X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka to napisz mi na priv swój adres, wyślę zwykłym listem chyba, czy wolisz poleconym?

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza jest na NAN z zagęszczaczem , rozmawiałam dziś z lekarzem (co prawda chirurgiem ale dziecięcym) i radził zmienić mleko na inną firmę np bebiko i tak popróbować inne firmy a jak nie podziała to do alergologa po jakieś maści

co do męża to nie on mnie wkurza tylko jego przywiązanie do matki, ona chce mieć nas przy sobie i troską swoją mnie zadusza bo chce byśmy byli u niej codziennie, my potrzebujemy jej pomocy jak ja jadę na studia a maż twierdzi że jak jej powiemy ze w tygodniu nie przyjdziemy to się obrazi i nie zostanie nam z dzieckiem w weekend (on ma dodatkowa pracę) - sytuacja patowa, bo argument i jej i mojego męża jest taki że powinnam się cieszyć bo nie muszę gotować i wykorzystywać pomoc ile się da.... tyle ze moim zdaniem nie mamy już życia swojego, ale co tam ja jestem uprzedzona i niewdzięczna i szukam problemów tam gdzie ich nie ma i po co psuć sytuację która jest dobra i wygodna ............ kurwa wyć mi się chce

a okres to mam taki że wyciągałam wkłady poporodowe bo tak ze mnie leci :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 14:07

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA - moze malej zeby ida? moj tez tak cyckowal jak mu wyrastal.

LILI, SUMMERKA - ja sie boje zajsc wczesniej niz po roku bo mialam brzuch gigant i boje sie, ze mi sie rozejdzie blizna :/. Moja gin powiedziala, ze optymalny czas to 2-6 lat.

KROKO - twoj moze nie chce bo boi sie, ze bedzie znowu teczowo i nie bedziesz dawac rady zajmowac sie dzieckiem?

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja wiem ze to jego powinność obowiązek i jakby nie było przyjemność tylko taki głupi charakter mam bo on sie nie domyśli zeby mi pomoc a ja nie poproszę tylko raz kiedyś sie wydrę ze mógłby sie ruszyć a on z pretensjami ze mogłam powiedzieć no i dupa! A druga sprawa ze ja z tych którzy uważają ze nikt lepiej ode mnie noe zrobi :) i on mi w drogę nie chce wchodzić nawet jak wychodzę z domu a on z mała zostaje to dzwonię co 15min :/ albo mam taki wzorzec z domu bo moja mama tez taka jest albo taki charakter...
    Ari a może to przywiązanie matki? Bo moja teściowa taka jest...ale juz mówiłam o tym i w gruncie rzeczy sie noe dziwie bo zabrałam jej jedynego syna i męża brak ale trochę mogłaby tez odpuścić...
    To tyle my po spacerze idziemy na drzemkę :)

zgredka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smokku:.ja mam to po mamie jest identyko, ale.widze jak na tym cierpi..

Eh wiem ze robie zle, ale zatrzymac siw jest ciezko, z drugiej strony kilka razy zwracalam uwage ze nie dam rady ze jestem sama w tym ze chce wiecej pomocy i co? Bylo chwile lepiej, a ja nie bede nonstop narzekac i przypominac sis

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku - pewnie tak bo z całej ich trójki tylko mój mąż został w mieście gdzie mieszkają jego rodzice, bo dziewczyny się wyprowadziły jedna do Wrocławia druga do Niemiec, tylko wkurza mnie to ze on nie widzi w tym nic złego ba a nawet twierdzi ze to fajne bo wygodne, tylko że my spędzamy tam całe popołudnia a nie dość że dom zarasta brudem to jeszcze nie mamy czasu dla siebie

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia moja mama fakt musi wszystko kontrolować jak sie stawiam to jest foch na 24 godziny ;) ale młodość miała przejeb*** przez mojego ojca i musiała taka byc wszystko całe życie na jej głowie ale teraz widzę ze jest szczęśliwa za sprawa pewnego pana ;) dobrze ze w marcu spadamy do siebie to będę u siebie :) u nas jest taka różnica ze to maź zajmuje sie utrzymaniem domu i rodziny a moja mama była zdana tylko na siebie
    Ari ja Cie doskonale rozumiem...postaw sie mężowi! Mój tez taki był zanim sie Zośka urodziła ze co niedziela do mamusi i to na całe popołudnie ale powiedziałam raz a dobrze ze owszem moge jechać ale nie co niedziela (bo jego w tyg nie ma ) i kropka i zrozumiał jak widać mamuśka tez może czasami przyjechać raz na trzy tyg na 1,5 godz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 14:45

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dostałam dziś od znajomej cały karton ciuszków dla maluszka, rozmiar 56 i 62 i kurcze wydaje mi się ze są takie malutkie że na lalkę będą pasowały a nie na noworodka :/
    Od jakiego rozmiaru kupujecie/ kupywalyscie ciuszki na poczatek?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę walczyć, ale sposobami bo chyba jasno i otwarcie się nie da bo to jaa będę ta najgorsza ............. aaaaaaaaaaaaaaaaaa czy nie może być normalnie?? dobra wygadałam się i mi lepiej choć to nie rozwiązuje problemu ech do dupy

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    ... Abstrahując od wszystkiego to i tak mama zajmuje sie dzieckiem nie tata wiec każdy facet powinien być dumny jesli kobieta proponuje kolejne dziecko... .
    Och świetne zdanie, jak mąż przyjdzie z pracy przeczytammu je, już nie mogę się doczekać tej jego wystraszonej miny ;)

MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, biedna ta twoja zuzienka, nameczy się... Oby jakoś w miarę możliwości szybko jej przeszło.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Arienna, biedna ta twoja zuzienka, nameczy się... Oby jakoś w miarę możliwości szybko jej przeszło.
    oby :*

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe gużenie jest zajebiste, moja Zuzka teraz woła cały czas hej albo aguuuu, ewentualnie kuuuuuuu - ba nawet się zastanawiam czy to nie jej jakiś epitet :P

Anastazjaaa, Misi@, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hehe gużenie jest zajebiste, moja Zuzka teraz woła cały czas hej albo aguuuu, ewentualnie kuuuuuuu - ba nawet się zastanawiam czy to nie jej jakiś epitet :P
    mój najczesciej woła auuuu :)też to uwielbiam :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ale sie ta Twoja dzidzia namęczy. Współczuje sytuacji z teściowa, oby Ci sie udało męża odseparować troszkę.
    Moja wola eeejjjj, loooo, ejooo, aguuuuu, uuuu, aaa. Przyjemnie sie słucha zwłaszcza rano gdy sie budzi i tak sobie " gada":).

Malenq udało Ci sie trochę pospać ?
    Beszko dojechaliście bez przygód ?
    Moja mama robi wlasnie pierogi z mięskiem... Wieki nie jadłam i nie moge sie doczekac :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mama leży do góry brzuchem i czeka aż ja obsłużę...i po kiego mi były odwiedziny?
    Sicccccc mała dzisiaj bez drzemki
    ...

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej dziewczyny dostałam dziś od znajomej cały karton ciuszków dla maluszka, rozmiar 56 i 62 i kurcze wydaje mi się ze są takie malutkie że na lalkę będą pasowały a nie na noworodka :/
    Od jakiego rozmiaru kupujecie/ kupywalyscie ciuszki na poczatek?
    56 i 62 właśnie :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja tez 56 i 62

Malenq no co Ty. Ma sa kra ... Za Takie odwiedziny to dziękuje.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja mialam 56, ale moj mikrus powinien zaczac od 50. Wisialy na niej 56 i nosila je do 4go miesiaca.

No Malenq: rzeczywiscie nieciekawie.. moja to gada glupoty, ale do roboty sie garnie obiad zrobi, z psem wyjdzie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 16:48

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dosyć że mam mega @ to jeszcze jaśnie Pani qrwa do zmywarki naczyń nie włoży.....zapewniła sobie zajeb... Weekend

‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ