X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka, ale będzie... już widzę jak wióry lecą w święta 😁😁😁

tere-fere, Dośka, Wik89 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 10:41

talku, Cabrera, Pestkaa, Lami, Dośka, madziorek86, Wik89, tęczova, Malinowa91, blair. lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodsza - no co Ty! A ja tu odswiezalam co 5 minut, zeby zobaczyc pierwsze na forum testowanie starego :D
    Trudno, kumuluj bete :)

alex0806 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 10:41

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku ja wątróbkę też zjem,ale zależy jak zrobiona;p

Młode mamusie A jak Wy w święta z maluchami jezdzicie? Macie np.taki zaganiany dzień po rodzinie gdzie jest dużo ludzi i dzieci? Bo my chyba rezygnujemy z odwiedzin bo mieliśmy być w małym gronie A tu cały zjazd, przedszkolak(wirusy,bakterie) A my mamy niedługo szczepienie.. do tego jeszcze Olek ma resztki kataru. Może jestem.przewrazliwiona ale nie chce ryzykować,zwłaszcza że u teściów w tym dniu będziemy A to pierwsze takie wyjście Misia w obce miejsce. Nie chce by później też to odreagowywal.

talku, Nona lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy tylko do tesciow na Wigile, gdzie w sumie bedzie 6osob. U mnie w domu zjazd wiec zrezygnowalismy. Jurek lubi spokoj i rytm wiec o 18 sie zawijamy. Do tego chate tesciow dobrze zna wiec luzik :)

przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy obskoczyc szybko dwie Wigilie ale mojej mamie dziś wyskoczyła opryszczka i rezygnujemy. Jedziemy tylko do teściów. Mój chciał u nich zostać na noc, duży dom, dużo miejsca, ale też będzie jego brat z półtora rocznym dzieckiem, który bardzo często budzi się w nocy, więc stanowczo powiedziałam nie. Ich mały i Jurek pewnie plakali i budzili by się na zmianę. My też się będziemy zawijać ok 18-19.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u moich rodziców tydzień planujemy być. Ale już nie raz tu była więc nie licząc skoku jest spoko. Odwiedzimy też chyba moich dziadków i ciotki męża bo zwykle co roku jeździmy tam na święta. Ale zobaczymy jak humor małej. Ok 12 planujemy jechać w 1 i 2 dzień świąt, na godzinkę czy 2 i tyle. Bo to z pobliskiej miejscowości. Już tam była więc chyba spoko.
    Ja to się bardziej obawiam że ona do nowego roku będzie ten skok miała ;/ od godziny próbuję ją uspać i nic. Cyc drugi raz już. Ciekawe czy da się odłożyć...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju kompot z suszu, mniam mniam mniam tym z wędzonym też nie pogardzę😍 rok temu w ciąży wypiłam u rodzicow 4 dzbanki, to chyba 4 litry😂😂😂

Najmłodsza, weź go z zaskoczenia, musi się poświęcić dla dobra sprawy 😂

My nadal nie ustaliliśmy jak spędzamy Wigilię, ja bym chciała obskoczyc rodziców a potem teściów żeby nikt nie był poszkodowany. Póki co walka na noże trwa 😂

Niezapominajko, mleko bez laktozy super, Mały chętnie je, nic złego się nie dzieje i nie cuchnie jak Nutramigen 🙈 co prawda trochę go zatwardza, ale po świętach zamiast enfamilu kupie Nan bezlaktozowe i zobaczymy czy kupy będą normalniejsze. Ale cieszę się, że mamy progres ❤️

Lami, Niezapominajka2, Wik89 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, u nas ten skok trwał prawie miesiąc! Problemy z zasypianiem, brak apetytu, marudny i nieodkladalny... Ale za to w tym czasie nauczył się obrotów i wkładać stópki do paszczy, wraz z ciumkaniem palców u stóp jakby wszystko się wyciszyło... A ja posiwiałam na maxa w tym czasoe 😂❤️

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza, cały czas kciuki! Swojemu w zeszłym roku też nie kupiłam prezentu, a po zrobieniu bety w wigilię wycykalam i kupiłam. Życzę, żeby to co mu sprawiłaś było tylko dodatkiem do tego najpiękniejszego dla całej rodzinki ♥️

Rok temu już z 4 godziny cieszyłam się z cienia i co chwilę chodziłam do łazienki go oglądać 😁 I zaczęły się wtedy najbardziej stresujące i zeschizowane tygodnie.

Talku! No super, że wszystko dobrze, ciesz się świętami ♥️

Niezapominajko hehehe, no kto by się nie zachwycał Twoją kokoszką 😍

Nina się dzisiaj uspokoiła, pospała w dzień, ale teraz znowu bujamy od godziny, więc Was nadrabiam. Nogi mi do dupy wchodzą przez te ostatnie trzy dni, żeby nie było przy garach jeszcze nie stanęłam nawet. Ale już się zrobiło domowo i przytulnie - za to bardzo kocham dywan i firanki 😁

talku, madziorek86, Niezapominajka2, tęczova lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi nie pocieszasz... Ja to się cieszę na nowe umiejętności, dzisiaj już w 2 rączki chwytała zabawkę i się jej przygladała. I już nawet te turbodrzemki były dłuższe. Ale dojscie do tych umiejętności to ciężki kawał chleba dla rodzicow i dziecka. Zasnęła A my sobie zrobiliśmy wychodne na spacer z psem i do sklepu po pampersy. Poszaleliśmy! Tu u rodziców chociaż tyle luksusu że jest ją z kim zostawić ;)

Biegającą-mama, tere-fere lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 23:57

przedszkolanka:), Magda - mbc, Pestkaa lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam kompot z suszu 🤩 co roku w Wigilię tak się tym opijam, że szok, pyyyychota, a potem zapominam o istnieniu tego napoju na kolejne 364 dni 😂

Magda jesteś wielka, wlasnie skonczylam sledzie na dwa sposoby a la mamaginekolog 😁💞

W ogole to objadam sie juz od dwoch dni, w trakcie przygotowan, masakra:/ jutro chyba post scisly do Wigilii bo uwielbiam wszystkie potrawy i musze kazdej sprobowac 😀

Najmlodsza, dopiero nadrobilam watek w szczegolach i Twoj post na temat testow... moim zdaniem sa duze szanse i trzymam mocno kciuki 😍 czy polecasz dr L. z Novum czy moze kogos innego z Waw? Musze wkrotce zapisac siebie i meza na 1 wizyte w klinice

Nona, Biegającą-mama, Pestkaa lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z młodą też co chwilę w nowym miejscu, spała już w nocy w czterech miejscach. A ostatnio pół dnia u znajomych też z niemowlakiem, poszły spać w podobnym czasie do dwóch pokoi i żadna siebie nie budziła płacząc. Czasami warto spróbować, wiadomo że teraz walka o każdą przespaną godzinę, ale co może się nam wydawać trudne, wcale nie musi takie być 😊 Ale też wszystko zależy od punktu, w jakim się znajdujemy, jak były kolki to w ogóle nie miałam ochoty na ludzi w domu albo mnie u kogoś, tylko rodzice i siostra.

A jeśli chodzi o święta, to babcia i dziadek mieli 4 córki, każda z córek 2 dzieci i od 2 kuzynek najstarszych maluszki już były. Wszystkie ciotki i ich dzieci mieszkały w jednej miejscowości z babcią i dziadkiem, my tylko przyjezdni. Więc my przyjeżdżaliśmy do babci na wigilię, reszta jadła u siebie i ok 18 każdy wpadał z jakimś szamem, wujek ze skrzypcami i był gwar, jazgot, śmiech, kolędy i twarde sztuki na pasterkę i się rozchodzili po niej wszyscy. Takie swieta chyba z 2 razy pamiętam, może jak byłam młodsza też tak było. Później zmarł dziadek i wszytko się zaczęło sypać, a teraz już nawet życzeń na święta nie ma. Ale wspomnienia super 😊 I moja babunia, taka mała pulchna kuleczka, która tylko biegała z tą herbatą i wykrzykiwała, że jeszcze kogoś poparzy i choinka sztuczna, bo dziadek raz zrobiłby pożar z żywą, a poza tym zawsze przynosił jakaś bez gałęzi albo totalnie krzywą i mówił, że nikt i tak by jej nie kupił, a tak będzie miała chociaż święta i babcia ostatecznie zarządziła sztuczną, a w tamtych czasach to taki badyl był, do którego wkładało się na takich hakach po kolei gałązki, mogłaby stać na środku stołu i widać by było wszystkich po drugiej stronie, bo takie prześwity miała 😂

Nona, przedszkolanka:), alex0806, Niezapominajka2, Biegającą-mama, Wik89 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mbc, coś dla Twojego piesieła 😁😁
    https://a.aliexpress.com/POyDCxRrd

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Życzę zdrowych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych pełnych wiary, nadziei i miłości ❤😘😘😘

Nona, przedszkolanka:), alex0806, talku, Nikodemka, Dośka, Biegającą-mama, Pestkaa, Szczęściara, Wik89, madziorek86, blair., Słoneczko123, Beti82, Meggs, Niezapominajka2, Arashe, Lami lubią tę wiadomość

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę Wam życzyć samych pięknych chwil w te Święta. Staraczkom, żeby to były ostatnie święta z tym smutkiem w sercu, a szczęśliwym Mamusiom i kochanym 🤰, żeby całą sobą rozkoszowały się szczęściem, jakie je w tym roku spotkało! Cieszę się, że Was "poznałam" 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 00:23

Nikodemka, Dośka, Magda - mbc, Biegającą-mama, przedszkolanka:), Pestkaa, Szczęściara, talku, Nona, Malinowa91, madziorek86, blair., Słoneczko123, Beti82, Meggs, Niezapominajka2, Arashe, Lami lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, ode mnie też zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt! 🎁🎄🎅🏻 Dużo miłości przy wigilijnym stole oraz cudnych chwil z rodzinką! ❤️

przedszkolanka:), Pestkaa, Szczęściara, tęczova, Malinowa91, madziorek86, blair., Słoneczko123, Beti82, Meggs, Niezapominajka2, Arashe, Lami lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja z malą jezdzilam normalnie. Nie boimi się bakterii, wirusow-moja zlobkowa, przedszkolna, lata po Azji, nie boimy sie akurat tego.
    Ale nie lubimy tlumu, lubimy się spotkac kameralnie np tylko z dziadami. To nic ze nie zobacze siostry i brata mojego ojca. Przezyje, nie chce 15 osob w ciasnocie, piatej wody po kisieu, tylko najblizsza rodzina, kameralnie, ta lubimy.
    no o to mi chodzi wlasnie. Jak bym sie bala bakterii to pewnie nie wsadzilabym Jurka do sanolotu jak mial ledwo 4 miesiace :P
    Chyba na razie my jedyni z taka wycieczka tutaj :)

Pestkaa, Nona lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ