Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Lami niechcący polubilam.
Ja dzisiaj zauważyłam,ze mam brzuch nisko,wygląda jak Gruszka. I mam jeszcze pytanie: to na chłopaka czy moze oznaczac np.nisko łożysko?
Chyba ani jedno ani drugie. To znaczy na początku macica jest u wszystkuch blisko spojenia lonowego, potem na wysokosci podbrzusza i sukcesywnie w miare wzrostu się podnosi. Ja tez na początku miałam nisko a teraz bebzol zaczyna mi się pod żebrami 😂. Sam kształt i tempo zmiany kształtu w dużej mierze zależy też od budowy- szerokości miednicy i bioder oraz kondycji miesni brzucha. Przykladowo- ja należę do tych u których brzuch sie szybko manifestowal (mam wąskie biodra i brzuch "idzie" mi do przodu"), a koleżanka z pokoju, wyższa i postawniejsza (w ciąży o tydzień starszej ode mnie) ma brzuszek lekko zarysowany jakby co najwyżej kebab zjadła. Chyba nie ma reguły. Co do łożyska i kształtu brzucha, to nigdy nie słyszałam o takiej zależności.
przedszkolanka:), Malinowa91 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Julka super
już masz największe rzeczy zakupione. Ja mam komodę, za niedługo zamawiamy łóżeczko:) i już sobie pranie niedługo planuję żeby później nie prasować całej góry w upale
Ja dzisiaj umieram na ból głowy. Normalnie dzień wycięty z życiorysu. Myślałam że szpitalem się skończy ale powoli przechodzi. Oby jutro było lepiej
Co do brzucha to mi też szybko go wybił w przód, ale małą czuję cały czas pod pępkiem. Ostatnie ze 2 dni to tak intensywniej kopie po prawej stronie brzucha na równi z pępkiem. Stopniowo macica jest coraz wyżej;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 21:01
Malinowa91 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Julka ja też planuje fotel ale do małego pokoju bo tam będzie mi wygodniej karmić. Z dzieckiem nie będziemy spać w jednym łóżku bo żadne z nas by się nie wysłało. Mój mąż się mocno rzuca w nocy i byłabym się że ją zgniecie. Oby chciała spać w swoim łóżeczku bo inaczej mebli nie ustawię
co do kanapy my kupiliśmy bajkę w Bodzi. Niedroga, a wygodna na sprezynach. Jeszcze nie testowana intensywniej bo nie miałam sily:) ale śpi się wygodnie
My też chcemy się wyprowadzić ale do rodzinnej miejscowości chyba. Chociaż czas pokaże;)
Gdzieś ostatnio czytałam że przygotowując się tak intensywnie itd, kupując różne rzeczy dla dziecka pokazujemy mu, że my przecież już czekamy i wszystko będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 21:27
Malinowa91 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
U nas nie ma za bardzo miejsca na dostawne. Ale mamy pokoik mały zaraz przechodnio z dużego więc 3 kroki i jestem przy dziecku. Najgorzej wstawanie oczywiście. No zobaczymy, jak będzie źle to stół się będzie przestawialo i dostawkę się kupi
dzisiaj byłam na warsztatach z usypiania dzieci itd i trochę przerażona jestem ze tyle rodziców poleca spanie z dzieckiem. U nas nawet w 3 metrowym łóżku by to nie przeszło. Nie raz już mąż przez sen mi oko podbił albo kolano w kręgosłup wbił. On ma mega niespokojny sen i dosłownie kursuje po łóżku, gada, kiedyś lunatykował.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyMąż mnie wyciągnął na weekend do Poznania i dopiero teraz mam chwilę Was podczytac
Meggs ja też mam wizyty co 4 tygodnie teraza po prenatalnych to już nawet w miarę szybko leci
Julka nie za wcześnie na zakupy, ja po polowkowych też planuję większość rzeczy kupićprzynajmniej te, za którymi muszę iść do sklepu, żeby potem w lato nie musieć z brzuchem ganiać po sklepach.
Jaki wózek kupiłaś?
Alex ja też sobie nie wyobrażam sobie spania z dzieckiemu mnie to akurat ja męża nie raz z łokcia uderzylam, a raz jak mi się coś śniło to walnęłam prosto w twarz 😂
Także u nas będzie na początek dostawka w naszej sypialni. Dopiero jak się przeprowadzimy za kilka miesięcy do większego mieszkania to kupię normalne łóżeczko i wtedy urządze pokoik. -
nick nieaktualny
-
Anhydra tak mowia z tym ksztaltem dlatego się śmieje bo z Pola piłeczke mialam 😀
Julka oczywiście ,ze dobrze ze juz kupujesz! My już w poniedziałek do pokoiku zaczynamy. A co do polowkowych to tak tylko glosno mysle kiedy mi da,bo to i tak lekarz ostatecznie termin ustala 😀
Co do spania z dzieckiem to tez tak mówilam ;p i co? spalam z Pola 3 lata a i teraz co noc do mnie przychodzi - uwierzcie mi,że nawet jak teraz Wam sie wydaje ze spicie rzucając sie itp.to instynkt później zmieniaoczywiście mam plan by Olek spal w lozeczku ale juz nie odsuwam mysli,ze skonczy przy mnie ze swoim kokonem 😀
Aaa no i bywało ze Pola spala na mnie a ja na sztywno z glowa bokzycie zweryfikowalo,ale niczego nie zaluje
Julia93, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Julka spoko, ja wózek i kilka większy rzeczy miałam przed 20tc., bo albo promocje, albo dobre oferty na olx.
Resztę zamówiłam po 28tc.
A co to za targi u mnie były, nic nie wiem przez to siedzenie w domu
A 8* mnie wkurza, 3tyg temu zamówiliśmy fotelik, miał być do 2tyg. i dalej nikt nie dzwoni. Dziś niedziela handlowa więc zaraz tam dzwonię ich ochrzanić!
edit. no i witam się z Wami w 8 miesiącuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 07:28
Lami, przedszkolanka:), Domi_tur, sunshine03, Julia93, Anhydra, blair., Malinowa91, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dzień dobry, Słoneczko i co testowałaś😊?
Madzia jejku Ty zaraz rodzisz 😱😍 ja wg owulacji dziś zaczynam 15 tydzień ale maluszek większy jest wg usg o niecały tydzień 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 07:33
Lami, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj też w askocie koło nas Magda były drzwi otwarte (może tam była Julka, chyba, że równocześnie coś na hali robili) i też nie byliśmy. Byli znajomi i wylosowali lalkę Barbie i z 4 smoczki, ale mówią że były wózki, laktatory itd do wygrania. Będę polować na drugiego askota 😂
Gratuluję Monia, Przedszkolanko, AniOnko i Magdo rozpoczętych miesięcy i tygodni 😊
Ja dzisiaj też zaczynam 6 miesiąc. Mała na USG wyszła o tydzień starsza, tp na 31 sierpnia. Waży 500g i uwaga kość udową ma o 2 tygodnie "starszą" 😂 I oczywiście pół badania miała znowu nóżkę na nóżkę założoną, druga Jaworowicz 😂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60493f6b95ea.jpgAni0nka, Magda - mbc, przedszkolanka:), Beti82, Meggs, Niezapominajka2, Szczęściara, Julia93, Pestkaa, Anhydra, blair., Malinowa91, Cytrynowy sok, OlivkowaMama, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ani0nka wrote:Dzień dobry, Słoneczko i co testowałaś😊?
Madzia jejku Ty zaraz rodzisz 😱😍 ja wg owulacji dziś zaczynam 15 tydzień ale maluszek większy jest wg usg o niecały tydzień 😊😊
Anionka, zleci zanim się obejrzysz, po połowie jakoś tak czas szybciej leci
Mój też raz był większy, raz mniejszy niż OM teraz na USG 3trym. był 3dni starszy.
Jeśli na 1 prenatalnych różnica jest do 5 dni, to zostawia się termin z OM, jeśli jest większa, to zmienia się na termin z usg.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lami, jaka laska z tej Twojej Kruszynki! Takie żabie nóżki długie ma 😍😍😍😍😘 Modelka!
Lami lubi tę wiadomość
-
Kurde Lami, mój mąż się nigdy nie zgodzi jechać w taki tłum, najgorzej
Ja właśnie muszę zamówić jeszcze laktator (chyba się zdecyduję na tę medelę ostatecznie), krem z filtrem mineralnym dla maluszka, parasolkę do wózka (na razie poluję na olx i allegro) i nowe posłanie dla psa
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Słoneczko, mam nadzieje, ze udalo Ci sie kupic test i zajrzysz do Nas z dobra nowina
Śniło mi sie, ze mam plamienie implantacyjne 🙈 żal.pl... -
Hej dziewczyny. Witam się nadal z tragicznym bólem głowy. Heparynki, coś skutecznego na taki ból? Nie brałam nic przecwibolowego od początku ciąży i nawet durnego apapu się boję ale chyba muszę coś wziąć bo umrę... ani nie pomogły zimne okłady, ani sen, ani aloes.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵