Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTylko 75 gr węgli z żelków lepiej wchodzi niż glukoza
Chociaż mnie od początku ciązy słodycze średnio wchodzą i szybko zamulają. A przed ciążą, jak miałam okres mogłam zjeść na raz pół opakowania ptasiego mleczka, a teraz 2 kawałki i mam dość.
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Tylko 75 gr węgli z żelków lepiej wchodzi niż glukoza
Chociaż mnie od początku ciązy słodycze średnio wchodzą i szybko zamulają. A przed ciążą, jak miałam okres mogłam zjeść na raz pół opakowania ptasiego mleczka, a teraz 2 kawałki i mam dość.
-
Właśnie przyszła mi koszula do karmienia. Przymierzyłam i stwierdziłam, że wyglądam w tym okropnie. Kopiłam rozmiar M, ale przy moim wzroście koszula sięga mi nieco za kolana, rękawy prawie do łokcia... mam nadzieję, że starczy miejsca na brzuch. Póki co jest trochę luzu, więc liczę na to, że po porodzie się w nią zmieszczę. Miałam plan kupić jeszcze jedną, ale chyba sobie daruję, będę szukać czegoś na ramiączkach, ale takiej z klapą już nie kupię.
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:i kawa czarna, ja kilka razy próbowałam, ją pić, ale miała takie walenia serca, żle się bardzo czułam, a teraz bez kawy to nie ma dnia, tak mi się chce, tak mi pięknie pachnie.
Ja długo przed ciążą odrzuciłam kawe, bo bolał mnie po niej brzuch, ale lubiłam jej zapach. A teraz nie cierpię. Jak czuję kawe, to mnie wręcz odrzuca. Śmierdzi na równi z alkoholem -
cześć
w weekend tylko podczytywałam, mąż był w pobliżu to nie było jak pisać ;/
mały cały czas aktywny, czasami aż się boję że jest za bardzo pobudzony, ale pamiętam że w ciąży z córką cały czas ruszał mi się brzuch
widziałam, że się zastanawiacie czy kupić laktator... ja w pierwszej ciąży nie kupiłam, bo wiedziałam że chcę karmić naturalnie więc stwierdziłam że po co mi. Pokarmu po porodzie nie miałam chociaż poród siłami natury w 42tc, córka była przystawiana ale jak miała się najeść skoro tam nic nie było? położne mądrale naciskały na moje piersi, zawsze leciało kilka kropli więc mówili że nie umiem przystawiać małej i mleka sztucznego nie dostanę. córcia tak płakała, ja czułam że jest głodna i tak minął cały dzień. w drugiej dobie mąż poleciał biegiem po laktator, kupił ręczny philips avent, przywiózł mi do szpitala i co? 2 godziny odciągałam na wszystkie sposoby i z obu piersi poleciało może w sumie 5ml (może, bo nie wiem dokładnie, miarka zaczynała się od 20ml, a tam tylko na dnie coś pływało). poszłam z tym do położnych, pokazałam to te dalej mi mówią że pewnie za mało wypiłam i dlatego teraz moja wina że pokarmu nie ma (wypiłam tego dnia całe 1,5l wody niegazowanej). po 5 minutach pyskowania dostałam 40ml mleka i strzykawkę.
pokarm (taki normalnie odciągalny) pojawił mi się dopiero na drugi dzień po powrocie ze szpitala i wtedy ładnie leciało nawet przy lekkim naciśnięciu. używałam go intensywnie przez 6 miesięcy (codziennie co 3-4h), niestety córcia nie umiała ssać piersi, nie wiem czy to była wina tego że w szpitalu przy próbie karmienia nic nie leciało, czy po prostu nie miała odruchu ssania (smoczka też nigdy nie chciała, zawsze wypluwała)?
no i podsumowując, już jedzie do mnie laktator elektryczny philips aventkupiłam też mleko początkowe w malutkim opakowaniu i butelki, z których najlepiej było mi karmić córkę w 2011 roku, żeby potem nie było takich cyrków w szpitalu.
na pewno się przydadzą, bo w zimie na spacerze nie będę małego przystawiać do piersi, żeby mi się coś nie odmroziło. i o ile nie przeszkadza mi widok mam karmiących, sama chyba bym się nie przełamała żeby karmić piersią np w galerii handlowej i wolę mieć gotową butlę z moim mlekiem.
zapisałam się właśnie na usg III trymestru na 21 wrześniaMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Czytalam, ze jak ktos sie nastawia na karmienie naturalne, to zeby nie kupiwac laktatora, ale tak jak piszesz Alxawl, moze byc roznie. Osobiscie wole kupic wczesniej i miec w sprawach awaryjnych butelki, jak i mleko mm. Jedno to chcec, drugie to moc.
Alxawl, Iruletka lubią tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualnybryy ja po badaniach 5 probówek krwi poszło
potem zakupy, pościele oglądałam 4 elementowa z glucka za 199 chyba wezme
kupiłam juz butelke ( na wszelki wypadek) smoczek, ten kocyk minkypieluchy tetrowe i na razie styknie ;P
mam nadzieje ze toxo wyjdzie okej :o -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mi właśnie przyszło zamówienie z gemini. 2 paczki. W jednej 2 prenatale, w drugiej prenatal i termometr bezdotykowy. Paczki ogromne, w środku masa folii bąbelkowej, prentale owiniete tak, jakbym kryształy zamawiała. Ledwo to odwinęłam. Termometr fajny, temperatura zmierzona i czoła i otoczenia. Jestem zadowolona
a poza tym zrobiłam pyszną pastę z bakłażana i cukinii.
Amus- toxo na pewno wyjdzie dobrze
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Ale dzisiej chorych bylo w labie. Jeden chlopczyk kaszlal jakby mial gruzlice. Uwielbiam chodzic na badania
-
ja jeszcze czekam na zamówienie z gemini ;> wczoraj dostałam maila że zamówienie jest pakowane... zamówiłam za jednym razem prenatale na zapas, mleko, sól fizjologiczną i inne rzeczy do szpitala to pewnie trochę im zajmie skompletowanie zamówienia
malina, no jest tak jak piszesz, nie da się przewidzieć pewnych rzeczy..
najlepsze, że niedawno wzięłam książeczkę zdrowia mojej córy, żeby sprawdzić jak rosła przez kolejne miesiące i tak sobie przeglądam informacje ze szpitala i podkreślone "karmienie wyłącznie naturalne" ;o ciekawe od kiedy mleko enfamil jest zaliczane jako naturalne mleko matki? ;oMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Tak, gemini jak zapakuje, to ciężko z tych bąbelków odpakować. Ale ile potem strzelania z folii bąbelkowej, hmm
Amus, toxo na pewno wyjdzie dobrze, też się bałam. Ja już tak świruję z myciem warzyw, owoców, że szok. Mięso na mieście czasem jadam, więc strach się potęguje
Ja jutro idę robić comiesięczny pakiet + różyczka IGG IGM + odczyn Coombsa.
Od 3 dni, co usiądę, to mała szaleje.Wczoraj po śniadaniu miała przerwę, ale potem wróciła do sił. Od 5 rano spać nie daje.
Macie czasem takie uczucie ciężkości w dole brzucha podczas chodzenia? Ja momentami coś takiego mam, ale nie zawsze. Uczucie jakby twardniał na chwilę brzuch, ale szybko przechodzi. Dziś trochę sprzątam, ogarniam chałupę i też czasem takie ciągnięcie dziwne poczuję. PRzed ostatnią wizytą też to miałam, ale szyjka trzymała, nawet się wydłużyła do 4 cm. Mam nadzieję, że teraz też trzyma.
Mamusia mi wczoraj rosołek ugotowała, zaraz sobie odgrzejęI moja ulubione mięsko z rosołu zjem, uwielbiam!
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(