X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Sprawdź proga i estradiol i się przekonasz :)
    Niepekniety pęcherzyk możemy produkować jakiś tam progesteron, ale nie będąc to zbyt wysokie wyniki
    Nie sprawdzam, nie będę sie kłóć i płacić , aż tak nie chce tego wiedziec 😊 zreszta pewnie pękl ale kom została wiec tego chyba juz nie sprawdze a to najbardziej prawdopodobny scenariusz.

Beti82 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Chciałam podziękować Pestce która gratis wysłała mi inofolic. Zawirusowala. Jak zajde to się odwdzięczę :)
    Haha, ale się dokopałam, zachodź i odwdzięcz się widokiem dwóch kresek na teście :D 10 tygodniowe ciążowe wirusy to nie przelewki :P

Tajwan, Stambuł, Grecja, Bałtyk, Tatry... 🙃 zazdroszczę... my w tym roku mamy plany na spotkanie z moimi dwoma przyjaciółkami ze studiów, na co dzień dzielą nas setki km i chociaż raz na rok próbujemy się spotkać. Na ostatnim spotkaniu z racji, ze żadna z nas nie była w ciąży/nie karmiła piersią spotkałyśmy się tylko we trójkę i było jak na studiach haha z tą różnicą, że miałyśmy bardziej wykwintne alkohole i jedzenie 😁 Obecnie dwie w ciąży :P więc rodzinnie już i spokojniej :D pewnie zrobimy najazd na jakiś domek nad jeziorkiem.

Beti, Meggs święta w tym roku będą cudowne 🤱💜

Meggs, Nona, Lami, Beti82, blair. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja różnie. Raz ogórek kiszony, po chwili czekolada, za chwilę serek pleśniowy. Ale najwięcej nabiału, jak tak patrzę co znika szybko z lodówki 😅

Lami, Pestkaa lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole mam juz ten neoparin i dostaje ataku paniki na myśl ze mam sobie zrobić zastrzyk 🙄

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wino bezakloholowe to największe ścierwo jakoe w życiu piłam 😂 kupcie sobie sok winogronowy, rozcienczcie go z wiadrem wody i oto jest😂

Meggs, jesteś człowiekiem małej wiary :p ale trzymam kciuki żebyś miała miła niespodziankę na listopad :p

Lami, Meggs, sunshine03, kark lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, nie ma co zakładać najgorszych scenariuszy. Wiemy już, że nie raz lekarze się mylili. Z drugiej strony wiecie co, w sumie to się nie dziwię. Tylko ludzie. Widzą nas na tej wizycie 10 minut. A my czujemy wszystkie rzeczy przed i po wizycie. Tak jak np. Meggs ty teraz objawy wysokiego proga :) A te nasze organizmy to też potrafią w konia robić. A myślę, że te antypoślizgowe super buty to znak! Biegniesz do mety i już! 😊

Ale zgadzam się z Wami w 100% - grudzień piękny miesiąc!!! ❤️❤️❤️ To prawdziwe dzieci spod choinki! Mojemu to będę musiała tłumaczyć, że to nie chodzi o to, że go ktoś 3 miesiące wcześniej podrzucił, tylko że do brzuszka wsadził i od razu będzie kwestia jak z tego brzucha wyszedł. A Wy - bach! Będziecie zawsze już w adwencie prezenty podrzucać i później powiecie, że właśnie tak Wam Waszego skarba Dzieciątko Jezus zostawiło czy gwiazdeczka 😊 A Ty się Meggs nie nastawiaj na końcówkę, bo bobasek już dwa tygodnie wcześniej będzie gotowy na wyjście, więc może bejbika trochę szybciej wyeksmitujesz z brzuszka 😁

Przedwczoraj kupiliśmy kołyskę uzywaną. Ale oglądałam ja wczoraj dopiero. Taka ładna. Żadnej ryski. I tak sobie stałam i bujałam hahaha 😁 Wyhaczyłam na Olx, jak obniżył ze 170 na 100 i okazało się, że nie trzeba do miasta jechać, bo mieszka u nas na wsi trzy ulice dalej. Więc fajnie się nam trafiło.

Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:21

Lami, Pestkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wino bezakloholowe to największe ścierwo jakoe w życiu piłam 😂 kupcie sobie sok winogronowy, rozcienczcie go z wiadrem wody i oto jest😂

Meggs, jesteś człowiekiem małej wiary :p ale trzymam kciuki żebyś miała miła niespodziankę na listopad :p
    Haha 😂 wypróbuję jedno :D najwyżej będę sobię robić lemoniadę :D

• Lami Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, dasz radę z zastrzykiem. Ja też za pierwszym razem stres straszny, aż Beti namawiałam, żeby mi filmik kręciła 😀 Ale znalazłam taki fajny na necie, później ci odkopię i wyślę. Teraz już do takiej wprawy doszłam, że żadnego siniaka nie ma. Po lewej stronie tylko za każdym zastrzykiem mam kropelkę krwi i na dwa dni robi się taki czerwony pieg.

Beti82 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, jak Twój mały-duży chłopczyk? Łapiecie się na lipiec, prawda? Szpital już wybrałaś?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamii ja ostatnio ogladalam kołyski na olx😍 przez chwilę zastanawialiśmy się czy nie kupić zamiast łóżeczka 😍

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    W ogole mam juz ten neoparin i dostaje ataku paniki na myśl ze mam sobie zrobić zastrzyk 🙄
    No zdecydowanie pierwszy raz najgorszy :D
    Pozniej juz psychicznie lepiej

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami te buty właśnie odwrotnie, były poślizgowe 😆 ale biore to za znak wczesniejszych komplilacji.
    Za filmik będę wdzięczna. Niby nie ma szans w tym cyklu ale i tak zastanawiam sie czy zrobic ten zastrzyk czy nie. Głupek.

Domi masz racje, ze mnie człowiek malej wiary jezeli chodzi o mnie sama. Boje sie rozczarowania. A mam tendencje do napalania się.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sii, termin na 28lipca, choć wszyscy prorokują że urodze 4dni wcześniej na swoje osobiste urodziny :p ze szpitalem ciężko, tzn chciałabym na Brochowie bo nawet w boksach możesz mieć męża przy sobie, mamy najbliżej Brochow albo Oławę :p ale co roku w wakacje na jeden miesiąc zamykane są porodówki, teraz pytanie czy Brochow zamkną w czerwcu, lipcu czy sierpniu 😂😂 także pewnie urodze tam gdzie mnie nie wrzucą😂😂
    Lami, jak połówkowe to tylko u Olesiak-Andryszczak!!! A Ty juz myślałaś o szpitalu? :)

Lami, Meggs lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem ci Domi, że można kurcze za 100-140 kupić i podejrzewam, że po tych 4 miesiącach dokładnie za tyle samo sprzedać. Czytałam kilka opinii, że super się sprawdza przy łóżku, bo ta sama wysokość, rękę wyciągniesz, smoka podasz, pobujasz. Przewieziesz do innego pokoju jak ma kółka. Po 3-4 miesiącach wymienimy na łóżeczko.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce kolyske o śledzę na olx:)

Lami lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lami Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Ty, zamykają całą porodówkę? Jaka ja jeszcze nie zorientowana 😀 W ogóle te wszystkie Oławy, Trzebnice i Olesnice to mają bardzo dobre opinie. Mi najbliżej na kliniki, bo w w nocy max 15 minut, ale w korki to minimum 40 minut. Ale czytałam, że tylko jedna sala do rodzinnego porodu. Do Oleśnicy niezależnie od pory dnia dojadę w 20-25 minut. Ale wolałaby, żeby dziecko miało Wrocław w miejscu urodzenia (buahahah, jaki wyznacznik, chyba najważniejszy 😀😀😀). Już zapisałam się do niej na usg z tydzień temu. A jedziesz jeszcze tam na to ostatnie, 3go trymestru?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:40

Nona lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja z Oławą, tam nie zamykają oddziału ale żeby dziecko nie miało Wrocław w metryce wpisane?! 😂😂😂

Jadę i też tylko do niej, połówkowe nie wyszły całkiem idealnie więc muszę potem skontrolować czy wszystko jest już jak należy :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tego kupowania kolysek, ach.
    Ja mam dzis totalny, psychiczny zjazd. Nie moglam spac, caly czas mysle o problemach, az mi duszno.
    Automatycznie zaczelam znowu przejmowac sie staraniami, ale mam nadzieje, ze za chwile mi przejdzie.
    Na seks sie w ogole nie zapowiada, a dzis 10dc, obydwoje jestesmy padnieci, tak jak sie spodziewalam...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ