X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Summerka- to moze juz sie cos zaczyna? trzymam kciuki, zeby sprobowala jeszcze swiatecznych potraw ;)

Nenek- dzieeekuuujeeemy! Wam rowniez :) zdrowka przede wszystkim!

Kotka- wzajemnie :) duzo radosci na Świeta!

Beszka- oj, bidulka Hania :( ja mysle, ze w szpitalu powinni zrobic CRP. u nas taka wysoka goraczka byla spowodowana zapaleniem ucha. uszka miala Hania sprawdzane? mocz? moze jakas infekcja ukladu moczowego. tez lubi dawac taka wysoka goraczke. ehh, nie mam juz pomyslu :( ale leccie do szpitala. i taka rada- przy samym przyjeciu powiedzcie, ze byliscie u lekarza kilka dni temu i powiedzial, ze jak goraczka nie minie to macie jechac do szpitala i robic CRP. Jesli powiecie, ze sami z siebie chcecie zrobic, beda Was odsylali. Polecenie lekarza to co innego. Wiem, ze moze nie do konca zgodne z prawda, ale tak to tutaj dziala niestety :(

Lara- ja ten pokrowiec kilka razy pralam juz w normalnym programie, tylko 40 stopni. gryke i kokos zostawiasz na materacu. ahh, to pewnie jak maz tyle czasu nie widzial Ani to sie mega stesknil? :) moj raz nie widzial Franka dwa dni, to pozniej nosil go non stop :D

Blondik- ehh, na pewno jestes mega zmeczona :( ja w temacie kolek niewiele moge poradzic, bo u nas akurat nie bylo. ale dziewcyzny dobrze mowia z ta dieta, po dwoch tygodniach jakos mozna zobaczyc efekty odstawienia jakiegos poduktu. a do tego czasu restrykcyjna dieta. choc kolki jako takie to niedojrzaly uklad pokarmowy i przechodza same po jakims czasie :/ moze jesli Cie to niepokoi to USG brzuszka zrobic? a podajesz jej dodatkowo mleko? moze faktycznie glodna? u mojej szwagierki malutka plakala non stop i mysleli, ze kolki, a ona glodna byla po prostu. podali po piersi mm i nastal spokoj :) ale nie wiem, czy akurat u Ciebie tak bedzie, mozesz sprobowac...

Młoda Dama- u nas prezenty dwa razy Mikołaj przynosi :D taki jest gosc zapracowany ;) rowniez spokojnych i radosnych Świat!

Zgredka- eh, eh, wspolczuje ciezkiej nocki :( u nas podobnie, ale jakos juz organizm zahartowany, ze spac nie trzeba ;) chyba im dalej tym latwiej przychodzi mi pogodzenie sie z mysla, ze nie musze spac :D

u nas wlasnie trwa proces pakowania prezentow, tzn. moj maz pakuje :D co prawda to jedno z moich ulubionych zajec, ale niech ma. ja posiedze na czterech literach i ewentualnie moge kokardke zawiazac :D

Radosnych Świąt Wam jeszcze tutaj zycze :) spokojnych, zdrowych, niech to beda cudowne pierwsze Świeta naszych Maluchow :)

Krokodylica, Nenaaa, Lili83 lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: a gryke w ogóle można prac? To to chyba zgnije..

Zaraz ruszamy do rodziców moich
    Wszystkiego Naj z okazji świąt, zdrowia radości odpoczynku pogody ducha!!

Nenaaa, Lili83, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja jade na Gerberze z Biedry Zuza tez była na Gerberze 600g ostatnio w promo 19,90zł a normalnie 22,99

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, poczytałam na stronie producenta, i tam napisane ze prac można w 60 st. Ja wybrałam w 30 z eco bubble, wiec tez ok.
    Te łuski gryki są niestety podszyte w pokrowcu materaca wieczorach sie nie dało.
    Teraz schnie, i dopiero jak zupełnie wyschnie to założę na materac.

Podróżującym życzę szczęśliwej podróży :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt!!! Buziaki od Madziulki!

b348de298e87c654med.jpg

Izoleccc, MANIEK, LaRa, Krokodylica, Anastazjaaa, Nenaaa, Lili83, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego gangsterki.
    Dużo radości, spokoju i ładnie śpiących dzieci. :)

Blondik, LaRa, Krokodylica, Nenaaa, Lili83, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chciałam życzyć Wam cudownych, rodzinnych, pełnych radości, miłości i uśmiechu świat.

U nas masakra, tymek znowu gorączka i kaszel, Patryk katar. Siedzimy w aucie, w korku, przed nami 230 km..

LaRa, Izoleccc, Nenaaa, Lili83, WróżkaZielona, Summerka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, jeśli możesz to napisz w jakiej formie robisz łososia dla Patryka. W piekarniku?
    Szerokiej drogi!
    Oczywiście lubię za życzenia, a dzieciaczkom życzę zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 13:59

Nenaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przybiegam życzyć Wam Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!

Ps. Pytanie nie do mnie ale Lara ja piękę łososia w piekarniku i potem siup do warzyw.

LaRa, Izoleccc, Nenaaa, Lili83, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie jakies wyjatkowe swiateczne ubranka dla maluchow? bo ja nie mam :7. sis chciala mi kupic pidzamke taka fajna jak ma Kingusia Yas ale ja nie chcialam bo Domi nie sypia w pidzamkach. no i nie mam nic wyjatkowego.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renifer-ruchomy-obrazek-0007.gif

Izoleccc, Nenaaa, WróżkaZielona, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, będzie łosoś przuprawiony pietruszka, oliwa i kilka kropel cytryny i do piekarnika.

Kotka, Patryk ma body z muchą, eleganckie spodnie. Ma też bluzkę z reniferem ale nie wiem kiedy mu założę. Na chrzciny ma koszule, muchę w kropki i eleganckie spodnie. Tymek właśnie jedzie w swetrze z balwanem, na dziś i jutro ma koszule i dżinsy i muchę.

Najlepszego dla Dominika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 15:23

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bluzeczke my first xmas ald nie wzielam z domu. Na dzis ma sukienke z mycha miki

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze wam bardziej pozytywnych swiat niz sama mam. Inaczej to sobie wyobrazalam. Nie zjadlam ze wszystkimi wieczerzy, bo dziecko na drzemke lulalam. Nie rozpakowalam razem z rodzina prezentow, bo ku#wa musialam wykapac. Nie obejrzalam filmu, bo od godziny probuje uspic dziecko. Czuje sie wykluczona z rodziny. I nikt mi nie pomoze, wszyscy by go bawili jak wypoczety i najedzony.
    Niezbyt swiateczny nastroj.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, tulę...Weź im powiedz co czujesz, ja bym to z siebie wywaliła.
    Tak nie można...kuźwa no, zdenerwowałam się. Trzymaj się tam!

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w lozku, zawsze na swieta padam wczesnie.
    Mala poki co spi w pokoju u rodzicow..
    Oczywiscie sie przejadlam...
    JesCze raz wszystkiego Naj

WróżkaZielona, Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki zycze Wam wesołych rodzinnych i spokojnych świat.
    Nieukowa nie wiem czy to jakaś pociecha u mnie tak samo tyle ze spodziewałam sie tego:/ maz gadu gadu z rodzina a ja w drugim pokoju karmie lulam i przewijam.... I tez wszyscy bawili gdy miała dobry humor a rozdarciuche to do mamy. Teraz ciezko było uśpić bo chyba za duzo wrażeń ludzi itd ...
    Dziewczyny zdrowka dla Was i dla dzieci :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kutwaaa dziewczyny, u mnie to samo! przyjechalismy do tesciow o 16tej. troche posiedzielismy na chacie, pozniej Maly zaczal jeczec, wiec poszlismy na spacer. szwagierka z mezem przyjechali o 19-tej, a my na glodniaka na nich czekalismy :/ nie mowiac juz o tym, ze o 19-tej to moje dziecko idzie spac, wiec wyobrazacie sobie, co bylo jak spac nie poszlo :/ szybkie jedzenie w locie, szybkie rozpakowywanie prezentow (ja nawet nie rozpakowalam! heh:/). drugi dzidziek placzacy, moj zakatarzony. a tesciowa mi tu opowiada, zeby jeszcze dluzej posiedziec (kiedy ewidentnie widac, ze Franek juz ma wszystkiego dosc ). ehh. mam nadzieje, ze jutro u mojej rodziny bedzie spokojniej :/ i tego tez Wam zycze. a teraz spadam lulu.

dobranoc!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangsterki :-)

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia !!! Pociechy z dzieci i zdrowia dla maluchow bo to najwazniejsze :-)

Anuśka, Izoleccc, WróżkaZielona, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ho Ho HO
    Życzymy Wam Wesołych Świąt!!!!

Nieukowa - tak nie może być - u nas Wigilia była tak ze wszyscy przy stole siedzieli razem - maluchy na kolanach karmione swoimi zupkami, a potem zamiana -mąz trzymał małego przy stole a ja jadłam, szwagierka tak samo z mężem się zamienia
    a na prezenty nawet szybciej pobiegliśmy bo maluchy już marudziły

trzymajcie się cieplutko dziewczyny (choć jak na grudzień to i tak w pl upały)
    my dopiero ci wróciliśmy z objazodwych wigilii ... ehh

wyśpię się po śmierci :)

Zgredzia - jeszcze raz gratuluję ;)

i po cichutku troszkę zazdroszczę ;p

Krokodylica lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ