X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ją nienawidzę szpitali. Tu jest taki syf że masakra. W łazience syf. W wannie dla dziecka które wygląda jak w ubojni syf. I jak ja mam tu z nią przetrwać ;/ nie wychodzimy dzisiaj. Pewnie ciule muszą nas 3 dni przetrzymać i wymyślają. Czekamy na wyniki z kupy, zaraz będą znowu ją kłuć;/ A ja ani nie mam jak się wykąpać, ani zjeść. Bo co mam zjeść skoro mi wszystko wykluczyli A tu nie mam możliwości nic normalnego zrobić;/ mąż niby do nas zaraz przyjedzie i cośtam mi kupi. Obiad mogę wziąć z bufetu ale to dopiero po południu. A też nie wiem co bo pewnie w każdym coś będzie czego nie mogę... Niby spoko bo badania zrobią. Ale mogli to w 1 dzień ogarnąć A nie nas męczyć tyle czasu. A ja na tym badziewnym fotelu nie dość że się odparzam to spać nie idzie ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - olalam to, ze lekarz kazal mi ja zrobic w 20 tc i jeszcze czekam. Pojde tak, jak Ty :)
    Nie wiem jak to mozliwe, ale wyglada na to, ze w tydzien przytylam 2 kg -_-
    Niezapominajko - piekna stylizacja 😍
    Alex - normalka... Mogliby wszystko ogarnac raz dwa i Was wypuscic, ale pewnie jak prawie wszedzie musza Was potrzymac minimum 3 dni. Dasz rade z dieta, kto jak nie Ty?
    Nie zalapalam sie na post Domi, ale domyslam sie o co chodzi i przylaczam sie do kibicowania.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 11:38

Wik89, kozgo lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś problem z wrastającym paznokietkiem u stópki u takiego maluszka?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:18

❤💙❤💙
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ale jej pobrali dzisiaj krew z tego wenflonem właśnie na alergicznym panel. Prawdopodobnie nie wyjdzie u takiego malucha ale lekarz chciał sprawdzić skoro tak silnie zareagowała.
    Mąż mi przyniósł obiad ze szpitalnego bufetu. Ziemniaki i pierś Plus buraczki, to raczej mogę... W domu będę sobie cudować. Już mam na fejsie grupę o eliminacji z diety bmk, poradzę sobie jakoś... nie chce jej odstawić od piersi ;(

tere-fere lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex dasz radę 💪

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, na pewno wszytko ogarnięcie, a już powtórki takiej kupy nie było w szpitalu?

Domi, rób tak, jak podpowiada ci serce ♥️

Kijanko, czekamy na rozwiązanie, jesteś bardzo dzielna. Ściskam 🤗

Kiedyś odbyłam z mym rozbeczanym dzieckiem pewien "dialog", przestała płakać i na każde moje słowa rzeczowo przytakiwała "agu" albo zaprzeczała "ee". No i w każdym razie wyszło na to, że są dwie kolejki, rodzice byli trochę niecierpliwi i stanęli w tej krótszej, a tam rozdawali płaczące dzieci. Więc wszystkie staraczki nasze kochane, dostaniecie najcudowniejsze bobaski, tak jak napisała Domi, zostanie Wam wynagrodzone w braku brzuszkowych spraw, zęby poczujecie nagle podczas karmienia. Przed Wami czeka już tylko kilka osób, a moze niektóre już są przy okenku i zaraz bobo trafi do brzuszka 😘

Wiki, udanego wyjazdu!!!

Ja chyba wpadam w jakaś depresję, ale nie ma ona nic wspólnego z dzieckiem, w sensie nie odbija się to na niej. Nie potrafimy z moim dojść do porozumienia, wojna trwa na calego, ja czuję się bardzo oszukana, rozważam czy na kilka dni nie pojechać do rodziców dla własnego zdrowia psychicznego, bo mam wrażenie, że on i tak z tego żadnych wniosków by nie wyciągnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 13:20

Nona, Kijanka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex dzielna Mamo, trzymam kciuki! Rozumiem doskonale ten anty-szpitalny nastrój. We mnie bunt narasta na samą myśl o konieczności położenia się do szpitala.
    Madziorek, dobrze, że jakoś odnalazłaś się w tej szpitalnej rzeczywistości. Życzę Ci, żebyście wytrwały jeszcze te 2 tygodnie w dwupaku. Zazdroszczę cierpliwości.

U mnie nadal nic. Wczoraj uskrzydliły mnie słowa lekarza, że szyjka się przygotowuje do porodu (choć wiem, że jak na 40 tc to rychło jej się przypomniało i to żadne osiągnięcie). Wczoraj wieczorem się trochę zawzięłam. Zjadłam ananasa (ale wcześniej ustaliłam, że zawarte w nim bromeliny - te enzymy, co niby mają zmiękczać szyjkę - nie mają prawa działać, ponieważ temperatura ich aktywacji jest wyższa niż temperatura ludzkiego ciała), wypiłam 3 herbaty z liści malin, zjadłam resztę wiesiołka i zgodnie z radą położnej wykorzystałam męża.
    Zaowocowało to tylko tym, że w nocy obudziłam się z tak napiętym brzuchem, że musiałam się nakombinować, żeby wstać na siku. Innych efektów brak.
    Był poranny spacer do piekarni. I dobre śniadanko.
    Dopijam herbatkę i będę się zachowywać jak typowa kobieta po terminie. Będę łazić ze szmatą po domu i wygrzebywać kurze z kątów. Naprawdę nigdy nie miałam tak czysto w domu.

Nona, tere-fere, madziorek86 lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, polubiłam za początek, nie za koniec postu!
    Nie wiem, co tam dokładnie się u Was dzieje, ale rozmawiajcie! Próbujcie, raz, dziesięć i sto razy, bo warto. Każda tu chyba tak ma z facetem, że czasami nic do nich nie dociera.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona dzieki 😁 ja juz w AMS na dluuugiej przesiadce ;) pije winko, bo juz po 12 :P
    Kijanka oby wkrotce sie zadzialo!
    Madziorek już niedlugo bedziesz tulila Lilkę! Trzymaj sie 😘
    Kijanko u Was to juz tuz tuz!
    Alex zdrowka dla Laury!
    Domi powodzenia w Twoich planach!!!!

Ściskam!

tęczova, Nona, Domi_tur, Niezapominajka2, Kijanka, madziorek86, Biegającą-mama, Beti82, Słoneczko123, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Megsiu, Nina takie miała przy alergii. Nie czekaj na wieczór, jak masz w planach specer to idź teraz, a po powrocie zrób kąpiel z krochmalem i później obsyp mączką. Zobacz czy będzie poprawa do jutra. Oby potówki.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 11:39

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Meggs nie mam pojęcia , ale przeanalizuj diete w razie co, nabiał jesz? Cytrusy , orzechy? Na spokojnie bo również dobrze moga byc potowki, teraz te pare warstw ubran na spacerze nie sprzyja...

My dziś byliśmy na szczepieniu. Hanka wazy 4800g , pielęgniarka mi mówi, ze to 10centyl ... a ja , ze to wcześniaczek przecież wiec trzeba spr inna siatke, ale nie słuchała .. my dopiero na gruźlicę i druga dawkę żółtaczki. A taka była "grzeczna" , ze wszyscy stwierdzili , ze ma charakterek i pytali jak Pani sobie radzi w domu... No cóż ... jak to mój M mówi, ze ja mam anielska cierpliwość do dzieci bo dla mnie to ona jest przeurocza z tym swoim "fochem"

Alex sacie rade 💪 Wszystko sprawdzą dokładnie, wrócisz do domu i ogarniesz jak zwykle!

Wiki korzystajcie , bawcie sień dobrze , pij dużo tego winka, bo ja tu z czystej zazdrości Ci co najmniej bliźniaki wróże hehehe

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tez się nie załapałam ale coś tam posklejelam 😉 Trzymam kciuki! To bardzo ciekawe i dużo wnosi do naszego "fioletowego" projektu , wiec pisz a my będziemy wspierać i doradzać !

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz dzis dosc . Bylismy odebrac wyniki badan malego tego moczu i posiew. Mocz ogolny niby ok a posiew ze cos tam mieszana flora bakteryjna . wyhodowano roznorodna flore bakteryjna. Izolacja z moczu 2 lub wiecej gatunkow bakterii prawie zawsze oznacza kontaminacje probki podczas pobierania. . tak pisze na wyniku. Ze do powtorki. Potem poszlismy na usg. Warunki super.. Dzieci szpitalne z zap pluc i innymi cudami mega kaszlace w jednej kolejce z dziecmi z" drogi" .. ( ktore mialy skierowanie od pediatrry)
    Badanie usg ze miedniczki nerkowe czy cos 7 mm poszerzone i ze go moga nerki bolec a nie kolki. Pisze dokladnie : " w nerce prawej szcz wiel UKM.
    W nerce leweh poszerzenie UKM w wym poprz. 7 mm "
    Kur*a i nic sie eiecej nie dowiem. Powtorzyc posiew i za tydzien zapisalam sie na prywatne usg gdzies indziej.
    Ze niby jak bedzie nadal taki posiew to szpital i leczenie bo to za male dziecko. Taaa jasne zostawie 1 dziecko na bog wie ile i zaszyje sie z drugim w szpitalu.. :(
    Mam naprawde serdecznie dosc, bardzo placzliwy mam dzien, okropnie sie martwie :(

Mocz ogolny ok tylko pisze nablonki plaskie pojedyncze ( norma nieliczne) i leukocyty 0-1 ( norma 0-5)

W niedziele chrzest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 15:08

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I we wt mielismy miec 1wsze szczepienie ale w tej sytuacji niewiadomo czego chyba lepiej przelozyc ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs u nas Laura ma teraz podobne tylko mniej. No i stwierdzają alergię.
    A co do jej kup to robi ich mniej już, ale bez krwi też. Sluzowe owszem, trochę zielonkawe. Ale ostatnia krwista była rano. Udają że nie ma wyników badań tej kupy i jutro dopiero będą i nas wypuszczą. Jasne. Panel alergiczny nam lekarka poda przez telefon albo później do odbioru będzie bo ponoć to trwa dłużej.
    Glowa mi pęka od tego niewyspania i siedzącej pozycji ciągle. Już marzę o tym żeby się z nią położyć i potulić. A nie karmić 3 dni na siedząco ;/ strasznie tego nie lubię, a ona taka już ciężka. 5.5 kg wazy

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś dzielną Mamą Alex! Lada chwila i będziecie w domu!

Wiki ładujecie energię 🌞

Beti gdzie ten obiecany brzuszek?

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz oboje mamy...

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 2115 2116 2117 2118 2119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ