X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, co z tym liczeniem ruchów? Suwak właśnie mi podpowiada, że ma to wejść w krew i 10 ruchów na godzinę w okresie aktywności. Jeśli moje dziecko tylko aktywne między 23.00-24.00, to tylko wtedy mam liczyć? W resztę dnia to tylko jak coś do jedzenia dostanie to może z dwa razy puknie.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nawet nie wiedziałam, że jest taki ranking. Poczytałam sobie opinię o moim szpitalu i nie jest tak źle, opinie pozytywne itd. Po wczorajszym spotkaniu z położną też stwierdziłam, że nie jest źle :) I nawet chyba nie będę brała prywatnej położnej, bo ona i tak jest tylko dla psychiki. A poród odbiera położna z oddziału. I wtedy nie mógłby być ze mną mąż, bo dozwolona jest 1 osoba towarzysząca.
    Też mam zamiar sobie wizualizować wszystko pozytywnie Lami, to dobra opcja :)

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami możesz sama zobaczyć: porody daty 2018 rok, jedyna porodówka w świętym mieście - Wadowicach 😒

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Kobitki, co z tym liczeniem ruchów? Suwak właśnie mi podpowiada, że ma to wejść w krew i 10 ruchów na godzinę w okresie aktywności. Jeśli moje dziecko tylko aktywne między 23.00-24.00, to tylko wtedy mam liczyć? W resztę dnia to tylko jak coś do jedzenia dostanie to może z dwa razy puknie.
    Ja nigdy nie policzyłam 🙈

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Alex, a od kogo usłyszałaś że jak prywatna położna jest to mąż nie może być? :D Ona się jakby nie liczy :P Przynajmniej nie widziałam jeszcze takiej sytuacji że męża wygonili bo położna jest :P
    Julka akurat na tej stronie wyczytałam że 1 osoba towarzysząca :) Ale pewnie na porodówce to mają swoje zasady "niepisane" :) Bardziej się nastawiłam na to, o czym Ty mi mówiłaś, że te wszystkie położne są spoko :) I w sumie dodatkowej obstawy chyba nie będę potrzebować. Kamila mi to samo wczoraj mówiła. Bo poród i tak odbiera ta konkretna położna która ma dyżur. A nie moja dodatkowa.
    Nawet mąż się przekonał do tego, że da radę i za te 600 zł to on mnie za rękę potrzyma :D Niby tak śmieszkował, ale w sumie wcześniej się bał być przy porodzie. Na wstępie otrzymał od położnej wczoraj informacje, że ma być przy głowie a nie patrzeć na dół i tego się chłop trzyma :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Teoretycznie od 29tc się liczy i jak jest już 10 puknieć to nie liczysz dalej.
    U mnie Baśka np miała imprezy zawsze 6-9, więc nic nie liczyłam, bo 10 ruchów już było o 6.05 😅

A tak to bardziej dla siebie - jak był leniwy dzień bobasa to wtedy faktycznie pilnowałam, zapisałam ruchy, godziny itd. Żeby potem nie swirować, że trzeba na IP jechać, bo się nei rusza bobas wogólę.

• Dośka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BETI - bo my Poznaniary :D Ja chyba coraz bardziej skłaniam się ku Lutyckiej. Głównie dlatego, że tam jest mój lekarz prowadzący i teraz też patrzyłam opinie z tego roku i większość jest pozytywna. Co prawda szpital z wyglądu straszy, ale to nie najważniejsze ;)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę w praniu :) Jak na razie tak jak Lami napisała, pozytywna wizualizacja :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę sobie podskoczę po tę książkę którą polecacie :) Prezent urodzinowy sobie zrobię :D

Lami lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka i Przedszkolanko macie absolutnie przepiękne brzuszki ❤😍

Ej a ja ruchów nic a nic nie czuję. Jeszcze wcześnie chyba nie? Bo dziewczyny na grudniówkach już w 13 tyg czują...

A i melduje że mój brzuch absolutnie nie jest już płaski nawet na rano 😋

Lami, Dośka, blair., Ani0nka, madziorek86, Arashe, Szczęściara, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, nawet nie czytam, bo się przerażę. Nie bierz tego szpitala pod uwagę po prostu, jeśli tak dużo opinii się powtarza.

To ciekawe czy moje dziecko się odleniwi do końca ciąży i będzie miało większą siłę przebicia przez mój tłuszczyk 😀 Bo jak na razie cały dzień musi zbierać energię, żeby w nocy ruszyć do działania 😂 Wczoraj chyba się obróciła główkowo, bo tak mi skakał brzuch wysoko nad pępkiem. A o chciałam się pochwalić, że dwa nie na sałacie jako jeden posiłek i ruszyły jelita. Dzisiaj mniej mnie o 1,5 kg. Jak tak dalej pójdzie to do porodu zrzucę te 5,5 kg co mi przybyło 😂 Marzenie oczywiście.

Magda, a jedziesz do swojego lekarza, czy na kliniki na ktg?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs w 13 tc to ewentualnie można sobie czuć jelita :) Jak już poczujesz kopniaki to będziesz wiedziała, że to to :) Ja pierwsze takie mocne i widoczne puknięcia miałam w 16t6d. Teraz to już jest dosłownie alien wypychający skórę :D

Meggs lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Meggs :) I spokojnie ja też uważam, że to zdecydowanie za wcześnie, żeby czuć w 13 tygodniu.

Ja poczułam przedwczoraj jak Wam napisałam i dopiero dzisiaj jak siedziałam w autobusie. A i tak cały czas mam myśl "czy to na pewno było to???" Moja przyjaciółka czuła dopiero po 20 tygodniu

Meggs lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahaha w 13 to bączki chyba po jelitach smyrają 😂

Ja się chyba muszę zapisać do jakiegoś lekarza, mam wrażenie że przy pępku mam takie delikatne zgrubienie, zawsze o nim zapominam jak jestem u gina, zastanawiam się czy jakaś mała przepuklina mi się nie zrobiła :/

Meggs lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, na pewno lada moment poczujesz 😊 Tak jak AniOnka i Niezapominajka. To pewnie wszystko zależy od anatomii, od położenia łożyska. I tego czy na pewno w 13 tygodniu trafnie rozróżniamy ruchy jelit i machanie nóżkami tej 7 centymetrowej kruszynki 😉
    Ja czułam 19tc bąble, 22tc widać było podskakujący brzuch. Ale u mnie ze względu na wagę moją i łożysko na przedniej ścianie wszystko później się działo. Więc na pewno będziesz czuła dużo szybciej 😊

Ani0nka, Meggs lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:05

blair. lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo ja tez nie, dzięki!!

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, tęczova ja też! Już się wystraszyłam, że wyczerpaliśmy limit stron na 4 miesiące 😂

Madziu, jak będziesz po wizycie i jeszcze Jerzyk będzie chciał czekać w brzuszku kilka dni, to napiszesz nam nazwę Twojej szczepionki na ten krztusiec?

blair. lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogłam wejść na ostatnią stronę ani posta dodać. Super, że wam się udało odblokować :)

Coś mi się wydaje że Magda po wizycie to na porodówkę pojechała <3

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaah Alex, obsuwa była :P
    rozwarcie juz 3cm. Mam sie nie oszczedzac i rodzic :)

Niezapominajka2, Pestkaa, Dośka, alex0806, kark zakamuflowany na maksa, Słoneczko123, Domi_tur, Arashe, Meggs, tęczova, Szczęściara, OlivkowaMama, blair., Lami, przedszkolanka:), Ani0nka, madziorek86, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ