X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu zapowiedzialam, ze musi nauczyc sie malowac paznokcie od nog... :)

Qrczak, Ewka89 lubią tę wiadomość

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mojemu zapowiedzialam, ze musi nauczyc sie malowac paznokcie od nog... :)

kurcze o tym zapomniałam, ale ktoś będzie musial to robic :)

kaarolaa, Qrczak, Doris-83 lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że mój brzuch tak od miesiąca jest cały czas taki sam. Szybko mnie wywaliło ale teraz cisza spokój.

Lola, dzięki za podpowiedź z takim samym ubraniem.
    Fryzurka extra, zawsze to jakaś zmiana. Od ujrzenia Twojej fotki mam teraz cały czas w głowie zakup czarnej farby. Mąż też chyba woli mnie w czarnych.

Co do ogórkowej, ja właśnie podgryzłam ogórka ze słoika małosolnego. Rewelacjaaaa.

Z malowaniem paznokci u stóp nie myślałam wcześniej, ale teraz tak się przymierzyłam i odkryłam, że z dużym brzuchem może być ciężko. Nie przeżyję bez pomalowanych paznokci!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 15:34

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze dluuugo bez wc, 2 po wc :P

http://wrzucaj.net/images/2014/07/10/Desktop.jpg

kaarolaa, Qrczak, lolaliciouse, Bursztynka, Niespodzianek:), Marimiko, Paula84, Doris-83, HANA, Bogusiar80, Martynaaa, Bajka, eforts, Kinga.k, Ita, Kulka41 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znow sie gotuje, popoludnia sa najgorsze jak juz mi slonce na balkon swieci...okna wszystkie otworzylam, juz na majtach i samej bluzeczce chodze, nawet stanik poszedł w kąt i nie moge wyrobic....wykoncze sie...jak moja siostra w te upały w 6,7 miesiacu wytrzymywala to ja nie wiem...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Qrczak, nie stresuj się. Otwórz zdjęcie z krówką :) No i my wszystkie jeszcze przed tym testem więc zaraz wszystkie się postresujemy. A tego chyba nie chcesz? ;) Wydaje mi się że będziesz powtarzała test z chyba większą dawką.
    Masz rację, nie ma co się stresować, bo się Maluchowi udzieli ;) No i absolutnie nie miałam zamiaru was straszyć. Mam nadzieję, że to tylko u mnie taki przypadek.
    Już mi pani pielęgniarka zastrzegła, że na bak będzie powtórka z 75g glukozy. Tylko gin musi dać w poniedziałek skierowanie. Jeśli będzie trzeba, to pójdę do dietetyka. Może to u mnie jakieś obciążenie genetyczne. Obie moje babcie chorują na cukrzycę, ciocia tez i nawet zastrzyki z insuliny brała no i mamie mojej też grozi. Więc chyba jestem w grupie ryzyka.

Bursztynka wrote:
    Wrzucę wam zdjęcie tej mojej kreski na brzuchu, tylko nie śmiejcie się z asymetryczności :P Mąż się śmieje, mówi że krecha z pępkiem jest do kompletu z moim odstającym uszkiem i oczkiem minimalnie mniej otwierającym się od drugiego.
    Bursztynka ja też mam oczy nierówne :P Także sama nie jesteś ;) U mnie lewe bardziej się "otwiera". Jak znajdę jakieś odpowiednie zdjęcie to wrzucę.
    A krecha już bardzo widoczna :) U mnie na razie tylko do pępka jest. Powyżej jeszcze brak. Brzuszek słodki i wystaje za biust, więc jest już git :)

Furia wrote:
    Haha dobrze ze sama z reflektorami nie jestem :D
    Furia nie jesteś, nie jesteś ;) U mnie też reflektory. Zawsze duuuże były i bardzo ich przez to nie lubiłam, ale teraz to już w ogóle masakra! A co będzie jak się pokarm pojawi?

Lola bijesz rekordy! Trzeba było zakłady zrobić, która ma największy brzuch. Pewnie byś wygrała fortunę :P Ale za to nikt nie może mieć wątpliwości, że to ciąża :) Suuuper brzuchol :)

lolaliciouse, Bursztynka lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu jestem głodna :( o 14 jadłam obiad! pomidorówka- chyba ją wysikałam :P

Furia też masz co głaskac i gdzie gadac :)

Furia lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, jaka różnica :D spora

Furia lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak- dzięki :)

Piszecie o paznokciach u nóg-ja mam taki sposób- siadam przy stole po turecku,i jedną noę kładę na blat:D W ten sposób spkojnie daję/dam radę :)

Ewka89, Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dziękuje Ci za odpowiedź:)

Bajka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, żeby nie było, że kłamałam :P :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 21:14

Bursztynka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia różnica jest spora

Furia lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze obiad z wczoraj - lasagne :D a jutro będzie ogórkowa! ogórasy kupiłam już wczoraj :D mniamniamniaminiamam :D

Ja jutro ide na wieczór panieński - jedna jedyna z niepijących :D Ale się wylaszczę tak, że hoho :D znajoma mi taką kieckę pożyczyła, że nigdy tak krótkiej nie miałam :D haha! a zaraz jadę do sexshopu kupić prezent :P ciężarówka z sexshopie :D

kaarolaa, HANA, Bogusiar80, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twarzy - to każdy ma niesymetryczną - bo jakby była symetryczna wyglądalibyśmy dziwnie :P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko sama robiłas lasange ? u mnie wiecznie ten płat makaronu na dole jest twardy, wiec wole od czasu do czasu zjesc u męża w pracy :P
    Ty tam w tym sexshopie o mężu pomyśl, nie wiem co Wam sie wyświetliło w codziennych poradach, ale u mnie było cos o randkach z mężem i szalonych nocach na mieście- takie by były szalone że moje zaspane zwloki targałby do domu na plecach krótko po północy :P

kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha u mnie to samo :D

a lasagne - polecam przepis :D http://www.wielkiezarcie.com/recipe17292.html

poł godziny i ląduje w piekarniku na 20 minut i am am :D

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka na dol ja zawsze daje troche sosu z mieskiem i makaron na dole również miękki :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala, widzę, że galeria brzucholi się uaktywnia. Ja właśnie dostałam wyniki.
    Hemoglobina 10.8? czy jest czym się martwić?? Któraś z Was tez ma podobnie?

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno nie próbowałam, bo sie zraziłam, ale chyba sie skusze... :)
    lekarz Nam wczoraj powiedział, że w temacie seksualnym nie ma zadnych przeciwskazan, a mój mąż na to jak na lato, bo od mojego osttniego plamienia został delikatnie mówiąc odsunięty od cyca:P
    powrociło wam juz libido?

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma jest od 11 wiec nie masz sie czym martwic, moze słabszy dzien miałas...
    u mnie płytki troche spadają w maju 177 a dwa dni temu 157....

4dbc34fc83.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ