Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też team "niegolenogwzimiejaknietrzeba 😂😂😂
Madziorku,Szczęściara no a Wy co myślicie,że wiecznie w ciąży będziecie?😁 czekamy na kolejne bobaski fioletowe
Wy tu nie popedzajcie czasu. Ja tak z Pola czekałam aż usiadzie/wstanie/będzie chodzić itp. I co? I tu zaraz 5 lat a ja oglądam zdjęcia i łezka się kręci w oku za tamtym czasami. I w sumie ja lubię każdy moment dziecka. Najpierw taki nieporadny ,później smieszek. 2 latek taki mamusiowa,3latek taki już "duzy". Ale jak miała 1.5 roku to już puzzle ukladalysmy, naklejki kleimy od tej pory,zadania robimy. To już co innego niż taki bobasNona lubi tę wiadomość
-
Ja czuję dokładnie to samo co Pestka.
To też dlatego że ja jestem mało uczuciowa, mało czuła, nie specjalnie lubię się całować (może wędzidełko 😂😂) ani przytulać. Więc zastanawiam się ile czułości będę miała dla rozdartego noworodka 🤔🤔 myślę, że M się zakocha i on będzie tym bardziej czułym bo jest mega przytulalski 😄
Choć może zaskoczę sama siebie i inaczej jest ze swoim dzieckiem. Bo bardzo się go nie mogę doczekać. I taki to dziwny stan kiedy zaczynają mieszać mi się różne uczucia, strachu, ekscytacji, obawy przed brakiem czułości. Chociaż czasami słyszę historie że ta miłość nie przychodzi wraz z porodem tylko dopiero z kolejnymi wspólnymi tygodniami i że to też jest normalne i w porządku.Nona lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:Sorry,ze tak wbijam ni z gruchy ale mam pytanie - Warszawskie dziewczyny od dr W- jest naprawde tak bardzo dobry? Ma dobre w sumie opinie. Szukam jakiegos sensownego lekarza,ktory zastanowi sie nad moim problemem (juz pal licho,ze zaraz pykna mi dwa lata staran o ciaze,w sumie sie pogodzilam)-szukam takiego gina,ktory wezmie sie za moje bardzo krotkie i skape okresy (teoretycznie wszystko jest ok,endo rosnie do tych min8-9mm w owulacje, ale ja mam okresy trwajace 36h
Czy dr W jest naprawde godny polecenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 09:33
pap86 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Przedszkolanko 9 mcy to wystarczająco długo 😂😂 Już czuję się jak słonik 🙈🙈
Beti coś czuję że ja Wam zapewnie dużo atrakcji 😂😂 dokładnie 25.12 zaczynam 39 tydzień. Jak najem się na wigilii to możliwe że wywioza mnie🤣🤣🤣przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Kijanko, gratuluję 🥰🥰🥰 cześć Marysiu! Pozuj ładnie do fotki bo my tu czekamy!“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
-
nick nieaktualny
-
Zabrakło nam nutramigenu na noc, Mały dostał butlę w całości ze zwykłego mm... Obudził się rano uśmiechnięty, bączki puszcza bez płaczu żadnego, nie pręży się, nie męczy... Cieszę się a zarazem jestem zła jak osa, że pediatrzy nawet dzieciom do buzi nie zaglądają. Będę we wtorek na szczepieniu to nie omieszkam powiedzieć pani doktor, że nigdy nie jest za późno na dokształcenie bo gdybyśmy czekali na piersi aż "dziecku minie" bez zabiegu to Stary by się wyprowadził a ja chyba bym się rzuciła z mostu
tere-fere, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Kurcze Domi, no ale zastanawiam się skąd w takim razie poprawa na nutramigenie? Powinno być źle na każdym mleku chyba? Dałam Ninie ostatnio butlę pepti bo zostało otwarte i była niespokojna i od razu zielona kupa drugiego dnia, no to już nie dałam i spowrotem żółte.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Kurcze Domi, no ale zastanawiam się skąd w takim razie poprawa na nutramigenie? Powinno być źle na każdym mleku chyba? Dałam Ninie ostatnio butlę pepti bo zostało otwarte i była niespokojna i od razu zielona kupa drugiego dnia, no to już nie dałam i spowrotem żółte.
Wiesz co zastanawiałam się nad tym, może oo kwestia tego, że Nutramigen jest tak przetworzony, że nawet przy wzmożonej fermentacji w brzuchu nie wywoływał takich sensacji. Choć były zielone i strasznie śmierdzące kupy. Teraz poszła piękna, żółta, normalna kupa, która nie powoduje odruchu wymiotnego😲 sama jestem w szoku -
Domi a nam pytanie bo u nas fizjo tez powiedziala ze za krótkie wędzidełko i bo młody płytko cyca łapie w zasadzie sam sutek i byliśmy we wtorek na podcięciu ale nie widzę różnicy w ssaniu i zastanawiam się czy różnica powinna być od razu? Plus martwi mnie ze młody co jakiś czas śpi z otwarta buzia nie wiem czy to przyzwyczajenie bo wcześniej miał kataru czy co
-
Pap86, powiedziałam, głównie żeby nie powielał tego co robił tamten. Mimo, że to jego kolega z oddziału to łapał się za głowę jak opowiedziałam co powiedział o różnych badaniach, które z zalecenia forumowego robiłam (np. Mutacje). Wydaje mi się, że nie ma nic przeciwko, że się trochę na tym wszystkim znasz i wiesz czego chcesz lub nie, jest otwarty na propozycje. Zaraz muszę się zbierać na wizytę u niego“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
-
U nas po pierwszym podcieciu była średnia różnica w ssaniu, ale nic z tym nie robiliśmy bo wg Pani doktor miało się "samo" naprawić po czasie. A teraz jest różnica taka, że Szymi nie wiedział przez dwa dni jak łapać butelkę 😂 Nadal ma otwartą buzię ale teraz nam lekarz mówił, że koniecznie trzeba ćwiczyć z neurologopedą, który pokaże nam masaże też masaże buźki do ćwiczeń w domu, żeby osłabione mięśnie żuchwy zaczęły pracować.
-
Ja melduję się po nieplanowanej wizycie. Młody waży 2300g przez niecałe 3 tyg przybrał prawie 700g🤪🤪
tere-fere, tęczova, przedszkolanka:), madziorek86, alex0806, Nona, Słoneczko123, blair., Dośka lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )