X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Słoneczko ona jest tak zaaferowana już przygotowaniami ,że nie ogarnia gratulacji hahaha,lata z pierścionkiem :D

Nikodemko poczytaj,ale o samym zabiegu- omijaj opinie i co się działo po bo to wiesz,że ile ludzi tyle opinii ;)

Haha nie dziwię się 😀 To jednak bardzo szczęśliwe chwile 😊

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark czop to chyba nie 😜
    Mój był z dużą ilością krwi, ale nie wiem czy zawsze tak jest 🤔

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Rzepakowe, Alex to mnie zmartwiłyście.
    Ja mam od 4 tygodni masę glutów przeźroczystych. Ph pochwy super, nic nie piecze i gin mówiła, że to nie infekcja. Ale w takim razie co by to było...?
    Bałam się, że czop, ale kurcze chyba już bym urodziła, jakby 4 tygodnie mi miał odchodzić 😌
    Wcześniej miałam totalną suszę, w lutym piekło, białe gluty i infekcja, brałam globulki.
    Teraz tylko te gluty, ale przezroczyste i nie wiem już nic 😞
    Spoko, u mnie to jest woda (dobrze że nie wody) i od czasu do czasu żółte pasma śluzu. Ja bym tego nie traktowała jak infekcje, ale z lekarzem się kłócić nie będę. Mogłabym zrobić teraz wymaz, ale zanim się doczekam na wynik, to już mogę chwilę pobrać te globulki. Nie mam do tego wielkiego przekonania, no ale cóż. Zaufałam położnej, żeby wziąć. ;) Czasem w ciąży jest tak, że jest jakaś malutka infekcja, która tak siedzi i siedzi, niby się z nią nic nie robi, a jakiś wpływ może mieć. Mi odeszły wody przed pierwszym porodem zanim zaczęły się skurcze, więc teraz będę na to uważać. M.in. dlatego unikam tych badań wewnętrznych.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, najważniejsza umowa o pracę! Znajdziesz w ciążę i pierdykniesz tym wszystkim bez żalu przynajmniej;)
    Kark mnie też nic nie piekło. Tylko ten śluz się pojawiał i to tak konkretnie. Teraz piecze przez kilka minut po włożeniu globulki i się zastanawiam czy to normalne działanie tabletki czy jakieś skutki uboczne. Może infekcja konkretna była.
    Dzisiaj stwierdziłam że mam pieczenie w przełyku i w pochwie, na 2 konce normalnie ;p

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 23 maja 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle w pierwszej ciąży miałam połówkowe dokładnie w tym samym tygodniu i dniu. Dzieciaczków miał aż 380 g. Może teraz się mniejsze urodzi, nie miałabym nic przeciwko, serio.

Pestkaa, Lami lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Zazdro! w mojej okolicy cisza, nikt nic nie wie o truskawkach, jakbym pytała o coś zakazanego :P daję okolicznym sprzedawcom góra tydzień, jak się nie ogarną to mój eM pozna smak ciążowej zachcianki🤤 i będzie musiał je zdobyć!

Mój M. zrobił mi wczoraj niespodziankę i kupił 2 kg. Kilo chyba od razu zjedliśmy, takie dobre były 😀 A dziś reszta 😀
    Jeszcze chwila i będą wszędzie, niech tylko słoneczko wyjdzie

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Zazdro! w mojej okolicy cisza, nikt nic nie wie o truskawkach, jakbym pytała o coś zakazanego :P daję okolicznym sprzedawcom góra tydzień, jak się nie ogarną to mój eM pozna smak ciążowej zachcianki🤤 i będzie musiał je zdobyć!
    coś Ty??? ja już drugi tydzień wsuwam krajowe jak nienormalna! :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Słoneczko, najważniejsza umowa o pracę! Znajdziesz w ciążę i pierdykniesz tym wszystkim bez żalu przynajmniej;)
    Kark mnie też nic nie piekło. Tylko ten śluz się pojawiał i to tak konkretnie. Teraz piecze przez kilka minut po włożeniu globulki i się zastanawiam czy to normalne działanie tabletki czy jakieś skutki uboczne. Może infekcja konkretna była.
    Dzisiaj stwierdziłam że mam pieczenie w przełyku i w pochwie, na 2 konce normalnie ;p
    A zwilzasz globulkę przed włożeniem? Można zwilżyć albo żelem trochę potraktować. Raz że możesz podrażniać i dlatego piecze a dwa szybciej się rozpuści

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 23 maja 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    coś Ty??? ja już drugi tydzień wsuwam krajowe jak nienormalna! :D
    U nas też dużo. Tylko drogie. Za 13 zł kupiłam dziś. Ale pyszne, najlepsze jakie jadłam, z eko warzywniaka. Bardzo czekam na czereśnie.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    A zwilzasz globulkę przed włożeniem? Można zwilżyć albo żelem trochę potraktować. Raz że możesz podrażniać i dlatego piecze a dwa szybciej się rozpuści
    Nie zwilzam bo ona się szybko rozpuszcza. Zanim wsadzę to już biały osad na paluchach. A mam ostatnio wrażenie spuchniętej pochwy więc ciężko to włożyć.

Na czereśnie to zapraszam na działeczkę, będę miała chyba dużo w tym roku ;) bo zielonych jest multum. Wiśni to samo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 21:00

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 23 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    W ogóle w pierwszej ciąży miałam połówkowe dokładnie w tym samym tygodniu i dniu. Dzieciaczków miał aż 380 g. Może teraz się mniejsze urodzi, nie miałabym nic przeciwko, serio.
    u mnie odwrotnie ,no ale chłopak to wybaczam :D niby poniżej i tak średniej ciut jest,ale ja 150 cm. to czego oczekiwać :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio!? pfy! nie czekam, jutro mam mieć truskawki!!

przedszkolanka:), Słoneczko123, blair. lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    U nas też dużo. Tylko drogie. Za 13 zł kupiłam dziś. Ale pyszne, najlepsze jakie jadłam, z eko warzywniaka. Bardzo czekam na czereśnie.
    u nas startowali z 22 zł.,dzisiaj za 12 zł.kupiłam po drodze ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze zapytam, ile dni po zastrzyku mogę testować, by wynik był już prawdziwy?

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, w lutym przy globulkach 3 pierwsze dni mnie piekło, kolejny tydzień już nic.

Oliwkowa, mi przy Tosi odszedł czop z krwią i poród po 4 dniach.
    Z Basią identyczne wyglądowo to co teraz, tylko tak 2x więcej wielkościowo - przeźroczyste glutki przez chyba 3-4 dni. Po równych 2 tygodniach od pierwszego gluta był poród.

Na wizycie 5tyg temu szyjka zamknięta i twarda, po tygodniu ten dziwny śluz się pojawił, a już tydzień temu szyjka miękka i z zewnątrz otwarta.
    I mam głupie myśli, że może to faktycznie fragmenty czopu, skoro szyjka się z zewnątrz lekko otwarła, a niby brak pieczenia i ph ok :(

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odstawiam globulki. Codziennie po nich podkrwawiam a potem plamie, mojej szyjce sie nie spodobały. A ginka napisała ze posiew czysty , nic nie wyhodowano.

Magda - mbc, Beti82, Biegającą-mama, Lami, Ani0nka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ja też ostatnio zajdam się truskawkami 😀 😋 Tylko jeszcze dość drogie są

Dzisiaj wjechał rano omlet z truskawkami, potem koktajl i jeszcze po pracy zajadałam 😂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za chwile bede miala swoje wlasne truskawki 🍓 Teraz mam swoja sałate zwykla i lodowa i swoja rukolę... od poniedzialku wcinam sałatki. Ale najbardziej lubie pomidory z wlasnego ogrodka. Mozna wyjsc z domu i zjesc prosto z krzaczka, ach!

Lami, przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:59

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ