Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
beszka wrote:Psotka, no ale ja przeciez napisalam, ze jesli wszystko jest ok i nie ma wskazan, to nie ma sensu kupowanie tego sprzetu ale generalizowac nei bede...bo sa przypatki ze moze to pomoc. mnie polozna przeszkolila jak z tego korzystac
badan przeziernosci tez nie robilam w tej ciazy, wiec inna nie jestes....cala skandynawia tych bad. nie robi
A no bo ja tez nei w Polsce mieszkam i tutaj (Niemcy) tez raczej tych badan kobiety nei robia. Mam wrazenie ze w Polsce to jakis szal z tymi badaniami jest. -
Ja nie kupowałam detektora, chociaż się zastanawiałam, ale właśnie to że czasami dziecko może się inaczej ulożyć i nie słychać tętna, przeważyło, więc stwierdziłam że niema sensu tego kupować, w razie w lepiej jechać się skonsultować do swojego gina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:08
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
kroko sliczne ciuszki
jeny jak mnie glowa boli nawet maz powiedzial, ze kiepsko wygladam i mam sie polozyc wiec leze chociaz zaraz musze do sklepu podjechac po jajka (ciasto musze upiec - jutro mamy gosci) i owoce.
dziewczyny, czy na pewno wolno pic herbate z pokrzywy w ciazy? mama mi przywiozla i tak sie zastanawiam...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kroko, Justa to przygotowane jesteście:) Kroko, śliczne bodziaki, i ten pajacyk - ja zwolenniczką jestem pajacyków, bo nic się nie ściąga
beszka, ja pijęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:14
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCati ja mam detektor tętna dostałam w prezencie jak byłam w 12tc., super sprawa i nie steresująca...byłam przygotowana i przeszkolona jak i gdzie szukać maleństwa i wiedziałam że czasami zajmie to dłużej niż 5min... wiele razy uratowało mnie od "schiza"....
Kroko śliczne ciuszki, super zakupy:)
beszka mi nawet gin zalecił pić tą herbatę, ale żeby jej działanie było lepsze, trzeba z rana na czczo ciepłą wypićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:12
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Co do tego urządzenia to tak jak beszka pisze ja nie bede sie martwic jak nie znajde bijacego serca , nawet dziewczyny na filmikach z youtube maja problem czasem z zlokalizowaniem malucha i mowia zeby sobie przerwe zrobic i na spokojnie znow poszukac . Lub sprobowac za kilka h lub nastepnego dnia i podkreslaja ze trzeba cierpliwosci , no akurat tu sie zgadzam bo przeciez te urządzenie jest tylko czule na 2MHZ to i wiadomo ze nie jest to precyzyjne.
Aha no i jedna sprawa to to ze te polskie wynalazki w postaci summer to o dupe potłuc.. ten ktory wkleiłam jest bardziej dokladny.
Ale za to jak sie juz mi uda zlapac serduszko to bede prze szczesliwa
No wlasnie a jakis wy modeli używacie ?
Malenq - rozumiem ze kobieta w ciazy , tylko czeka kazdego dnia na chociaz jednego kopniaka zeby wiedziec ze jest wszystko ok
Ja jeszcze za wczesna mama jestem , nie mam doswiadczenia wiec siegam po takie wynalazkiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:14
-
beszka z tego co wiem to nie tylko można, ale nawet należy pić herbatkę z pokrzywy.
Właśnie oglądałam wszystko, rozpakowywałam, patrzyłam jak się czego używa.
Konwalia ten pajacyk jest taki grubszy, polarkowy, bo na liście wyprawkowej miałam takowy zapisany. Myślę że może się przydać np na spacerki, na wierzch na inne ciuszki.
Oczywiście ktoś kto pakował paczkę trochę rzeczy pofranzolił. Koszule nocne dostałam nie ten rozmiar, ale bajka, mieszczę się. Majtki poporodowe znowu dali za duże. A zabawkę z piszczałką nie tą co chciałam. Ale spoko, może być. Nie będę teraz tego odsyłać tym bardziej że nie ma tragedii. I przy takich zakupach dali mi gratisy - 4 podkłady, pomadkę do ust i dwa cienie do powiek. Butelka do karmienia Lovi jest w pytę, ma super smoczek. Ogólnie to tak się jaram tymi zakupami że szok.justta, konwalianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCATI ale ja właśnie napisałam ŻE MAM DETEKTOR i bardzo często go używałam:) polecam i używałam zwykłego bez bajerów i dawał radę
pamiętam jak mąż po raz pierwszy usłyszał serduszko bijące - płakał jak małe dziecko....
a jak ponad 2tyg. temu mała nie odzywała się to aby uspokoić nerwy znowu sięgnęłam po detektor...
teraz przymierzam się do zakupu monitora oddechu dla małej:) abym mogła byś spokojniejsza...moja siostra prawie nie umarła, jak jej mały "zapomniał" że ma oddychać.... dobrze że była blisko, to siup na rączki, mokry cmokas w czółko i się "ocknął"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:21
cati lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:CATI ale ja właśnie napisałam ŻE MAM DETEKTOR i bardzo często go używałam:) polecam i używałam zwykłego bez bajerów i dawał radę
pamiętam jak mąż po raz pierwszy usłyszał serduszko bijące - płakał jak małe dziecko....
a jak ponad 2tyg. temu mała nie odzywała się to aby uspokoić nerwy znowu sięgnęłam po detektor...
teraz przymierzam się do zakupu monitora oddechu dla małej:) abym mogła byś spokojniejsza...moja siostra prawie nie umarła, jak jej mały "zapomniał" że ma oddychać.... dobrze że była blisko, to siup na rączki, mokry cmokas w czółko i się "ocknął"...
A jakiej firmy detektora uzywasz? bo ja mam opcje kupienia wlasnie tego z linku. I chyba jakis zel kupic zeby nie bylo odbicia od skóry. -
nick nieaktualnyja mam taki zwykły, podobny do tego:
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-posluchaj-glosu-dziecka-ktg-i4779070333.html
tylko u mnie w zestawie był żel do usg:)
ten z Twojego linka to bardziej "wypasiony" heheheheh uwierz mi nawet ze zwykłego bardzo łatwo znaleźć tętno dzidzi i nie pomylisz go ze swoim....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:27
-
Kroko...nalezy? a to zaskocozna jestem, bo sadzilam ze jedynie kwas foliowy nalezy stosowac w 1 trymestrze
Cati, ja mam dokladnie taki jak wkleilas i jest bardzo dokladny. jeszcze mi sie nie zdarzylo nie znalezc didziusia. wiem gdzie siega macica i w tym rejonie poszukiwalam. w tej ciazy raz czy dwa razy zdarzylo mi sie poszukiwac malenstwacati lubi tę wiadomość