X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nic nie dają na wyjście. A jak chce się dać mm. To położne przygotowują w takich szklanych butelkach małych jak po lekach ze smoczkiem lateksowym.
    Karolaa ładnie napisane :) Filmik to ten, który wstawiłam Tobie na fb w profilu :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Maleczka Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki:)

Postanowiłam w końcu do Was dołączyć, najpierw oczywiście stronka różowa, a potem niemal od samego początku podczytuję Was po tej stronie mocy:) Ja mam termin na 14 grudnia. W pierwszej ciąży mieliśmy niestety pecha, w styczniu tego roku trafiłam na dwa tygodnie do szpitala i nasza ciąża okazała się być pozamaciczną. A gdy już byłam umówiona na badanie drożności jajowodów....niespodzianka, dwa dni przed okazało się, że jest kolejna ciąża:) Jak na razie problemów brak, czuję się jakbym wogóle nie była w ciąży:)...jak na razie.
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie. Dwa tygodnie temu przeprowadziliśmy się 350 km od domu rodzinnego i muszę przyznać, że kompletnie nie mogę się odnalezć:( Mąż w pracy, a ja na L4 i ani jednej znajomej twarzy dookoła...pocieszam się, że może po porodzie nie będe miała czasu na myślenie i tęsknotę.
    A i spodziewamy się córeczki:)

aga.just, Marimiko, zokeia, julianna, carola93 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg8hesuicn.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Maleczka :) to w jakich okolicach teraz mieszkasz? Dziewczyny orientujecie się co z grudniowa klątwa jajeczna? Chyba już odczarowana :)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleczka witaj :) gratulacje córeńki :)
    Super, że nie masz prblemów ciążowych, bo jak pewnie doczytałaś ostatnio pachnie tu szpitalem...
    Co do nieznajomych twarzy, to jak wyjdziesz z wózkiem na spacerek to pewnie zapoznasz sobie jakieś nowe mamuśki i będzie raźniej... a jakie rejony zamieszkujesz?

Karola- pięknie napisane o Marcelku:) jak miło widziec,że nie tylko Nam jego los nie jest obojętny i że daje tyle siły ludziom dookoła:) dzielny
    Nasz Superbohater :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Maleczka Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że na razie temat szpitala mnie omija. Wiadomo, że nie jestem już tak sprawna jak wcześniej, szybciej się męczę, mam większego lenia itd:) Na wadze 80 kg, ale zaczynałam z 75,5 więc niewiele przybyło, ale i do najlżejszych nie należę;)
    Teraz mieszkamy w Gdyni. Znalazłam już nowego lekarza, wizyta 9 pazdziernika, a co do szpitala to pojęcia nie mam gdzie co i jak.

Ewka89 mam nadzieję, że tak będzie:) Niestety cała rodzinka i przyjaciele zostali na starych śmieciach, ale muszę jakoś się trzymać, najważniejsze, że z małą wszystko oki.

Karola, śledzę Wasze losy i mocno Wam kibicuję. Marcelek jest takim slicznym maleństwem:) Trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej razem byli w domku.

f2w3rjjg8hesuicn.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Maleczka:)
    kanapa odn butelki popieram eforts, jak będziesz karmiła piersią to wystarczy Ci jedna mała buteleczka spokojnie na dobre pół roku tylko w razie podania jakiejś herbatki czy wody chociaż przy karmieniu piersią nie jest to konieczne. A później w każdej chwili możesz dokupić sobie większą butelkę. Z kosmetyków dla malucha zamawiałam tylko oilan baby emulskę do kąpieli i balsam bo mam wypróbowane te kosmetyki przy Kacperku i nigdy nie miałam żadnych problemów z odparzoną czy suchą skórą. Później zamawial oilatum bo jest dwa razy tańszy a praktycznie to samo. Do tego kupuje krem do buzi na zimne dni i linomag zielony do pupki i tyle:) Odnośnie podgrzewacza i sterylizatora moim zdaniem nie są to rzeczy niezbędne. Nie miałam ich za pierwszym razem i teraz też nie zamioerzam kupować.
    a tak w ogóle to mam już 29tc zaczęty, za tydzień stuknie 30:)) a później już z górki mam nadzieje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:15

kanapa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa ja mam 30, wlasnie zauważyłam :P ja sie zastanawiałam nad podgrzewaczem....bo w sumie jesli mleka nie bede w cyckach miała to jak ja to mleko dla malucha podgrzeje żeby nie postawił całej chaty na nogi w nocy swoim płaczem? w mikrofali?

4dbc34fc83.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my po szkole rodzenia wczoraj, zajęcia extra, tylko tak na nas podziałały, że całą noc mężowi śnił się mój poród, a mi karmienie piersią :D
    Nasz pokoik już coraz lepiej wygląda. Może skończony będzie do weekendu i wstawimy mebelki.
    6613f5e2e1e1c609med.jpg
    7bdbb3c64b9580d6med.jpg
    909bae72410c8087med.jpg

Bogusiar80, kanapa, Marimiko, julianna lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts jakie wybrałaś materiały? Bo ja nadal dumam i dumam nad tym :P

kanapa 75x100 jest wielgachny. Sama zastanawiałam się nad większym rozmiarem, ale wzięłam właśnie ten 75x100 i głupotę bym zrobiła jakbym wzięła większy.
    Przy córce kupiła i steryzlizator, i milion butelek, i podgrzewacz i nie przydało mi się nic, a nic :P

Ewka89 jak będziesz kp to będziesz miała melko w cyckach :P po prostu trzeba dostawiać, dostawiać i jeszcze raz dostawiać malucha do piersi. Mleko produkuje się podczas ssania.

U nas maluch w poniedziałek ważył 1,5 kg i nadal główką w górze. A ja panicznie boję się cesarki :(

kanapa lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wszystkiego najlepszego dla Okruszka. Dziś ma miesiąc :)

Przeczytała i obejrzałam film i naprawdę ryczałam jak bóbr.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Milcia :)

tak moj Okruszek dzisiaj konczy miesiac :) jak to zlecialo...mimo tego, ze jestem w szpitalu ostatnie dni bardzo szybko mi mijaja...a dzisiaj chyba z okazji ukonczenia miesiaca maly bedzie mial badanie wzroku i jeszcze podana krew, no i wrocil wczoraj o 22 pod CPAP bo sie za mocno meczyl, mial duzo bezdechow, a przez to nie dotlenia sie mozg i wiadomo czym to grozi. juz mialam ochote sama zglosic lekarzom, zeby go podlaczyli pod CPAP, na szczescie polozna sie domysliła i zglosila to lekarzowi...teraz sobie troszke odpocznie i za jakis czas znow wroci do samodzielnego oddechu...na wadze dalej 760 gram...ale jutro napewno przybierze :)

Bogusiar80, Marimiko, Eve lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką kupiłyście pościel? Chodzi mi o kołderkę, wypełnienie.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po synku
    Obszycie bawełna, poliester;
    wypełnienie włóknina atestowana 100% poliester. Tak mam na metce napisane
    www.gluck.pl a kupowałam 6 lat temu w smyku czy jakimś takim sklepie

• kanapa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za rady :) kupię w takim razie jedną małą butelkę w razie czego- ale znów dylemat: avent czy tt?
    Kocyki chyba kupię dwa, jeden cienki, drugi z wypełnieniem
    http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100-nowe-wzory-4-pory-roku-i4643492129.html

i chyba pościel też zamówię u tego sprzedawcy (jakiś czas temu któraś z Was podsyłała linka do tego sprzedawcy), wezmę od razu z kołderką i drugi komplet na zmianę + ochraniacze + organizer + kliny i zestaw łóżeczkowy będę miała kompletny. Materacyk kupiłam w zestawie z łóżeczkiem jak kogoś interesuje tu link: http://allegro.pl/pp-lozeczko-z-szuflada-i-materacem-kg-kapi-wenge-i4618898243.html

U mnie też już się zaczął 30 tydzień, a właściwie to kończy ;) i od weekendu 31 :)
    Aniar pokoik śliczny :) wrzuć fotki jak już będzie umeblowany :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś rozpoczął się 32 tydzień :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Okruszka:) zdrówka, zdrówka i zdrówka :)
    kurcze pewnie że jak się męczył to dobrze że podłączyli go, bo ma przeciez jeszcze delikatne płucka.

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja miałam butelki canpol babies i jestem zadowolona :D

kanapa lubi tę wiadomość

• kanapa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Kanapa ja miałam butelki canpol babies i jestem zadowolona :D
    Bogusia, często używałaś ich na początku? Czy dopiero później się przydały?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleczka - serdecznie witamy ;) ja jestem z Gdańska, ale mam lekarza z Gdyni - więc niedaleko;) gdzie planujesz rodzić? może się spotkamy na porodówce :) (ja w Gdańsku w Wojewódzkim)

aniar - piękny pokój - mega gustowny ;) czekamy na zdjęcia po umeblowaniu ;)

co do kosmetyków - to ja część zakupiłam w aptece gemini - czekam na dostawę. Butelek na razie nie kupiłam, ale zamierzam mieć 1 czy 2 na wypadek gdybym musiała np. odciągać pokarm. A dla dziecia zamówiłam:
    - cążki do paznokietków
    - patyczki higieniczne z ogranicznikiem
    - szczotkę do czesania z naturalnego włosia
    - płatki kosmetyczne duże
    - ceratka higieniczna (na wszelki wypadek - bo nie wiem czy się przyda)
    - płyn do kąpieli HIPP
    - zasypka Alatan Plus Altek
    - krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała HIPP
    - sudocrem
    - PHARMACERIS B Baby balsam nawilżający do ciała
    - octenisept do pępka
    - gaziki do pępka

Plus zakupiłam kilka tam rzeczy dla mnie do szpitala. To jeszcze nie wszystko co trzeba pewnie kupić ale na razie zakupy zrobiłam właśnie takie.

Ze względu że nie mam doświadczenia do jest dobre i z jakiej firmy - sugerowałam się w dużej mierze analizami z bloga:

http://www.srokao.pl/search/label/analiza

Tam są analizy składów - i brałam te które są najbardziej naturalne i w normalnych cenach ;) Polecam do poczytania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:32

aniar lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Maleczka Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marimiko:)

Co do porodówek to nadal intensywnie myślę, może zrobimy mały objazd z mężem po szpitalach:) Na razie skłaniam się w kierunku Wejherowa, w zasadzie mam taką samą odleglość jak do Gdańska od siebie z domu. Trochę na korzyść Wejherowa przemawia fakt, że jest tam możliwość odwiedzin na sali poporodowej, albo i nawet wykupienia pokoiku, choć z tym bym sobie chyba dała spokój, a w sytuacji gdy jesteśmy tu sami to jakoś tak razniej mieć męża przy sobie, słyszałam też trochę pozytywanych opinii....ale kto wie może i spotkamy się w Gdańsku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:11

f2w3rjjg8hesuicn.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ