WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja wrocilam od mojego gin okazalo sie ze mam cukrzyce ciazowa:( jestem zalamana. Dostalam skierowanie do poradni. Pani w poradni powiedziala mi ze nie mam cukrzycy ze mam lekko podniesiony wynik. A jak czytalam to okazuje sie ze ten wynik wskazuje ze moge miec cukrzycy(stan przedcukrzycowy). Juz sama nie wiem co mam o tym myslec. Jestem umowiona w tej poradni wiec wtedy wszystkiego sie dowiem. Ale jak narazie to jestem zalamana :(

A jak możesz to napisz jaki miałaś wynik. Bo ja dziś odebrałam swoje i nie wiem jak je interpretowac.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwoch godzinach mialam wynik 144

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 128 i nie wiem czy się martwić :-/

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwoch godzinach powinno wynosic do 140. Wtedy jest prawidlowy. Wiec masz prawidlowy wynik

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4
    Ja tez mogę wstać na wc i prysznic plus na chwilę rozprostować nogi czy ewentualnie zrobić herbatę.Posiłki też mi donoszą. Ja mieszkam w mieszkaniu, więc póki nie wychodzę na dwór to schody nie są problemem. Ale nie wiedziałam, że są najgorsze na szyjkę. Pessara nie mam na razie założonego. Lekarka twierdzi że na krążek to jeszcze szyjka za długa, a ze względu na miękkość nawet z krążkiem musialabym leżeć. To dobrze że już niedługo będziesz mogła trochę kości prostować.Dużo zdrówka!

Kate4 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr – Tak, tak kilka dni temu wróciłam – pisałam o tym.
    Antybiotyk zadziałał, gorączka spadła, wyniki się poprawiły. Skurcze jeszcze lekkie zostały, ale jest o wiele lepiej niż było. Mam prowadzić oszczędny tryb życia i mam nadzieje, że będzie dobrze.
    Za tydzień wizyta kontrolna – już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć małą.

Pisałam o praniu kołderki, bo nie ukrywam, że trochę się wystaraszylam tymi pobytami w szpitalu i gdybym miała znowu wylądować, to wole mieć już zorganizowaną wyprawkę i przygotowane rzeczy – na tyle ile się da oczywiście.
    Co do tej kołderki to chyba jednak zdecyduje się ją wyprac.. Mam jakąś obsesję, że bakterie itp i wszystko piore :D

Emilka24 – nie martw się, ja też mam lekko podwyższony poziom cukru.
    Trzeba tylko trochę ograniczyć słodycze, nie jest źle!

Dziewczyny, powiedzcie czy będziecie wykonywać III badanie prenatalne w 30tc?
    Mi lekarz nic nie wspominał.

emilka24, Madzisek lubią tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja
    To super że jest lepiej i jesteś już w domu! Dużo zdrowia. Musiałam przegapić Twój post o powrocie. Mam nadzieję że może za jakiś czas lekarz pozwoli mi na oszczędny tryb życia zobaczymy.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Ja mam 128 i nie wiem czy się martwić :-/
    Ja mialam 137 po 2h i w srode gin powiedzial ze teraz normy sa inne, wyzsze, nie pamietam ale chyba 160. W kazdym badz razie na moj wynik powiedzial ze jest prawidlowy i nie ma powodow do zmartwien. Tym bardziej ze glukoze na czczo mam idealna.

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jaki masz wynik jesli mozna wiedziec?

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Alicja a jaki masz wynik jesli mozna wiedziec?

Ja mam w innych jednostkach gdzie norma jest do 7,8, a ja mam 7,9 - czyli też tylko lekko przekroczone.

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. No zobaczymy co mi powie pani diabetolog. Ale nie ukrywam ze sie troche denerwuje.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Kate4
    Ja tez mogę wstać na wc i prysznic plus na chwilę rozprostować nogi czy ewentualnie zrobić herbatę.Posiłki też mi donoszą. Ja mieszkam w mieszkaniu, więc póki nie wychodzę na dwór to schody nie są problemem. Ale nie wiedziałam, że są najgorsze na szyjkę. Pessara nie mam na razie założonego. Lekarka twierdzi że na krążek to jeszcze szyjka za długa, a ze względu na miękkość nawet z krążkiem musialabym leżeć. To dobrze że już niedługo będziesz mogła trochę kości prostować.Dużo zdrówka!
    Może skonsultuj to z innym lekarzem bo coś mi się nie wydaje żeby miękka szyjka była aż tak niebezpieczna! W szpitalu leżała że mną dziewczyna która od 26tc miała już rozwarcie a i tak jej pessera założyli i dzięki temu wytrzymała do 34 TC;)
    Tobie też duzo zdrowia;)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Hej ;)
    A co myślicie o monitorach oddechu? Będziecie kupować?

My dzisiaj własnie odebralismy...kupilismy na allegro...mysle ze spelni swój obowiazek:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:54

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Dziewczyny, powiedzcie czy będziecie wykonywać III badanie prenatalne w 30tc?
    Mi lekarz nic nie wspominał.

Tak, ja będę mieć je robione na następnej wizycie, czyli 23 września :-)
    Sam lekarz o nim wspomniał. Nawet nie wiedziałam, że to już czas na te badanie.

A kołderki nie dość, że wyprałam to jeszcze na dodatek wyprasowałam i już pod przykryciem czekają sobie w szafie :-) Na pewno żadne roztocza nie przeżyły :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:28

alicja_ lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    My dzisiaj własnie odebralismy...kupilismy na allegro...mysle ze spelni swój obowiazek:)
    O a jakiej firmy? Dużo daliscie? A używany nie jest zniszczony? Może to jest pomysl;)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja
    Chyba ogólnie jest zalecenie ministra zdrowia żeby w każdym trymestrze robić usg,więc może lekarz jeszcze Cię skieruje.
    Kate
    Może jeszcze się przejdę do innego lekarza, choć ten mój obecny cieszy się raczej dobrą opinią i jest juz wypróbowany. Z tego co zrozumiałam to jestem w takim stanie tuż przed założeniem pessara, pewnie gdybym miała rozwarcie to leżałabym w szpitalu, a nie w domu. Więc sytuacja poważna a nie niebezpieczna tak sobie tłumacze przynajmniej. Poczekam do następnej wizyty i najwyżej pójdę jeszcze na konsultację gdzieś indziej.

tb73hdge49irrilb.png
  • kaatka Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Chciałam zapytać kobietki które nie są w związkach małżeńskich i chcą aby ich dziecko miało nazwisko ojca od razu po porodzie, wiecie coś na ten temat że trzeba załatwiać jakiś papierek przed porodem? Podobno jak się tego nie załatwi przed, to dziecko dostaje nazwisko matki w szpitalu, o co w tym chodzi i gdzie to sie załatwia, wie któraś? Już myślałam ze moge spokojnie czekać do porodu, ale w tym kraju ciagle trzeba o coś sie prosić :/
    Przed porodem idziecie do USC i oświadczacie, że X jest ojcem i że dziecko ma nosić takie a takie nazwisko. Do szpitala zabieracie kartkę z USC i nie dość, że dziecko ma od razu właściwe nazwisko, to szpital przesyła wszystko do USC i ojciec może sam odebrać akt urodzenia (w przeciwnym razie musi być matka). Przerobiłam osobiście :)

Poz!omka., Evka lubią tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po długim czasie. Jeszcze nie nadrobiłam waszych wpisów :-( tak się rozpisałyście przez te parę dni. U nas remont na finiszu.
    Byłam z rana na pobraniu krwi bo podejrzewam cholestazę, a wizyta ósmego.
    Evka wrote:
    Mieszko, Mieszko mój koleżko :) Tak mi się przypomnieli T-Raperzy znad Wisły :) Bardzo mi się podoba to imię.

Moja siostra swego czasu to podśpiewywała. Mi się podoba to imię. Swojemu małżowi szepczę od czasu do czasu na zmianę z Gniewko. Ale on nie chce słuchać.

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ