X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Lami niechcący polubilam.
    Ja dzisiaj zauważyłam,ze mam brzuch nisko,wygląda jak Gruszka. I mam jeszcze pytanie: to na chłopaka czy moze oznaczac np.nisko łożysko?

Chyba ani jedno ani drugie. To znaczy na początku macica jest u wszystkuch blisko spojenia lonowego, potem na wysokosci podbrzusza i sukcesywnie w miare wzrostu się podnosi. Ja tez na początku miałam nisko a teraz bebzol zaczyna mi się pod żebrami 😂. Sam kształt i tempo zmiany kształtu w dużej mierze zależy też od budowy- szerokości miednicy i bioder oraz kondycji miesni brzucha. Przykladowo- ja należę do tych u których brzuch sie szybko manifestowal (mam wąskie biodra i brzuch "idzie" mi do przodu"), a koleżanka z pokoju, wyższa i postawniejsza (w ciąży o tydzień starszej ode mnie) ma brzuszek lekko zarysowany jakby co najwyżej kebab zjadła ;). Chyba nie ma reguły. Co do łożyska i kształtu brzucha, to nigdy nie słyszałam o takiej zależności.

przedszkolanka:), Malinowa91 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, a czemu za szybko, ja miesiąc temu kupiłam łóżeczko a resztę mam już od dawna 😂 wózek dostałam po siostrze, komoda stoi pełna ciuszków z odzysku... Trzeba się po malu szykować :)

Malinowa91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka super ;) już masz największe rzeczy zakupione. Ja mam komodę, za niedługo zamawiamy łóżeczko:) i już sobie pranie niedługo planuję żeby później nie prasować całej góry w upale ;)
    Ja dzisiaj umieram na ból głowy. Normalnie dzień wycięty z życiorysu. Myślałam że szpitalem się skończy ale powoli przechodzi. Oby jutro było lepiej
    Co do brzucha to mi też szybko go wybił w przód, ale małą czuję cały czas pod pępkiem. Ostatnie ze 2 dni to tak intensywniej kopie po prawej stronie brzucha na równi z pępkiem. Stopniowo macica jest coraz wyżej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 21:01

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ja też planuje fotel ale do małego pokoju bo tam będzie mi wygodniej karmić. Z dzieckiem nie będziemy spać w jednym łóżku bo żadne z nas by się nie wysłało. Mój mąż się mocno rzuca w nocy i byłabym się że ją zgniecie. Oby chciała spać w swoim łóżeczku bo inaczej mebli nie ustawię;) co do kanapy my kupiliśmy bajkę w Bodzi. Niedroga, a wygodna na sprezynach. Jeszcze nie testowana intensywniej bo nie miałam sily:) ale śpi się wygodnie
    My też chcemy się wyprowadzić ale do rodzinnej miejscowości chyba. Chociaż czas pokaże;)

Gdzieś ostatnio czytałam że przygotowując się tak intensywnie itd, kupując różne rzeczy dla dziecka pokazujemy mu, że my przecież już czekamy i wszystko będzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 21:27

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma za bardzo miejsca na dostawne. Ale mamy pokoik mały zaraz przechodnio z dużego więc 3 kroki i jestem przy dziecku. Najgorzej wstawanie oczywiście. No zobaczymy, jak będzie źle to stół się będzie przestawialo i dostawkę się kupi :) dzisiaj byłam na warsztatach z usypiania dzieci itd i trochę przerażona jestem ze tyle rodziców poleca spanie z dzieckiem. U nas nawet w 3 metrowym łóżku by to nie przeszło. Nie raz już mąż przez sen mi oko podbił albo kolano w kręgosłup wbił. On ma mega niespokojny sen i dosłownie kursuje po łóżku, gada, kiedyś lunatykował.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie wyciągnął na weekend do Poznania i dopiero teraz mam chwilę Was podczytac :D

Meggs ja też mam wizyty co 4 tygodnie teraz :) a po prenatalnych to już nawet w miarę szybko leci :)

Julka nie za wcześnie na zakupy, ja po polowkowych też planuję większość rzeczy kupić :) przynajmniej te, za którymi muszę iść do sklepu, żeby potem w lato nie musieć z brzuchem ganiać po sklepach.

Jaki wózek kupiłaś? :)

Alex ja też sobie nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem :( u mnie to akurat ja męża nie raz z łokcia uderzylam, a raz jak mi się coś śniło to walnęłam prosto w twarz 😂
    Także u nas będzie na początek dostawka w naszej sypialni. Dopiero jak się przeprowadzimy za kilka miesięcy do większego mieszkania to kupię normalne łóżeczko i wtedy urządze pokoik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pełen zestaw :D fajny! :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra tak mowia z tym ksztaltem dlatego się śmieje bo z Pola piłeczke mialam 😀

Julka oczywiście ,ze dobrze ze juz kupujesz! My już w poniedziałek do pokoiku zaczynamy. A co do polowkowych to tak tylko glosno mysle kiedy mi da,bo to i tak lekarz ostatecznie termin ustala 😀

Co do spania z dzieckiem to tez tak mówilam ;p i co? spalam z Pola 3 lata a i teraz co noc do mnie przychodzi - uwierzcie mi,że nawet jak teraz Wam sie wydaje ze spicie rzucając sie itp.to instynkt później zmienia ;) oczywiście mam plan by Olek spal w lozeczku ale juz nie odsuwam mysli,ze skonczy przy mnie ze swoim kokonem 😀
    Aaa no i bywało ze Pola spala na mnie a ja na sztywno z glowa bok ;) zycie zweryfikowalo,ale niczego nie zaluje ;)

Julia93, Anhydra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka spoko, ja wózek i kilka większy rzeczy miałam przed 20tc., bo albo promocje, albo dobre oferty na olx.
    Resztę zamówiłam po 28tc. :)

A co to za targi u mnie były, nic nie wiem przez to siedzenie w domu :D

A 8* mnie wkurza, 3tyg temu zamówiliśmy fotelik, miał być do 2tyg. i dalej nikt nie dzwoni. Dziś niedziela handlowa więc zaraz tam dzwonię ich ochrzanić!

edit. no i witam się z Wami w 8 miesiącu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 07:28

Lami, przedszkolanka:), Domi_tur, sunshine03, Julia93, Anhydra, blair., Malinowa91, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Słoneczko i co testowałaś😊?
    Madzia jejku Ty zaraz rodzisz 😱😍 ja wg owulacji dziś zaczynam 15 tydzień ale maluszek większy jest wg usg o niecały tydzień 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 07:33

Lami, Malinowa91 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj też w askocie koło nas Magda były drzwi otwarte (może tam była Julka, chyba, że równocześnie coś na hali robili) i też nie byliśmy. Byli znajomi i wylosowali lalkę Barbie i z 4 smoczki, ale mówią że były wózki, laktatory itd do wygrania. Będę polować na drugiego askota 😂

Gratuluję Monia, Przedszkolanko, AniOnko i Magdo rozpoczętych miesięcy i tygodni 😊
    Ja dzisiaj też zaczynam 6 miesiąc. Mała na USG wyszła o tydzień starsza, tp na 31 sierpnia. Waży 500g i uwaga kość udową ma o 2 tygodnie "starszą" 😂 I oczywiście pół badania miała znowu nóżkę na nóżkę założoną, druga Jaworowicz 😂
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60493f6b95ea.jpg

Ani0nka, Magda - mbc, przedszkolanka:), Beti82, Meggs, Niezapominajka2, Szczęściara, Julia93, Pestkaa, Anhydra, blair., Malinowa91, Cytrynowy sok, OlivkowaMama, Arashe lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Dzień dobry, Słoneczko i co testowałaś😊?
    Madzia jejku Ty zaraz rodzisz 😱😍 ja wg owulacji dziś zaczynam 15 tydzień ale maluszek większy jest wg usg o niecały tydzień 😊😊

Anionka, zleci zanim się obejrzysz, po połowie jakoś tak czas szybciej leci ;)
    Mój też raz był większy, raz mniejszy niż OM teraz na USG 3trym. był 3dni starszy.
    Jeśli na 1 prenatalnych różnica jest do 5 dni, to zostawia się termin z OM, jeśli jest większa, to zmienia się na termin z usg.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, jaka laska z tej Twojej Kruszynki! Takie żabie nóżki długie ma 😍😍😍😍😘 Modelka!

Lami lubi tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Lami, mój mąż się nigdy nie zgodzi jechać w taki tłum, najgorzej :P
    Ja właśnie muszę zamówić jeszcze laktator (chyba się zdecyduję na tę medelę ostatecznie), krem z filtrem mineralnym dla maluszka, parasolkę do wózka (na razie poluję na olx i allegro :D) i nowe posłanie dla psa :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wiec ja się kieruje terminem z owu :-)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, mam nadzieje, ze udalo Ci sie kupic test i zajrzysz do Nas z dobra nowina :)
    Śniło mi sie, ze mam plamienie implantacyjne 🙈 żal.pl...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Nikodemko Twoje owulaki?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam się nadal z tragicznym bólem głowy. Heparynki, coś skutecznego na taki ból? Nie brałam nic przecwibolowego od początku ciąży i nawet durnego apapu się boję ale chyba muszę coś wziąć bo umrę... ani nie pomogły zimne okłady, ani sen, ani aloes.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - białe aż tak, jak nigdy, w 19dc ;)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to może kilka dni temu przegapiłaś pik lh? I zatestowałaś kilka godzin przed lub po?

Szczęśliwa siódemka ❤️
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ