WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny zazdroszcze Wam ze tak czesto macie wizyty. Ja mieszkam w DE i teraz w 28 tyg mialam ostatnie trzecie USG (niby to prenatalne). Ale trwalo moze z 3-4 minuty... zmierzyla glowke, brzuch, kosc udowa, podala wage i tyle... Oczywiscie bede sie domagac jeszcze jednego USG w okolicy 35 tyg, chocbym miala za nie zaplacic, co by wiedziec jak przyrasta mały na wadze... Tez czujecie teraz troche mniej ruchow Dzieci? Ja w okolicy 25 tyg czulam jak maly skakal, teraz glownie takie przeciagania sie, nie ma juz takich szalenstw jak wtedy.
    ja czuje więcej. Rano az sie przeraziłąm bo to odczuwalen bylo jak taniec

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    szcześliwa oby minęły napady. A jak sie to ma do porodu narualnego?? nie jest to przeciwskazanie ??
    Dlatego właśnie chce skonsultować. Najgorsze jest to, ze na ekg nic nie wychodzi, a holter ostatnim razem raz wyłapal tachykardie. Martwi mnie też różnica w ciśnieniu skurczowym i rozkurczowym. Ostatnio rano miałam 140/57 Czytałam (wiem,ze nie potrzebnie), że to może być jakiś problem z zastawka. Nie wiem-slabo widzę skurcze plus tachykardia, ale zobaczymy co lekarz powie.

Może z ta insulina nie będzie tak źle, jak ma Ci to cukry wyrównać, to lepiej brać niż miałyby zaszkodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dlatego właśnie chce skonsultować. Najgorsze jest to, ze na ekg nic nie wychodzi, a holter ostatnim razem raz wyłapal tachykardie. Martwi mnie też różnica w ciśnieniu skurczowym i rozkurczowym. Ostatnio rano miałam 140/57 Czytałam (wiem,ze nie potrzebnie), że to może być jakiś problem z zastawka. Nie wiem-slabo widzę skurcze plus tachykardia, ale zobaczymy co lekarz powie.

Może z ta insulina nie będzie tak źle, jak ma Ci to cukry wyrównać, to lepiej brać niż miałyby zaszkodzić.
    no dla mnie to kosmom przecież przy parciu tętno będzie skakalo masakrycznie :/ najlepiej skonsultować :) i mieć spokoj

a z insulina to okej byle nie na noc boje sie nocnej. Spadki cukru dziecku bardziej szkodzą niż wzorst, a w nocy nie czujesz spadku

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już tak nie skacze, Ale się więcej wierci, rozpycha i nóżkami jakby probowal się odbić. I czuję raczki-smyranka. Małe palce grzebalce w mamy pęcherzu lub pachwinie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-poczekaj co Ci diabetolog powie. A ja mam nadzieję trafić na normalnego kardiologa. Niestety pani, u ktorej kiedyś byłam już nie pracuje w tej przychodni, a nie mogę jej znaleźć. Tamtej kardiolog zależało na dobru pacjenta. A nie chciałabym usłyszeć, że sobie coś wymyślam, żeby coś wyłudzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 08:39

• emikey Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny zazdroszcze Wam ze tak czesto macie wizyty. Ja mieszkam w DE i teraz w 28 tyg mialam ostatnie trzecie USG (niby to prenatalne). Ale trwalo moze z 3-4 minuty... zmierzyla glowke, brzuch, kosc udowa, podala wage i tyle... Oczywiscie bede sie domagac jeszcze jednego USG w okolicy 35 tyg, chocbym miala za nie zaplacic, co by wiedziec jak przyrasta mały na wadze... Tez czujecie teraz troche mniej ruchow Dzieci? Ja w okolicy 25 tyg czulam jak maly skakal, teraz glownie takie przeciagania sie, nie ma juz takich szalenstw jak wtedy.
    Mój też inaczej się rusza. Kiedyś odbijal się jak piłka ping pingowa i mocno stukał. Teraz raczej się wierci. Rzadko kiedy kopie. Rusza się dość często, tylko jakby delikatniej.

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam poczekam ;) sama nie bede kombinowala.

Ehh.masz racje, trudno trafic na dobrego lekarza . Jak przychodzisz patrzą jak na kogos kto kombinuje :/

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja się przejdę u siebie gdzieś dodatkowo i tak chciałam iść na 3d to akurat będzie okazja ku temu :P
    Co do ruchów ja czuję i kopniaki (takie stukanie od środka dość mocne) i przeciąganie rozpychanie jakby jakąś część ciała chciał mi wystawić przez brzuch :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje maleństwo tez ma różne ćwiczenia fizyczne: od przeciągania i wypinania pupy z jednej strony brzucha, że aż śmiesznie wygląda, a skóra jakby miała pęknąć, po jakieś pedałowanie po nerkach, co autentycznie boli (na szczęście rzadko się zdarza)

pogoda cudowna :/

mój mąż był wczoraj sam na szkole rodzenia; był jedynym facetem bez pary; zanotował całe 3,5 strony ważnych rzeczy, wygląda, że się przejął :D
    a ja mam te zajęcia odrabiać w innym terminie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda taka,ze nie chce mi sie z łóżka wychodzić. Wstanę chyba dopiero na drugie śniadanie

• 78beti Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na naszym etapie ciąży można sie pluskać na termach czy tam temperatura jest za wysoka ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zapisać do kardiologa. Idę 4pazdziernika. Pani na znanylekarz ma mało opinii, ale wszystkie bardzo dobre. Zobaczymy :) może uda mi się załatwić okulistę za jednym razem. Choć u okulisty wizyta, to tylko formalność, ale może dowiem się jaka mam wadę.

Amus87 lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sny erotyczne. W ogóle to mam teraz tak co drugi dzień. W sumie to fajnie :-P

Nola lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny czy na naszym etapie ciąży można sie pluskać na termach czy tam temperatura jest za wysoka ?
    Jak nie masz skurczy i twardniej brzucha, to krótkie pluskanie nie powinno zaszkodzić. Ważne,zeby za długo nie siedzieć w takiej cieplej wodzie, bo właśnie może to sprzyjać skurczom. Ja osobiście bym uważała

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Jeśli temp nie jest zbyt wysoka a Twoja ciąża przebiega prawidłowo to jak najbardziej możesz

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz problemów z krwią jakiś innych problemów nie mam. Chyba zapytam jutro tej lekarki na prenatalnych czy mogę czy lepiej sobie odpuścić

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:

Mi lekarz powiedział, że do 36 stopni (temperatura wody) jest bezpiecznie :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powyzej 37 stopni lepiej sobie darowac dlugie kąpiele. Tak powiedziala mi polozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam wczoraj sałatkę z ryżu, papryki, ogórków konserwowych i pieczarek marynowanych i wiecie co jest najlepsze w tej sałatce. Posmak octu. Od początku ciąży kwaśne, octowe mi jednak nie przeszło.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti zarowno polozne w szpitalu jak bylam jak i teraz w szkole rodzenia odradzaja cieple kapiele, ja bym uwazala. A najlepiej zapytaj lekarza.

Moje gardlo minimalnie lepiej, za to pojawil sie katar. Mam nadzieje ze to zwykle przeziebienie. Wczoraj wypilam to siemie i jeszcze mleko z miodem. Dzis rano odstana woda z miodem i cytryna, teraz znow mleko z miodem, kupilam tez imbir to bede dodawac do herbaty z czystka. Chce uniknac brania jakis lekow i wogole wizyty w przychodni w siedlisku zarazkow.

Nastawilam na rosol :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:39

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ