Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Słoneczko ona jest tak zaaferowana już przygotowaniami ,że nie ogarnia gratulacji hahaha,lata z pierścionkiem
Nikodemko poczytaj,ale o samym zabiegu- omijaj opinie i co się działo po bo to wiesz,że ile ludzi tyle opinii
Haha nie dziwię się 😀 To jednak bardzo szczęśliwe chwile 😊przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
kark zakamuflowany na maksa wrote:Rzepakowe, Alex to mnie zmartwiłyście.
Ja mam od 4 tygodni masę glutów przeźroczystych. Ph pochwy super, nic nie piecze i gin mówiła, że to nie infekcja. Ale w takim razie co by to było...?
Bałam się, że czop, ale kurcze chyba już bym urodziła, jakby 4 tygodnie mi miał odchodzić 😌
Wcześniej miałam totalną suszę, w lutym piekło, białe gluty i infekcja, brałam globulki.
Teraz tylko te gluty, ale przezroczyste i nie wiem już nic 😞Czasem w ciąży jest tak, że jest jakaś malutka infekcja, która tak siedzi i siedzi, niby się z nią nic nie robi, a jakiś wpływ może mieć. Mi odeszły wody przed pierwszym porodem zanim zaczęły się skurcze, więc teraz będę na to uważać. M.in. dlatego unikam tych badań wewnętrznych.
-
Słoneczko, najważniejsza umowa o pracę! Znajdziesz w ciążę i pierdykniesz tym wszystkim bez żalu przynajmniej;)
Kark mnie też nic nie piekło. Tylko ten śluz się pojawiał i to tak konkretnie. Teraz piecze przez kilka minut po włożeniu globulki i się zastanawiam czy to normalne działanie tabletki czy jakieś skutki uboczne. Może infekcja konkretna była.
Dzisiaj stwierdziłam że mam pieczenie w przełyku i w pochwie, na 2 konce normalnie ;pSłoneczko123 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pestkaa wrote:Zazdro! w mojej okolicy cisza, nikt nic nie wie o truskawkach, jakbym pytała o coś zakazanego
daję okolicznym sprzedawcom góra tydzień, jak się nie ogarną to mój eM pozna smak ciążowej zachcianki🤤 i będzie musiał je zdobyć!
Mój M. zrobił mi wczoraj niespodziankę i kupił 2 kg. Kilo chyba od razu zjedliśmy, takie dobre były 😀 A dziś reszta 😀
Jeszcze chwila i będą wszędzie, niech tylko słoneczko wyjdzie -
Pestkaa wrote:Zazdro! w mojej okolicy cisza, nikt nic nie wie o truskawkach, jakbym pytała o coś zakazanego
daję okolicznym sprzedawcom góra tydzień, jak się nie ogarną to mój eM pozna smak ciążowej zachcianki🤤 i będzie musiał je zdobyć!
-
alex0806 wrote:Słoneczko, najważniejsza umowa o pracę! Znajdziesz w ciążę i pierdykniesz tym wszystkim bez żalu przynajmniej;)
Kark mnie też nic nie piekło. Tylko ten śluz się pojawiał i to tak konkretnie. Teraz piecze przez kilka minut po włożeniu globulki i się zastanawiam czy to normalne działanie tabletki czy jakieś skutki uboczne. Może infekcja konkretna była.
Dzisiaj stwierdziłam że mam pieczenie w przełyku i w pochwie, na 2 konce normalnie ;p -
rzepakowepole wrote:A zwilzasz globulkę przed włożeniem? Można zwilżyć albo żelem trochę potraktować. Raz że możesz podrażniać i dlatego piecze a dwa szybciej się rozpuści
Na czereśnie to zapraszam na działeczkę, będę miała chyba dużo w tym rokubo zielonych jest multum. Wiśni to samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 21:00
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
rzepakowepole wrote:W ogóle w pierwszej ciąży miałam połówkowe dokładnie w tym samym tygodniu i dniu. Dzieciaczków miał aż 380 g. Może teraz się mniejsze urodzi, nie miałabym nic przeciwko, serio.
niby poniżej i tak średniej ciut jest,ale ja 150 cm. to czego oczekiwać
-
nick nieaktualnyAlex, w lutym przy globulkach 3 pierwsze dni mnie piekło, kolejny tydzień już nic.
Oliwkowa, mi przy Tosi odszedł czop z krwią i poród po 4 dniach.
Z Basią identyczne wyglądowo to co teraz, tylko tak 2x więcej wielkościowo - przeźroczyste glutki przez chyba 3-4 dni. Po równych 2 tygodniach od pierwszego gluta był poród.
Na wizycie 5tyg temu szyjka zamknięta i twarda, po tygodniu ten dziwny śluz się pojawił, a już tydzień temu szyjka miękka i z zewnątrz otwarta.
I mam głupie myśli, że może to faktycznie fragmenty czopu, skoro szyjka się z zewnątrz lekko otwarła, a niby brak pieczenia i ph okOlivkowaMama lubi tę wiadomość
-
A ja odstawiam globulki. Codziennie po nich podkrwawiam a potem plamie, mojej szyjce sie nie spodobały. A ginka napisała ze posiew czysty , nic nie wyhodowano.
Magda - mbc, Beti82, Biegającą-mama, Lami, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
A ja za chwile bede miala swoje wlasne truskawki 🍓 Teraz mam swoja sałate zwykla i lodowa i swoja rukolę... od poniedzialku wcinam sałatki. Ale najbardziej lubie pomidory z wlasnego ogrodka. Mozna wyjsc z domu i zjesc prosto z krzaczka, ach!
Lami, przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość