Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Reset - wielkie dzieki za odpowiedz! Sprobujemy tych domowych metod, czyli duzej ilosci wody i acc i chyba powtorzymy badanie za 2-3 miesiace. Ja jeszcze nie badalam MUCHy, dzis chce zagadac o niej z tym nowym lekarzem.
Na morfologie i HBA jeszcze czekamy. -
Nikodemka wrote:Reset - wielkie dzieki za odpowiedz! Sprobujemy tych domowych metod, czyli duzej ilosci wody i acc i chyba powtorzymy badanie za 2-3 miesiace. Ja jeszcze nie badalam MUCHy, dzis chce zagadac o niej z tym nowym lekarzem.
Na morfologie i HBA jeszcze czekamy.
Koniecznie MUCHa! Bez zagdywania nawet - wystarczy, że Ty ją masz, a leczy się oboje. MUCHa jest cholerstwem i wbrew pozorom można ją dość łatwo złapać. Wiem, że pakiet kosztuje (koniecznie metodą PCR), ale naprawdę uważam, że to must have.
Potem jeszcze uzupełniłam wiadomość, nie wiem, czy widziałaś, ale można przy okazji za 2-3 m-ce zaplanować np. dodatkowo fruktozę/ posiew/ MAR (ewentualnie samo ASA z krwi). Ja wiem, że to są koszty, dlatego my co miesiąc sobie rozkładaliśmy badania i tak stopniowo je robiliśmy.
Aha, czy M. nie chodzi w nocy do toalety? Nie ma problemów z oddawaniem moczu?
Jak będziesz mieć morfologię i HBA to wrzucaj.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nikodemko, pewnie reset Ci napisała pw.No upłynnienie musi być samoistne, bo plemniki wychodzą na wycieczkę z upłynnionego nasienia. Nie wiem jak U Was w badaniu, ale u nas norma upłynnienia próbki to do godziny w 37st. C. Mój M miał upłynnienie po 35 min, dlatego ja zawsze starałam się już nie wstawać po
morfologię mieliśmy 10%
natomiast ruchliwość była 2% poniżej normy, ale w związku z tym, że mąż ma baaaardzooo dużo plemników w nasieniu i ejakulacie, to okazało się, że przy takiej ilości, to nie jest problem.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Reset, no wlasnie. Tyle tego wszystkiego jest i tak drogie, ze my tez rozkladamy to malymi krokami.
Robie sobie screena wszystkiego, co napisałaś i w razie czego za 2-3 miesiace bedziemy robic wiecej badań.
Maz nie wstaje w nocy do toalety i nie ma problemu z oddawaniem moczu. -
nick nieaktualny
-
Nikodemka wrote:Reset, no wlasnie. Tyle tego wszystkiego jest i tak drogie, ze my tez rozkladamy to malymi krokami.
Robie sobie screena wszystkiego, co napisałaś i w razie czego za 2-3 miesiace bedziemy robic wiecej badań.
Maz nie wstaje w nocy do toalety i nie ma problemu z oddawaniem moczu.
Bez badania i przez net, nie będąc lekarzem, to na samej tej podstawienie nie wykluczę problemów z prostatąNo ale jest to jakiś dobry znak...
A co do badań - sam posiew nasienia wg cennika na stronie Salve to 35 zł, fruktoza 70 zł, więc jeszcze do przeskoczenia (w Krakowie posiew to 80 zł, ale chyba trzeba poszukać po prostu u siebie na stronach www). Popatrz na to jutro na spokojnie - ja bym ewentualnie posiew machnęła, bo jeśli jest bakteria to trzeba to leczyć, a leczenie chwilę trwa, poza tym leczy się antybiotykiem, a po antybiotyku znów trzeba odczekać czas do powtórnych badań. Ergo, trzeba by liczyć ze 4 m-ce minimum. Poza tym nieleczone infekcje się mszczą i potem nieźle pustoszą organizm.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
O, to faktycznie jeszcze nie tak zle jesli chodzi o kasę, musze zerknac jak to wyglada u nas.
Dziekuje Ci jeszcze raz, sama bym oszalała gdybym dalej czytała o tym upłynnieniu w necie.
Czekamy na pozostale wyniki, a od dzis wlaczam acc i witamine C.
Mimo wszystko kamien spadl mi z serca (no moze jeszcze nie caly), bo nawet jesli nie uda sie normalnie, to jest szansa na inseminacje czy in-vitro nasieniem mojego męża, uff. -
Nikodemka wrote:Czekamy na pozostale wyniki, a od dzis wlaczam acc i witamine C.
Nie wiem, który masz dzień cyklu, ale ACC działa doraźnie, bezpośrednio po użyciu, więc nie ma co faszerować M. tym cały cykl (to też nie jest takie obojętne dla organizmu). Witaminę C spokojnie w dawce minimum 1000 mg co dzień możesz dawać, tego się nie przedawkuje. Jeśli M. nie bierze nic więcej to ewentualnie dorzuciłabym albo jakiś kompleks gotowy albo chociaż samą wit. E tylko w formie tokeferolu i dawce 0,4.
Dobra, chwilowo jestem bez odbioru, bo jak na ciężarną to 9 godzin za biurkiem mi starcza. Czas do domu, więc muszę do niego dotrzeć, potem tu zajrzę w sprawie morfologii, a póki co trzymam kciuki!
Reset - akurat zaczynamy starania, wiec to idealny moment. Chyba, ze dzis na usg zobacze, ze do owulacji jeszcze daleko. Maz bierze Fertilman Plus i nie rezygnujemy z niego, dolacze tylko witamine C.
Teraz czas na moja wizyte, juz trzese gaciami. -
nick nieaktualnyJulia nieźle
! Ja w sumie robiłam 4 razy w życiu w 3 różnych labach i wszędzie kartki wisiały, że na ogtt wchodzi się bez kolejki. W jednym z nich nawet wisi kartka, że na czczo na ogtt bada się między 7:00-7:30 i wtedy panie co chwilę wychodzą i pytają czy ktoś czasem jeszcze na krzywą, a choćbyś był i kombatantem to masz zaczekać, bo na krzywą są najważniejsi
Dziewczyny, nie chcę szukać w necie, bo będę wiedzieć mniej niż wiem:
Czy morfologia krwi obwodowej to to samo co zwykła morfologia krwi? -
U mnie w labo też na krzywą bez kolejki się wchodzi bo już kiedyś babkę przepuszczałam na drugie pobranie. Także myślę że nie będzie problemu
Mój mąż dzisiaj dostał od lekarki skierowanie na badania, ma tego tyle że chyba z 400 zł wyszło by za wszystko ;p dobrze że medicover płaci.
Ja dzisiaj mam taką zgagę że nic nie pomaga od rana. Płonę normalnie. Poleciałam do apteki i babka mi dała jakieś tabletki. Zanim doszłam do domu to zeżarłam i pomogło, uffLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nikodemka wrote:Wszystkie macie znizke na sesje na haslo „ovufriendki”
Mamy czesc wynikow.
Reset, prosze Cie o pomoc w interpretacji, bo oczywiscie juz sie martwie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad0dd5c94cff.jpg
Nikodemko u nas było mechaniczne upłynnienie i faktycznie mówili ze to utrudnia zapłodnienie bo za gęsto jest powinno być samoistne co mogę poradzić co u nas mega się sprawdziło to picie przez faceta codziennie witaminy c 1000j i bardzo dużej ilości wody. co może być kontrowersyjne pil tez acc lub flegamine w okolicy płodnych dni bo znalazłam te sposoby na innych forach o ile flegamina działała to nie wiem ale witamina c i picie wody na 100% bo po 2 miesiącach już upłynnienie było samoistne. -
Nikodemko na uplynnienie duźo wody . Pamietasz jak pisalam,ze mój maź mial powyzej godziny przed Polą? Teraz tez o tym myslelismy i pomogło lezenie po serduszkowaniu,tak 30 min.
warto spróbowac
Czekamy na wiesci z wizyty
Julia tak Kochana;)
U nas 370 gram zdrowego chlopcaprzed wizytą kopał, wszystkie pomiary bardzo dobre. Szyjka przez usg dopochwowo 4 cm;) uf!
Zdjecia nie mam,mam jakis narzadow chyba ;palex0806, XxMoniaXx, Domi_tur, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, Dośka, Julia93, madziorek86, sunshine03, Szczęściara, Meggs, Niezapominajka2, Wik89, Magda - mbc, tęczova, Biegającą-mama, Ani0nka, Słoneczko123, Nikodemka, blair., Lami, Arashe lubią tę wiadomość
-
Jestem po połówkowym, wszystko jest w porządku. Zdrowa dziewczynka, 330 g. Szyjka ok, ale nie pytałam ile dokładnie. Przypomniałam sobie, czemu nie lubię badań wewnętrznych.
Lekarz podejrzewa jakaś mała infekcje, dostałam łagodne globulki, żeby to wyrównać. Położna powiedziała, żeby wziąć, więc wezmę, po kuracji zrobimy wymaz.
Wrzucam fotkę, bo piękna. Nie cytujcie, proszę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15ed9e1a6c30.jpgNiezapominajka2, alex0806, Dośka, Wik89, przedszkolanka:), Szczęściara, sunshine03, madziorek86, tęczova, Biegającą-mama, Domi_tur, Słoneczko123, Pestkaa, Nikodemka, blair., kark zakamuflowany na maksa, OlivkowaMama, Lami, Arashe lubią tę wiadomość