Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kocyki super mają na colorstories. Ja osobiście mam z le pampuch po pierwszym dziecku i teraz zamierzam jeden do.ówić z la millou taki ciepły velvet. Ale jest bardzo drogi co prawda.
A ogólnie dobre jakościowo marki mają np sklepy typu dobre liski, amko dla dzieci, fabryka wafelków itd. Możesz sobie poprzeglądać jakie marki mają w ofercie.
Ja np pieluszki do buzi kupiłam z la millou na jednej z tych stron właśnie bo były promocje i ich jakość jest znakomita.
Wiele osób poleca też "świat dziecka" czy jakoś tak. Że mają bardzo korzystne ceny i też spoko produkty.♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
_Hope wrote:Mi mój doktor wyznaczył termin połówkowych dokładnie w 22+2. Wydaje mi się to trochę późno, ale skoro on tak zdecydował, to z pewnością w takim terminie można wykonać to badanie. 😉
To normalnie, mi w Belgii kazali się umówić w okolicach 22 tc. No idę jak będę miała 22+0_Hope, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio czytałam że najlepiej jest miejsca intymne myć wodą, że płyny do higieny intymnej powodują często infekcje. Ale ja używam jakiś z femina (?) taki w zielonej butelce z rossmanna
Nattttal, e_mil_ka lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
Ja używam z Ziaji jakiegoś naturalnego teraz. A tak to różnie, lactacyd czy coś. Sama woda to czułabym się brudna chyba
Kocyki sama szyłam to nie wiem skąd fajne. Mam po córce takie unisex, szare, miętowe. Śpiworki sprzedałam to młodemu kupię ale miałam różne, z HM i Smyka
Chyba najlepsze były w smyku wlasnieKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja używam lactacyd plus 🙂
Ja się jeszcze wstrzymuje z zakupami, ale chętnie poczytam co polecacie, listę też już powoli tworzę 🙂Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kiedyś znalazłam taką grafikę ☺
https://zapodaj.net/plik-buTTzeFgQR
Ale np ja uważam że ubieranie i rozbieranie dziecka z tych grubych kombinezonów jest bardzo nie wygodnie szczególnie takie maleństwo. To jest tak że nie ubieramy tego grubego zimowego kombinezonu i w śpiworek tylko jak już to jakiś taki cieńszy, może jakiś miś. Zależy też dużo od temperatury na zewnątrz.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
Ja z mężem wczoraj sterdzilismy ze zakupy zaczniemy od połowy/ końca sierpnia a może i się przeciągnie do września szczególnie ze żebym zaczęła kupować ciuchy itd to muszę mieć na to miejsca a za tym idzie remont pokoju i sprzedanie mojej ukochanej toaletki dokupienie mebli i Seby moc tam chować bo tak to komoda dla dziecka służy narazie moim pierdolom i nawet nie wiem gdzie ja to schowam 😂ale ja już pytam o firmy żeby potem sobie patrzeć wybierać motyw do pokoju otd
-
Natash88 wrote:Jeśli nie odwidzi nam się wizja, to po pół roku-9 miesiącach. Chciałabym b.mala różnice wieku, ale patrząc na starania wcześniejsze (pod ponad rok) może być różnie. Plus biorę pod uwagę mój wiek - TP chwilę przed 36 r.z. Jeśli miałoby zejść długo, chciałabym mieć czas na in vitro lub inne wspomożenie. Jedynaka bym nie chciała w dzisiejszych czasach, mimo ze sama nią jestem i b.dobrze mi z tym jest i było Ale o tym już pisałam kiedyś na wątku. Czasy są zbyt narcystyczne, chciałabym żeby mój dzieciak doświadczył trochę 'niewygody' wynikającej z posiadania rodzeństwa
Szczerze mówiąc, wątpię, że podejmiecie tak szybką decyzję o drugim dziecku oczywiście mogę się mylić. Mój organizm dopiero chyba po roku doszedł do siebie po ciaży. A po roku jeszcze myślałam że koniec z dziećmi ząbkowanie mnie wykończyło 😀 -
Dzella19 wrote:A właśnie laski jakie sklepy internetowe polecacie żeby kupi. Dobre śpiworki takie rzeczy do łóżeczka w ładne wzorki itd cena nie gra roli ma być ładne i dobre jakościowo takie wiecie żeby jeden komplet szukać w jednym wzorze do wózka i do łóżeczka teraz mi się dużo wyświetla ale ja chce takie tylko polecane i dobre
-
Nam decyzja o drugim zajęła około 3 lata rok starań prawie o drugie to też szybko w naszym przypadku, o córkę walczyliśmy o wiele dłużej. Też mi się wydawało że rok po roku to idealny czas, życie zweryfikowało. Moja córka była i jest bardzo wymagajacaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
SamiDe wrote:Dziewczyny, polećcie mi jakiś dobry płyn do higieny intymnej, coś z prostym i dobrym składem, za duży wybór w Polsce jak dla mnie 😂
Woda woda i jeszcze raz woda. Te wszystkie specyfiki są nic nie warte. Ja cierpię na nawracające infekcje i lekarz zalazł mi tego uzywać. Kiedys tego nie było i ludzie zyli a teraz nagle pełno tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 18:27
Nattttal lubi tę wiadomość
-
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂 -
SamiDe wrote:Dziewczyny, polećcie mi jakiś dobry płyn do higieny intymnej, coś z prostym i dobrym składem, za duży wybór w Polsce jak dla mnie 😂Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
e_mil_ka wrote:Szczerze mówiąc, wątpię, że podejmiecie tak szybką decyzję o drugim dziecku oczywiście mogę się mylić. Mój organizm dopiero chyba po roku doszedł do siebie po ciaży. A po roku jeszcze myślałam że koniec z dziećmi ząbkowanie mnie wykończyło 😀
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
kropeczek wrote:Ja z kolei znam wiele rodzin które mają nawet i trójkę dzieci rok po roku 😃
No jasne są takie rodziny ale to rzadkość przynajmniej u mnie. Moim zdaniem to hardcore no chyba że oboje rodzice są w domu codziennie. Bo ja sobie nie wyobrażam kiedy mój mąż jest weekendowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 19:24