Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobitki, co z tym liczeniem ruchów? Suwak właśnie mi podpowiada, że ma to wejść w krew i 10 ruchów na godzinę w okresie aktywności. Jeśli moje dziecko tylko aktywne między 23.00-24.00, to tylko wtedy mam liczyć? W resztę dnia to tylko jak coś do jedzenia dostanie to może z dwa razy puknie.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Kark nawet nie wiedziałam, że jest taki ranking. Poczytałam sobie opinię o moim szpitalu i nie jest tak źle, opinie pozytywne itd. Po wczorajszym spotkaniu z położną też stwierdziłam, że nie jest źle
I nawet chyba nie będę brała prywatnej położnej, bo ona i tak jest tylko dla psychiki. A poród odbiera położna z oddziału. I wtedy nie mógłby być ze mną mąż, bo dozwolona jest 1 osoba towarzysząca.
Też mam zamiar sobie wizualizować wszystko pozytywnie Lami, to dobra opcjakark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Lami wrote:Kobitki, co z tym liczeniem ruchów? Suwak właśnie mi podpowiada, że ma to wejść w krew i 10 ruchów na godzinę w okresie aktywności. Jeśli moje dziecko tylko aktywne między 23.00-24.00, to tylko wtedy mam liczyć? W resztę dnia to tylko jak coś do jedzenia dostanie to może z dwa razy puknie.
Lami lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Julia93 wrote:Alex, a od kogo usłyszałaś że jak prywatna położna jest to mąż nie może być?
Ona się jakby nie liczy
Przynajmniej nie widziałam jeszcze takiej sytuacji że męża wygonili bo położna jest
Ale pewnie na porodówce to mają swoje zasady "niepisane"
Bardziej się nastawiłam na to, o czym Ty mi mówiłaś, że te wszystkie położne są spoko
I w sumie dodatkowej obstawy chyba nie będę potrzebować. Kamila mi to samo wczoraj mówiła. Bo poród i tak odbiera ta konkretna położna która ma dyżur. A nie moja dodatkowa.
Nawet mąż się przekonał do tego, że da radę i za te 600 zł to on mnie za rękę potrzymaNiby tak śmieszkował, ale w sumie wcześniej się bał być przy porodzie. Na wstępie otrzymał od położnej wczoraj informacje, że ma być przy głowie a nie patrzeć na dół i tego się chłop trzyma
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyLami wrote:Kobitki, co z tym liczeniem ruchów? Suwak właśnie mi podpowiada, że ma to wejść w krew i 10 ruchów na godzinę w okresie aktywności. Jeśli moje dziecko tylko aktywne między 23.00-24.00, to tylko wtedy mam liczyć? W resztę dnia to tylko jak coś do jedzenia dostanie to może z dwa razy puknie.
U mnie Baśka np miała imprezy zawsze 6-9, więc nic nie liczyłam, bo 10 ruchów już było o 6.05 😅
A tak to bardziej dla siebie - jak był leniwy dzień bobasa to wtedy faktycznie pilnowałam, zapisałam ruchy, godziny itd. Żeby potem nie swirować, że trzeba na IP jechać, bo się nei rusza bobas wogólę. -
BETI - bo my Poznaniary
Ja chyba coraz bardziej skłaniam się ku Lutyckiej. Głównie dlatego, że tam jest mój lekarz prowadzący i teraz też patrzyłam opinie z tego roku i większość jest pozytywna. Co prawda szpital z wyglądu straszy, ale to nie najważniejsze
-
Dośka i Przedszkolanko macie absolutnie przepiękne brzuszki ❤😍
Ej a ja ruchów nic a nic nie czuję. Jeszcze wcześnie chyba nie? Bo dziewczyny na grudniówkach już w 13 tyg czują...
A i melduje że mój brzuch absolutnie nie jest już płaski nawet na rano 😋Lami, Dośka, blair., Ani0nka, madziorek86, Arashe, Szczęściara, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Kark, nawet nie czytam, bo się przerażę. Nie bierz tego szpitala pod uwagę po prostu, jeśli tak dużo opinii się powtarza.
To ciekawe czy moje dziecko się odleniwi do końca ciąży i będzie miało większą siłę przebicia przez mój tłuszczyk 😀 Bo jak na razie cały dzień musi zbierać energię, żeby w nocy ruszyć do działania 😂 Wczoraj chyba się obróciła główkowo, bo tak mi skakał brzuch wysoko nad pępkiem. A o chciałam się pochwalić, że dwa nie na sałacie jako jeden posiłek i ruszyły jelita. Dzisiaj mniej mnie o 1,5 kg. Jak tak dalej pójdzie to do porodu zrzucę te 5,5 kg co mi przybyło 😂 Marzenie oczywiście.
Magda, a jedziesz do swojego lekarza, czy na kliniki na ktg?Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Meggs w 13 tc to ewentualnie można sobie czuć jelita
Jak już poczujesz kopniaki to będziesz wiedziała, że to to
Ja pierwsze takie mocne i widoczne puknięcia miałam w 16t6d. Teraz to już jest dosłownie alien wypychający skórę
Meggs lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziękuję Meggs
I spokojnie ja też uważam, że to zdecydowanie za wcześnie, żeby czuć w 13 tygodniu.
Ja poczułam przedwczoraj jak Wam napisałam i dopiero dzisiaj jak siedziałam w autobusie. A i tak cały czas mam myśl "czy to na pewno było to???" Moja przyjaciółka czuła dopiero po 20 tygodniuMeggs lubi tę wiadomość
-
Buhahaha w 13 to bączki chyba po jelitach smyrają 😂
Ja się chyba muszę zapisać do jakiegoś lekarza, mam wrażenie że przy pępku mam takie delikatne zgrubienie, zawsze o nim zapominam jak jestem u gina, zastanawiam się czy jakaś mała przepuklina mi się nie zrobiłaMeggs lubi tę wiadomość
-
Meggs, na pewno lada moment poczujesz 😊 Tak jak AniOnka i Niezapominajka. To pewnie wszystko zależy od anatomii, od położenia łożyska. I tego czy na pewno w 13 tygodniu trafnie rozróżniamy ruchy jelit i machanie nóżkami tej 7 centymetrowej kruszynki 😉
Ja czułam 19tc bąble, 22tc widać było podskakujący brzuch. Ale u mnie ze względu na wagę moją i łożysko na przedniej ścianie wszystko później się działo. Więc na pewno będziesz czuła dużo szybciej 😊Ani0nka, Meggs lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:05
blair. lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Jeny, tęczova ja też! Już się wystraszyłam, że wyczerpaliśmy limit stron na 4 miesiące 😂
Madziu, jak będziesz po wizycie i jeszcze Jerzyk będzie chciał czekać w brzuszku kilka dni, to napiszesz nam nazwę Twojej szczepionki na ten krztusiec?blair. lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
hahaah Alex, obsuwa była
rozwarcie juz 3cm. Mam sie nie oszczedzac i rodzicNiezapominajka2, Pestkaa, Dośka, alex0806, kark zakamuflowany na maksa, Słoneczko123, Domi_tur, Arashe, Meggs, tęczova, Szczęściara, OlivkowaMama, blair., Lami, przedszkolanka:), Ani0nka, madziorek86, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021