Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemko, ja mam w ogóle dużo śluzu, raz gęsty raz rzadki. Daje mi to duży dyskomfort ale nie noszę wkładek, śpię bez majtek żeby infekcja się z tego nie zrobiła. Tak jak już pisałam na wątku marcowym myję się tylko wodą. Lekarz mówi że ok, że może być tyle śluzu w II trymestrze. Ale zaciekawiły mnie te paski o których piszecie. Pójdę do Rossmana zobaczyć co to za cudo. I naprawdę wykrywają infekcję? Sprawdziła to któraś?
Nikodemko, a we wtorek masz połowkowe? W Wawie u tej dobrej lekarki? A do Dr.W udało Ci się umówić?
Kijanko, to może pomiń tą wizytę i wydaj 130 zł na coś innego. Skoro jesteś spokojna i tej wizyty nie potrzebujesz.
Idziemy do kina na Boże Ciało 😊😊 -
Przedszkolanko czy ja dobrze kojarzę, że Ty coś szyjesz? Zastanawiam się nad kupnem maszyny do szycia i chętnie zasięgnę opinii kogoś z większym doświadczeniem niż ja
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Talku, zastanawiam się nad odwołaniem wizyty, ale jednak trochę się boję. Prowadzenie kolejnej ciąży rozegram chyba trochę inaczej. Będę ją prowadzić na NFZ, a na referencyjne USG chodzić tam, gdzie teraz. Ewentualnie w I trymestrze będę chodzić prywatnie.
Te paski z Rossmanna miałam. Nie wiem, jak z ich skutecznością, bo szczęśliwie nie miałam wtedy infekcji intymnej (chyba dwa tygodnie po paskach miałam badanie czystości pochwy).
Nudzi mi się. Skrzat mógłby już się pojawić, zamiast siedzieć z głową w przedsionku
talku lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Karmienie to nie ciąża i można wziąć i apap i ibuprofen i ketonal
A znieczulenie do rwania daje się normalne, żadnych słabszych! Jak lekarz chce dać inne to znaczy, że aktualnej wiedzy nie ma -
VianEthel2 wrote:Przedszkolanko czy ja dobrze kojarzę, że Ty coś szyjesz? Zastanawiam się nad kupnem maszyny do szycia i chętnie zasięgnę opinii kogoś z większym doświadczeniem niż ja
ja co prawda technicznie słaba ale jak coś to mój mąż pomoże bo ma wprawe:D (wertowal mi wszystkie maszyny zanim wybraliśmy nasze) z tym,że ja mam przemyslowke i dla mnie najlepsza
-
Dzięki Dziewczyny za pocieszenie. Lami, tak, wezmę w tym cyklu accard. Ciekawa jestem, jak jutro mężowi pójdzie w tej poradni. Dam znać.
Nikodemko, muszę pojechać odebrać wypis ze szpitala ale nie mam czasu w tym tygodniuchyba dopiero w przyszłym się wybiorę..
Przedszko, współczuję tego bólueh, ja mam osemke do wyrwania, ktora czasami pobolewa, ale ze strachu ciągle to odwlekam. Chyba muszę się z tym w końcu zmierzyć.
Beti, 1.06, super
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Przedszkolanko liczyłam, że podpowiesz jakiś sprzęcik w rozsądnej cenie 😉
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Talku - ja tez tylko woda, spanie bez gaci i chodzenie bez wkladek.
We wtorek polowkowe u niej, a z doktorem W. nadal nie wiem i tez mam stresa w zwiazku z tym...
Umowilam sie z Pania z rejestracji, ze zadzwoni do mnie pod koniec listopada i wizyta bedzie z dnia na dzien, licza ze doktor po urlopie dolozy dodatkowe terminy, oby tak bylo, bo do tego mojego sie wiecej nie wybieram, a na lodzie tez nie moge zostac.
Jestem jakas nabuzowana przez to wszystko. Oczywiscie mezowi dolozyli pracy akurat w momencie ogarniania mieszkania i wszystko spadlo na moja glowe -_-talku lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Już się dowiadywalam, teściowa była asystentka dentystyczna będzie mi załatwiać .. Już wiem że to wszystko można,ale opcja wyrwania mnie okropnie przeraża:( z drugiej strony..teraz mam taką opuchliznę że gdyby poszło bardziej na gardło to jeszcze bym się udusić mogła.. ehh..jak po dostanę antybiotyk to będzie 6 w tym roku,w tym 5 na durnowatego zęba! Nadrobilam lata kiedy nie brałam..
Mnie tez przerażała perspektywa wyrwania zęba i to w ciazy. Ale ból był nie do zniesienia a stres z tym związany powoli tez
Se bałam się ze będzie gorzej
I wyrwałam tego zęba. Poszłam do polecanego specjalisty który zajmuje się „obsługa” zębów kobiet w ciazy i wyrwa mi go ze znieczuleniem miejscowym wiec nic nie czułam a wyrwanego tak dobrze ze ani nic a nic mnie potem nie bolało❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Bień szczerze? Polecam biedronkowego łucznika albo lidlowskie singery- na naukę spokojnie wystarcza a mój lucznik służy mi do dziś
Martek zazdroszczę że masz dobre wspomnienia,to dobrze bo w ciąży to wiadomo że dodatkowy stres. Naczytalam się o sytuacjach odwrotnych i dlatego świruje;/
Nie chwalę ale moi drugi wieczór zgodnie spia🥰 chyba brak drzemek nam służy 😂 ale tfu tfu!blair. lubi tę wiadomość
-
Kijanko, to musisz się zdać na swoją intuicję 😊 jeśli masz być spokojniejsza to te 130 zł przy wszystkich innych dziecięcych wydatkach to już chyba niewiele. Ja na całe szczęście ciążę prowadzę w Medicover bo mam pakiet z pracy a referencyjne robię prywatnie w specjalistycznym gabinecie. Inaczej bym poszła z torbami jak sobie uświadomie że każda wizyta 150-200 zł co 4 tygodnie. A później pewnie co 2 tygodnie.
Beti, fajnie że mdłości odpuściły. Apetyt się zwiększy i brzuszek zacznie rosnąć 😍
Nikodemko, to już jutro! Ale zleciało, choć domyślam się że Tobie wcale nie tak szybko. Ale po tej wizycie powinnaś być spokojniejsza. I wypytaj o wszytsko czego jesteś ciekawa i co Cię trapi.
Ja też bym nie znała długości szyjki gdyby ostatnio na wizycie nie skłamała, że w szpitalu kazali za tydzień sprawdzić czy się nie skraca 😬😬 więc mi sprawdził. Ale tylko szyjkę, poza tym nawet dziecka nie zmierzył. Ah Ci lekarze. Ale ja wiem że mój jest taki zdystansowany. Może dlatego, że on się zajmuje trudnymi przypadkami i jak ciąża jest fizjologiczna to nie przeżywa.
A te wszystkie Twoje uczucia i niepokoje to z pewnością też hormony. Intensywny teraz czas przed Wami, więc rozmawiajcie dużo a Ty się nie przemęczaj. Jak już w marcu z Kacperkiem usiądziecie wygodnie w swoim salonie to będziecie się cieszyć tylko sobą 😍😍
Ja w czwartek idę sprawdzać nerki Stasia. Łapie mnie lekki stres. Choć moja intuicja mi mówi że wszytsko będzie dobrze. -
Biegającą-mama wrote:Przedszkolanko ale ze Olek w dzień nie ma drzemek ? Czy od którejś godziny ?
Niezpaominajko dawaj tu nam zdjęcie Zosi!
Dzisiaj myślę w wózku pośpi na spacerze.
Talku oczywiście,że będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 07:39
talku, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam ze u nas tez jakiś dłuższych drzemek nie ma za to w nocy, 4-5 godzin ciągiem potrafi spac
później cyc i dalej śpi ze 3 godzinki. Wiec trudno w dzień się mecze ale w nocy można pospać
-
talku taaa odpuscily hahah juz wiecej tak nie powiem...
Wczoraj znowu pol dnia przytulania kibla
Dziewczyny a przypomnijcie co na zaparcia !!!!
Bo dotalam w pakiecie z mdlociami
Ja nigdy nie mialam problemów a jak juz to czopek dawal rade.Teraz nawet 2 czopki nic nie ruszają
Sloneczko napisalam do Ciebie ...napisz mi co to za herbatke ty pijesz ehhSłoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Kozgo u nas też tak było i z Pola i Olkiem. Polą jakoś samo się przeniosła a Olka wypracowałam haha;p
Biegająca nie mamy rytmu stałego,ale jak przemeczy dzień to noc i wieczór spi ostatnio.dzisiaj z przerwą na kupę hahataki układ mi pasuje ;p
Beti kawa,jabłka,owsianka,suszone śliwki, bardzo dużo wody .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 09:14