X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhe.. przeanalizowalam rano stare opakowanie po zelkach. W 100 gramach bylo wlasnie 75 gram weglowodanow. Lol.. Zwykla szklanka soku pomaranczowego 100% to 4 lyzeczki cukru tj ok. 20 gram weglowodanow.

11.12.2017 syn Adaś
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli można sobie w domu robić taki prawie test glukozy (no bo jednak te 25 g pozostałych składników trochę wpłynie na wynik :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko 75 gr węgli z żelków lepiej wchodzi niż glukoza ;) Chociaż mnie od początku ciązy słodycze średnio wchodzą i szybko zamulają. A przed ciążą, jak miałam okres mogłam zjeść na raz pół opakowania ptasiego mleczka, a teraz 2 kawałki i mam dość.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi słodycze nie wchodzą jakoś. Wczoraj, żeby małego pobudzić zjadam 4 michałki na raz i myślałam, że haftne. Glukoza zdecydowanie lepiej mi weszła :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki obciążenia glukozą:
    Na czczo - 80
    Po 60 min - 145,5
    Po 90 min - 99,4
    Co o nich sądzicie ? Jakie były te normy ?

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Iruletka, Coco55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti- masz bardzo ładne wyniki, nie masz cukrzycy :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tylko 75 gr węgli z żelków lepiej wchodzi niż glukoza ;) Chociaż mnie od początku ciązy słodycze średnio wchodzą i szybko zamulają. A przed ciążą, jak miałam okres mogłam zjeść na raz pół opakowania ptasiego mleczka, a teraz 2 kawałki i mam dość.
    ja tak samo, odrzuciło mnie od słodyczy, nawet latem tylu lodów się nie jadło co zawsze, ze 3 razy może zjadłam tylko. Mieso, sałata,awokado, owoce.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Mam wyniki obciążenia glukozą:
    Na czczo - 80
    Po 60 min - 145,5
    Po 90 min - 99,4
    Co o nich sądzicie ? Jakie były te normy ?
    super wyniki, pozazdrościc

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła mi koszula do karmienia. Przymierzyłam i stwierdziłam, że wyglądam w tym okropnie. Kopiłam rozmiar M, ale przy moim wzroście koszula sięga mi nieco za kolana, rękawy prawie do łokcia... mam nadzieję, że starczy miejsca na brzuch. Póki co jest trochę luzu, więc liczę na to, że po porodzie się w nią zmieszczę. Miałam plan kupić jeszcze jedną, ale chyba sobie daruję, będę szukać czegoś na ramiączkach, ale takiej z klapą już nie kupię.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kawa czarna, ja kilka razy próbowałam, ją pić, ale miała takie walenia serca, żle się bardzo czułam, a teraz bez kawy to nie ma dnia, tak mi się chce, tak mi pięknie pachnie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    i kawa czarna, ja kilka razy próbowałam, ją pić, ale miała takie walenia serca, żle się bardzo czułam, a teraz bez kawy to nie ma dnia, tak mi się chce, tak mi pięknie pachnie.

Ja długo przed ciążą odrzuciłam kawe, bo bolał mnie po niej brzuch, ale lubiłam jej zapach. A teraz nie cierpię. Jak czuję kawe, to mnie wręcz odrzuca. Śmierdzi na równi z alkoholem :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny - hip hip hura :)

Bardzo sie cieszę bo podniosły mi sie tez płytki krwii :) gdyby jeszcze ta hemoglobina choć trochę poszła w górę było by cudnie ....

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    w weekend tylko podczytywałam, mąż był w pobliżu to nie było jak pisać ;/

mały cały czas aktywny, czasami aż się boję że jest za bardzo pobudzony, ale pamiętam że w ciąży z córką cały czas ruszał mi się brzuch :)

widziałam, że się zastanawiacie czy kupić laktator... ja w pierwszej ciąży nie kupiłam, bo wiedziałam że chcę karmić naturalnie więc stwierdziłam że po co mi. Pokarmu po porodzie nie miałam chociaż poród siłami natury w 42tc, córka była przystawiana ale jak miała się najeść skoro tam nic nie było? położne mądrale naciskały na moje piersi, zawsze leciało kilka kropli więc mówili że nie umiem przystawiać małej i mleka sztucznego nie dostanę. córcia tak płakała, ja czułam że jest głodna i tak minął cały dzień. w drugiej dobie mąż poleciał biegiem po laktator, kupił ręczny philips avent, przywiózł mi do szpitala i co? 2 godziny odciągałam na wszystkie sposoby i z obu piersi poleciało może w sumie 5ml (może, bo nie wiem dokładnie, miarka zaczynała się od 20ml, a tam tylko na dnie coś pływało). poszłam z tym do położnych, pokazałam to te dalej mi mówią że pewnie za mało wypiłam i dlatego teraz moja wina że pokarmu nie ma (wypiłam tego dnia całe 1,5l wody niegazowanej). po 5 minutach pyskowania dostałam 40ml mleka i strzykawkę.
    pokarm (taki normalnie odciągalny) pojawił mi się dopiero na drugi dzień po powrocie ze szpitala i wtedy ładnie leciało nawet przy lekkim naciśnięciu. używałam go intensywnie przez 6 miesięcy (codziennie co 3-4h), niestety córcia nie umiała ssać piersi, nie wiem czy to była wina tego że w szpitalu przy próbie karmienia nic nie leciało, czy po prostu nie miała odruchu ssania (smoczka też nigdy nie chciała, zawsze wypluwała)?

no i podsumowując, już jedzie do mnie laktator elektryczny philips avent ;) kupiłam też mleko początkowe w malutkim opakowaniu i butelki, z których najlepiej było mi karmić córkę w 2011 roku, żeby potem nie było takich cyrków w szpitalu.
    na pewno się przydadzą, bo w zimie na spacerze nie będę małego przystawiać do piersi, żeby mi się coś nie odmroziło. i o ile nie przeszkadza mi widok mam karmiących, sama chyba bym się nie przełamała żeby karmić piersią np w galerii handlowej i wolę mieć gotową butlę z moim mlekiem.

zapisałam się właśnie na usg III trymestru na 21 września :)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam, ze jak ktos sie nastawia na karmienie naturalne, to zeby nie kupiwac laktatora, ale tak jak piszesz Alxawl, moze byc roznie. Osobiscie wole kupic wczesniej i miec w sprawach awaryjnych butelki, jak i mleko mm. Jedno to chcec, drugie to moc.

Alxawl, Iruletka lubią tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryy ja po badaniach 5 probówek krwi poszło
    potem zakupy, pościele oglądałam 4 elementowa z glucka za 199 chyba wezme
    kupiłam juz butelke ( na wszelki wypadek) smoczek, ten kocyk minky :P pieluchy tetrowe i na razie styknie ;P
    mam nadzieje ze toxo wyjdzie okej :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiej chorych bylo w labie. Jeden chlopczyk kaszlal jakby mial gruzlice. Uwielbiam chodzic na badania :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie przyszło zamówienie z gemini. 2 paczki. W jednej 2 prenatale, w drugiej prenatal i termometr bezdotykowy. Paczki ogromne, w środku masa folii bąbelkowej, prentale owiniete tak, jakbym kryształy zamawiała. Ledwo to odwinęłam. Termometr fajny, temperatura zmierzona i czoła i otoczenia. Jestem zadowolona :)

a poza tym zrobiłam pyszną pastę z bakłażana i cukinii.

Amus- toxo na pewno wyjdzie dobrze :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ale dzisiej chorych bylo w labie. Jeden chlopczyk kaszlal jakby mial gruzlice. Uwielbiam chodzic na badania :/
    Dlatego ja jeżdżę do przychodni ginekologicznej, gdzie mój lekarz pracuje, tam tylko ciężarne.A kolejek w ogóle. Dzisiejsza wizyta w labo w szpitalu była wyjątkiem, co by tylko z moczem nie jechać tak daleko. A dzisiaj sami emeryci :)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze czekam na zamówienie z gemini ;> wczoraj dostałam maila że zamówienie jest pakowane... zamówiłam za jednym razem prenatale na zapas, mleko, sól fizjologiczną i inne rzeczy do szpitala to pewnie trochę im zajmie skompletowanie zamówienia :D

malina, no jest tak jak piszesz, nie da się przewidzieć pewnych rzeczy..
    najlepsze, że niedawno wzięłam książeczkę zdrowia mojej córy, żeby sprawdzić jak rosła przez kolejne miesiące i tak sobie przeglądam informacje ze szpitala i podkreślone "karmienie wyłącznie naturalne" ;o ciekawe od kiedy mleko enfamil jest zaliczane jako naturalne mleko matki? ;o

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, gemini jak zapakuje, to ciężko z tych bąbelków odpakować. Ale ile potem strzelania z folii bąbelkowej, hmm :)
    Amus, toxo na pewno wyjdzie dobrze, też się bałam. Ja już tak świruję z myciem warzyw, owoców, że szok. Mięso na mieście czasem jadam, więc strach się potęguje :P
    Ja jutro idę robić comiesięczny pakiet + różyczka IGG IGM + odczyn Coombsa.

Od 3 dni, co usiądę, to mała szaleje.Wczoraj po śniadaniu miała przerwę, ale potem wróciła do sił. Od 5 rano spać nie daje.

Macie czasem takie uczucie ciężkości w dole brzucha podczas chodzenia? Ja momentami coś takiego mam, ale nie zawsze. Uczucie jakby twardniał na chwilę brzuch, ale szybko przechodzi. Dziś trochę sprzątam, ogarniam chałupę i też czasem takie ciągnięcie dziwne poczuję. PRzed ostatnią wizytą też to miałam, ale szyjka trzymała, nawet się wydłużyła do 4 cm. Mam nadzieję, że teraz też trzyma.
    Mamusia mi wczoraj rosołek ugotowała, zaraz sobie odgrzeję :) I moja ulubione mięsko z rosołu zjem, uwielbiam!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ