Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam wyniki mutacji i jest gorzej niz myslałam, choc kobieca intuicja mnie nie zawiodła.
Do kogo z tym uderzac? Co to ten czynnik V R2? Donosze w ogole kiedyś ciaze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:09
-
Nona nie nie nie to nie okres
Nona lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Dziewczyny mam wyniki mutacji i jest gorzej niz myslałam, choc kobieca intuicja mnie nie zawiodła.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66e2996697c9.jpg -
nick nieaktualny
-
• Warianty genu MTHFR (A1298C oraz C677T) – powodują nieprawidłowe wchłanianie kwasu foliowego, co może być niebezpieczne w czasie ciąży. Niedobory tej witaminy mogą powodować m.in. wady cewy nerwowej dziecka (np. rozszczep kręgosłupa). Warianty C677T i A1298C genu MTHFR mogą również wpływać na podwyższony poziom homocysteiny we krwi.
• Czynnik V Leiden — to zmutowany czynnik V układu krzepnięcia krwi u człowieka. Zwiększa ryzyko choroby zakrzepowo – zatorowej, zawału serca i udaru mózgu.
• Czynnik II (protrombina) – jego mutacja wyraźnie zwiększa niebezpieczeństwo pojawienia się chorób układu krążenia oraz prowadzi do poronień, najczęściej we wczesnym okresie ciąży.
• PAI-1 / SERPINE 1 — obecność tego czynnika zwiększa niebezpieczeństwo chorób serca oraz utrudnia zarodkowi zagnieżdżenie się w macicy.
• Czynnik V R2 — czynnik zwiększający ryzyko rozwoju choroby zakrzepowo – zatorowej.
To tak w skrócie .ALe za duzo nie powiem na temat tej mutacji V R2.Bo akurat tutaj na forum nie spotkalam sie chyba z nikim z ta mutacja.Najczesciej PAI albo V-leiden Przy czym wiem,ze to V-leiden jest gorsze.Moze nasza kochana Anhydra by pomogla.To V r masz hetero wiec łagodniejsza odmiane ale PAI masz niestety tak jak Ja homo.No i niestety moje przeczucia co do kwasu foliowego sie sprawdzaja -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Meggs wrote:Dziewczyny mam wyniki mutacji i jest gorzej niz myslałam, choc kobieca intuicja mnie nie zawiodła.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66e2996697c9.jpg
Donosiszodwiedź dobrego hematologa (sorki za wtrącanie się)
[/url]
-
Dobra jak donosze to luz
metyle i acard zajadam, bede w gronie tych szczesliwow co beda cala ciaze na heparynie, trudno.
Ciesze sie ze wiem co poszlo ostatnio nie tak i ze na przekor wszystkim zbadalam te mutacje, a mąz czy rodzina krecili glowami co ja wymyslilam za bzdury i ze histeryzuje.Nona, kark lubią tę wiadomość
-
Meggs hematolog u ktorej bylam i ktora jest bardzo polecana to dr Izabella Kopeć, kieruje poradnią hematologiczną dla kobiet w ciazy w instytucie hematologii ale prywatnie przyjmuje w Babka Medica. Ja bylam u niej ze wzgledu na leukopenie ale no jest specjalistą od problemow hematologicznych w ciazy (czy przy staraniach, tego niestety nie wiem). Co do wynikow to nie znam sie wiec sie nie wypowiadam, slyszalam tylko ze ostatnio wielu osobom wychodza jakies mutacje.a pewnie nie wszystkie sa grozne
Kurcze moze tez to zrobie. Gdzie tobilas te badania i jak sie nazywaja?
Nona jejjkuuuu mam nadzieje ze to nie zadna malpa tylko po prostu implantacja, kciuki caly dzien zaciskamNona lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023