Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi to witaj w klubie 😂 ale zmienia się to z biegiem w ciąży i myśli się bardziej o maluszku niż o sobie. Ale co ma być to będzie 😊 a któraś z Was ma zamiar rodzic w medicoverze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:14
-
Jednak wyniki nasienia beda w ciagu kilku dni. Na test hba czeka sie do 5 dni roboczych
I przysiegam, ze oszalaje... pojechalam do ginki i pocalowalam klamke, klinika dzis nie pracuje ;( mam dosc.
Ja jeszcze nie jestem w ciazy, a juz mam powiedziane, ze nie bede mogla rodzic sn ze wzgledu na uszypulowanego miesniaka. Z reszta przypuszczam, ze wada wzroku tez by mnie zdyskwalifikowala. Dlatego nawet sie ciesze, ze nie bede musiala stawac przed tym wyborem, bo domyslam sie, ze jest trudny. -
Ja mam postanowienie, że już na temat porodów nie będę się wypowiadać. Jest tyle źródeł, które można poczytać, doedukować się, że każdy znając fakty, ma szansę wybrać najlepiej dla siebie. Myślę, że każda z ciężarnych powinna poczytać posty z grupy naturalnie po cesarce albo poród domowy. Nie dlatego, zeby się jakoś przekonać do jedynej słusznej wizji porodu, tylko po to, żeby poczytać historie kobiet, których determinacja, świadomość, wiedzą, doprowadziły do tego, że urodziły tak jak dla nich było dobrze.
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Producentki, naprodukowały i przebrnij tu człowieku 😂
My w czwartek oglądaliśmy jakiś debilny sitcom i był o porodzie. Pani rodziła w wannie a jej chłop stał przy niej z siatką jak na ryby do łowienia pewnych pływających rzeczy. Kilka było takich scen. Ja z moim stanem podgorączkowym po skończeniu serialu mówię mojemu "ja się chyba boję" i w ryk 😂
Ale na codzień wychodzę z założenia, że przez tyle lat miesiąc w miesiąc takie masakryczne miesiączki, poród nie może być gorszy niż to 😁 (nie wyprowadzajcie mnie z tej wizji).
Nikodemko, Magdo, kciuki za wyniki.
Wik89 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Magda, w jakim labo taki termin? Generalnie to badanie służy szybkiemu wykrywaniu poważnych zakażeń, więc nie a sensu po dwóch tygodniach. To pewnie dlatego, że nie robią go na miejscu bo jest mega mega rzadkie, pewnie w szpitalu w labo by zrobili normalnie. Daj znać jak CRP.
-
Julia : mam -3,5 na kazdym oku i astygmatyzm. Nie mam pojecia czy to jakies przeciwwskazanie do porodu sn, mozecie wyprowadzic mnie z bledu
-
Nikodemko chyba wskazania do cesarki są wtedy jak coś się odkleja od dna oka, tak mi klientka jedna mowila i musiała sobie skierowanie od lekarza załatwić, ze niby to ma, bo onachciala cesarkę, a miała bardzo duża wadę koło -5 i tez astygmatyzm ale nie jestem pewna. Będziesz musiała popytać ginekologa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:56
-
rzepakowepole wrote:Poczekaj na to CRP. A z ciekawości zapytaj jutro lekarza, skąd pomysł na to badanie.
Na stronie diagnostyki jest napisane, ze to badanie wykonuje sie przy chorobach reumatologicznych (a ja mam zapalenie wielomiesniowe Jo-1) to moze stad ten pomysl. Moze to moje ANA3 zaczyna robic rozpierdziel💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nikodemko moja siostra ma - 8..pewnie tez cc ją czeka😔
Domi cycek to najlepsze co moze być 😍 ja chora a ona antybiotyk z cyca miala i gili nie łapala,plus ta bliskosc..a latwo nie było ale jak sie chce to moznaja polecam i zawsze bede
-
Ani0nka wrote:Nikodemko chyba wskazania do cesarki są wtedy jak coś się odkleja od dna oka, tak mi klientka jedna mowila i musiała sobie skierowanie od lekarza załatwić, ze niby to ma, bo onachciala cesarkę, a miała bardzo duża wadę koło -5 i tez astygmatyzm ale nie jestem pewna. Będziesz musiała popytać ginekologa
Ani0nka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Jak mi się instynkt włączył na dobre to sobie nie wyobrażam nie karmić :p
W ogóle mój Maluszek od poniedziałku bryka jak szalony, stałam wczoraj w kolejce w sklepie, w legginsach i obcisłej bluzce, brzuch mi drgał na wszystkie strony, a ekspedientka nie mogła się napatrzeć 😂 wiecie, aż się zaczęłam martwić co On taki pobudzony, mało się rusza to źle, dużo się rusza też się martwię 😂 oszaleję do końca tej ciążyAni0nka, Dośka, przedszkolanka:), blair., Arashe, Beti82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:Myślę, że każda z ciężarnych powinna poczytać posty z grupy naturalnie po cesarce albo poród domowy. Nie dlatego, zeby się jakoś przekonać do jedynej słusznej wizji porodu, tylko po to, żeby poczytać historie kobiet, których determinacja, świadomość, wiedzą, doprowadziły do tego, że urodziły tak jak dla nich było dobrze.
Dzięki Tobie nie czuję się jak totalny debil, bo po raz 3ci nie umiem użyć Agaru 😒😌
Moja szwagierka -8 i -7 i oba porody sn 😏 -
Nikodemko taka wada wzroku nie jest wskazaniem do cc 😊
Anionka ja nie wiem jak to jest z tym pakietem w medicoverze, bo cc tam 12 tys , sn 8 tys, a co jak chcesz sn a konczy się cc? Płacisz za pakiet prestige za 18 tys? 😁 -
nick nieaktualnyMagda, Domi to ja dołączam do klubu. Maluch to totalny leń, jak ma czkawkę to jest maks możliwości ruchowych,a wczoraj wieczorem adhd. Ojca po rękach 15 minut kopał 😅 Jeszcze mówię, że to dlatego, że powiedział do brzucha Michałku i się młodemu imię nie spodobało 😜
-
A no widzicie, dobrze wiedziec
Moja mama miala cesarke ze wzgledu na wzrok, ale musze jej zapytac o co dokladnie chodzilo.
U mnie tak czy inaczej sn odpada przez miesniaka. Tym bardziej, ze jest szansa na usuniecie go podczas cc.
Wik, odstawilam dupka przedwczoraj.
Nie wiem co teraz... Musze po prostu czekac na rozwoj sytuacji i modlic sie, zeby przyszedl okres. Na clo w tym cyklu nie ma szans. Pojde na monitoring i wtedy z nia zagadam. Powtorze tez chyba badania hormonow, chocby prolaktyny i lh.
Wyniki meza beda w poniedzialek. Chcemy je odebrac osobiscie, bo wtedy mozna je od razu skonsultowac w cenie.
Chyba kupie dzis wino, wezme goraca kapiel, moze wywolam @... -
Nikodemko, ale ta Twoja owulka to była na 100%wtedy kiedy myślisz? Bo to aż dziwne, że objawy ustąpiły... Na pewno nie było jej ciut później?
Ja to w ogóle się zastanawiam jak to jest z tymi wynikami. Normy labu dla beta hcg sa od 5. Ja w listopadzie robiłam betę razem z koleżanką, ja ciut za szybko i wyszła mi <1,2, jej <0,5. Ja po 5 dniach miałam 112 a Ona okres :p Wyższy wynik od 0 może coś oznaczać czy to tylko taki margines błędu dla maszyny?