X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    właśnie zapomniałam o Tobie kate w poprzednim poście :D

jak tam z tym gruczołem i po wizycie? miałaś ten zabieg czy dopiero się zapisałaś? jak to wygląda? czy po zabiegu problem już nie wróci?

Nic mi nie zrobią w ciazy z tym nie zaryzykują uśpienia...
    Dostałam antybiotyk w sprayu neomycinum do miejscowego stosowania oraz rywanolem mam okładać. Na razie lekarz stwierdził ze tam jest ok i powiedział ze do porodu powinnam wytrzymać a potem gruczoł do całkowitego wyluszczenia.

Moze to i lepiej bałam sie trochę tego usypiania... W ciazy
    Oby było ok jeszcze 2 miechy!

Kate

np55zzc.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko a gdzie kupowałas materiały do kocyków? Są śliczne. Może polecisz jakiegoś sprzedawcę w internecie. A dawałas jakieś wypełnienie do środka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:09

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tomibeti.blogspot.com/2014/10/okruszek.html

jesli macie ochote przeczytajcie, ja sie bardzo wzruszylam :) siostra forumowiczki poswiecila troszke swojego czasu i talentu i napisala co nie co o moim Okruszku, piekne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:19

Marimiko, Paulina85, natasza82, eforts, Bogusiar80, LadyMK lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu kupiłam minky:

http://allegro.pl/oryginalny-minky-1mb-mega-promocja-270-kolory-i4619528263.html

Tu bawełnę:

http://allegro.pl/tkanina-bawelna-sowy-misie-autka-malpki-okazja-1mb-i4595110247.html

A tu wkład (ocieplacz):

http://allegro.pl/wklad-do-kolder-wloknina-silikonowa-200g-m2-owata-i4589172892.html

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - pięknie napisane ;) też się wzruszyłam....nasz piękny Marcelek :*

kaarolaa lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam i obejrzałam. Niesamowicie wzruszające. Takie kruszynki się rodzą i walczą mocniej niż nie jeden dorosły. Dzięki takim sytuacjom doceniamy ludzkie życie.

• julianna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    poka poka :D
    nie ma obecnie fotki ale postaram się jakoś w weekend przesłać

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poryczałam się, a filmik mnie rozwalił na kawałeczki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę talentów krawieckich ;D, muszę z moją mamą pogadać czy jej maszyna dałaby radę coś takiego zdzialać

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, ja mam inny model z lidla maszyny do szycia, ale polecam! Już z 4 lata mam i wciąż na niej szyję :)

Marimiko lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    http://tomibeti.blogspot.com/2014/10/okruszek.html

jesli macie ochote przeczytajcie, ja sie bardzo wzruszylam :) siostra forumowiczki poswiecila troszke swojego czasu i talentu i napisala co nie co o moim Okruszku, piekne

Popłakałam sie.... Dzielny ten nasz grudniowy Okruszek :*

Coraz silniejszy!!!!!

Klif, kaarolaa lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem słabą 'artystka'. Nie ma szans na to, żebym cos pieknego uszyla. Kiedys cos chcialam zrobic z szydelka jak i na deutach, wiadomo zakonczylo sie fiaskiem. :)

zuza - ale laski rosna jak na drozdzach. podziwiam Cie kochana :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko dziękuję za namiary.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko kocyki piękne:) i wlasnie wpadłam na genialny pomysł, moha tesciowa ma znajomoa krawcowa ti moze i ja sobie zakupue materiały a ona mi uszyje:)))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja na maszynie nie dalabym rady. Ale szydelkiem i drutami potrafie zrobic sweterki, szaliki, serwetki na lawe :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje... Mocno trzymam za Was wszystkie kciuki żeby dzieciuchy wytrzymały do grudnia!!

Karola, poryczałam się jak czytałam ten wpis na blogu i oglądałam film- strasznie wzruszający... Cieszę się niezmiernie, że Marceli tak szybko przybiera :) gołym okiem widać różnicę!

Mam pytanie- macie jakieś sposoby na katar? Bo i mnie przeziębienie dopadło :/ używam wody morskiej i kropli prenalen ale cały czas mi się nos zatyka :(

Co do kocyków to jakie wymiary kupujecie/szyjecie? Bo chciałabym zamówić 75x100 i zastanawiam się czy nie za mały.
    Zaglądałam na stronę apteki gemini i ceny mają naprawdę baaardzo atrakcyjne! Kupujecie np zestawy butelek, jakieś sterylizatory czy podgrzewacze?Cały czas się waham bo chciałabym karmić piersią i nie wiem czy mi się to przyda.
    I co kupowałyście z artykułów kosmetycznych/higienicznych dla dziecka?

Łóżeczko już przyszło :D ale poczeka na rozpakowanie jak komoda będzie bo nie pomieszczę się z tym wszystkim w sypialni ;)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ladne kocyki :D
    Kasiakuzniki ogolnie jest ok. Ciezko mi sie tylko buty zaklada. Teraz mam 17 kg. A w pierwszej czulam sie gorzej, bo startowalam z waga 64 a do porodu 97 kg. Czyli 33. Wtedy bylo gorzej, bo rodzilam 19 pazdziernika. A chodzic do pracy skonczylam 30 wrzesnia :) musialam dojezdzac 20 km busikiem. I jak wychodzilam o 7-30 rano to w domu ladowalam najczesciej po 18-30. I duzo slodkiego kilogramami jadlam nie tak jak teraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:24

Furia, goto4, julianna, kittykate lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa u mnie nie będzie sterylizatora ani podgrzewacza. Butelki z canpol babies. Jak przy małym. Nakładki silikonowe na piersi canpol babies, żeby dzidzia nie miała problemu ze złapaniem cycka. A odciągacz pokarmu sanity lux. To taka gruszka ze szklanym pojemniczkiem.
    A mleko wlewane do butelki, wstawione do kubka i zalewane wrzątkiem, żeby się podgrzało. Synek miał swój czajnik w którym gotowałam jemu wodę na mleko. Używałam żywiec zdrój i pewnie teraz też tak będzie.

kanapa lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa jeżeli chodzi o moje zdanie nie kupuj w ogóle butelek, jak chcesz karmić piersią i się uda to nie będziesz ich używać. Do tego na pewno dostaniesz jakąś na wyjście ze szpitala. A jak masz potrzebę to kup jedna nie zestaw. W szpitalach jak przychodzi potrzeba dokarmiania to teraz najczęściej mają takie jednorazowe gotowce.

aga.just, kanapa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ