Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaka ona słodka

Gratuluje wszystkim dobrych wieści wizytowych
ja dzis rozpoczełam 16tydz kiedy to zleciało hehehe juz czekam na konkretne kopniaki hihih potem bede pewnie stekac ale co tam
Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O kurwości! Uwielbiam takie szukanie winnych gdy samemu nie umie się znaleźć przyczyny czegoś. Wpędzanie matki w poczucie winy...ja ani razu nie miałam polecanego magnezu bez potrzeby i pewnie wiele innych babeczek też nie. Wrrr...dupa nie magnez.Malenq wrote:Tamuś czasem mija, Oni sami nie wiedzą skąd to...usłyszałam nawet zarzut, ze za mało magnezu piłam, jak powiedziałam lekarzowi ile tabl dziennie wypijałam, to zamknął buzię....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:02
Krokodylica, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero wróciłam z SR i zakupów oczywiście dla małej a tu takie newsy

Malenq śliczna Kosieńka
takie malutkie, różowiutkie do schrupania! trzymam kciuki żeby szybko mogła być z Tobą 
Justa i Lil gratuluję udanych wizyt
Tamuś zdrówka życzę, żeby szybko przeszło
Byliśmy dziś porodówkę zwiedzać
i może to dziwne ale sama sala przyjemna tak mi się wydawało, położna też super taka mega normalna.
Malenq, Krokodylica, Tamka, justta, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O matko ale doktorek poleciał
dupek....
Nenaa ma racje, jak sie nie wie to lepiej zrzucić winę na kogoś innego, a gdybać to sobie teraz mozna
Lepiej niech sie zajmie dzieciątkiem a nie sie doszukuje sie czegos czego nie trzeba!
Malenq lubi tę wiadomość
-
Ano lekarze, a lekarze pieprznie coś a potem dopiero się zastanowi

Ale kochana Ty się nie denerwuj, tylko spokój nas może uratować. A on Tobie teraz potrzebny i odpoczywaj. Kosia na pewno jest w dobrych rękach, a Ty zbieraj siły
Malenq lubi tę wiadomość
-
Sliczna ta Kosia, nie ma co taka mordeczka okraglutka spokojniutka.
Ja wrocilam ze stepu, teraz zzarlam tylko kanapke z paprykarzem. Dzis moj kupil mi pilke z lidla, taka podwojna (reklamuja za 30pare zl) i bede sie po niej turlac
justta, Malenq lubią tę wiadomość
-
Nie no na brzuchu to ja już nie dam rady
dziś to padnięta w ogóle jestem, ale posiedzieć i potrzymać prosto plecy zawsze można 
Weszłyśmy z mamą do sklepu z ubrankami i się zaczęło ... moja mama stwierdziła, że nie może wchodzić do takich sklepów
i znowu bodziaki, kurteczka, pajac, sweterek, śliniaczki ... no cóż mała będzie miała do wyboru do koloru
Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Witam wieczornie

Malenq napisze i tu...Kosia przeslodka
zdrowka malej zycze. boy szybko wrocila w ramiona mamusi
Psotka, co sie stalo w przedszkolu? to dosc skomplikowane....moi synowie mowia w 3 jezykach. po norwesku biegle, dialektem tutejszym. ja do nich mowie w wiekszosci po polsku, by sie polskiego uczyli. w naszym przedszkolu moje dzieciaki sa jedynymi dziecmi z rodziny mieszanej. ot taka dzielnica. po drugiej str. wyspy sa przedszkola, gdzie jest wiecej dzieci z rodzin cudzoziemcow lub mieszanych. w kazdym razie od samego poczatku widze, ze cos jst nie tak w tym przedszkolu. dziecko nie chce chodzic, zamknal sie w sobie itp. no i dzis sie okazalo, ze ejst chlopak, kotry sie zniego smieje. na odchodne pow., cos do jaska po polsku, a ten maly zaczal sie z Janak wysmiewac. nie jest to wina tego dziecka. przeciez nie wie. nikt mu nie wyjasnil, ze Jas mowi w kilku jezykach itp. ale mam starszne pretensje do personelu. juz ponad rok temu prosilam ich o rozmowe z dziecmi, by im wyjasnic. gdy mowilam,z e cos sie dzieje, to zapewnialy ze ejst ok i maly jest b.lubiany. no i lubiany jest,a le tez zdarzaja sie czesto neiprzyjemne syt. , o ktorych mlody zaczal mowic w okolicach siwat i dzisaj. perosnel nic nie zaobserwowal! co wg mnie jest skandalem. przeciez to ich praca. po to tam sa. sprawe zglosilamdalej. w Norwegii jest duzy nacisk, by obserwowac tego typu syt. bo dzieci zyja pod bardzo duza presja psychiczna w szkole - mobbing w szkole ze str. kolegow. straszne to
a Jas bedzie z tym chlopcem do klasy chodzil, weic wg nas jest to duzy problem.
spr. przedstawialmw duzym streszczeniu. jest dosc zawila i skomplikowana i aby przedstawic wam caloksztalt sytuacji musialybysmy sie na kawe umowic, bo tak na forum, to ciezko.
w kazdym razie przykro mi sie bardzo zrobilo. maly tak sie cieszyl biegnac do stolika na sniadanie i potem ten kolga zaczal sie smiac i zabronil mu usiasc
mnie dzis strasznie ale to strasnzie boli w krzyzu i spojenei lonowe. nei wiem co jest grane. jak tak jutro bedzie, to do pracy nei ide. w pon. umowie sie wczesniej do lek. po zwolnienie.
Justta to za dwa tyg. bedziesz tulila swoj skarb
Malenq, justta lubią tę wiadomość
-
No to faktycznie Beszka personel się nie spisał
może spróbuj jeszcze raz pogadać, albo z dyrektorką jeśli personel nie kuma... a dziecko no jak to dziecko, powie wszystko co mu ślina na język przyniesie i faktycznie to nie jego wina... albo przenieść malucha w ostateczności, ale to też nie najlepsze rozwiązanie.
-
Ja tam tylko, od momentu gdy Leosia zmusili do siedzenia w krzeselku dla niemowlat, bo opiekunka sprzatala biuro, rozmaiwam tylkoz dyrektorka.
Problem w tym, ze w Norwegii nie da sie ot tak sobie przeniesc do innego przedszkola
od sytuacji z Leo czekamy w kolejce do innego przedszkola....Jan od sierpnia zaczyna szkole, ale Leo chcialabym przeniesc. wybrane przez nas przedszkole jest mala - tylko 17 dzieci oraz dzieci sa caly dzien (od snaidania) na dworzu. to duzy plus dla nas. nasze obecne przedszkole tez jest super pod wzgl. wycieczek itp., np. dzieciaki ciagle w gory chodza an spacer, wspinaja sie, kajakami i lodkami plywaja. w okresie polowow lowia ryby i kraby itp. bardzo aktywnie, ale personel do dupy.
maz w styczniu w domu jest, wiec maluchy beda w kratke chodzily - tylko w te dni kiedy bedzie sie dzialo cos fajnego
(w weekend dostajemy tygodniowy plan) a w lutym ja bede na zwolnieniu na 50% wiec krtokie dni beda mieli. od marca zaczynam macierzynski (dokladnie od 12.03) to Leo bedzie chodzil w kratke no a jan juz musi chodzic pilnie, bo program przygotowujacy do szkoly zaczynaja.
musze te pilki z lidla wygooglowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:29
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH