X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe rzeczywiście nie ma co sobie wkrecac bliźniaków 😂 😂. Moja mała już 3 mce bez pampera. W nocy jej tylko zakładam i na dłuższe wyjazdy a tak to bez. Z nocy jest suchy i zastanawiam się czy nie zakładać.
    Alex cudownie♥️ ♥️

Arashe lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko teraz mam neta w tel wiec szybkie info bedzie napewno zaraz jak wyjde :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:34

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Oliwka jak tylko słyszy słowo nocnik to nagle się robi bardzo zajęta i udaje, że tematu nie ma. Cóż, może w końcu się przekona. Do listopada ma czas 😂

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, super, że wszystko dobrze 😊 Gratuluję!

A możesz przybliżyć kwestię tego USG serca? Chodzisz teraz do lekarza na nfz? Bo mi nikt nic takiego nie powiedział, że coś przysługuje, ale też nie chodzę na nzf, wszystko prywatnie.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia czekam 🤗
    Alex super ;) duza dziewczynka juz!

Dziewczyny moja bez pieluchy jak miala 2 lata i 4 miechy aleee to bylo lato wiec majtki w dol,jak poszlo to przepralam,zaraz wyschlo i kolejne. Teraz najlepsza pora bedzie jak w koncu cieplo sie zrobi. Ale moj chrzesniak ma 2l.i 8 miesięcy i nawet nie usiadzie na nocnik ani nic..

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, masz racje w kazdym akapicie, ktory napisalas. Mnie tez napedza dzialanie i to, ze mam okreslony plan. W cyklu z hsg czuje sie o wiele lepiej psychicznie, bo wiem, ze mam juz to za soba i kolejny etap z listy zostal odhaczony. Co do bycia szczesliwym podczas staran, to wedlug mnie najtrudniejsza rzecz. Postanowilam ostatnio, ze bede przyjmowac wszystkie zlecenia, zarezerwowalismy nawet ze znajomymi domek na Mazurach na dlugi weekend sierpniowy. Lepiej mi z tym, ale mimo wszystko chec posiadania dziecka jest dla mnie aktualnie najwazniejsza rzecza w zyciu i wszystkie przyjemnosci dookola zdaja sie byc robione „na sile”, byle by tylko nie myslec o tym, ze nie udaje mi sie zajsc w ciaze.
    Moja praca naprawde utrudnia mi oderwanie mysli od tego wszystkiego. Wlasnie przygotowuje sie do sesji ciazowej, wieczorem bede robila male wianuszki dla bobasów... To nie jest zazdrosc z mojej strony, tylko po prostu ból.

Alex- piekna dzidzia :)❤️

Przedszko, wedlug Twojej rady kupilam drozdze... Pekl mi tez drugi kacik ust i chyba tam tez zaczyna robic sie zajad, tamten sie nie goi... juz mnie to wkurza.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️

Wysłany: 6 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko znam ten ból,to uklucie jak właśnie praca wiąże sie z macierzynstwem..
    Te drożdże to moj pil ale ja sie nie odważylam😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to normalne, że różne są wymiary dla poszczególnych części ciała, może być tak do porodu nawet, nie ma co się przejmować jeśli to nieduża różnica. Dobrze ze jest wszystko dobrze :)

Szczesciaro moja podobnie ze 3 msc, choć zdarza się, że po nocy coś jest, więc jeszcze się nie osmielę ;)

alex0806 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowamama nie ma co stresować dziecka 😂 😂 po prostu ma ważniejsze rzeczy niż nocnik🙉🙉
    Arashe ja już nie dokupuje papmkow. Zostawię kilka tak na wszelki wypadek i powoli będę wprowadzać. Zaraz ciepło to w razie czego szybko będzie schnac😉

OlivkowaMama, Arashe lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )

Wysłany: 6 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nam tak w nocy poszło. Zabrakło pampersow i na spontana😀 i od razu ogarnela ;) do tej pory a to juz 2 lata minely 2 razy byla wpadka tylko jak opila sie wody przed snem.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem u nas taki, że ona zawsze opija się wody przed snem :D
    No mi dziś się skończyły pampki, więc może też spróbujemy :P

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to normalne, że dziecko rośnie w swoim tempie :) poza tym waga jest tylko szacunkowa, nie wiadomo, ile waży dziecko w rzeczywistości :) a i jedne dzieci są mniejsze i drobne, a inne to spore kluski :D

alex0806 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Alex, super, że wszystko dobrze 😊 Gratuluję!

A możesz przybliżyć kwestię tego USG serca? Chodzisz teraz do lekarza na nfz? Bo mi nikt nic takiego nie powiedział, że coś przysługuje, ale też nie chodzę na nzf, wszystko prywatnie.
    Miałam prenatalne na nfz robione, ale w tej przychodni robią też na projekt unijny czy jakistam. A do gina chodzę na medicover. Muszę załatwić od niego skierowanie i echo serca będzie też na nfz :)
    Ja się wymiarami staram nie przejmować, w końcu najbardziej termin idzie określić na tym pierwszym prenatalnym :) później to już rośnie indywidualnie. Nie musi ważyć 4 kg po urodzeniu ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:50

Lami, Nikodemka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Tak nachwaliłam bobo test, że nie wywalił cienia, a wyrzucając go zobaczyłam, że wyszła bardzo intensywna kreska ale o szerokości mniej więcej 0,1 mm 😂
    Testuj jutro drugi raz ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 6 maja 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova pokaż! :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy zobaczyć 😜

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova no to zatestuj jeszcze jutro!:)

Przedszkolanko, tak, mialam rano monitorin, bardzo szybko, na nfz w szpitalu, ginka powiedziala ze wg niwj owu prawdopodobnie byla p czym swiadczy endometrium, plyn w zatoce i „troche powiekszony jajnik” (nie wiem czy dobrze zrozumialam :p), ale cialka zoltego nie bylo. Jak dla mnie zbyt powierzchowny ten monitoring wiec nie jestem zbyt zadowolona.. ale w czwartek ide do gina prywatnie, tego co mnie skierowal na hsg, zobaczymy jaki ma dla mnie plan ;)
    Nikodemko tak, w piatek albo sobote badam progesteron, estradiol i tsh!

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ