Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:A ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn co miały krwiaka - Biegająca , Anhydra, czy wy jak brałyście wczesniej acard albo heparyne to lekarz coś wam kazał odstawić zeby krwiak szybciej sie wchłonął? Czy przyjmowałyście wszystko tak samo?
Skoro masz trombofilię to większe ryzyko dla bobasa jest, jak przestaniesz brać leki niż ten krwiak, który u większości kobiet się po miesiącu goi i nic się nie dzieje -
No wlasnie... I Wy macie racje i Reset
Bo z jednej strony naprawde bez sensu, zebym wydawala kase na hsg, jesli pozniej moge miec laparoskopie, ale z drugiej nie zdziwie sie jak pojade do tej Łodzi i kolejny lekarz powie, ze poki co laparoskopii by nie robil, tylko najpierw droznosc. Juz przeciez od trzech lekarzy to uslyszalam i az mnie to wkurza, bo w moim przypadku z podejrzeniem endometriozy juz dawno powinnam miec ja zrobiona.
Badanie nasienia zrobimy lada moment, w czasie mojego okresu, znowu je przelozylismy... Dlugo by mowic. W kazdym razie boje sie co tam wyjdzie, pewnie stres wyzarl mu wszystkie pleminiki.
@ jeszcze nie ma, nadal tylko plamienia -
Nikodemko gdybym miala miec robioną laparo to nie robilam bym hsg.Ale..skoro ten lekarz sam powiedzial,zeby zrobic sono to byc moze nie mysli od razu o laparo.
I koniecznie przed wizytą wyniki meża bo bez tego moze nie ruszyc z niczym -
Sunshine też tak właśnie myśle, dzięki 😊
Beti wizyte mam w czwartek. W sumie to 3 wizyty bo zapisałam się do 3 osób i nie wiem do kogo iść 😋
Nikodemko jak masz mieć laparo to hsg nie jest konieczne, pod warunkiem że masz je mieć na pewno a nie jest to takie gdybanie. A męża już nie przekładaj. Nie ma co celować koniecznie w okres. To tylko 3 dni abstynecji przed! Później znowu jakieś przeziębienie go dopadnie i będzie klapa.Beti82 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie, a jest to gdybanie... Jechalam do Szpotanskiej, zeby umowic laparo, a wyszlam z planem, gdzie pierwszym krokiem jest hsg. Rownie dobrze moze tak byc i u niego. Wydaje mi sie, ze kazdy lekarz odwleka u mnie ta laparoskopie ze wzgledu na miesniaka, bo jesli trafilabym na specjaliste, to jest jakas szansa, zeby go laparoskopowo usunac, ale poki co kazdy sie boi.
Teraz nie przelozylismy ze wzgledu na abstynencje i tak od mojej widmo owulacji nie bylo nic. Powod byl inny. Wiem, ze nie ma co tego odwlekac, juz dawno moglibysmy miec wynik i gdyby zalezalo to tylko ode mnie, to by tak bylo.
Musze odlozyc na chwile myslenie o tym wszystkim, bo bedzie naprawde zle. Czekam na okres, przetrwam bol i mam nadzieje, ze wroce do gry...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 11:35
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba39c397faac.jpg
Jestem po badaniu, choć babka malomowna. Dobrze, że choć obrocila ekran bym mogła coś zobaczyć.
Wszystko co sprawdzała jest ok. Łożysko jednak mam na przedniej ścianie, a myślałam że tylnej
Płci dalej nie znam, dzidzia grzecznie leżała, ale mało dostępnie do tych miejsc. Cóż, może będę mieć powtórke i poznam przy porodzie.
Zdjęcie mam tylko główki.
Chyba pójdę jeszcze prywatnie za tydzień... Bo ani szyjki nie zmierzyla, ani przepływów nie sprawdziła. Średnio zadowolona jestem.
A dzidzia ma tam mało już miejsca
Hit. Napisała łożysko przez "rz"Beti82, alex0806, Nikodemka, Meggs, tęczova, madziorek86, przedszkolanka:), Julia93, blair., Lami, Cytrynowy sok, Najmłodsza_staraczka, Ani0nka, Biegającą-mama, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:A ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn co miały krwiaka - Biegająca , Anhydra, czy wy jak brałyście wczesniej acard albo heparyne to lekarz coś wam kazał odstawić zeby krwiak szybciej sie wchłonął? Czy przyjmowałyście wszystko tak samo?
Ja również nie miałam niczego odstawianego. Trzeba się tylko liczyć z tym (mieć to na uwadze) że krwawienie może wówczas trwać trochę dłużej.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Ja również nie miałam niczego odstawianego. Trzeba się tylko liczyć z tym (mieć to na uwadze) że krwawienie może wówczas trwać trochę dłużej.
-
Ja też już po wizycie w poradni patologii ciąży. Zdjęcia nie mam, ale USG robiła. Wszystko z małą w porządku, duża jest. Ale nie ważyła ani nie mierzyła, tylko powiedziała że duża. Bardziej skupiła się na przepływach, wszystkie są w porządku
A serce jak dzwon!
Steryd mam brać do 35 tc. Trochę się zdziwiłam, bo wcześniej mówiła o 18-20 tc. No ale zobaczymy, skonsultuję się z moim ginem jak on to widzi. U niego wizyta 24.04. Najważniejsze, żeby dziecku nie zaszkodzić
Moja kluseczka miała czkawkę na USGI chyba trzyma ją do teraz, bo aż mi brzuch podskakuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 15:42
Lami, Magda - mbc, Beti82, Meggs, przedszkolanka:), Arashe, Cytrynowy sok, Biegającą-mama, madziorek86, Julia93, blair. lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Przedszkolanko wspolczuje bolu glowy:(
Alex Arashe wspaniale:)
Najmlodsza wspolczuje sytuacji rodzinnej, mimo wszystko spokoju i pozytywnego myslenia na czas staran!
Ja juz wariuje i zastanawiam sie czy moze sie udalo w tym cyklu, a chwile pozniej wpadam w doła, ze z tymi wynikami ktore mamy to na pewno nic znowu nie wyszlo i dlugo nie wyjdziejejku ale humor w drugiej fazie cyklu sie zmienia... juz dzis mialam dwa razy lzy w oczach a teraz mam ochote na czipsy...
no nic, czekam z niecierpliwoscia do piatku, ciekawa jestem co powiedza nam w tej poradni leczenia nieplodnosci, no i czy lekarz bedzie mogl cos u mnie podejrzec na usg np czy owu byla czy tez to bedzie tylko taka wizyta wywiad pogadanka bez usg...
Arashe lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Hihi Anionka jo wlasnie, bo to nas najbardziej ekscytuje, testowanie staraczek i wizyty ciezarowek
Chyba Beti nasza siódemka szczesliwa! Beti kiedy sikasz?Nikodemka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wiki ja sikam caly czas hah bo musze sprawdzac czy pregnyl sie wydala.Dzisiaj juz ledwo kreska.Nie wiem kiedy niby na niedziele sobie wyznaczylam oficjalne testowanie.Jakos dola zalapalam i nic mi sie juz nie chce.
-
Naszczescie relanium zalatwilam.Wezme sobie przed hsg
-
Żadnych dołów! Myślimy pozytywnie laski!
Jej, a mi na tym zwolnieniu nic kompletnie się nie chce, porażka, siedzę i molestuję netflixa
Jutro po południu idę do innego lekarza, żeby sprawdził czy to moje lozysko nie jest zbyt nisko i w ogóle sprawdzić, czy moja lekarka dobrze wszystko sprawdza :p a potem na 20 do położnej umówić spotkania e ramach szkoły rodzenia 🤓🤓 -
U mnie oficjalnie przyszla @, cykl prawie 40 dni.
Bol oczywiscie niesamowity, a jeszcze sie dobrze nie rozkrecila
Powiedzcie mi... Jesli dostalam jej dzis wieczorem to za 1dc mam uznac dzis czy jutro?