X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, pocieszyłaś mnie trochę tymi dwoma dniami ze skurczami przepowiadającymi bo u mnie cisza jak makiem zasiał... a jak czytam, że niektóre trzymają takie skurcze nawet i miesiąc to myślę, że chyba w tym roku nie urodzę :P

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa bo ze skurczami przepowiadającymi jest różnie, ja je mam od piątego miesiąca, ale w 9 miesiącu zauważyłam, że zaczęły się robić troche dłuższe niż wcześniej, i jak lola napisała, spodziewam się, że te już przed porodem będą całkiem długie;

super lola, że nam to szczególowo opisalaś, ja dzięki waszym doświadczeniom czuję się pewniej, szybciej może uda mi się zaobserwować, że to już ;D

kanapa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa w tym sklepie na pewno nie trafisz na zadne podroby! Gwarantuje!

Falujemy falujemy! Co do skurczy przepowiadajacych to ja juz je mam chyba z 2 tygodnie! Teraz sa mocniejsze i z takim
    uczuciem troche parcia na pecherz i odbyt... Ale to wciaz nie to... I chociaz kwalifikuja to do wczesnego etapu porodu kiedy szyjka rozwiera sie od 0-3 cm to mozna tak i tydzien chodzic :)

A falowanie dobra rzecz - uspokaja i relaksuje!

Lola wiem ze nie ma innej drogi, ja troche spanikowalam nie wiem czemu...
    Jak sie juz zacznie na dobre Boze prosze daj mi sile!

Ide spac, te skurcze mecza troche mam nadz ze zasne...

kanapa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam do rozpakowanych mam: byłyście spuchnięte w czasie ciąży? a jeśli tak to zeszła ta opuchlizna po porodzie?
    Mi puchnie wszystko :/ na stopy praktycznie zakładam wyłącznie conversy i trochę się martwię czy to mi nie zostanie bo przeraża mnie wizja wymiany wszystkich butów- a mam ich trochę :/

Kitty, właśnie przeglądam ofertę i mają naprawdę przyzwoite ceny, muszę jeszcze zdecydować się na konkretny zapach. Mam paski popsikane z douglasa ale jak dla mnie to teraz wszystkie pachną identycznie :P

Julianna, u mnie jednym objawem był ślad śluzu na papierze takiego jak kurze białko, dwa razy, w zeszłym tygodniu :/ i nic więcej. Ech... falujemy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 23:31

kittykate lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola świetny opis. Wolę to nasze forum od mojego nieczułego gina. Pytał mnie ostatnio czy mam skurcze, ja że nie wiem. A on na to - Jakby pani miała to by pani wiedziała.

Aaa... tylko, że mi właśnie twardnieje brzuch tak od góry i to z forum muszę sie dowiadywać, ze to skurcze! Grrr...

Czekanie i pełnia wpływają na mnie drażniąco! Czas zacząć falować :D

kittykate, HANA lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja w ciaży niby opuchlizny nie miałam, ale nogi w buty mi nie wchodzily. Ostatecznie musiałam kupić te emu i były super wygodne do szpitala i na ostatnie wizyty u gina. Jeśli chodzi o opuchlizne po porodzie to ja nie wiem czy u mnie w rodzinie tak jest czy to zawsze ale ja miałam nogi opuchnięte. Woda z organizmu wychodzi. Może też kwestia tego jaki poród i pozycja była. Dużo krwi tez straciłam i co dziwne jestem bardzo mocno odwodniona ale nogi w klapki mi ciężko wchodzą. Zanim jednak już się nastawisz ze spuchniesz poczekaj co reszta napisze bo co osoba to opinia :)

kanapa lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z lozka... Nikt nie urodzil?
    W nocy meczyly mnie skurcze, wzielam nospe ale srednio pomogla no moze na chwile, jednak nic konkretnego sie nie dzialo grrr
    Dalej tak samo, moje bobo chyba polubilo falowanie :)
    Ja nie puchne jak na razie w ogole i wchodze we wszystkie buty aczkolwiek teraz tylko emu wlasnie bo sa mega wygodne i cieple
    i do szpitala tez sie sprawdzily:) mysle tez ze jesli ktos nie mial cala ciaze takich problemow nie spuchl tez na koncowce, nie ma problemow z krazeniem, wysokim cisnieniem czy cukrzyca w ciazy to niekoniecznie musi sie martwic :)

Co taka cisza? Miala rodzic jedna po drugiej...

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego cisza bo rodzą pewnie :-)

Ania jak karmienie? Napisz czy mała dalej spada z wagi czy może już się zatrzymała albo może nawet przybrała jak mój.

Ja Wojtusia pochwaliłam że taki spokojny i dał mamie w nocy popalić cały czas krzyczał że. Chce jeść potem zbadał za dużo, ulegał, dostawał czkawkę wiec znów szukał cyca i tak w kółko, teraz smacznie śpi a mnie boli głowa, eh naszczęście dziś do domu.

Ja swoją drogą mam chyba nawał mleka bo mały tak,naprawdę zjada z jednej piersi i już mu się ulewa, boli mnie ta moja mleczarnia jak cholera sutki obolałe no ale cóż trzeba przez to przejść naszczęście wiem że za tydzień dwa to minie u karmienie to będzie czysta przyjemność.

Rodzimy dziewczyny rodzimy,aby jak najwięcej Nas przy wigilijnym stole w domu siedziała patrząc i marząc o zjedzeniu kapusty z grochem ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa, schodzi :) Wczoraj z ciekawości weszłam na wagę -11 kg. Ważę mniej niż przed ciążą :P

Ita, aniar, Daisy, kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwupak.

Ustawiam w telefonie opcje automatycznego odrzucania połączeń. Po tym jak koleżanka dzwoniła do mnie wczoraj po 21 uznałam, że zasługuję na spokój.

Albo pół nocy bolał mnie żołądek albo pojawiły się skurcze. Jak tylko się ogarnę jadę na ktg (a taaaak mi sie nie chce wychodzić spod kołderki)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna, u mnie też chyba nawał. Zastanawiam się, czy nie ściągnąć laktatorem. Mój mał smok ciągnie sporo, a z piersi i tak leci.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie rodzi??? Ja zgnilak ide na wizyte ;) Zero skurczy, zero twardnienia, zero jedno wielkie. Dobije do roku w ciazy?;)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam laktator ale poczekam do jutra jak się nie unormuje to kupię.

relge6yd7jws6b5o.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana bądźmy dobrej myśli. :) W ciągu paru dni dołączymy do rozmów o kp itp.
    Czy lekarz zalecał ci robienie ktg? Od kiedy i jak często?

Bo mój dał mi w zeszły czwartek skierowanie, ale jak zapytałam kiedy mam isc to powiedział że przed następną wizytą (tj. w ciągu tyg, do następnego czw)

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna nawału nie mam ale wydaje mi się ze jest więcej pokarmu. Za to sutki mam tak obolałe ze zagryzam zęby jak się przysysa. Ja jeszcze daje dwie piersi bo wtedy zasypia, ale dzisiaj noc u nas tez koszmarna. Wstawala co chwile i co godzinę się karmilismy. Ja juz jej naprawdę nie mam teraz co dać bo obydwa puste.
    Co do wagi niestety nie wiem. Wczoraj nie wazyli, a dzisiaj czekamy na obchod i liczę ze wyjdziemy. W domu laktatorem popracuje i może się sutki trochę zagoja a i pokarm pokaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 09:09

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez melduje dwupak jeszcze.

Najbardziej z tego wszystkiego obawiam sie tego karmienia piersia. Przypominam sobie jak te sutki bola i krwawia ale powiedzialam sobie ze teraz to na bank musi sie udac. Zrobie wszystko i mam nadzieje ze nie polegne

Aniar czekam na opis porodu :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zaciskam zęby bo boli ale to minie i naszczęście ten ból też bardzo szybko się zapominaa ;-)

No ja też mam nadzieje że dzisiaj wyjdziemy bo od tego łóżka już mnie wszystko boli szczególnie że. Mały w nocy śpi ze mną wiec ja do dyspozycji mam 1/3 łóżka ;-)

relge6yd7jws6b5o.png

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny ale zazdroszcze wiekszoscirozpakowanych kobitek ja niby z usg mialam termin na pocz grudnia a tu dupa skurcze sa sa i przechodza jak nie urodze do czwartku to mam sie stawic w sxpitalu porazka jyz kiedys bylam na przedporodowce zadna rewelacja sluchanie krzykow innych kobiet a tak liczylam ze w 1 tyg dzidzius bedzie juz ze mna

maria.sm
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze tez sa sa i mijaja i nic.. Ktg w czwartek.
    Jeszcze gnije w lozku...
    Ita, Hana do roboty!!!

HANA lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj zaczął czop śluzowy odchodzić. Wczoraj było mało ale dziś też rano trochę go było ale jest zupełnie przezroczysty...

Martwię się czy to nie za wcześnie.

Trzymam kciuki za rodzące!!!

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ