Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
No wydaje mi się Monia, że to nikomu oprócz programowi w komputerze nic nie powie. Powinni patrząc dodatkowo patrząc na twoją wagę i wiek włożyć te parametry w siatki i wyliczyć ci ryzyko poszczególnych trisomii.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyMonia na tej stronie możesz sobie wyliczyć ryzyko. Masz wszystkie dane z pappa i usg
https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
na moje oko białko pappa masz obniżone
edit: ja sobie sama liczyłam z tej strony i lekarze korzystają z oprogramowania tej samej fundacji, ale wyszło odrobinę inaczej u lekarza. Natomiast różnica bardzo niewielka. Może lekarze więcej danych wprowadzająWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 18:20
-
Laski, wracam do gry już oficjalnie!
Jestem po pierwszym podglądzie - jest 10 pęcherzyków dominujących + kilka mniejszych 😁
W środę kolejne usg i najprawdopodobniej w piątek już punkcja !!!! A to dopiero 11 dc w piątek będzie 😁 jaram się !!!!
Niestety w międzyczasie zmarł tez tata mojego D. ☹️ Także mamy tez straszny młyn i nerwy aktualnie ...alex0806, Arashe, Nikodemka, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Cytrynowy sok wrote:Byłam u hematologa, stwierdziła że teraz jest moda na te badania i branie metyli, nie rozumie czemu ginekolog włączył acard bo przy nieprawidlowym PAI1 i VR2 nie mam żadnego ryzyka zakrzepicy, bo to nie są ważne parametry 🤔 ale kurde to po co mierzą te parametry skoro nie są ważne?
I komu teraz wierzyć? Brać ten acard czy nie.. 😬 🙆Beti82, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Najmłodsza lubię za pęcherzyki mi to że wracasz ;* natomiast przykro mi z powodu śmierci teścia;( na tyle na ile możesz postaraj się nie stresować, bo to w niczym nie pomoże. Trzymam mocno kciuki
Cytrynowa acard myślę możesz brać, nie zaszkodzi a może pomóc. Na szczęście masz oba hetero. Ja mam Pai homo i mogło mi to wszystko utrudniać, łącznie z leiden hetero. Co do metyli, to zawsze bezpieczniejsza forma. Myślę że to nie moda a coraz większą świadomość kobiet co do zagrożeniaCytrynowy sok lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Najmłodsza lubię za pęcherzyki mi to że wracasz ;* natomiast przykro mi z powodu śmierci teścia;( na tyle na ile możesz postaraj się nie stresować, bo to w niczym nie pomoże. Trzymam mocno kciuki
Cytrynowa acard myślę możesz brać, nie zaszkodzi a może pomóc. Na szczęście masz oba hetero. Ja mam Pai homo i mogło mi to wszystko utrudniać, łącznie z leiden hetero. Co do metyli, to zawsze bezpieczniejsza forma. Myślę że to nie moda a coraz większą świadomość kobiet co do zagrożenia
Jestem w tym wszystkim dziwnie wyluzowana
Wiadomo, smierć taty damiana to inna historia..
Ale jeżeli chodzi o stymulację, to jestem chyba sierota rokuco zastrzyk coś robie zle 🙈 teraz robiłam jakiś nowy, tak bolało, ze na dwa razy go robiłam.. plus chyba za wysoko się wkulam 😂 mam nadzieje, ze zadziała jak powinien, bo ma zablokować owulacje ..
Az wam pokaze ta masakrę 😂😂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3bdeb32cc3.jpg
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
ja używałam oliwki, teraz z perfecty mama + i dzisiaj kupiłam Chodakowską i bardzo mi się spodobał ,bo się nie klei
Nikodemko aż tak boli? biedna Tyczyli z hsg lipa?
Najmłodsza omg co Ty tam maszale kciuki za pęcherzyki!
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Kurczę, nie dam wady was nadrobić. Ale postaram się być już na bieżąco 🙈
Mam nadzieje, ze mimo długiej nieobecności mnie przygarniecie
Łatwiej mi było sie odciąć od forum, kiedy wiedziałam, ze starania i tak za zawieszone ..Wik89 lubi tę wiadomość
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Najmłodsza, kciuki za dorodne jajeczka! Niech się dzieje! Współczuję bąbli na brzuchu, niech szybko schodzi.
Cytrynowy sok, bierz acard. Widzisz nie ma jednej teorii na ten temat. Szkoda. No badania są jednoznaczne. Chociaż faktycznie te różne tabelki, które pokazywała mi hematolożka dają opcję nie podawania acardu i heparyny, jeśli nie było poronień i epizodów zakrzepowych. Ale wolę wbić się 300 razy niż zastanawiać się czy utrzymam ciążę czy ja stracę.
Od Twojej lekarki z tego.co pamiętam masz zalecenie teraz acardu a po pozytywnym teście heparyny. U mnie acard na początku dał radę. Tak samo tłumaczyła mi ta hematolożka, że acard spokojnie da radę, bo na początku chodzi tylko o umożliwienie wlepienia się komórki jajowej w endometrium i zarośnięcie jej.Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Najmłodsza kłuj niżej, po bokach brzucha
Mój hematolog też stwierdził że moje mutacje to nic, genetyka tak samo. I wydarzyło się drugie poronienie. Niektórzy lekarze olewają i to jest smutne.
Wpierniczyłam budyń malinowy, od razu lepiej ;p A mała dzisiaj bryka jak szalona to leżymy i cieszę się do brzucha jak głupi do sera;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵