Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahhaa Meggs chociaz raz cos u mnie taniej jest
Dobra dziewczyny nie truje Wam juz z tym jodem.
Zapewne go zbadam za te 142,50 zł dokladnie heheh
I bedzie zagadka rozwiazana
Ja tam lubie fakty hahahah
-
A wlasnie dzieki Tobie Meggs zaczelam grzebac na stronie diagnostyki.
Jak to jest mozna tam zakupic sobie badania ?
I co zaplacic przez neta i isc zrobic?
Któras moze tak robi.Bo troche taniej wychodzi niz płacenie na miejscu -
A patrzylyscie tez na alablabolatoria? Wszystkie badania, ktore robilam do tej pory tam byly najtansze, przynajmniej u mnie
-
Nikodemka wrote:A patrzylyscie tez na alablabolatoria? Wszystkie badania, ktore robilam do tej pory tam byly najtansze, przynajmniej u mnie
-
Kurcze, Beti faktycznie ciężkie z tym jodem mój mózg teraz nie przyswaja bo jest wygłodniały, ale przeczytam po kolacji 😀
Weszłam do lekarza z 7 osób szybciej, bo jakaś pani zorientowała się, że jestem w ciąży i kazała wchodzić przed nią. Dobrze, że byłyśmy w zaułku, bo inni nie widzieli i mnie nie zjedli. Moja mama mówi, że pobiłam rekord, bo byłam całe 7 minut 😀 Generalnie powiedział, że nic mi nie doda, acardu mam nie brać, tylko dużo dużo większą dawkę kwasu. Czyli zostaje femibion i drugie tyle. Metylowany kwas i inne z grupy B mam brać cały czas. Po porodzie mam przyjść do niego i dostanę skierowanie na oddział szpitalny i przebadają mnie szerzej, bo same mutacje nie świadczą o trombofilii. I kazał heparynę przestać brać po porodzie. Oprócz zwiększenia dawki i skierowania, które dostanę to resztą mnie nie powalił, chodzi przede wszystkim o brak heparyny w połogu, z czym się nie zgadzam. Więc jutro dzwonię i jadę prywatnie, a do niego wrócę po porodzie po skierowanie na dalszą diagnostykę, bo już mi to wpisał w kartę i zaświadczenie dla lekarza prowadzącego.
Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Kurcze, Beti faktycznie ciężkie z tym jodem mój mózg teraz nie przyswaja bo jest wygłodniały, ale przeczytam po kolacji 😀
Weszłam do lekarza z 7 osób szybciej, bo jakaś pani zorientowała się, że jestem w ciąży i kazała wchodzić przed nią. Dobrze, że byłyśmy w zaułku, bo inni nie widzieli i mnie nie zjedli. Moja mama mówi, że pobiłam rekord, bo byłam całe 7 minut 😀 Generalnie powiedział, że nic mi nie doda, acardu mam nie brać, tylko dużo dużo większą dawkę kwasu. Czyli zostaje femibion i drugie tyle. Metylowany kwas i inne z grupy B mam brać cały czas. Po porodzie mam przyjść do niego i dostanę skierowanie na oddział szpitalny i przebadają mnie szerzej, bo same mutacje nie świadczą o trombofilii. I kazał heparynę przestać brać po porodzie. Oprócz zwiększenia dawki i skierowania, które dostanę to resztą mnie nie powalił, chodzi przede wszystkim o brak heparyny w połogu, z czym się nie zgadzam. Więc jutro dzwonię i jadę prywatnie, a do niego wrócę po porodzie po skierowanie na dalszą diagnostykę, bo już mi to wpisał w kartę i zaświadczenie dla lekarza prowadzącego. -
No, Beti normę mam w alabie 5-16. Przed staraniami było 4, więc poniżej. Mimo, że kwas od dłuższego czasu brałam, po tych wynikach łykałam dwie tabletki. Na początku ciąży podrosło dopiero do 10. Teraz nie badałam. A jakie mogą być skutki przedobrzenia z kwasem mwtylowanym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 18:23
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami wrote:No, Beti normę mam w alabie 5-16. Przed staraniami było 4, więc poniżej. Mimo, że kwas od dłuższego czasu brałam, po tych wynikach łykałam dwie tabletki. Na początku ciąży podrosło dopiero do 10. Teraz nie badałam. A jakie mogą być skutki przedobrzenia z kwasem mwtylowanym?
To juz nic nie mowie haah
-
Lami a dlaczego acardu nie? Cos uzasadnil? Ciekawe czy ten drugi to samo powie hah
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:18
Beti82 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Teczova - to moze dzis wieczorem i jutro rano?
My dzis jeszcze podzialalismy i bedzie co ma byc. Teraz kupuje popcorn i czekam na mecz. Oczywiscie sto razy bardziej od meczu jara mnie perspektywa bezkarnego obzerania sie popcornem 🙈przedszkolanka:), tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Beti ja tak zawsze robie ze daje wszystko do koszyka i płace przez neta, a oni mi wysylaja smsem kod jaki podaje w labie. Co prawda ja korzystam z alabu bo mam 2 pod domem, a do diagnostyki musialabym jechać. Alab też ma jod w surowicy w ofercie, ale jeszcze niedostepny do kupienia i brak karty charakterystyki badania.
Lami moja ginka uwaza ze heparyna podczas połogu obowiązkowo!Beti82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzisiaj byłam na usg prywatnie i było mega dokładne. To w medicover to we wtorek byłam zadowolona, a dzisiaj myślę, że w ogóle nic mi tam prawie nie sprawdzono.
Niestety pappa mi wyszła z ryzykiem pośrednim. Mam obniżone białko pappa.
Ze względu na to zwiększono mi dawkę acardu do 150mg i mam wskazanie na testy typu harmony. Ech i teraz jestem w kropcea na usg oczywiście wszystko pięknie i ładnie
umówiłam się na sanco na jutro, bo tylko 6 dni się czeka
jeśli wynik wyjdzie dobry to zostanę wielkim hejterem testu pappa -
nick nieaktualny
-
Sunshine, niech te dni szybko miną i żebyś mogła spokojnie odetchnąć. Bejbik na pewno ma się dobrze :*
Alex, no właśnie gdyby u mnie działy się takie kwiatki ze zwykłym kwasem to wtedy jak brałam zwykły to też nie skoczyłby mi z 4 na 10, a z 4 na 30 przez te 8 miesięcy. Bo z tego co widzę tak reaguje organizm większości z Was, jak nie przyswajacie zwykłych. A u mnie są niedobory mimo brania, to samo było z b12 - z 3 lata temu dolna granica. Biorę od tamtego czasu suplementy i dopiero byłam w maju w połowie normy.
Też mam ten mthfr w układzie A1298C, a on chyba nie oznacza tego że się nie przyswaja zwykłych witamin B. Tylko coś innego... Muszę doczytać.Szczęśliwa siódemka ❤️