Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie. Udało się dostać do mojego gina😁😁 a więc młody waży 2700 choć z pierwszego pomiaru wyszedł aż 3 kg. Ułożony główkowo. Szyjka skrócona, miękka.. Skurcze nie groźne☺️☺️
Nona, madziorek86, alex0806, przedszkolanka:), talku, tęczova, Lami, Beti82, tere-fere, Słoneczko123, Nikodemka, Malinowa91, Cabrera lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
Nonka ja chcę jeszcze święta przeżyć w spokoju 😂😂 tak czy siak jak do 30.12 nic się nie zacznie muszę się położyć do szpitala i tam podejmą decyzję kiedy rozwiązanie.. Cieszy mnie to że nic się nie dzieje.
Nona, Lami, tere-fere lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Lami u nas identycznie i też obstawiam skok. Dzisiaj wrzask i płacz jak zniknę na 5 sekund. Do tego chyba jakaś kupa męczy bo 2 dni nie robiła. I tak sobie siedzimy, albo na rękach albo na nogach, cuda na kiju. Ranek miała spoko a teraz modlę się żeby ojciec szybko wrócił...
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
O matko, Kark zrozumiałam że Ty idziesz na balet 😂😂 a potem do mnie dotarło że dzieci idą. Bo ja pytałam o fitness mamusiowy ale z dziećmi których nie ma jak w chacie zostawić.
Już miałam pytać jak Ty ten balet długo trenujesz...
A co do męża, oj ja bym się wściekła. Są zasady, oboje ich przestrzegamy.
I ja się tutaj w pełni zgadzam z Noną, jedno jest trzeźwe, nie ma alko przy dzieciach. Chyba musisz ustalić konkretne zasady bo nie ogarniesz za chwilę chłopa jak się rozpuści.
Wiki, ja mogę z Tobą grzanca wypić. Marzę o grzańcu od tygodnia. Tylko co ja zrobię z lokatorem z brzucha któremu grzanca nie wolno 😬😬😬
Szczęściaro, no to ufff że jeszcze nie rodzisz. A ta opcja Beti z Jezuskiem mega mi się podobaBeti82, Szczęściara lubią tę wiadomość
-
Aaa Beti, mój gin z Lublina wyznawał zasadę że szyjkę sprawdza po 16tc. I chyba nie tylko on bo dużo dziewczyn pisało na wątku że nie mają sprawdzonej szyjki.
A Tobie już ten na NFZ sprawdził?
Ja tylko w szpitalu brałam hormony i to była luteina. Teraz jak było podejrzenie skracania szyjki to też była mowa o luteinieBeti82 lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Nie mam jak czytac wszystkiego. Przy mutacjach lutka. Reszte nadgonie wieczorem ❤️
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
talku wrote:Aaa Beti, mój gin z Lublina wyznawał zasadę że szyjkę sprawdza po 16tc. I chyba nie tylko on bo dużo dziewczyn pisało na wątku że nie mają sprawdzonej szyjki.
A Tobie już ten na NFZ sprawdził?
Ja tylko w szpitalu brałam hormony i to była luteina. Teraz jak było podejrzenie skracania szyjki to też była mowa o luteinie
Jaka ja glupia kiedys bylam myslac,ze fajnie jest pozniej w ciazy jak juz badaja przez brzuch hahah myslalam,ze gaci nie trzeba na wizytach sciagac 😂😂😂 -
Normalnie się zdenerwowalam. Zmienilam psu poslanie i zamiast kupic mu to co mial 4lata i bylo boskie w utrzymaniu i dizajnie i za milooony monet, to kupilam mu takie za pol milona i tez ladne, ale KARRRRAMBA, wyprać to dziadostwo (poslanie jest rozbieralne, ale tak ch*jowo, że szok) i włożyć te „poduchy” do środka, to nie wiem co za debil to wymyślił.
Koniec żalpostu.
Przepraszam wszystkie nie-psiary.
Ja po prostu na punkcie swojego psa jestem zdrowo pierdolniętaLami lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti82 wrote:Tak kiedys mi sprawdzil tzn nie wiem czy tak sie to robi ale tym aparatem do usg.Pokazywal mi ,ze ooo teraz sprawdzimy szyjke niby 3,5 cm miala
Jaka ja glupia kiedys bylam myslac,ze fajnie jest pozniej w ciazy jak juz badaja przez brzuch hahah myslalam,ze gaci nie trzeba na wizytach sciagac 😂😂😂
Ja też!!!!
Jakie było zdziwienie i śmiech lekarza kiedy do badania szyjki odsłoniłam brzuch 😂😂
Dobrze, że nie zdjęłam golfu bo by był kabaret 😂😂
Już lada moment będą Ci sprawdzać co wizytę.
Kiedy teraz masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 16:23
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Normalnie się zdenerwowalam. Zmienilam psu poslanie i zamiast kupic mu to co mial 4lata i bylo boskie w utrzymaniu i dizajnie i za milooony monet, to kupilam mu takie za pol milona i tez ladne, ale KARRRRAMBA, wyprać to dziadostwo (poslanie jest rozbieralne, ale tak ch*jowo, że szok) i włożyć te „poduchy” do środka, to nie wiem co za debil to wymyślił.
Koniec żalpostu.
Przepraszam wszystkie nie-psiary.
Ja po prostu na punkcie swojego psa jestem zdrowo pierdolnięta
Magda, a czy to Twój pies się niedawno załatwił w sypialni bo się zastanawiałaś jak wyjść na spacer kiedy dziecko śpi a pies się kręci po chacie na kupę? -
Szczesciarko, no to ufff, ale wiesz może już Święta we 3 będą 😁 Chociaż jak przepowiadam narodziny to jest zawsze z 3-4 dni później, więc szykuj się na poród w 1 lub 2 dzień świąt 😁
My wczoraj byliśmy załatwiać chrzest, oczywiście od wejścia kłamstwa, jak to w kościele bywa haha 😁 Od kiedy mieszkacie tu? Od marca. (aha, ja już mieszkam 3 lata 😜) Przyjmowaliscie kolędę? Nie, bo już była wiosna jak się wprowadziliśmy. Kolęda jest do kwietnia. A to nie wiedziałam, że tak długo. To zadzwonimy do waszej poprzedniej parafii, czy tam przyjmowaliście kolędę.
Yyyy, obawiam się, że mnie nie odnajdą, bo ja w mojej parafii ani komunii nie miałam, ani bierzmowania, a kolęda, no... Hej kolęda, kolęda. W mojej parafii zawsze byli dziwni księża i te sakramenty przyjmowałam tam, gdzie dobrze czułam się na mszach.
Szanuję ludzi, którzy bardzo są w kościołem związani. Ja jestem związana z wiarą, a nie kościołem, ale wszystkie sakramenty uważam za potrzebne i ważne i moje dziecko ma nie być ochrzczone, bo mamusia nie dała kilka lat z rzędu koperty księdzu? Ehhh... Chociaż ten plus, że papież zrobił porządek i nie mogą odmówić chrztu dziecka rodzicom bez ślubu kościelnego. Chociaż od razu mieliśmy wczoraj zaznaczone, że Komunii Świętej wziąć nie możemy, bo ksiądz będzie pamiętał, że w grzechu żyjemy. To paranoja, przecież to "Ciało Chrystusa", więc wątpię, żeby Bóg chciał nas gościć w swoim domu niezależnie od grzechu, ale nie chciałby zamieszkać w nas.
Debilizmy jakich mało. Dziwię się, że dzięki takim regułom nie zauważają, że ludzi będzie przychodzić coraz mniej. Ninę raczej wychowam tak, jak sama robię, chociaż różnie się zastanawialiśmy, bo mój zanim się poznaliśmy co niedzielę chodził do kościoła. Ale po wczorajszym skłaniamy się, że bedzie znała Biblię, będzie chodziła do kościoła, ale tylko wtedy, kiedy nie będzie mszy. Będzie prowadzana jedynie na czuwanie przy Grobie, Pasterkę i Boże Ciało. A religia w zależności od jej wrażliwości i brania do siebie każdego słowa. Mój chrześniak znowu ma fazę pytania nas czy na pewno jesteśmy małżeństwem i rodziną skoro nie było ślubu z księdzem. Inne dzieci pewne wypuszczają uchem to co mówi katechetka, a on jest taki zero-jedynkowy, więc wszystko przeżywa, że jest niezgodne z wiarą. Jak młoda też taka będzie to żadnych religii w szkole.
Przepraszam, musiałam wyrzucić.Magda - mbc, Szczęściara, alex0806, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Moje dziecko na religie chodzić na pewno nie będzie. Bo nie będzie wysluchiwalo, ze seks, LGBTQ itp itd to zło.
A „prawdziwa” rodzina to kobieta i mezczyzna.
No chyba, ze religia w szkole bedzie polegala jak za moich czasow na spiewaniu piosenek. I uczeniu dzieci ogolnie pojetego dobra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 16:37
Meggs, Lami, Pestkaa, Słoneczko123, blair. lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
To tak dużo zależy od człowieka, który prowadzi. Moje ostatnie dwie klasy uczyła siostra zakonna. Po prostu równa babka, ja często sobie zostawałam w klasie i uzupełniałem dziennik jak była religia i to był skarb nie kobieta. Ona nigdy nie ruszała tych tematów "na czasie", nie potępiała żadnych Potterów itd. U niej teoria to było 10 minut lekcji, z ćwiczeń robili tylko rysunek, a później gitara w rękę i dzieciaki przeszczęśliwe. Na taką religię sama z chęcią chodziłam i trochę mało uzupełniałam dziennik 😁Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami my patrząc na to co się dzieje w trakcie organizacji ślubu kościelnego podjęliśmy z mężem decyzję że absolutnie nie chcemy by w tym zakłamaniu uczestniczyło nasze dziecko. Tak więc żadnego chrztu, religii , kościoła. Szanuję odmienne zdanie innych, ale jak dla mnie kościół z wiarą nie ma już zbyt wiele wspólnego.
Magda - mbc, Pestkaa, Słoneczko123, Lami lubią tę wiadomość