Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
A
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 21:58
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:Wiem, ale patrzac na to jakie sa terminy do lekarzy wolałabym nie zostawiać umawiania wizyty na ostatnia chwile. A tak jakby bylo wszystko dobrze zawsze moge odwolac.
A hematolog w jakich przypadkach jest konieczny?
Hematolog jest potrzebny, jeśli by wyszła mutacja V Leiden albo protrombiny.
Mi z tych mutacji wyszła tylko pai-1 hetero, czyli słabsza i różnie do tego lekarze podchodzą, bo nie ma za wielu badań na ten temat. Ostatecznie do genetyka ani do hematologa się nie wybierałam. -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:A powiedzcie mi czy jest sens jutro badac proga? Wedlug wykresu bedzie 6 dpo ale moim zdaniem jestem 1 dzien do przodu czyli 7 dpo.I tak musze isc zrobic ths i ft4 na piatek dla endo.Wiec nie chodzi mi o to,ze specjalnie pojde .Tylko czy jest sens wydawac to 30 zł skoro wiem,ze owu byla .W tamtym miesiacu badałam proga to wyszedl 19.Czy lepiej zbadac dopiero z beta ?
kark, Beti82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też do pozytywnego testu piłam wino (no w końcu endo nadal ważne) plus sekście się dziewczyny porządnie, bo orgazm pomaga w zagnieżdżeniu!
Nona ja sikałam owulaki jak ciążowe - z porannego moczuJa mam sprawdzone, że mi owulak z porannego moczu jak nie ma ciąży to nie wyjdzie
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sunshine03 wrote:Beti ja bym zbadała dopiero z betą. Skoro wiesz z monitoringu, że owulacja była to szkoda tych 30zl wydawać, niczego to nie zmieni już i tak trzeba czekać
-
nick nieaktualny
-
Ja na razie orzechy. Jak przejdzie mi zupełnie przeniosę się na winko 😂 😂. W sumie to muszę mieć ładne endometrium jak wczoraj było 9 mm. Chyba z endo problemu nie mam ale winka nie odmowie😁😁
Nona lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
sunshine03 wrote:Ja jak szukałam genetyka to na Waryńskiego do multimedu planowałam iść. Nie ma długich terminów.
Hematolog jest potrzebny, jeśli by wyszła mutacja V Leiden albo protrombiny.
Mi z tych mutacji wyszła tylko pai-1 hetero, czyli słabsza i różnie do tego lekarze podchodzą, bo nie ma za wielu badań na ten temat. Ostatecznie do genetyka ani do hematologa się nie wybierałam. -
Me
Meggs lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:A dostałas od gina heparyne??
Czytałam sporo o tej mutacji pai-1 badania na pubmedzie, jakiś doktorat i nie ma jednoznacznej odpowiedzi, czy wpływa to na ciążę, czy nie (są też badania, że nie ma). Gdzieś na forum widziałam, że profesor Dębski przy pai-1 hetero też zalecał jedynie acard.
Mam wykształcenie medyczne, choć w zupełnie innej dziedzinie, ale nie uważam też, że powinno sie tak szastać tą heparyną bez konkretnych wskazań, czyli trombofilia itd., bo powikłania brania tego leku bez wskazań mogą być straszne np. wylew
Wiadomo, że jeśli znowu by było poronienie (odpukac) to zrobiłabym też mnóstwo innych badań, nie tylko te mutacje, bo to za mało i wtedy heparyna by pewnie wjechała, a tak uznaję, że to poronienie to zwykły pechWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 11:03
Meggs lubi tę wiadomość
-
A