Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Anakin wrote:Nie wiem czy juz pisalam ale ide do szpitala w poniedziałek rano (mam sie stawic o 6, o 7:15 zabieg). Ciesze sie, ze to koniec ciazy. Mały tak mi daje popalić w brzuszku, że nie wytrzymałabym ani tygodnia dłużej 🙈strasznie silny jest, byczek.
Ostatni weekend „wolności” leżakuję, muszę ciut nabrac sily po covidzie (w moim wieku kazda infekcja sprowadza sie do tego, ze potem miesiac do siebie dochodze a teraz mam na to 2 dni).
Tak więc… trzymajcie kciuki za mnie w pon, odezwę się jak tylko bede mogla
Super, że w dniu przyjęcia od razu będziesz miała zabieg. Ja tak miałam przy pierwszym porodzie, a teraz będę musiała zgłosić się do szpitala dzień wcześniej.
Mocno trzymam kciuki. ✊🍀😍
W poniedziałek będziesz już tulić swoje maleństwo. Cudowne! Czekam na wieści po. 🥰
2021 H🩷
2023 W🩵 -
kropeczek wrote:Jestem trochę zmartwiona po wczorajszej wizycie 🥺 malutka waży tylko 2600g czyli przez 4 tygodnie przybrała tylko 320g. Ktg musiałam powtarzać bo stwierdził że się za mało rusza, później co prawda drugie ktg pod tym względem mocno nadrobiła ale w domu też te ruchy czuje tak słabo/rzadko. To już ostatnia wizyta była, 11 grudnia mam się zgłosić do szpitala 🥺 z jednej strony się cieszę że już poród a z drugiej martwię czy wszystko dobrze się zakończy
Wagą się nie przejmuj, nie wszystkie dzieci są kluseczkami. 🤗 Gdyby coś było nie tak, to lekarz by Cię poinformował. Ja w ciąży z córką miałam podejrzenie hipotrofii i od razu zostałam o tym poinformowana. Do tego dochodzi też margines błędu.
Jeśli chodzi o ruchy to mój synek też już mniej się rusza i ma dłuższe przerwy, ale lekarz powiedział, że jeśli naliczę 10 ruchów, to wszystko jest ok, bo maluchy mają już ciasno w brzuchu.
Rozumiem Twoje obawy. 🤗 Wszystko będzie dobrze i 12 będziesz szczęśliwie tuliła swoją maleńką córeczkę. 🥰😍 Trzymam kciuki za Was! 🍀✊2021 H🩷
2023 W🩵 -
Linka2019 wrote:Kropeczek, też myslez że będzie ok. Gdyby stan dziecka był naprawdę niepokojący, to lekarz kazałby na szybko do szpitala jechać.
Pytanie do dziewczyn szykujących się do CC. Czy będzie korzystać z lewatywy w szpitalu?
Ja przy poprzednim CC nie miałam lewatywy tylko zalecono mi przed wstawieniem się w szpitalu zastosować czopek.
Nie wiem jakie procedury są w szpitalu, w którym będę teraz rodzić 🤷♀️ jeśli stwierdzą, że lewatywa jest koniecznym przygotowaniem do zabiegu to po prostu zrobię. 😉Linka2019 lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Anakin powodzenia! ✊
Linka Tobie również powodzenia, żebyś tam długo nie siedziała i Cię przyjęli ✊🙂Linka2019 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję!
Olaf, 3700gr, 58cm, ur 07:38
Zdrowy i krzykacz straszny🙈♥️♥️♥️GryfnoFrela, lukaszkowa, Linka2019, Wiewioora, alex0806, Kasiastaraczka, _Hope, Morelka456, RedTail_Rudzia, kropeczek, Olive, Giosiek lubią tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin wrote:Dziękuję!
Olaf, 3700gr, 58cm, ur 07:38
Zdrowy i krzykacz straszny🙈♥️♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 11:40
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g