Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Fajnie Beti, ze Ci sie udalo z tym wyluzowaniem:) u mnie sie udalo pare cykli temu a potem znowu sie „wkrecilam”. Od paru miesiecy moje zycie wyglada w punktach tak jak tu napisala wyzej Przedszkolanka... 😕🤣
ale przekroczylismy juz granice roku..moze teraz bedzie mniejsze cisnienie. No zobaczymy. Poki co jutro ja na monitoring rano a maz idzie po pracy do androloga
Doskonale to wiem dlatego zbieram siły na tą walke haha nic innego
Jedynie co sie moze zmieni to moja relacja z franca
Bo dzisiaj tez była miła tak jak w szpitalu wiec moze tu jakis przełom nastapi.
A wizyte nastepną mam u niej uwaga -24 sierpnia hahahha takie sa terminy !!!!!
Dobrze ,ze na ten test ze sluzem pojade do niej do szpitala to znowu bede mogla wszystko omowic co chce ,wiec taka troche wizyta za darmoWik89 lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Beti, a Twój małż nie pojechał do Warszawy?
szybki wypad na bzykanko i jeszcze zaliczysz pizze i lody z Meggs 😁😁😁
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Julia93 wrote:Alex widzisz, dokładnie to samo Ci tłumaczyłam, że to są naprawdę sporadyczne sytuacje kiedy rodzi się w sali z inną kobietą. Nawet jak jest pełno, to zastanów się jakie jest prawdopodobieństwo że zaczną rodzić wszystkie naraz ^^ Te bardziej "zaawansowane" przenoszone są na jedynki
Masz u mnie za to kawkę
Powiedz mi jeszcze, tak "z pamiętnika położnej"Mogę prosić o lewatywę albo sobie sama zrobić, nie?
Wiecie z czego ja się dzisiaj jak durna cieszę? Wychodzi mi pępek na wierzch!Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Czytam o tym tescie MAR i dla mnie to czarna magia !!!
Niby powinno sie zbadac nasienie,moja krew i sluz szyjkowy z tego co zrozumialam
Czyli zrobic ten PCT test ale sama franca powiedziala ,ze nie da sie tego zrobic za jedną wizyta
Nie wiem moze chodzi o to ,ze nie da sie oddac nasienia jednoczesnie z wczesniejszym oddaniem nasienia w żonie
Troche za głupia chyba na to jestem hahah bo nie ogarniam
-
Kurde Beti szkoda ze nie Warszawa. Bo ja nadal po cichu liczę że wpdniesz w odwiedziny w najbliższym czasie 😍
A co do owulki , to moim zdaniem mąż wstrzeli się w jej termin idealnie moim zdaniem, bo ja bym ją obstawiała 18-20 dc 😋Beti82 lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Zielona, uważaj, bo może robić Ci się zator i to nie są żarty
https://www.pfm.pl/baza_chorob/choroby-serca-i-krazenia/-zakrzepica-zyl-glebokich-nog---objawy/344
Dzięki za linka. Przeczytałam i jestem trochę bardziej przerażona ale będę uważać.
Lami, dziękuję za odpowiedź. Mam właśnie te samonośne które mi zjeżdżają -
Julka mi koleżanka poleciła panią Marzenę Mika. Rodziła z nią w marcu i ponoć konkret babka? Że właśnie na plan porodu zwracała uwagę, pokazała jej pozycje itd. Rozważam naprawdę zakup takiej opcji żeby była że mną jedną, która ogarnie tak jak trzeba. Tym bardziej z powodów heparyny itd. Plan porodu tworzylam wczoraj z położną na edukacji także będę miała na pewno. I chciałabym żeby serio ktoś na to zerknął a nie olał
bo są tam ważne kwestie
I ponoć 600 zl to kosztuje?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti, Twoja francunia wie, co robi! Będzie gitara! Chyba możemy mówić francunia, skoro taka metamorfoza w ostatnim czasie? 😁
Alex, cieszę się, że już w żagle zawiał dobry wiatr 😊 Położna jak najbardziej! Tym bardziej, że 600 zł to nie majątek. W jednym ze szpitali, do którego się może wybieram kosztuje 1000 zł. Moja siostra 7 lat temu rodziła właśnie tam i miała swoją położną, chyba wtedy było mniej niż 1000. Stać ich było finansowo, ona ogólnie przez ciążę nie czuła się pewnie, szczególnie pod koniec. Lekarka zaczęła jej wmawiać, że ciąża wcale nie jest przenoszona, że do terminu jeszcze kupa czasu, położna wszystko ogarnęła, jak już dotarła do szpitala. Jeśli to ma zapewnić komfort psychiczny i nie tylko, to jak najbardziej!
Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z pracy wczoraj wyszła z domu i zaginęła 😞 To mi się nie mieści w głowie, że takie rzeczy się dzieją. Mam nadzieję, że znajdzie się szybko cała i zdrowa.Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:56
Beti82, Domi_tur lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Julka super, to będę czekać na info
Ja też dzisiaj fasolkowy dzień mam, ale robiłam na kwaśno jako surówkęI zanim mąż przyszedł to zjadłam sama pół miski ;p
Lami tak właśnie myślę że to komfort psychiczny będzie;) zresztą jak się lepiej nastawię to może i zwykła polozna nie będzie złą opcją. Tylko właśnie wolę mieć więcej opcji jak mniej
A co do koleżanki to masakra ;/ oby szybko się odnalazła...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
tęczova wrote:Beti, zrzucimy się na bilet do Gdańska, powdychasz trochę jodu i zrobisz mężowi niespodziankę!
Spoko zrobie sobie bobo w lipcu
Ten termin oddaje Tobietęczova lubi tę wiadomość
-
Julka mi by się przydało bo znowu mnie zatkało. Może po fasolę ruszy ;p
A fasolkę robię zwykłą szparagową, zieloną albo żółtą. Ugotować w osolonej wodzie, ja też daje łyżeczkę cukru. Później pieprzę :p, daje cukru, pokrojoną drobno cebulkę. I octu trochę Plus oliwa albo olej. Tak na oko doprawiam i jest pyszota;)Julia93 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Otworzyliśmy paczke, więc mamy to:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f792977aed57.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd8bc8d25c2f.jpg
Z tego co mam w domu to : nożyczki,termometr bezdotykowy,termometr do wody,laktator,gruszka -nigdy nie uzyta. Gdyby się okazalo,ze potrzebna butla to pomysle nad sterylizatorem. Krem na lato nas póki co nie dotyczy.
Ja mam kapcie,wybrana koszule do szpitala (do porodu jeszcze zobacze co ubiore), mini kosmetyki bede kupowala ale to blizej porodu.
Lami mam nadzieję,że sie szybko odnajdzie cała i zdrowa.Beti82, alex0806, Wik89, kark zakamuflowany na maksa, sunshine03, blair. lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Czytam o tym tescie MAR i dla mnie to czarna magia !!!
Niby powinno sie zbadac nasienie,moja krew i sluz szyjkowy z tego co zrozumialam
Czyli zrobic ten PCT test ale sama franca powiedziala ,ze nie da sie tego zrobic za jedną wizyta
Nie wiem moze chodzi o to ,ze nie da sie oddac nasienia jednoczesnie z wczesniejszym oddaniem nasienia w żonie
Troche za głupia chyba na to jestem hahah bo nie ogarniam
Po pierwsze – niby ciężko dyskutować z lekarzem, ale od testu PCT się odchodzi jako całkowicie bezsensownego badania, ZWŁASZCZA gdy będziesz robić test z krwi.
Po drugie – nie spotkałam się z tym, co pisałaś wyżej, czyli test MAR pośredni i bezpośredni.
Po trzecie – jak byłaś w ciąży i to w sumie dość szybko po rozpoczęciu starań to musiałabyś mieć wielkiego farta, by mając ASA zajść tak łatwo w ciążę bez leczenia sterydami. Ergo, całe te badania – wobec ciąży i wobec dobrego nasienia M. (bez odchyleń) – są dla mnie od czapy i wygląda to trochę tak jakby lekarz zlecił je bez analizy całego przypadku.
Po czwarte – czy jeśli M. będzie już oddawał nasienie to nie można by od razu machnąć np. HBA albo fragmentacji DNA? Dla mnie prędzej tam może być problem niż w przeciwciałach?
Po piąte – skoro już idziesz w immunologię to mając na uwadze biochem – badałaś ANA i ewentualnie przeciwciała przeciwłożyskowe? Znów- ASA raczej utrudniają poruszanie się plemnikom i samo dotarcie do komórki jajowej jest utrudnione, a u Ciebie do tego doszło. Za to za biochem/ poronienie mogą odpowiadać ww. dwa czynniki (przeciwłożyskowe i ANA), więc dla mnie raczej tu trzeba szukać.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.