X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to witaj w klubie 😂 ale zmienia się to z biegiem w ciąży i myśli się bardziej o maluszku niż o sobie. Ale co ma być to będzie 😊 a któraś z Was ma zamiar rodzic w medicoverze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:14

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wyniki nasienia beda w ciagu kilku dni. Na test hba czeka sie do 5 dni roboczych :/
    I przysiegam, ze oszalaje... pojechalam do ginki i pocalowalam klamke, klinika dzis nie pracuje ;( mam dosc.

Ja jeszcze nie jestem w ciazy, a juz mam powiedziane, ze nie bede mogla rodzic sn ze wzgledu na uszypulowanego miesniaka. Z reszta przypuszczam, ze wada wzroku tez by mnie zdyskwalifikowala. Dlatego nawet sie ciesze, ze nie bede musiala stawac przed tym wyborem, bo domyslam sie, ze jest trudny.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam postanowienie, że już na temat porodów nie będę się wypowiadać. Jest tyle źródeł, które można poczytać, doedukować się, że każdy znając fakty, ma szansę wybrać najlepiej dla siebie. Myślę, że każda z ciężarnych powinna poczytać posty z grupy naturalnie po cesarce albo poród domowy. Nie dlatego, zeby się jakoś przekonać do jedynej słusznej wizji porodu, tylko po to, żeby poczytać historie kobiet, których determinacja, świadomość, wiedzą, doprowadziły do tego, że urodziły tak jak dla nich było dobrze.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Producentki, naprodukowały i przebrnij tu człowieku 😂

My w czwartek oglądaliśmy jakiś debilny sitcom i był o porodzie. Pani rodziła w wannie a jej chłop stał przy niej z siatką jak na ryby do łowienia pewnych pływających rzeczy. Kilka było takich scen. Ja z moim stanem podgorączkowym po skończeniu serialu mówię mojemu "ja się chyba boję" i w ryk 😂

Ale na codzień wychodzę z założenia, że przez tyle lat miesiąc w miesiąc takie masakryczne miesiączki, poród nie może być gorszy niż to 😁 (nie wyprowadzajcie mnie z tej wizji).

Nikodemko, Magdo, kciuki za wyniki.

Wik89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 15 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, w jakim labo taki termin? Generalnie to badanie służy szybkiemu wykrywaniu poważnych zakażeń, więc nie a sensu po dwóch tygodniach. To pewnie dlatego, że nie robią go na miejscu bo jest mega mega rzadkie, pewnie w szpitalu w labo by zrobili normalnie. Daj znać jak CRP.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dialabie, bo wysylają do Warszawy.
    W diagnostyce robią na cito więc udam się jeszcze dziś lub jutro z rana do diagnostyki.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 15 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    W dialabie, bo wysylają do Warszawy.
    W diagnostyce robią na cito więc udam się jeszcze dziś lub jutro z rana do diagnostyki.
    Poczekaj na to CRP. A z ciekawości zapytaj jutro lekarza, skąd pomysł na to badanie.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia : mam -3,5 na kazdym oku i astygmatyzm. Nie mam pojecia czy to jakies przeciwwskazanie do porodu sn, mozecie wyprowadzic mnie z bledu :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko chyba wskazania do cesarki są wtedy jak coś się odkleja od dna oka, tak mi klientka jedna mowila i musiała sobie skierowanie od lekarza załatwić, ze niby to ma, bo onachciala cesarkę, a miała bardzo duża wadę koło -5 i tez astygmatyzm ale nie jestem pewna. Będziesz musiała popytać ginekologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:56

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Poczekaj na to CRP. A z ciekawości zapytaj jutro lekarza, skąd pomysł na to badanie.
    Tak, poczekam na wynik CRP jak bedzie ujemny, to pojade zrobic to badanie.

Na stronie diagnostyki jest napisane, ze to badanie wykonuje sie przy chorobach reumatologicznych (a ja mam zapalenie wielomiesniowe Jo-1) to moze stad ten pomysl. Moze to moje ANA3 zaczyna robic rozpierdziel :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko moja siostra ma - 8..pewnie tez cc ją czeka😔

Domi cycek to najlepsze co moze być 😍 ja chora a ona antybiotyk z cyca miala i gili nie łapala,plus ta bliskosc..a latwo nie było ale jak sie chce to mozna :) ja polecam i zawsze bede ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Nikodemko chyba wskazania do cesarki są wtedy jak coś się odkleja od dna oka, tak mi klientka jedna mowila i musiała sobie skierowanie od lekarza załatwić, ze niby to ma, bo onachciala cesarkę, a miała bardzo duża wadę koło -5 i tez astygmatyzm ale nie jestem pewna. Będziesz musiała popytać ginekologa
    sama duza wada chyba nie jest wskazaniem. Moja dobra koleżanka rodziła sn przy właśnie -5 czy -6

Ani0nka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się instynkt włączył na dobre to sobie nie wyobrażam nie karmić :p

W ogóle mój Maluszek od poniedziałku bryka jak szalony, stałam wczoraj w kolejce w sklepie, w legginsach i obcisłej bluzce, brzuch mi drgał na wszystkie strony, a ekspedientka nie mogła się napatrzeć 😂 wiecie, aż się zaczęłam martwić co On taki pobudzony, mało się rusza to źle, dużo się rusza też się martwię 😂 oszaleję do końca tej ciąży

Ani0nka, Dośka, przedszkolanka:), blair., Arashe, Beti82 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, mam to samo z tymi ruchami :D
    teraz chcialabym umyc glowe, ale impreza na calego wiec nie wiem czy dam rade :P

przedszkolanka:), Beti82 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Myślę, że każda z ciężarnych powinna poczytać posty z grupy naturalnie po cesarce albo poród domowy. Nie dlatego, zeby się jakoś przekonać do jedynej słusznej wizji porodu, tylko po to, żeby poczytać historie kobiet, których determinacja, świadomość, wiedzą, doprowadziły do tego, że urodziły tak jak dla nich było dobrze.
    Wow, rzepakowe, poczułam się jak superbohater 😍😀
    Dzięki Tobie nie czuję się jak totalny debil, bo po raz 3ci nie umiem użyć Agaru 😒😌

Moja szwagierka -8 i -7 i oba porody sn 😏

• Meggs Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko taka wada wzroku nie jest wskazaniem do cc 😊

Anionka ja nie wiem jak to jest z tym pakietem w medicoverze, bo cc tam 12 tys , sn 8 tys, a co jak chcesz sn a konczy się cc? Płacisz za pakiet prestige za 18 tys? 😁

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie hahhah :D jejku super niby ciagle porody to nie moj temat ale zawsze mozna sie troche doksztalcic a co :D

Nikodemko hmm a nie odstawiasz juz dupka?

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Domi to ja dołączam do klubu. Maluch to totalny leń, jak ma czkawkę to jest maks możliwości ruchowych,a wczoraj wieczorem adhd. Ojca po rękach 15 minut kopał 😅 Jeszcze mówię, że to dlatego, że powiedział do brzucha Michałku i się młodemu imię nie spodobało 😜

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzicie, dobrze wiedziec :) Moja mama miala cesarke ze wzgledu na wzrok, ale musze jej zapytac o co dokladnie chodzilo.
    U mnie tak czy inaczej sn odpada przez miesniaka. Tym bardziej, ze jest szansa na usuniecie go podczas cc.
    Wik, odstawilam dupka przedwczoraj.
    Nie wiem co teraz... Musze po prostu czekac na rozwoj sytuacji i modlic sie, zeby przyszedl okres. Na clo w tym cyklu nie ma szans. Pojde na monitoring i wtedy z nia zagadam. Powtorze tez chyba badania hormonow, chocby prolaktyny i lh.
    Wyniki meza beda w poniedzialek. Chcemy je odebrac osobiscie, bo wtedy mozna je od razu skonsultowac w cenie.
    Chyba kupie dzis wino, wezme goraca kapiel, moze wywolam @...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ale ta Twoja owulka to była na 100%wtedy kiedy myślisz? Bo to aż dziwne, że objawy ustąpiły... Na pewno nie było jej ciut później?

Ja to w ogóle się zastanawiam jak to jest z tymi wynikami. Normy labu dla beta hcg sa od 5. Ja w listopadzie robiłam betę razem z koleżanką, ja ciut za szybko i wyszła mi <1,2, jej <0,5. Ja po 5 dniach miałam 112 a Ona okres :p Wyższy wynik od 0 może coś oznaczać czy to tylko taki margines błędu dla maszyny?

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ