Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:Dziewczyny zazdroszcze Wam ze tak czesto macie wizyty. Ja mieszkam w DE i teraz w 28 tyg mialam ostatnie trzecie USG (niby to prenatalne). Ale trwalo moze z 3-4 minuty... zmierzyla glowke, brzuch, kosc udowa, podala wage i tyle... Oczywiscie bede sie domagac jeszcze jednego USG w okolicy 35 tyg, chocbym miala za nie zaplacic, co by wiedziec jak przyrasta mały na wadze... Tez czujecie teraz troche mniej ruchow Dzieci? Ja w okolicy 25 tyg czulam jak maly skakal, teraz glownie takie przeciagania sie, nie ma juz takich szalenstw jak wtedy.
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:szcześliwa oby minęły napady. A jak sie to ma do porodu narualnego?? nie jest to przeciwskazanie ??
Może z ta insulina nie będzie tak źle, jak ma Ci to cukry wyrównać, to lepiej brać niż miałyby zaszkodzić.
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Dlatego właśnie chce skonsultować. Najgorsze jest to, ze na ekg nic nie wychodzi, a holter ostatnim razem raz wyłapal tachykardie. Martwi mnie też różnica w ciśnieniu skurczowym i rozkurczowym. Ostatnio rano miałam 140/57 Czytałam (wiem,ze nie potrzebnie), że to może być jakiś problem z zastawka. Nie wiem-slabo widzę skurcze plus tachykardia, ale zobaczymy co lekarz powie.
Może z ta insulina nie będzie tak źle, jak ma Ci to cukry wyrównać, to lepiej brać niż miałyby zaszkodzić.najlepiej skonsultować
i mieć spokoj
a z insulina to okej byle nie na noc boje sie nocnej. Spadki cukru dziecku bardziej szkodzą niż wzorst, a w nocy nie czujesz spadku -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus-poczekaj co Ci diabetolog powie. A ja mam nadzieję trafić na normalnego kardiologa. Niestety pani, u ktorej kiedyś byłam już nie pracuje w tej przychodni, a nie mogę jej znaleźć. Tamtej kardiolog zależało na dobru pacjenta. A nie chciałabym usłyszeć, że sobie coś wymyślam, żeby coś wyłudzic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 08:39
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny zazdroszcze Wam ze tak czesto macie wizyty. Ja mieszkam w DE i teraz w 28 tyg mialam ostatnie trzecie USG (niby to prenatalne). Ale trwalo moze z 3-4 minuty... zmierzyla glowke, brzuch, kosc udowa, podala wage i tyle... Oczywiscie bede sie domagac jeszcze jednego USG w okolicy 35 tyg, chocbym miala za nie zaplacic, co by wiedziec jak przyrasta mały na wadze... Tez czujecie teraz troche mniej ruchow Dzieci? Ja w okolicy 25 tyg czulam jak maly skakal, teraz glownie takie przeciagania sie, nie ma juz takich szalenstw jak wtedy.
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To może ja się przejdę u siebie gdzieś dodatkowo i tak chciałam iść na 3d to akurat będzie okazja ku temu
Co do ruchów ja czuję i kopniaki (takie stukanie od środka dość mocne) i przeciąganie rozpychanie jakby jakąś część ciała chciał mi wystawić przez brzuch -
moje maleństwo tez ma różne ćwiczenia fizyczne: od przeciągania i wypinania pupy z jednej strony brzucha, że aż śmiesznie wygląda, a skóra jakby miała pęknąć, po jakieś pedałowanie po nerkach, co autentycznie boli (na szczęście rzadko się zdarza)
pogoda cudowna
mój mąż był wczoraj sam na szkole rodzenia; był jedynym facetem bez pary; zanotował całe 3,5 strony ważnych rzeczy, wygląda, że się przejął
a ja mam te zajęcia odrabiać w innym terminieCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUdało mi się zapisać do kardiologa. Idę 4pazdziernika. Pani na znanylekarz ma mało opinii, ale wszystkie bardzo dobre. Zobaczymy
może uda mi się załatwić okulistę za jednym razem. Choć u okulisty wizyta, to tylko formalność, ale może dowiem się jaka mam wadę.
Amus87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny78beti wrote:Dziewczyny czy na naszym etapie ciąży można sie pluskać na termach czy tam temperatura jest za wysoka ?
-
78beti wrote:Dziewczyny czy na naszym etapie ciąży można sie pluskać na termach czy tam temperatura jest za wysoka ?
Mi lekarz powiedział, że do 36 stopni (temperatura wody) jest bezpiecznie -
nick nieaktualny
-
Beti zarowno polozne w szpitalu jak bylam jak i teraz w szkole rodzenia odradzaja cieple kapiele, ja bym uwazala. A najlepiej zapytaj lekarza.
Moje gardlo minimalnie lepiej, za to pojawil sie katar. Mam nadzieje ze to zwykle przeziebienie. Wczoraj wypilam to siemie i jeszcze mleko z miodem. Dzis rano odstana woda z miodem i cytryna, teraz znow mleko z miodem, kupilam tez imbir to bede dodawac do herbaty z czystka. Chce uniknac brania jakis lekow i wogole wizyty w przychodni w siedlisku zarazkow.
Nastawilam na rosolWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:39
Synuś