Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa91 wrote:
DDziewczyny w jakiej pozycji najlepiej spalo Wam sie w ciazy? Przeczytalam gdziesze prawy bok i na wznak odpada, wiec zostaje tylko lewy bok, ale ja serio srednio mi wygodnie.. jeszcze moj mizg tak sobie zakodowal, ze plecy i prawy bok odpada, ze jak tylko zmienie pozycje to odrazu i tak wracam na lewy bok😑😑😑
Malinowa pytałam wczoraj położnej na szkole rodzenia o to spanie, mówiła że spokojnie można spać i na plecach i na prawym/ lewym boku. Dopiero w 3 trymestrze może się to stać niebezpieczne, bo może zrobić się słabo. Ja śpię i tak i tak:)
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nona wrote:czyli tak jak przy ciazy, pamietam. U Was sie udalo naturalnie?
Tak, po 3 latach po 2 latach miałam biochema, a potem znowu nic. Udało się w ciągu pół roku od laparoskopii - w ostatnim momencie w sumie :p no i dużo też napewno pomogła dieta i zmiana stylu życia. Po miesiącu już widziałam że cykl mam idealny i po 1,5 mc na diecie okazało się że jestem w ciąży. Poza tym tona supli dla męża i dla mnie, bo u niego też były problemy z plemnikami.Nona, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
talku wrote:Sunshine, własnie tego się obawiam, że szlag trafi moje postanowienie. I będę błagać o znieczulenie. Ale jak ktoś wytrwał bo nie chciał to ja bym chętnie pogadała jak to zrobić ☺️
Pestko, ale piękny Jureczek 😍 szybko rośnie.
Od razu mowie ,ze chce.Bo pozniej to ci powiedza ,ze za pozno.
No ale oczywiscie nie mowie ,ze sie nie datalku, sunshine 03 v.2.0 lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:17-hydroksyprogesteron 2,06 ng/ml
NORMY:
faza follikularna 0,2- 1,3 ng/ml
faza lutealna 1,0- 4,5 ng/ml
po menopauzie 0,2- 0,9 ng/ml
a ja mialam 2dc czyli follikularna , czyli za duzo mam...
Sama juz nie wiem bo ten mój @ to jak plamienie, srednio sie rozkrecil plus wczoraj resztki cialka zoltego byly po owulacji jeszcze przetrwalego...moze jeszcze jestem w poprzednim cyklu...Nona lubi tę wiadomość
-
Malinowa ja pytalam o to lezenie gina to powiedzial ,ze nie ma znaczenia i sie usmiechnal pod nosem ( tego prywatnego pytalam} Jak pisze np albo robie cos na kompie to leze teraz na lewym.Ale czasami mam wrazenie ,ze dziecko mi wtedy tak spływa na bok hahah i jak sie obracam na plecy to mam wybrzuszenie z jednej strony haha Na prawym i tak nie lubie .A na plecach pewnie wiekszosc nocy spie .Lekarz powiedzial,ze mam spac jak mi wygodnie.ale czy on ma racje to nie wiem
Malinowa91 lubi tę wiadomość
-
Nona ja na krzywa nie musialam miec skierowania .Glukoze mialam swoja bo to koszt pare zł wiec nawet nie pytalam czy maja.Sprawdzala mi tylko z palca przed badaniem glukoze jaka mam,czy nie za wysoko
Nona lubi tę wiadomość
-
Pestko sliczny chłopczyk
Pestkaa lubi tę wiadomość
-
Ja tak sobie siedzę w domu i chlipię nad moim losem a tu mi tak pięknie kibicują ❤❤❤ jesteście naprawdę cudowne!
A chłopaki przecudowne! Jurek, kochanie moje 😘😘😘 i Ty Szymi pożeraczu puzzli 😍
Dziś nie dr W mnie "obsługiwał", tylko jakaś nieznana mi lekarka, walczyła z moją szyjką aż się rozkrwawiła... a ledwo co się uspokoiło po cytologii. Mam testować za 10-14 dni a nie mam pomysłu na Walentynki 😂 najwyżej będzie 🍦Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 14:32
Nona, przedszkolanka:), madziorek86, Nikodemka, Malinowa91, Lami, Ani0nka, Pestkaa, Cytrynowy sok, Szczęściara, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:
A ja się zajarałam nową maszyna i wczoraj uszylam spodenki dla misia 😂
Oo, cos dla mnie ja jestem szyciocholikiem. Jaka maszynę kupiłaś i pokazuj misio modela w nowej kreacji
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
W takim razie mam miesiac czasu, zeby sobie spac tak jak mi wygodnie, a dopiero w III trymestrze bede zwracać na to wieksza uwage
Beti moja Mała siedzi cały czas po lewej stronie brzucha. Nie wiem czemu ta strona Jej sie bardziej podoba😃Beti82 lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Izape_91 wrote:Oo, cos dla mnie ja jestem szyciocholikiem. Jaka maszynę kupiłaś i pokazuj misio modela w nowej kreacji
A mam overa janome i pokochałam 😍 A Ty co szyjesz? To Twoja praca czy hobby? -
O, Izape_91 ❤️ Ty tez pokaz swoje kiecki, to dziewczynom kopary opadna
Teczova - mialas taka mentalna obstawe, ze nie moze nie wyjsc. Tym bardziej, ze Jurcio kibicowal w koszulce ❤️
Wrzucam info o lezeniu od mamyginekolog.
W tym wpisie jest tez napisane, ze spanie caly czas na lewym boku jest wrecz niedobre jesli chodzi o rozwoj dziecka w brzuchu, bo moze powodowac asymetrie ulozeniowa u dziecka.Magda - mbc, Izape_91, talku, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:Beti nie strasz, brałaś coś na to? Błagam niech coś się ruszy u mnie bo osiwieje...
Ja w sierpniu jak bylam u endo po tej drugiej cb to znowu wyciagnelam to badanie i ja meczyłam.Kazala mi powtorzyc je na poczatku nastepnego cyklu.No ale wlasnie nie zdazylam bo zaszlam w ciaze .
O tym badaniu sie rozmawia z endo.Jezeli Ty nie masz tarczycy to byc moze to jest przyczyną podwzyszonego wyniku.Tego nie wiem.Niestety nie pomoge Tez sie bałam tego wyniku ale zaden lekarz mi nic konkretnie nie powiedzial.Gin to juz wcale .Oni tylko progesteron,testosteron i prolaktyne najwyzej rozkminiaja a takie hormony to juz chyba pojecia nie maja...
Na pewno Reset cos wiecej powie bo Ona miala tez to wysokieNona lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy ujemny UFF
Nona lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:O, Izape_91 ❤️ Ty tez pokaz swoje kiecki, to dziewczynom kopary opadna
Teczova - mialas taka mentalna obstawe, ze nie moze nie wyjsc. Tym bardziej, ze Jurcio kibicowal w koszulce ❤️
Wrzucam info o lezeniu od mamyginekolog.
W tym wpisie jest tez napisane, ze spanie caly czas na lewym boku jest wrecz niedobre jesli chodzi o rozwoj dziecka w brzuchu, bo moze powodowac asymetrie ulozeniowa u dziecka.Izape_91 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 01:41
madziorek86, Magda - mbc, Nona, miśka, Malinowa91, przedszkolanka:), Ani0nka, Nikodemka, Izape_91, Meggs, Beti82, Biegającą-mama, Cabrera, Pestkaa, Wik89, alex0806, OlivkowaMama, Dośka, Cytrynowy sok, Szczęściara, sunshine 03 v.2.0, Słoneczko123, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero