Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona, a co Ci tam zależy co o Tobie myślą 😝 przysługuje Ci z pakietu to korzystaj. Ja żałuję że my mamy Medicover, bo kiepscy tam lekarze...
Umówiłam się do dr. Bogutyn na wizytę z USG...270 zł. Szok.
Jakie to są pieniądze prowadzić ciążę prywatnie, bez pakietuNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
270 zł dla mnie to prawie półdarmo, dr Songin za usg endometriozy zainkasował 450 zł. Ale fakt, to usg trwało prawie godzinę. Koszmarne są te ceny 😔 Medicoverów nie lubię bo nie trafiłam nigdy na dobrego lekarza. Jeden olał cytologię III grupę u 19tolatki. Musiałam się prosić o badania w kierunku HCV...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 17:34
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Przez Was idziemy z eMkiem na pizzę 🙈
talku, Nikodemka, Beti82, Wik89, Magda - mbc, tere-fere, przedszkolanka:), Dośka lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Nona, spróbuj dopytać. Choć u mnie się nie zgodzili na żadne badanie w ramach pakietu bez skierowania. Za wszystko zawsze płaciłam. Ale ten Medicover jest w ogóle kiepski. Może u Ciebie pójdzie lepiej.
A jak nie to rób prywatnie, nie czekaj.
Tęczova, wiadomo, taką kasę się wydaje podczas starań, na badania, USG, iui, invitro i różne inne zabiegi. Domyślam się że niektórym to ciężko nawet podliczyć. Ale po prostu przeraża mnie fakt, że mamy służbę zdrowia a tak naprawdę ja nawet mając katar nie korzystam z internisty na NFZ. Ginekolog 200 zł, dentysta 350zl jeden ząb, higienizacja 300 zł raz w roku (choć się dowiedziałam że raz na dwa lata przysługuje na NFZ?!), dermatolog, endokrynolog, fizjoterapeuta, ortopeda. Każdy jeden lekarz to minimum 200 zł za wizytę. Nawet nie chce wiedzieć ile przeciętnie wydajemy na prywatnych lekarzy co roku.
A jak widzę składki zabierane z mojej pensji to mi słabo.
Nie wiem gdzie są lokowane te pieniądze i źle mi z tym.
Sprzęt w szpitalach dla dzieci, wcześniakow, fotele dla matek, gdzie się nie obrócę tam serduszko WOŚP i uwielbiam i wspieram całym sercem, tylko gdzie te moje składki idą. -
XxMoniaXx wrote:Talku o nieeee a ja mialam nadzieje na smieg i nawet corce sanki spakowalam
Spadnie nowy!
Tamten był stary, z zeszłego roku 😂
Ale fakt, stopniało prawie wszystko.
Fajowa górka na równi Krupowej jest. I cudownie się jeździ sankami po dolinkach, szczególnie polecam Strążyska, mała, krótka i lekko z górki.
Nie wiem czy znacie dobrze Zakopane i Tatry ale pozwoliłam sobie coś podpowiedzieć bo widziałam jak dzieciaki szaleją.
My się już nie możemy tych szaleństw za rok doczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 18:00
-
Nooo to jest okropne... nigdy w życiu nie korzystałam z publicznej służby zdrowia, bo zawsze na pakiecie od taty. Miałam tylko laparoskopię rok temu, w czasie której, jak się okazuje, zostawili większość syfu w środku. Właściwie nie mam pretensji, bo NFZ przeznacza coś koło 2 tys. na operację endomendy, a koszt takiej z prawdziwego zdarzenia to w moim przypadku ok 30 tys.“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
-
Ja tez jestem team 8 gwiazdek i moge miec wszystko uzywane, ale na foteliku nie oszczedzalismy. Wzielismy z baza glownie dlatego, ze bardzo duzo jezdzimy, bedzie wygodniej.
Talku - wszystko przed Wami, mozesz miec i Stasia i Miłosza
My ksiedza nie przyjmujemy. Chyba juz Wam kiedys pisalam, ze nasz ksiadz ma kobiete i to jawnie. Po Mszy jezdza sobie na obiadki, wiec nie wrzuce ani na tace, ani do koperty. Wole sama isc na pizze 😂
U nas kwestia wiary jest zawila. Obydwoje wierzymy, ale nie w Kosciol, mimo to ochrzcic chcemy, tylko bez wielkiego halo. W innym Kosciele i moze trzasniemy jakiegos grilla dla najblizszych zamiast przyjecia.
Czas zamowic Gemini...Wik89, Nona, Magda - mbc, talku, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:ja jestem team Miłosz!
Stasiów pełno, Miłoszów mniej. Ja celuje w te mało popularne 😎
u nas było Karol vs Jerzy, wybraliśmy 2 tyg przed porodem
Mnie sie tez Milosz podoba bardziej od Stasia
Talku zapytaj go jak sie urodzi moze sam wybierze hahahmadziorek86, talku lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Ja tez jestem team 8 gwiazdek i moge miec wszystko uzywane, ale na foteliku nie oszczedzalismy. Wzielismy z baza glownie dlatego, ze bardzo duzo jezdzimy, bedzie wygodniej.
Talku - wszystko przed Wami, mozesz miec i Stasia i Miłosza
My ksiedza nie przyjmujemy. Chyba juz Wam kiedys pisalam, ze nasz ksiadz ma kobiete i to jawnie. Po Mszy jezdza sobie na obiadki, wiec nie wrzuce ani na tace, ani do koperty. Wole sama isc na pizze 😂
U nas kwestia wiary jest zawila. Obydwoje wierzymy, ale nie w Kosciol, mimo to ochrzcic chcemy, tylko bez wielkiego halo. W innym Kosciele i moze trzasniemy jakiegos grilla dla najblizszych zamiast przyjecia.
Czas zamowic Gemini...
Ja ochrzcic bym chciala .Stary nie.Aczkolwiek jak wiadomo on do gadania nic nie ma hahah
Problem u mnie bo nie mam kogo na chrzestnych wrobic hehahNona, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja po monicie, sluz piekny podobno, pecherzyk na prawym jajniku 22 mm zaraz powinien peknac. Takze fajnie ale i tak mam lzy w oczach 😞 dr zrobil mi porzadne badanie szyjki i odbytu (!) na fotelu i dostrzegl objawy „lekkiej endometriozy” na lewym wiezadle maciczno-krzyzowym, obraz usg wg doktora to potwierdza, choc zastrzegl, ze to ciagle podejrzenie, bo stuprocentowa pewnosc daje laparo. No i tak, ja od poczatku czulam ze moze cos u mnie nie tak ale nikt przez prawie dwa lata, a bylam na usg i wizytach moze u 7 roznych lekarzy, nie dostrzegł tego... z jednej strony „ciesze sie”, ze dr to dostrzegl, zaproponowal mi laparoskopie w kwietniu na nfz, z drugiej boje sie bardzo eh
przedszkolanka:), Ani0nka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ja dzisiaj na wizycie bylam u mojego doktorka na nfz.No poprostu uwielbiam tego czlowieka
Mała juz 330 gram wazy i dzisiaj przeszla samą siebie.Noge sobie do buzi wkładała hahah
Co z tego dziecka wyrosnie to juz sie boje hahahha
Pytal mi sie czy na połówkowe do niego chce jutro przyjechac do szpitala czy za tydzien.Mowie ,ze jak mozna to za tydzien ( dzisiaj juz mała widzialam to zobacze se za tydzien )
I mowie do niego ,ze powoli zaczne juz myslec gdzie rodzic ( chcialam jakos zagadac )
Pytam go czy u niego w szpitalu dają znieczulenie -niestety nie ale to juz wiedzialam wczesniej.
No i tu mnie koles zaskoczył bo mowi tak ,ze wie Pani moze byc tak ,ze bedzie cesarka.Mowie wiem a jak nie bedzie cesarki to zawsze i tak moge Pani cesarke zrobic
No myslalam,ze mi gacie spadną hahah Mowie powaznie ??? A on ,ze tak
WIem jakie macie zdanie na temat cesarki na życzenie ja nie mowie ,ze chcę ale...
jakos tak fajnie wiedziec ,ze mam taka opcje .Nie mam pojecia co mi sie w glowie przestawi jak bede blizej porodu.
Ogolnie to sie czuje z nim jak z moim osobistym prywatnym ginem do dyspozycji hahahNona, Wik89, Nikodemka, madziorek86, Ani0nka, Dośka lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Dziewczyny, ja po monicie, sluz piekny podobno, pecherzyk na prawym jajniku 22 mm zaraz powinien peknac. Takze fajnie ale i tak mam lzy w oczach 😞 dr zrobil mi porzadne badanie szyjki i odbytu (!) na fotelu i dostrzegl objawy „lekkiej endometriozy” na lewym wiezadle maciczno-krzyzowym, obraz usg wg doktora to potwierdza, choc zastrzegl, ze to ciagle podejrzenie, bo stuprocentowa pewnosc daje laparo. No i tak, ja od poczatku czulam ze moze cos u mnie nie tak ale nikt przez prawie dwa lata, a bylam na usg i wizytach moze u 7 roznych lekarzy, nie dostrzegł tego... z jednej strony „ciesze sie”, ze dr to dostrzegl, zaproponowal mi laparoskopie w kwietniu na nfz, z drugiej boje sie bardzo eh
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny