X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jak dlugo sie staralyscie i co pomoglo wam zajsc w ciaze?
Odpowiedz

Jak dlugo sie staralyscie i co pomoglo wam zajsc w ciaze?

Oceń ten wątek:
  • Slonko87 Nowa

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my staraliśmy się ponad rok. Pomogła przeprowadzka - wcześniej mieszkaliśmy w dość sporym domu z moimi teściami i dwoma szwagierkami, które były w ciąży. Niezbyt przyjazna atmosfera i stałe naciski na mnie i Mojego po prostu mnie wpędzały w depresję i rodzaj zastraszenia. Postanowiliśmy więc kupić mieszkanie a przy okazji przenieśliśmy się tymczasowo do moich rodziców. Udało się niecałe 2 miesiące po przeprowadzce:). Jak to mówią: "Dała Bozia łączkę, da i zajączka...";).

FreshMm lubi tę wiadomość

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraliśmy się rok czasu o dzidzie z tym, ze pierwszych 7 miesiecy na luzie, nie w kazdym cyklu był sex w dni plodne. Kolejne 5 miesiecy starania były juz na powaznie. Było to z pomoca OvuFriend. Pomogły naturalne metody. Zioła Ojca Sroki na owulację i wiesiołek na zwiekszenie sluzu.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Cytruska Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!
    nam po 3 cyklu picia ziół ojca sroki się udało, wierzę, że to dzięki nim :D polecam każdemu

w4sqskjo6iyngx8g.png

no i jest ..... Boże, żeby ładnie rosła fasolka :D
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 mcy leczenia a pomoglo lyzeczkowanie tak mi sie wydaje + salfazin dla meza

MisiaMisia lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraliśmy się ponad 3 lata. Usunięto mi polipy z szyjki macicy, potem HSG, potem 3 inseminacje i 3 IVF (w tym 4 transfery zarodków). Ostatnie podejście udane :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 9 miesięcy a pomogło CLO i duphaston i wiesiołek plus witaminy dla męża :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2cs na urlopie, czyli luz w głowie. No i euthyrox na tarczyce.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u nas udało się w 19 cyklu, brałam olej z wiesiołka bo były problemy ze śluzem, a mąż androvit bo kiepsko bylo z ruchliwością, myślę że pomógl nam żel conceive plus bo udało się w drugim cyklu z nim, z czego w pierwszym z drożnego jajnika. Po za tym po zrobiliśmy razem piękną świecę, mąż pomagał :) no i jest 5 tydzień :)

b4cba779cd874889ec54cb42908bb49c.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Majkowa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam się udało jak w końcu mamusia przestała myśleć, że coś jest nie tak i że tak bardzo chce:)
    I to dawno po "owulacji" wyznaczonej przez kalendarzyk :D
    Polecam serduszkowac tylko i wyłącznie dla przyjemności :)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:50

• Magdadziama Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania 3 opk duphaston i 1 1/2 clo calosc za 60 zł zapraszam

Madzia28
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obu ciążach po kilku miesiącach starań pomogło mi WRZUCENIE NA LUZ. Opadł wreszcie stres, wyluzowałam się i olałam wszelkie starania... odrzuciłam witaminy, wszystkie preparaty, żyłam z dnia na dzień, NIE PODEJMUJĄC STARAŃ, tylko realizując swoje pasje, ciesząc się życiem i nie czekając na nic. Powiedziałam sobie: będzie, to będzie - nie, to nie, nie będę z tego powodu mniej szczęśliwa. Podziałało od razu :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. My się staraliśmy 18 cykli.
    Nie stwierdzono nic co by mogło nam przeszkadzać :)
    Owulacja występowała, nasienie męża super, w tym cyklu miałam mieć HSG, ale już nie zdążyłam ... :)

Dziś teściki pozytywne. Jutro beta dla potwierdzenia.
    Ten cykl był szczególny... Trochę poeksperymentowałam. Zaczęłam robić okłady z borowiny (na rozpuszczenie zrostów). Czułam i widziałam jak ze mnie cos spływa, żółty, brzydki śluz. Do tego maść borowinowa na podbrzusze, inofem i herbatka (zioła Ojca Sroki na zrosty) i udało się. Nie wiem jakim cudem. Aż śmiać mi się chce, że to mogło pomóc... pomogło czy nie? Nie ważne. Ale lekarz patrzył na mnie jak na wariatkę jak mu mówiłam o swoich planach z borowiną itp.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po 4 latach starań, 3 latach leczenia i 3 próbach in vitro. Jak na razie to 7 tydzień.

polkosia lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie udalo sie 41 cyklu staran .Na poczatku na luzie , a potem zaczely sie badania . Problem byl ze strony meza . Lekarz dawal szanse tylko przez IUI lub in vitro .Zaczelam od faszerowania meza witaminami . Czteromiesieczna kuracja przyniosla rezultat w postaci Leona w brzuszku <3 Ciaza naturalna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:23

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało w 8 cyklu starań. Odebrałam wyniki prolaktyny i okazało się że jest dużo za wysoka. Dostałam Bromergon na obniżenie prolaktyny, jednak zaczęłam brać dopiero po owulacji, więc on na pewno nie pomógłby tak szybko. W tym czasie od razu zmieniłam nastawienie wiedząc, że musi minąć przynajmniej miesiąc żeby lek obniżył prolaktynę. Mąż brał Salfazin. W ten sposób totalnie wyluzowałam i udało się :) Synek w drodze <3

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie udało się w pierwszym cyklu po... Diecie kopenhaskiej. Ledwo wytrzymałam te 13 dni, ale widocznie coś w organizmie dzięki niej się wydarzyło i po 3 latach starań (i z leczeniem i bez) nagle załapało. Byłam w szoku. Przed dietą odpuściliśmy już starania, nie brałam nawet kwasu foliowego, miałam dość. Stwierdziłam, że skoro nie zaszłam, to może chociaż zrzucę kilka kilogramów, a tu ledwo 4 czy 5 zleciało (moja siostra na tej samej diecie schudła 11 przez 13 dni). Za to dzidziuś pojawił się błyskawicznie :) Nie bez powodu mówią, że to dieta na uregulowanie pracy organizmu.

A dodam jeszcze, że seks w tym cyklu był głównie rano i prawie codziennie już na tydzień przed spodziewaną owulacją. Podobno plemniki rano są bardziej ruchliwe, więc może to to? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 23:09

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam udalo się po 1,5 roku staran. Pierwsze pól roku na luzie, później wycieczki po lekarzach. 3cykle z Clo i Lutka, bo progesteron tragiczny. Pozniej HSG i jeden jajowod niedrozny (akurat ten z którego miewalam owu, z jajnika z droznym jajowodem owu nie miałam przez rok monitorowania cykli). Później trafiłam do Endo z TSH 3,3. Wykryto mi guza tarczycy, który po wycięciu okazał się rakiem brodawkowatym (złośliwym). 3mirsiace po operacji, próbując samodzielnie roegulowac sobie cykl ziolami w końcu się udalo i wyczekujemy drugiej córci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 23:00

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • a g n i e s z k a Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie 3 lata starań z poronieniem w miedzyczasie :(
    Tym razem udało się w 5cyklu. Ze wspomgaczy: Duphaston, siemie lniane, ostropest, młody jęczmień, spirilulina, maca, ocet jabłkowy, dużo orzechow, okłady borowinowe na brzuch i odcinek lędzwiowy kręgosłupa.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie 4,5 roku starań o dziecko, w międzyczasie jedno poronienie z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Teraz udało się w szóstym, ostatnim cyklu z clo i luteiną. Co pomogło? Nie, nie wyluzowanie, bo nie wierzę, że po takim czasie można się ot tak wyluzować. ;) Raczej totalna złość na ten temat i skupienie się na szukaniu pomocy w in vitro, do którego mieliśmy się przymierzać w przyszłym roku.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ