X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Psotka, no ale ja przeciez napisalam, ze jesli wszystko jest ok i nie ma wskazan, to nie ma sensu kupowanie tego sprzetu ;) ale generalizowac nei bede...bo sa przypatki ze moze to pomoc. mnie polozna przeszkolila jak z tego korzystac ;)

badan przeziernosci tez nie robilam w tej ciazy, wiec inna nie jestes....cala skandynawia tych bad. nie robi ;)

A no bo ja tez nei w Polsce mieszkam i tutaj (Niemcy) tez raczej tych badan kobiety nei robia. Mam wrazenie ze w Polsce to jakis szal z tymi badaniami jest.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam detektora, chociaż się zastanawiałam, ale właśnie to że czasami dziecko może się inaczej ulożyć i nie słychać tętna, przeważyło, więc stwierdziłam że niema sensu tego kupować, w razie w lepiej jechać się skonsultować do swojego gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:08

CzaryMary lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam słabe doświadczenia z detektorem. moja gin sama szukała kiedyś z 5 min i nie znalazła, dopiero jak podłączyła do ktg złapaliśmy tętno.. choć sama się zastanawiałam czy nie kupić.. ciągle bym słuchała :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku tak sie objadłam zupy,ze mnie spanie zmogło, ide sie drzemnąć :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę Wam się dziewczynki wczorajszymi mini zakupami:

Zdj%25C4%2599cie0193.jpg

Zdj%25C4%2599cie0194.jpg

i dzisiaj przyszła paczka z zamówieniem z alledrogo:

Zdj%25C4%2599cie0195.jpg

Kiepskie te zdjęcia, ale mój telefon nie jest jakims super aparatem. :/

Tamka, helenkq lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko świetne zakupy, zwłaszcza te bodziaki :-) a z higienicznych też mam te podkłady i podpaski :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:05

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko sliczne ciuszki :)

jeny jak mnie glowa boli :/ nawet maz powiedzial, ze kiepsko wygladam i mam sie polozyc ;) wiec leze ;) chociaz zaraz musze do sklepu podjechac po jajka (ciasto musze upiec - jutro mamy gosci) i owoce.

dziewczyny, czy na pewno wolno pic herbate z pokrzywy w ciazy? mama mi przywiozla i tak sie zastanawiam...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, Justa to przygotowane jesteście:) Kroko, śliczne bodziaki, i ten pajacyk - ja zwolenniczką jestem pajacyków, bo nic się nie ściąga

beszka, ja piję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:14

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka ja to już praktycznie wszystko mam :-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja mam detektor tętna dostałam w prezencie jak byłam w 12tc., super sprawa i nie steresująca...byłam przygotowana i przeszkolona jak i gdzie szukać maleństwa i wiedziałam że czasami zajmie to dłużej niż 5min... wiele razy uratowało mnie od "schiza"....

Kroko śliczne ciuszki, super zakupy:)

beszka mi nawet gin zalecił pić tą herbatę, ale żeby jej działanie było lepsze, trzeba z rana na czczo ciepłą wypić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:12

• cati Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego urządzenia to tak jak beszka pisze :) ja nie bede sie martwic jak nie znajde bijacego serca , nawet dziewczyny na filmikach z youtube maja problem czasem z zlokalizowaniem malucha :) i mowia zeby sobie przerwe zrobic i na spokojnie znow poszukac . Lub sprobowac za kilka h lub nastepnego dnia :) i podkreslaja ze trzeba cierpliwosci , no akurat tu sie zgadzam bo przeciez te urządzenie jest tylko czule na 2MHZ to i wiadomo ze nie jest to precyzyjne.
    Aha no i jedna sprawa to to ze te polskie wynalazki w postaci summer to o dupe potłuc.. ten ktory wkleiłam jest bardziej dokladny.
    Ale za to jak sie juz mi uda zlapac serduszko to bede prze szczesliwa :)

No wlasnie a jakis wy modeli używacie ? :)

Malenq - rozumiem ze kobieta w ciazy , tylko czeka kazdego dnia na chociaz jednego kopniaka zeby wiedziec ze jest wszystko ok :D
    Ja jeszcze za wczesna mama jestem , nie mam doswiadczenia wiec siegam po takie wynalazki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:14

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka z tego co wiem to nie tylko można, ale nawet należy pić herbatkę z pokrzywy. :)

Właśnie oglądałam wszystko, rozpakowywałam, patrzyłam jak się czego używa.

Konwalia ten pajacyk jest taki grubszy, polarkowy, bo na liście wyprawkowej miałam takowy zapisany. :) Myślę że może się przydać np na spacerki, na wierzch na inne ciuszki.

Oczywiście ktoś kto pakował paczkę trochę rzeczy pofranzolił. Koszule nocne dostałam nie ten rozmiar, ale bajka, mieszczę się. Majtki poporodowe znowu dali za duże. A zabawkę z piszczałką nie tą co chciałam. Ale spoko, może być. Nie będę teraz tego odsyłać tym bardziej że nie ma tragedii. I przy takich zakupach dali mi gratisy - 4 podkłady, pomadkę do ust i dwa cienie do powiek. Butelka do karmienia Lovi jest w pytę, ma super smoczek. Ogólnie to tak się jaram tymi zakupami że szok. :D

justta, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CATI ale ja właśnie napisałam ŻE MAM DETEKTOR i bardzo często go używałam:) polecam i używałam zwykłego bez bajerów i dawał radę:)
    pamiętam jak mąż po raz pierwszy usłyszał serduszko bijące - płakał jak małe dziecko....
    a jak ponad 2tyg. temu mała nie odzywała się to aby uspokoić nerwy znowu sięgnęłam po detektor...

teraz przymierzam się do zakupu monitora oddechu dla małej:) abym mogła byś spokojniejsza...moja siostra prawie nie umarła, jak jej mały "zapomniał" że ma oddychać.... dobrze że była blisko, to siup na rączki, mokry cmokas w czółko i się "ocknął"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:21

cati lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Wy juz macie wszystko :)
    a ja jestem głeboko w czarnej doopie, ale zakupkować planuje na przełom stycznia/lutego...
    chyba zdąze :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    CATI ale ja właśnie napisałam ŻE MAM DETEKTOR i bardzo często go używałam:) polecam i używałam zwykłego bez bajerów i dawał radę:)
    pamiętam jak mąż po raz pierwszy usłyszał serduszko bijące - płakał jak małe dziecko....
    a jak ponad 2tyg. temu mała nie odzywała się to aby uspokoić nerwy znowu sięgnęłam po detektor...

teraz przymierzam się do zakupu monitora oddechu dla małej:) abym mogła byś spokojniejsza...moja siostra prawie nie umarła, jak jej mały "zapomniał" że ma oddychać.... dobrze że była blisko, to siup na rączki, mokry cmokas w czółko i się "ocknął"...
    O matko :D to dzidzius zapomniec moze oddychac? :D o rety rety :D

A jakiej firmy detektora uzywasz? bo ja mam opcje kupienia wlasnie tego z linku. I chyba jakis zel kupic zeby nie bylo odbicia od skóry.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa no co Ty, jakie wszystko.
    Ja dopiero w tym tygodniu wzięłam się porządnie za zakupy, bo to już pora.
    Zdążysz spokojnie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki zwykły, podobny do tego:
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-posluchaj-glosu-dziecka-ktg-i4779070333.html
    tylko u mnie w zestawie był żel do usg:)

ten z Twojego linka to bardziej "wypasiony" heheheheh uwierz mi nawet ze zwykłego bardzo łatwo znaleźć tętno dzidzi i nie pomylisz go ze swoim....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:27

• cati Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D oby oby :) kupuje go a ze u nas w rodzinie juz sa 2 ciezarne to i z tym urządzonkiem bedziemy sobie sluchac we 3 :D hihihi

LaRa, Malenq, beszka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogole nie mysle kupowac czegos takiego, wierze, ze ludek bedzie ok.

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko...nalezy? a to zaskocozna jestem, bo sadzilam ze jedynie kwas foliowy nalezy stosowac w 1 trymestrze ;)

Cati, ja mam dokladnie taki jak wkleilas i jest bardzo dokladny. jeszcze mi sie nie zdarzylo nie znalezc didziusia. wiem gdzie siega macica i w tym rejonie poszukiwalam. w tej ciazy raz czy dwa razy zdarzylo mi sie poszukiwac malenstwa :)

cati lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ