Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dośka wrote:Ej widzicie to info, że dzisiaj przerwa techniczna i aktualizacja serwisu? A jak nam zmienią wygląd jak jakiś czas temu na staraniach?
Jak zabiorą nam fiolet, to po Nas staraczki! Inny kolor nas nie wciagnie 😳
Teczova - jak u Was?? Jak mąż?
Wik89 lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Dziewczyny, jutro idę na tą sławetną glukozę z obciążeniem. Rano być całkowicie na czczo, nie? Tzn bez euthyroxu i neoparinu?
Magda - mbc, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Jak zabiorą nam fiolet, to po Nas staraczki! Inny kolor nas nie wciagnie 😳
Teczova - jak u Was?? Jak mąż?
NIkodemko cały dzien bede trzymac kciuki -
Beti no wlasnie napisalam do gina, ze zaczelm dzis brac clo i kiedy mam sie pojawic, zobaczymy.. najgorsze jest to ze w przyszlym tygodniu mam mase roboty i dwie delegacje, mam nadzieje ze bede mogla to jakos pogodzic
Nikodemko kciuki!! I za Rzepakowe i Przedszkolanke towniez
Teczova jak sie masz?😘przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nikodemko to dzisiaj macie dzień wrażeń. Trzymam mocno kciuki!! A kark posmaruj czymś i owiń :*
Ja dzisiaj gryze,moja mnie od rana wyprowadza z równowagi plus ta beznadziejna pogoda. Jestem już zmeczona dzisiaj.. nadzieje,ze wizyta poprawi mi humor.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Przedszko - dlatego ja sie boje o pomyslnosc dzisiejszej wizyty i wyniki badan, bo mam paskudny dzien, wstalam lewa noga i boje sie, ze to zly znak. I jeszcze ten kark.. chce mi sie plakac z bolu, a w sobote robie zdjecia na slubie i bede musiala dzwigac aparat dzien i noc. Jak nie urok to sraczka.
-
Nikodemka wrote:Bozeee, ale sie stresuje tymi jego wynikami 😭 Boje sie, ze bedzie po wszystkim.
A co badaliście poza podstawowym seminogramem i morfologią? Bo wiesz- nawet jak pół morfologii będzie na czerwono - to trzeba to ZAWSZE oceniać na liczbach bezwzględnych, o czym w pierwszym szoku się nie myśli. Ja tak miałam przy pierwszych wynikach M., gdzie był 1% morfologii - siedziałam w aucie i ryczałam. A tydzień potem androlog spojrzał na ten 1% i powiedział, że to nie znaczenia w naszym przypadku... Przez ten tydzień to ja prawie doktorat z andrologii zrobiłam
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Domi - ooo, dziekuje ❤️ Niestety mam malo zdjec na insta i fanpage’u z sesji brzuszkowych, wiekszosc Pan nie wyraza zgody na publikacje... Wczoraj mialam taka piekna pare i niestety tez sie nie zgodzili.
Reset - dla mnie badanie nasienia to czarna magia, poki co nawet nic o nich nie czytalam, ide na żywioł. Oprócz tych podstawowych robił jeszcze test HBA. Ale dobrze, ze ostrzegasz, w razie czego postaram sie nie wpasc w panike... Chyba nigdy nie widzialam mojego meza az tak zestresowanego. -
Nikodemka wrote:Reset - dla mnie badanie nasienia to czarna magia, poki co nawet nic o nich nie czytalam, ide na żywioł. Oprócz tych podstawowych robił jeszcze test HBA. Ale dobrze, ze ostrzegasz, w razie czego postaram sie nie wpasc w panike... Chyba nigdy nie widzialam mojego meza az tak zestresowanego.
Podstawowe plus HBA to już dają całkiem niezły obraz. I już zapewne mnie nieco znasz z moich postów, więc wiesz, że raczej jestem realistką i rzadko pocieszam bez powodu, więc tu naprawdę - gdyby coś wyszło nie tak, to najpierw wrzuć wyniki na forum (tu albo np. do działu męskie sprawy), a potem najwyżej rozważysz androloga. Równie dobrze może być wszystko dobrze i póki co tego się trzymajmy
P.S. Jak przewiniesz moją stopkę w dół to zobaczysz, że u mojego M. nawet te lepsze wyniki były poniżej norm. A ma 37 lat, pali, siedzący tryb życia (informatyk), a udało się zajść jak wreszcie u mnie pojawiły się normalne owulacje.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset - tak, widzialam wpis z Twojej stopki, do tej pory nic mi to nie mowilo
Na pewno podziele sie tu wynikami, bo bede chciala je przeanalizowac wzdluz i wszerz. Robiliscie tez fragmentacje DNA?
-
Nikodemka wrote:Reset - tak, widzialam wpis z Twojej stopki, do tej pory nic mi to nie mowilo
Na pewno podziele sie tu wynikami, bo bede chciala je przeanalizowac wzdluz i wszerz. Robiliscie tez fragmentacje DNA?
Nikodemka wrote:Reset - tak, widzialam wpis z Twojej stopki, do tej pory nic mi to nie mowiloNa pewno podziele sie tu wynikami, bo bede chciala je przeanalizowac wzdluz i wszerz. Robiliscie tez fragmentacje DNA?
Nie robiliśmy na tamtym etapie, bo nawet HBA wyszło nam z przypadku (miało być badanie MAR IgA i tak było na skierowaniu, a laborantka usłyszała HBA przypadkiem i za darmo dostaliśmy jeden wynik ekstra, choć wtedy mi nieco napsuł krwi). Fragmentację mieliśmy ewentualnie dorobić przed ivf, ale u nas nie było do tego wskazań - M. ma już dziecko z poprzedniego związku, a parametry typ fDNA i HBA są raczej niezmienne w czasie i jeśli były dobre 13 lat temu, to teraz też miały być na podobnym poziomie.
U nas w pierwszym badaniu wyszła bardzo duża aglutynacja - prawdopodobnie efekt tego, że jeszcze m-c przed badaniem leczyliśmy ureaplasmę i mycoplasmę i badane nasienie było jeszcze z etapu spermatogenezy, kiedy w organizmie szalały bakterie. Ale na takie rzeczy jak np. aglutynacja itp. są w miarę proste rozwiązania oraz - co istotne - metody dalszego diagnozowania, skąd taki zły wynik, więc nawet gdyby tu coś wyszło nie tak, to będzie dobrze!
Jeny ja tez juz schizuje przed jutrzejszym badaniem nasienia.Dobrze ,ze to badanie od razu jest z wizyta u androloga i nie bede musiala sama rozkminiac tych wynikow.Oby jakis spoko koles byl.
-
Nikodemko zrób tak jak robia fotografowie ślubni. Czyli pakiet sesji brzuszkowej dajmy na to 1000 zł. Ze zgodą na publikację zdjęć cena pakietu 800 zł (200 zł rabatu) - oczywiście ceny ustalasz sobie sama , tak by cena po rabacie była ta normalna w sumie cena
ale to niezawodny sposób na zbudowanie portfolio.
Beti82 lubi tę wiadomość