Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex ja to samo wszystkie podkłady zużyłam do przewijania mlodego 😊
Nikodemko u mnie zwykle szare mydło się sprawdziło i tak jak girls piszą majteczki siateczkowe👌 Jednorazowe dramat👎
Po ściągnięciu szwów plastry SutriconCC i już bliznę mało co widać 😁
Jedyne co mnie zastanawia czemu ta kreseczka po cięciu nie jest wypukła jak blizna po wyrostku tylko jak złapię to taka troszkę do środka, czyżby zrosty? Kupiłam krem cepan i w końcu muszę zacząć nią ruszać...boję się ją mobilizować 😳 -
Nikodemko, ja też ślepa bez okularów. Nawet się w nich kąpie odkąd umyłam włosy płynem do higieny intymnej ... więc rozumiem dyskomfort. Jednak do CC nie zakładałabym soczewek. Chyba w trakcie możesz mieć okulary. A po to już na pewno ktoś Ci poda, założy.
Ja też tutaj wszytko uważnie przeczytałam i zapisałam. W sumie to większość z tego mam. Majtki wielorazowe siateczkowe, podpaski canpola takie na noc i na dzień, te Belli też, podkłady.
A po ilu godzinach pionizacja? 6-8-12?
I przed pionizacja mogą mi podać dziecko do piersi czy nie ma takiej możliwości? Chciałabym jak najszybciej przystawić. Wiem, że można zacząć używać laktatora ale chyba lepiej dziecko? -
Talku ja wprawdzie miałam cc 6 lat temu ale jak rodziłam o 16 to siedziałam już o 22 a o 7 rano wstałam i chodziłam wybrałam taki szpital żeby po cc moc kangurowac wiec dostałam dziecko od razu po zszyciu i przewiezieniu na pooperacyjna tam leżał na mnie 2h i przystawialam potem był cały czas obok mnie w kuwecie i co jakiś czas położna mi go dawała na ręce, ale znam szpitale gdzie po cc zabierają malucha na 12 lub 24h kwestia zorientowania się
-
Fiorelko jeszcze nie gratulowalam! Cudowna beta! Będzie wszystko dobrze! 💜
Nonka wchodze śledzić Twoje ciążowe plamienie testujesz? Czy po prostu czekasz na rozwój wydarzeń? (Jeśli już pisałaś co zamierzasz to sorki mam dni, że was tylko szybko przelece okiem 😉)
Też nie widziałam zdjęcia wrocławianek 😥 zazdroszczę spotkania!fiorella82, Nona lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi, screeny zrobione, zostalo mi uzupelnic walizke
Talku - tak jak Kozgo pisze co szpital to zwyczaj. W szpitalu, w ktorym bede rodzic z tego co wiem pionizacja jest po 10h, podczas zszywania mnie malucha kanguruje tata, a pozniej bedziemy w trojke na sali pooperacyjnej i bede mogla go przystawic do cyca.
Dla porownania w szpitalu w moim miescie pionizacja po 6h, nie ma kangurowania, karmic mozna dopiero po pionizacji, wczesniej chyba trzeba odciagnac pokarm.talku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCytrynowy sok wrote:W Warszawie też trzeba zrobić takie spotkanie 🤩 koniecznie!
Nikodemko super że już masz termin, to już za chwilę 🙆🤩
Wik super że już po zabiegu!
Tęczowa, Wik, Nona 🤞
Kurde Fiorella mnie tak kusi żeby powtórzyć betę, niestety po poronieniach z większą obawą przeżywa się te pierwsze tygodnie. Kiedy idziesz na pierwsze usg? Ja w czwartek i to będzie chyba 6t7d. -
O tak zdecydowanie przydadzą się ręczniki papierowe do wysuszania rany!
Ja musiałam sama pilnować i prosić, żeby mi ją szybko przywieźli na karmienie, miałam wrażenie, że jeśli ja tego nie przypilnuje to oleją (zwłaszcza, ze ze względu na cukrzyce wyraziłam zgodę na ewentualne dokarmienie butelka jeśli cukry miałaby niskie). -
Alex nie wiem niestet..
Moj m dzis wychodzi ze szpitala i jednoczesnie tesciowie w odwiedziny przyjezdzaja ... haha, moja mama tez chce wpasc, no i wszyscy oczywiscie "nie chca robic problemu"
a ja czekam na okres i chcialabym pobyc tylko z mezem
Nona jesli to nie ten cykl to czuje, ze u Ciebie lametta plus duphaston to bedzie to! Ale droznosc zrob przed stymlacja tak jak planujesz:)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
alex0806 wrote:Czy któraś wie jak ogarnąć żeby nie obracało zdjęć które chcę wrzucić na forum? Chciałam wam pokazać Laurę bo dawno jej nie było, a mnie wkurza jak to ciągle obraca ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 11:10
-
nick nieaktualny
-
A ja dzis swietuje swoje „dziecko prysznic” . I tak mysle, ze powinnam swietowac je z Wami, wiecie najlepiej jak bardzo czekalam na takie dni
Nona, Wik89, Beti82, talku, madziorek86, Dośka, Pestkaa, Malinowa91, Magda - mbc, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Fiorella liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, u mnie powinno być 13 grudnia ale wpisałam tydzień później bo tydzień później miałam owu. W związku z tym Ty na wizycie w czwartek powinnaś mieć 6t6d, zakładając standardową owulacje ok 14dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 12:19
-
Dziewczyny help me! Pojechałam na pazury, mąż miał dziecku butelkę zrobić. Mały dostawał butelke w szpitalu i przez pierwszy miesiąc sporadycznie. Od ponad 2 miesięcy sam cyc. Myślałam ze nadal umie jeść z butelki a tu dupa, nie chce, wyrywa się i odruch wymiotny. Co robić 😪😪??
-
Anionka mój tez nie chce, pierwszy tez nie chciał wogole ja karmie przed samym wyjściem i noe wychodzę na dłużej niż 2h przynajmniej na razie na szczęście na rzesy i paznokcie sie wyrabiam
Ja od wczoraj jakiś wirus turbo złe się czuje mdli mnie, młody w nocy pobudki co godz jeszcze nigdy tak nie było i tylko cyc działał o 6:30 wstał wesoły uśmiechnięty walnął kupę i od tamtego czasu 2 drzemki po 30 min dramatWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 12:21