwkuję po kąpieli ;) taki maluch to szyi nie ma prawie i jak dasz tam jakiś gęsty krem czy coś to nie domyjesz ;) Laurze się podwójny albo nawet potrójny podbródek zrobił i użycie tych zakamarków to wyczyn
    Zielone światło nie do starań;p tylko do korzystania z <3 Bo ostatnie 2 lata ponad to było wszystko właśnie pod starania. A teraz dla przyjemności;p
    Tęczova, Cudownie! Zróbcie tam małego żabojada czy coś, :p warunki zacne ;)

Ani0nka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova ♥️♥️♥️

Cytrynko, no to super, idziesz do przodu! Świetnie, że wszystko drożne. A cykle się trochę skróciły? Jesteś nadal na inofemie? Czasami przerwa jest potrzebna 😘

AniOnka, w ciągu dnia co przebieranie pieluszki mąka ziemniaczana, a w zakamarki i w ogóle na ciałko rano i w południe. Super schodzą po niej zaczerwienienia. Tylko ona uratowała moje totalnie odparzona dziecię po zmianie firmy pieluszek. Wieczorem na pupę linomag a na ciałko nawilżanie. Jak była mała jak Aluś oliwka, później na zmianę oliwka/mleczko do ciała. Każdy lekarz powtarza, że ma bardzo delikatną skórę i mimo to taka pielęgnacja się sprawdza, mąka wcale nie wysusza, przynajmniej Ninki.

Ani0nka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka jak ma ładna pupkę to nie smaruje ... dopiero jak po dużej kupie widzę zaróżowienie to trochę sudocremu, ale pachwin , paszek, szyjki, twarzy niczym , i piękna skórka. A kąpiel w ziajka przy pierwszym mi się spodobała to teraz tez używam.

Co do płynu do szyb to mój tez tak sprząta. Co prawda do jego obowiązków należy tylko wytarcie raz w tygodniu kurzu, ale właśnie płynem do mycia szyb do robi hehe. Łazienki przez 13 lat nie sprzątał wiec Beti ciesz się 😜

Alex jestem pod wrażeniem ze twoja Laurka tak pięknie i długo śpi po cycu. Ja ostatnio na wieczór zaczęłam swojej dawać moje mleko w butelce ( bo mam zapasy) i po cycu zje jeszcze i oczy dalej wielkie , a syn na cycku zawsze odpływał i nie było problemu z odłożeniem do łóżeczka... ale budził się potem co 2-3h , natomiast ta dziewucha nie zaśnie sama , a codziennie ja odkładam i jest płacz , aż jej ktoś nie weźmie a jak położę się obok to chwila się uspakaja i śpi. Potem oczywiście ja przekładam.

Wczoraj dałam espumisan... bo codziennie popierduje i robi sienprzy tym czerwona i wiadomo od razu płacz. No i pomogło, w nocy poszła super kupa, baków nie było, i tyle mi uśmiechów posłała jak nigdy. Myślicie ze powinnam coś wyeliminować z diety? Jem 2-3 surowe duże jabłka codziennie.. a pijecie kawę/ cappuccino?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 06:39

Ani0nka lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 października 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova trzymam mocno kciuki! Tak jak Lami napisała, wszystkie zaczęłyśmy fioletowe modły/ czary.

. Raga ., Lami, tęczova, Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 14:51

tere-fere, Wik89, Ani0nka, Pestkaa, Lami, talku, Biegającą-mama, Cytrynowy sok, tęczova, Meggs, madziorek86, blair. lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:50

Nona, Biegającą-mama, Cytrynowy sok, Meggs, blair., Dośka lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #teammazbeti ! Płyn do szyb do wszystkiego :D

Biegająca ja piję kawę;)
    U nas poprawa. Idzie delicol przed karmieniami i na bąki sab simplex. Wczoraj była kupa i dużo gazów.
    Mój spi pięknie ale że mną,dzisiaj składamy ala dostawke ,w końcu wstawać nie będę musiała;p

Teczova ale zazdro! Zawsze tam chciałam jechac:p

Anionka ja puderek lub linomag,wczoraj bepanthen ale nie po każdym przebieraniu.

Alex to z zielonego ;)

Ja znowu spuchnięta z ropą..zwariuje!

Biegającą-mama, tere-fere, Beti82 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 14:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 14:52

alex0806, Lami, Biegającą-mama, tere-fere, Cytrynowy sok, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonka, uruchom acard. Spróbuj dwa cykle chociaż.

Przedszkolanko, popytaj w aptekach o kolzym, jest dużo lepszy niż delicol, bardziej wydajny i lepiej się dozuje i tańszy. Na allegro kupuje po 16, 3 pudełeczka na smarta, dostawa za free.

U nas czwarta noc z rzędu pierwsza przerwa po nocnym jedzeniu 6 h, później 3-4. Więc uznaję, że chyba zaczyna ogarniać powtarzalność. Ale bździągwa jedna siedzi do późna z nami, tak jak w brzuchu robiła. 22/23 zaśnie dopiero.

Biegającą-mama, Cytrynowy sok, Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli schodzę z delicolu, daję jej mniejsze dawki. Wczoraj do 2 karmien w ogóle nie dostała. I kupy idą. Raz czy dwa dziennie się zdarzy że się męczy i stęka ale sobie radzi ;) plus biogaja codziennie
    Biegająca nic nie eliminuj, nie ma diety matki karmiącej. Ja wczoraj zeżarłam kebsa z sosem czosnkowym i ostrą cebulą A mała kupy robiła bez problemu ;)
    I śpi faktycznie ładnie jak na razie. Sama jestem w szoku. Dzisiaj od 19.30 jakos z tym chwilowym wybudzeniem po 20, ale zasnęła sama te 2 razy. Później po 3 jadła dopiero i znowu sama zasnęła. I teraz po 7 jadła i zasypia :) też w łóżeczku bo chce szybko podłogi pomyć póki jeszcze nie chcę się bawić;) A mamy dzisiaj gości

Biegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    A pod paszkami i na szyjce też linomag?
    Smarowałam też linomagiem, ale tylko 2 razy, jak się zrobiło czerwone :)
    Tak to niczym nie smaruję.

Ale dopóki nie ma żadnych problemów to uważam, że im mniej kosmetyków, tym lepiej.

Jak coś się dzieje, sucha skóra, zaczerwieniania, odparzenia to wiadomo, wtedy coś się działa :)

Biegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 października 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo smarowania , teraz robie test na sobie. Bo mam po porodzie brodę jak nastolatka i zaczęłam tonik, krem, maseczki itd i nic nie pomagało , nawet jeszcze gorzej, od tygodnia wszystko wyrzuciłam, tylko woda i jest już 100 razy lepiej . Ogólnie to zazdroszczę każdej z czysta skóra , miałam nadziej ze po 30 zniknie, No moi rodzice pryszczaci nie byli 😂

Nona lubi tę wiadomość

• Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 14:33

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ