Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Discret wrote:a mnie znowu drażnią te ozdoby w sklepach i reklamy z prostego powodu za szybko!!!!
DLa mnie te święta przez to tracą swoją magie. Powinno się to zaczynać od 1 grudnia a nie od 1 listopada. Ja mam dużo dzieci do obdarowania co roku a w tym jeszcze doszło 3 w tym nasze szczęście. Także na liście będzie 11 dzieci w tym 6 na samej wigilii oj będzie wesoło.
Zgadzam się, a do tego brak śniegu już któreś święta z rzedu przyprawiały mnie o czarną rozpacz, a nie radość, wszystko zmieniło się w 2015 roku dzieki córce odzyskałam radość do tych swiąt -
Ja nie jestem za tym strajkiem rezydentów. Raz ze oni się uczą tak naprawdę dwa ta praca to raczej rodzaj praktyk i uważam że jak już będą lekarzami nie rezydentem to dostaną godne pensje. Ja też jako początkująca pracowałam za grosze i nikt strajków nie robił z tego powodu bo tak to już jest niestety. U mnie dużo rezydentów w szpitalu ale nie strajkują.
-
nick nieaktualny
-
Discret wrote:Lady to co weekend impreza??? Ale by mieli miny dwie ciężarówki na parkiecie :p:p
no zapraszam masz zamiar czekać na Polnej na mnie haha to miłe
Dostałam wynik GBS ujemny!k878, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minionkowa wrote:A i dziewczyny spokojnie! Niby miałam założone tą sukienkę ale podwinęli mi ją pod cycki jak leżałam pod ktg i majtek nie miałam, później rodziłam z sukienką pod szyją a wtedy położyli mi małą na brzuchu i piersiach, więc w sumie równie dobrze możemy do porodu być nago
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Boisz sie? Moze trafisz akurat na tych co popierają protest i będziesz bardziej uprzywilejowanaGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
k878 wrote:malysmoku, może uda ci się coś upolować ładnego w niskiej cenie...
najważniejsyz chyba komfort, potem będziesz cały poród mieć wyrzuty, że wyglądasz nie tak jak powinnaś
K878 żurawit pij sobie albo weż urosept 3 razy po 2 tabletki,k878 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Spoko. Zdarza się przypadkowo polubić
Ok. Rozumiem. Bo czytałam,ze wywoływanie w całe nie najlepsze. Ale jak mus, to mus
ja będę prosić o masaż, jak on nie pomoże to balonik, kroplówkę to na końcu, jak inne sposoby zawiodą. -
nataliamonika wrote:Mnie małż podarował koszulę do porodu. Waham się czy ją pakować
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/315cfe7bba8b.jpg
Dobry pomysł, na pewno będą traktować się jak królowę podczas porodu xDnataliamonika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Napisałam to pół żartem pół serio Specjaliści raczej popierają rezydentów w kwestii tego protestu, wiec chyba bym sobie nie zaszkodziła Zastanawiam się cały czas na tym wdziankiem fioletowym, bo nie wiem czy tshirt to dobry pomysł. Ma takie troczki przy dekolcie i chyba jest dość długie.
Co do fioletowej koszuli, to o tyle fajna, że z tylu ma rozciecie w razie potrzeby podania znieczulenia, a z przodu rozsuwasz do kangurowania. W sumie Żałuję,ze jej nie kupiłam. Teraz to mi się nie opłaca. Koszula tania, Ale przesyłka 2x drozszaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 18:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Tylko glebiej tez takie klucie czuje. A tam niczym nie posmaruje
-
nick nieaktualny
-
Discret wrote:Ja nie jestem za tym strajkiem rezydentów. Raz ze oni się uczą tak naprawdę dwa ta praca to raczej rodzaj praktyk i uważam że jak już będą lekarzami nie rezydentem to dostaną godne pensje. Ja też jako początkująca pracowałam za grosze i nikt strajków nie robił z tego powodu bo tak to już jest niestety. U mnie dużo rezydentów w szpitalu ale nie strajkują.
Discret, wkroczyłas na bardzo grząski grunt zaczynajac w ogóle temat, ale pewnie nie mialas jeszcze okazji wyłapać, ze mój mąż jest rezydentem, w zasadzie, to jeszcze przez niecały miesiąc, ale mimo wszystko. Widzę, że powielasz zasłyszane bzdury Pani Ogórek, która została już pozwana do sądu za wypowiedzi o praktykantach. Najwiecej krytyki słychać właśnie od tych, którzy najmniej wiedza i czerpią wiadomości z wątpliwych źródeł uważając, że upoważnia ich to do wyrażania tego rodzaju opinii. Ja i tak jestem zaskoczona jak wiele osób zostało dzięki temu protestowi uświadomionych.
Wierz mi, że rezydentura nie jest praktyką nawet w 1%. Praktyki to lekarze maja co najwyżej na studiach, później odbywają bezpłatny staż. Rezydenci pracują w szpitalu jak zwykli specjaliści, maja ten sam zakres odpowiedzialności i obowiązków, a nawet gorszy, bo obstawiają najcięższe sorowe dyżury od których specjaliści trzymają się z daleka. Wiesz co ich jedynie różni od starszych kolegów? To, że nie zdążyli się jeszcze wypalić zawodowo i maja większy szacunek i większą cierpliwość dla pacjentów. Wątpię, żeby moje wypociny coś dały, ale proponuję żebyś nie rozwijała dalej swoich myśli w tym temacie, bo wybacz to co napiszę, ale nie popisałaś się.belly_boom_boom, editchen, Alxawl, Minionkowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc