Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs wrote:A to badanie kiedy sie robi? Przed heparyna? Po?
-
Cytrynowy sok, wiesz co, najlepiej będzie jak zrobisz jeszcze raz za dwa dni, ale o 7.00 najlepiej, bo progesteron lubi już po 7 spadać wg popularnego wykresu, który pokazuje jego pulsacyjne wydzielanie. Spadek temperatury nie zawsze oznacza, że na 100% to dzień owulacji. A jak to ma być ten cykl, to plemniczek poczeka 😊 Ale widzisz, nie rezygnujemy nigdy po domniemanej owulacji, chyba, że mamy pewność po monitoringu, że popękało wszystko.
Meggs, kochana strasznie współczuję tych stresów. Twój maluszek jest silny i cały i bezpieczny. Drugi raz to się zdarza i drugi raz nic a nic w macicy ani szyjce się nie dzieje. Więc to serio może być zbyt rzadka krew.
Na FB jest taka grupa dla ciężarnych i już po porodzie i tam polecono mi te hematolożkę. Pozniej napisała do mnie jakaś dziewczyna wiadomość, czy ją polecam po wizycie, bo jej wszystko zdiagnozowali w Warszawie, bo we Wrocławiu każdy olewał jej biochemiczne ciąże, a chciałaby się skonsultować. Pojechała do niej (a jest teraz w 28tc) i później po tym właśnie badaniu obniżyła jej dawkę heparyny, dziewczyna też miała podobne problemy przy pobieraniu krwi, że jej leciała jak szalona. Badanie jak coś najlepiej robić 4h po podaniu heparyny. Ja płaciłam 100 zł za neo, a diagnostyka chyba za 180 ma. Za tydzień idę skontrolować czy ta dawka 0,8 co teraz mam jest ok.Cytrynowy sok lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Hehe, cytrynowy, i bardzo dobrze, że był 😋
Opis na suwaczku tego, co dzieje się w skończonym 23 tygodniu idealnie obrazuje to, co teraz buba wyczynia w moim brzuchu 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 19:36
Cytrynowy sok, Wik89, Pestkaa, przedszkolanka:), Szczęściara lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami a co to badanie pokazuje? tzn skad wiadomo ,ze dawka za wysoka np tam jest jakis czas krzepniecia czy co podaja?
-
Meggs kochana wspolczuje bardzo stresow 😢 mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i faktycznie to kwesia heparyny, oby Twoja gin sie szybko odezwala i powiedziala co dalej, zebys nie bla z tymi domyslami sama! Odpisala cos?
No sluchajcie, ja po wizycie, jestem zadowolona, bo lekarz ma na mnie jakis plan;) zobaczyl tez badania meza i powiedzial ze sa zle ale nie tragiczne, powiedzialam ze maz idzie swoim trybem, ma niedlugo ponowna wizyte u androloga, wiec moj in powiedzial ze dobrze i niech tak bedzie na razie ze maz ma brac suplementy i pojsc do androloga, a co do mnie to zaproponowal zebym jutro zbadala tsh progesteron prolaktyne i obciazenie glukoza, a od nowego cyklu clo, monitoring i ew zastrzyk ovitrelle na pekniecie no i duphaston potem. Powiedzial ze dwa trzy cykle mozemy z tym sprobowac a potem pewnie zaproponuje inseminacje. No zobaczymy.
Za to zrobilam usg tarczycy i okazao sie ze guzek ktory juz raz badalam 4 lata temu znaczaco sie powiekszyl i musze zrobic biopsje, ma ponad 3 cmtroche sie tym zmartwilam no ale mam nadzieje ze to niegrozny (tak bylo ostatnio)
Przedszkolanko kciuki za jutrzejsza wizyte 😘przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ten anty Xa bada aktywność heparyny drobnoczasteczkowej po podawaniu jakiś czas. Największa aktywność jest właśnie 4h po podaniu pojedynczego zastrzyku. Wtedy poninno być między 0,5 a 1. Najlepiej mówiła mi 0,7 lub 0,8. Jeśli jest nizszy, to znaczy, że dawka za mała. Jeśli wyższy to za duża.
Ale tak Meggs myślę, że dodatkowo powinnaś ten panel krzepnięcia zrobić. Te czasy, już nie pamiętam które badania się tam włączały. Attp itd.Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
nick nieaktualnyCytrynowy, wrzuć wykres, pogdybamy wszystkie ☺
Nikodemko jak tam?
Meggs, masakra! Jejku, ja nie będę doradzać co powinnaś zrobić, bo się kompletnie nie znam. Mam nadzieję, że to już ostatni raz takie stresy 😘 A kiedy masz wizytę?
Wiki, a jaki miałaś te 4 lata temu guzek? Ja w sumie dawno nie robiłam usg tarczycy, może przydałoby się podejść... -
Meggs - jejku, serce mi stanelo jak czytalam o tym krwawieniu! Najwazniejsze, ze kropek fika, teraz szukaj na spokojnie przyczyny... Wspolczuje tego stresu.
Cytrynowa - ja na Twoim miejscu tez bym powtorzyla proga, moze dopiero rosnac. Tez myslalam, ze mam mega wysoki progesteron przez moje mega wysokie temperatury w ciagu dnia i bol cyckow, a okazalo sie, ze nie ma rewelacji.
Wik - super wiesci! Ale Ci zazdroszcze tej stymulacjiMi chyba juz sie nie uda wywalczyc jej na najblizszy cykl, ale na kolejny nie odpuszcze. Moje cykle coraz bardziej mi sie nie podobaja.
Przedszko - wracam wlasnie ze zdjec, za godzine bede w domu i sikne na owulakaOgolnie jest masakra. Twarz wysypana jak u nastolatki, krzyz mnie boli na maksa... Albo to ciaza, albo idzie @ stulecia
-
Lami wrote:Ten anty Xa bada aktywność heparyny drobnoczasteczkowej po podawaniu jakiś czas. Największa aktywność jest właśnie 4h po podaniu pojedynczego zastrzyku. Wtedy poninno być między 0,5 a 1. Najlepiej mówiła mi 0,7 lub 0,8. Jeśli jest nizszy, to znaczy, że dawka za mała. Jeśli wyższy to za duża.
Ale tak Meggs myślę, że dodatkowo powinnaś ten panel krzepnięcia zrobić. Te czasy, już nie pamiętam które badania się tam włączały. Attp itd. -
Wiki fajnie.No widzisz chcialas magiczne clo to masz
A pytalas moze o to badanie PC na sluz? -
Anionka do niego trzeba kupić materacyk, ale dedykowany do tej firmy kosztuje chyba 30-50zl
Ja miałam już kupować, ale ciągle się waham czy nie będę żałować jak po 4 miesiącach będę musiała go odstawić w kąt bo wejdzie faza bujaczkadlatego myślę nad Tiny Love leżaczkiem-bujaczkiem z funkcją spania
minus taki, że nie da się wozić... No i takie mam rozkminki :p
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny