X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Amela- dobry przyrost :)
    dziękuje za dopowiedz, to bardzo się ciesze w takim razie, bo juz zaczęłam się martwić :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLinka wrote:
    15 listopada zobaczyłam II kreseczki więc sie dopisuje :D Dziś rzeczywiście strasznie brzydko . Wysyp mdłości :D

Witamy i gratulujemy :)
    Amela - przyrost bardzo dobry.

Ja dzisiaj z mężem poszaleliśmy na zakupach,po śniadaniu poszliśmy do miasta.Udało mi się kupić buty zimowe,cieplutkie w środku i z dobrą antypoślizgową powierzchnią.Do tego stanik ciążowy,taki miękki,bez drucików.

Dzwoniłam do mojej przychodni GP,jestem umówiona na pierwszą wizytę do położnej na 02.12. na 11:30.Pewnie za wiele się nie dowiem,zrobi badanie z moczu i krew plus założy kartę ciąży.No ale w końcu coś się ruszy,bo musiałam czekać aż do 8 tygodnia tutaj.USG będzie w okolicach 12 tyg dopiero.Pozdrawiam :)

amela lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz dopiero siadłam aby sobie chwile odpocząć. jeszcze tylko 2h z hakiem i mój mąż wraca z roboty. Już się nie moge doczekac. Nie lubie jak jeździ na 2 zmiane do roboty wtedy tak późno wraca, ja sama na mieszkaniu nie ma się z kim spotkac do kogo buzi otworzyć ehhhh
    dobra koniec tych smętów. Wiedziałyście o tym , że na telewizji puls puszczaja powtórki zbuntowanego anioła i to 2 odcinki :)
    Amelia przyrost bardzo ładny. Gratulacje
    Karolinka witaj w naszym gronie

Plumb80, amela lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:

Ja dzisiaj z mężem poszaleliśmy na zakupach,po śniadaniu poszliśmy do miasta.Udało mi się kupić buty zimowe,cieplutkie w środku i z dobrą antypoślizgową powierzchnią.Do tego stanik ciążowy,taki miękki,bez drucików.

Dzwoniłam do mojej przychodni GP,jestem umówiona na pierwszą wizytę do położnej na 02.12. na 11:30.Pewnie za wiele się nie dowiem,zrobi badanie z moczu i krew plus założy kartę ciąży.No ale w końcu coś się ruszy,bo musiałam czekać aż do 8 tygodnia tutaj.USG będzie w okolicach 12 tyg dopiero.Pozdrawiam :)
    :)
    ja wczoraj też już sobie kupiłam buciki zimowe :)
    ja wizyte mam 17 grudnia dopiero a usg pewnie koło 7-8 tyg dopiero ;/ jak tu tyle wytrzymać...?

Kochana badania też są bardzo ważne także także powodzenia :) trzymam kciuki <3

Plumb80 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać,bo tutaj w Anglii kobieta objęta jest opieką dopiero od 8 tyg ciąży.Także już niebawem ruszam pełną parą.
    Mnie też męczą mdłości,zadyszka i zawroty ;)

• Klaudiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:

No to super, ze wkoncu na wizyte sie zalapalas :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    teraz dopiero siadłam aby sobie chwile odpocząć. jeszcze tylko 2h z hakiem i mój mąż wraca z roboty. Już się nie moge doczekac. Nie lubie jak jeździ na 2 zmiane do roboty wtedy tak późno wraca, ja sama na mieszkaniu nie ma się z kim spotkac do kogo buzi otworzyć ehhhh
    dobra koniec tych smętów. Wiedziałyście o tym , że na telewizji puls puszczaja powtórki zbuntowanego anioła i to 2 odcinki :)
    heh zbuntowany anioł jeju kiedy to było :)
    ja zaraz lecę oglądać na wspólnej :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:

Moj Dawid w tym tyg pracuje na 18...;/ Wiec od 17 tez siedze w domu sama a jak on wraca to ja juz dawno spie :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek jadę na wizytę . Strasznie sie ciesze i troche boje . :(

59391dcb2f510945c62ded2d46597f9d.png
    bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Monia :) Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jadę w czwartek do ginekologa :)

uwo9pc0zw660x4iy.png
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no to w czwartek podzielimy sie relacjami :D

bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLinka wrote:
    Ja w czwartek jadę na wizytę . Strasznie sie ciesze i troche boje . :(

Czemu tak wczas juz wizyta? Juz bd miala USG czy tylko na takie badanie potwierdzajace?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No to super, ze wkoncu na wizyte sie zalapalas :)

No w końcu,ale co zrobić,dla mnie jednej nie zmienią systemu tutaj,Dobrze,że nic złego się nie działo i mogłam poczekać.

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    No w końcu,ale co zrobić,dla mnie jednej nie zmienią systemu tutaj,Dobrze,że nic złego się nie działo i mogłam poczekać.

No to jest kochana najwazniejsze :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę wizytę :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Czemu tak wczas juz wizyta? Juz bd miala USG czy tylko na takie badanie potwierdzajace?

Pierwsza wizyta powinna być międy 6 a 7 tygodniem więc jadę w czwartek .

bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLinka wrote:
    Pierwsza wizyta powinna być międy 6 a 7 tygodniem więc jadę w czwartek .

Kochana bo nie masz suwaczka i nie wiedzialam ktory to tydzien:P Dodaj go jak mozesz :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis okropny dzien. Bylam na cmentarzu i to wszystko do mnie wrocilo :( Dzis mija 5 rocznica odejscia mojej Juleczki. Zamiast z kazdym dniem byc lepiej to ja sie ciagle cofam do tylu...Jeden krok w przod i 2 w tyl... Nie portafie sie do konca cieszyc tym, ze nosze w sobie nowe dzieciatko na ktore tak czekalam. Myslalam, ze bedzie mi latwiej, ze jakos sie pogodze z jej odejsciem a tu co? Nie tak to wszystko mialo wygladac...;/

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa Mam dokładnie tak samo jak ty :( Nie umiem sie cieszyć czuje sie winna że sie cisze a moje pierwsze dziecko jest Aiołkiem :(

bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLinka wrote:
    Klaudiaa Mam dokładnie tak samo jak ty :( Nie umiem sie cieszyć czuje sie winna że sie cisze a moje pierwsze dziecko jest Aiołkiem :(

Kochana a ile Twoje dzieciatko mialo?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ