Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, mi naczyniowiec wypisał claxan i zobaczyłam jak już wychodziłam i cofam się i mówię, że wolę neoparin, a on do mnie "ale to to samo". No jasne, dla niego bez różnicy bo za 10 minut pracy kosi 150 zł. Powiedziałam mu że dawali mi w szpitalu i swędziała mnie skóra i bardziej bolały, bo chyba miały tępą igłę. Spojrzał na mnie jak na nawiedzoną, ale wypisał neoparin 😉
Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Fiorellko co u Ciebie???
Beti82, tęczova, Lami, Niezapominajka2, Pestkaa, tere-fere, madziorek86, Biegającą-mama, Magda - mbc, Kijanka, przedszkolanka:), Martek&M, blair., Szczęściara, Słoneczko123, Domi_tur, Dośka, alex0806, Malinowa91, Cytrynowy sok, Wik89, VianEthel2, Arashe lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka2 wrote:Przedszkolanko ale nie chodzi mi o to jak szybko po urodzeniu był spacer tylko w jakim momencie dnia zazwyczaj wychodzicie🙂 bo rytm noworodka jest dość prosty, jedzenie-> spanie - > kupa/siku - > jedzenie... Itd. No czasami już po jednym czy dwóch karmieniach nie chce zasnąć tylko jest "zabawa". I w którym momencie wbić że spacerem? Wpakuje ją na śpiocha, ale później obudzi się w innym, zimnym świecie i będzie szok 😆
Rzepakowe pępek był oceniony przez położną jako prawidłowy, wąchała, ja wąchałam, nie ma zasadniczo zapachu. Spróbuję oczyścić dobrze z tej krwi zaschnietej, bo jak była świeża to nie chciałam podrażniać jeszcze bardziej, i zostawię na dwa dni, tylko po kąpieli wysusze.
Jak tak o tym piszę to od razu widać, że jestem właśnie tą typową mamą jednego dziecka, mieszkam w bloku i obowiązkami dzielę się z mężem, a jak go nie ma to pomaga mi mama 😉 i wtedy jest czas na analizowanie wszystkiego po milion razy. Jak mała miała dzień drzemek zamiast spania i jadła po każdej to w końcu brzuch był przepełniony i zwymiotowała chyba całą zawartość. Nie zrobiło to na niej wrażenia za to ja wyłam jak bóbr. A to dopiero początek dramacików.Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:0,3 fraxi to 2850 j.m.
0,4 neoparin to 4000 j.m
0,4 fraxi to 3800 j.m
Cos takiego znalazlam
A Ty Meggs wiesz jaka dawke dostawalas w szpitalu?Beti82 lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Ja mam załamkę, Mały w dzień niewiele śpi a największa porażka to spacery... Jak ja mam wychodzić z nim na spacery jak On tylko śpi na brzuchu, nie położę go w tonie szmat na brzuchu, w śpiworku ubrany lżej też słabo 😣😣😣
Poza tym mój syn uwielbia się drzeć jak tylko :nudzi mu się, jest głodny, jest śpiący, ma mokro, ma w planie mieć mokro, chce kupę, zrobi kupę, wstanie lewą nogą, ma polezec 2 minuty bez matki 🤨 to zasługa drzemek nijakich... Ech...
Wiem jak to jest z tym niewyspaniem i do tego marudzeniem. Z drugiej strony jak spi za długo to go przebudzam bo się boję że nie pospi w nocy. Taki o paradoks😁 -
My czasem juz o 10 wychodzimy. Ja jestem dlugo na dworze. Tak 2h to standardowo w taka pogode, czasem uda sie 3
a czasem wiadomo godzinka to maks, bo humorek zly.
przedszkolanka:), Niezapominajka2, Pestkaa lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Niezapominajko, dziękuję Ci za Twój post.
U mnie dzisiaj rano jakoś emocje wzięły górę. Wiem, że do 41 tc trzeba zachować spokój. Na razie nic mnie nie niepokoi i o ile tak zostanie, to co najmniej do wtorku nie będę podejmować żadnych radykalnych kroków. Uważam, że w mojej sytuacji indukcja na obecnym etapie byłaby głupotą i działaniem na własną szkodę, bo organizm ewidentnie nie jest na to gotowy. Na obserwację w szpitalu też specjalnie nie mam ochoty.
Mam ten komfort, że w tym prywatnym szpitalu z kontraktem z NFZ na pewno przyjmą mnie w 41 tc. Więc to takie moje wyjście awaryjne
Fiorella, będę trzymać kciuki!
-
Beti cudne wieści :*
Jak coś to ja mam neoparin 0.4, ale nie wiem czy wysyłka by dała radę, nie potlucze się?
My na spacery wychodzimy ok 12-14. Wtedy w miarę ciepło i przed Laury popołudniówką. Czasem zdarzy się szybciej. Ale ona w dzień mało śpi, więc z reguły po karmieniu i tyleA ubieram obecnie body i spodnie Plus kombinezon taki polarowy, a na górę kocyk. Na zimę już wyhaczyłam grubsze kombi na olx, też takie polarowe. Nie chciałam ortalionowych bo mam gruby Śpiworek do wózka:) olx jednak to super rzecz bo za 60 zł mam 2 kombinezony, praktycznie nowe. A za 1 W smyku czy gdzieś dałabym 90-100.
Beti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Fiorelko, kochana kciuki 🤗🤗🤗
Niezapominajko, wpisuję masaż niemowlaka kolka i z konta "gosiaczek..." Nie potrafię zalinkować, bo włącza mi się tylko z apki. To trzy ruchy są, najpierw od góry do dołu, nóżki do góry, później kółeczka i znowu nóżki do góry. Ja jeszcze te ruchy z góry na dół robię po boczkach brzuszkiem, bo Nina miała strasznie rozlany brzuszek wcześniej na boki.Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
alex0806 wrote:Beti cudne wieści :*
Jak coś to ja mam neoparin 0.4, ale nie wiem czy wysyłka by dała radę, nie potlucze się?
My na spacery wychodzimy ok 12-14. Wtedy w miarę ciepło i przed Laury popołudniówką. Czasem zdarzy się szybciej. Ale ona w dzień mało śpi, więc z reguły po karmieniu i tyleA ubieram obecnie body i spodnie Plus kombinezon taki polarowy, a na górę kocyk. Na zimę już wyhaczyłam grubsze kombi na olx, też takie polarowe. Nie chciałam ortalionowych bo mam gruby Śpiworek do wózka:) olx jednak to super rzecz bo za 60 zł mam 2 kombinezony, praktycznie nowe. A za 1 W smyku czy gdzieś dałabym 90-100.
To jak jutro nie wywalcze ,odezwe siealex0806 lubi tę wiadomość
-
Ja to dzisiaj stwierdziłam,ze jestem jakas inna haha
Kazda sie nie moze doczekac do wizyty a ja mam chyba na odwrót
Poprostu zawsze jak widze dziecko na usg to potem w domu sie zastanawiam,ze cos tam chyba nie tak było haha
Chociaz lekarz nigdy nic zlego nie powiedzial to ja pozniej rozkminiam
I Wam powiem,ze chyba wole ten czas co nie chodze na wizyty i nic nie widze bo sobie nic nie wkrecam
Oczywiscie czopków mi na kibel nie dal.Rozmawialam z dziewczyna w poczekalni mowila,ze 4 miesiace z zycia wyciete tak kibel przytulała ale to nie przyjmowala nic.Wiec jej czopki dał.A ja chyba za dorodnie wygladam hahaha -
A jeszcze mam pytanie jaki termin porodu sie bierze pod uwage?
Bo wydaje mi sie ,ze zawsze tutaj mowiłyscie ,ze ten z usg ..ze wlasnie ten z miesiaczki to jest orientacyjny bo nie wiadomo kiedy owulacja,zagniezdzenie itd i ,ze ten z usg jest najwazniejszy
Bo mi dzisiaj powiedzial,ze 25 maj ,przyspieszylo mi na 12,4 tc i on powiedzial,ze tak zostawimy
Dla mnie to akurat dobrze,bo ja tam wole miec termin wczesniejszy wpisany -
Beti, ja mam liczony termin z OM. I nawet jak na USG się zmieniał to jeśli nie jest to więcej niż +/- 7 dni to się nie zmienia.
Na USG genetycznym się ostatecznie ustala termin porodu. Ty teraz miałaś genetyczne? A późnej jeszcze takie porządne u lekarza z certyfikatem? -
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 22:03
talku, Meggs, blair., Lami, Niezapominajka2, Pestkaa, PierwiastkaZuza, przedszkolanka:), Magda - mbc, Biegającą-mama, alex0806, tere-fere, Wik89, madziorek86, Beti82, XxMoniaXx, Szczęściara, Dośka, Słoneczko123, Nikodemka, fiorella82, tęczova, Kijanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 22:03
Lami, Pestkaa, PierwiastkaZuza, przedszkolanka:), Magda - mbc, Biegającą-mama, alex0806, Malinowa91, talku, tere-fere, madziorek86, Beti82, Szczęściara, Dośka, Słoneczko123, Nikodemka, fiorella82, tęczova lubią tę wiadomość